Справжній хліб "Унави" куштували в музеї на Троєщині

  • 01.08.14, 13:15

Про здорову їжу багато говорять, та мало хто розуміє, що то таке. Ірина Артеменко вивчала рецепти древніх українців, трипільців двадцять років. Знайшла. Відродила методику виготовлення суперового живого борошна і справжнього хліба.
Маємо сенсаційний факт - агрофірма "Унава" змогла налагодити промислову випічку домашнього справжнього хліба у промислових масштабах! Нині на Святошино діє маленька пекарня, звідки хліб "Унави" розвозять людям.
Саме про це розповіла директор "Унави" Ірина Артеменко та історик Вадим Перегуда на лекції в Музеї української пропаганди при журналі "Музеї України" на Троєщині.
Приємно, що приїхало багато журналістів - ТРК "Україна", ЮБР, канал "Культура", радіо Ера, УР-1, Правдошукач, Хай Вей...

-Чому в піснях і прислів’ях саме хліб пов’язують зі здоровим і забезпеченим життям? І про який саме хліб йде мова? - питає Ірина Артеменко, -Так, той продукт, що зараз продається в торговій мережі під назвою «хліб» насправді таким не є.

На справжньому хлібі виростали богатирі, воїни, хлібопашці. Він давав силу долати великі фізичні навантаження, витримку, міць. Навіть славнозвісному  українському почуттю гумору ми генетично зобов"язані пшеничному диву.
Сучасні фізіологи відкрили, що гормони радості серотонін і ендорфін синтезуються у кішківнику із пшеничної клітковини.

Деталі на сайті  - http://unava.kiev.ua/

Тільки хліб із цільного зерна на натуральній заквасці (а в кожній родині був свій рецепт, який жінка приносила в нову сім`ю) повністю відповідає потребам людського організму. 

-Українцям варто уважно вивчити власну історію, традиції, мудрість черпати з минулого! - переконаний дослідник Вадим Перегуда, - Вдячні Музею української пропаганди за можливість донести наші знання до мільйонної аудиторії! Україну чекає гарне майбутнє!

Пару сюжетів колег -

ТРК Україна http://sobytiya.tv/episode/32486/

 Канал Культура


https://www.youtube.com/watch?v=DxrPK_va_dc&list=PLMJopaRTTQYdl3akn2bmZguVmU48IjuIX


Можливо організуємо прес-тур до пекарні...

Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", куратор Музею української пропаганди












Фото - Антоніна Спірідончева

Агрофірма «Унава» на каналі «Культура»

  • 01.08.14, 10:55


Повертатися до традицій своїх предків нині і модно, і корисно. Дослідники трипільської їжі відродили традицію випікання живого українського хлібу.


https://www.youtube.com/watch?v=DxrPK_va_dc&list=PLMJopaRTTQYdl3akn2bmZguVmU48IjuIX

Популярними стали майстер класи з хлібовипічки, у крамницях дедалі частіше з’являється екологічний бездріжджовий хліб. І це – лише початок! Ірина Артеменко, дослідник автентичних рецептів страв з натурального борошна і випічки, запевняє, що здоров’я української нації можна повернути! Панацеєю від онкологічних захворювань стане здорове харчування. І почати пані Ірина радить із живого хліба.

Вікторія Левченко. Євген Полінкевич. Андрій Сидорченко. «Новини культури».

Деталі на сайті агрофірми «Унава» - http://unava.kiev.ua/

+380 (44) 332-14-71

+380 (50) 441-00-45

+380 (67) 468-03-37

 

Музей Української пропаганди при журналі «Музеї України» дякує агрофірмі «Унава» за співпрацю!

 

https://www.youtube.com/watch?v=DxrPK_va_dc&list=PLMJopaRTTQYdl3akn2bmZguVmU48IjuIX

Творці справжнього хлібу на ТРК «Україна»

  • 01.08.14, 10:45


Прес-конференція дослідників древньої трипільської їжі в Музеї української пропаганди на Троєщині відбулася! Були Канал «Культура», ЮБР, радіо Ера. Пропонуємо сюжет програми «События».

http://sobytiya.tv/episode/32486/

Учасники – дослідник автентичних рецептів страв з натурального борошна і випічки Ірина Артеменко та історик, дослідник Трипільської цивілізації Вадим Перегуда.

Сучасні фізіологи відкрили, що гормони радості серотонін і ендорфін синтезуються у кішківнику із пшеничної клітковини.

Тільки хліб із цільного зерна на натуральній заквасці (а в кожній родині був свій рецепт, який жінка приносила в нову сім''ю) повністю відповідає потребам людського організму.

 

Деталі на сайті агрофірми «Унава» - http://unava.kiev.ua/

+380 (44) 332-14-71

+380 (50) 441-00-45

+380 (67) 468-03-37

 

http://sobytiya.tv/episode/32486/

МОРСЬКИЙ ПРАПОР ЗАПОРОЖЦІВ знайшовся у спецхрані ФСБ Ермітажу

  • 30.07.14, 08:05


Іноді варто згадувати карколомні пригоди, в епіцентрі яких опинялася весела комада часопису "Музеї України". В спецхранах КГБ-ФСБ в найбільших російських музеях тихо лежать скарби українського народу. Починається розпад Росії. Смута. Маємо реальний шанс повернути символи своєї історії!

Українські журналісти знайшли ще одну сенсацію Ермітажа!

Мова піде про основний морський прапор Січі.

Розмотуючи клубок довкола загадок запорожців, зосереджених у секретних фондах Ермітажу, ми виділили одну, яка породила кілька легенд і красивих романтичних історій кохання.

Отож, незадовго до знищення останньої Січі, козаки виготовили один з головних своїх прапорів – морський козацький прапор. Разом з іншими козацькими регаліями, він потрапив до закритих фондів Ермітажу (спецхран КГБ СССР-ФСБ РФ №9 підполковника Філіпова), де стараннями російських музейників, гарно зберігся, хоча, чомусь, недоступний звичайним відвідувачам і українським дослідникам. Але, то інша тема. Відразу наголошу, що не буду вимагати повернення – хай зберігається у прекрасних умовах, чекаючи свого часу… Більше того, ми хочемо нагородити керівників Ермітажу спеціальними відзнаками – за збереження історичних реліквій українського народу.

На початку минулого століття, у Петербурзі жив свідомий українець і щирий патріот Микола Макаренко. Ця людина здійснила справжній громадянський і науковий подвиг. Працюючи в Ермітажі і інших музеях, він знайшов і описав чимало українських речей. Як повідомила директор Музею гетьманства Галина Ярова, у 1917 році Макаренко, описав, сфотографував і видав книгу про 14 унікальних козацьких прапорів Ермітажу. У тому числі – морський козацький прапор.

Ми проконсультувалися з відомим істориком, заступником директора Національного заповідника «Хортиця» Максимом Остапенком, який знайшов і оприлюднив сенсаційний наказ Сталіна №2, про передачу незалежній Україні козацьких регалій з музеїв Росії, з переліком. Дуже ймовірно, що до появи того наказу був причетний Микола Макаренко, бо на той момент він був найобізнанішою людиною у тій справі. Та і діяльність Українського революційного комітету Петербургу, чекає своїх дослідників…

-Скоріш за все, десь у ті роки, за ініціативою Макаренка, було зроблено кілька висококласних копій козацьких прапорів.- впевнена шеф-редактор журналу "Музеї України" Наталка Іванченко, - Свого часу, Ермітаж їх щедро роздарював регіональним музеям.

Далі пішли детективи і легенди.

Років з 50 тому, тодішнє керівництво Державного історичного музею України, отримало дозвіл на виготовлення копії морського прапора запорожців. Хоч і не дуже точну, копію зробили. Її можна побачити в Києві.

Десь у восьмидесятих, за наказом партії, можливо, за втручання Щербицького, Ермітаж з помпою, передав музею на Хортиці, дві майстерно виготовлені копії запорізьких прапорів, один з яких – морський козацький прапор! Будете в Запоріжжі – зайдіть, гляньте.

 Є копія прапора у Львівському історичному музеї, що потребує реставрації. Там був навіть невеликий скандал... Цікаво, чи вже виставили його для огляду?

Це ще не все!

Років з тридцять тому, ЦРУ США, проводило надсекретну операцію з вербовки якогось дуже важливого радянського вченого. Чи військового. Чи моряка… Не могли підступитися. Почали обробляти родичів. А хтось з них працював в Ермітажі. Аби посадити людину на гачок, хитрі американці дали їй міні камеру, гроші і попросили фотографувати закриті фонди Ермітажу. Так ЦРУ стало власником купи унікальних історичних знімків з фондів всесвітньовідомого музею. Як там пройшла вербовка, не знаємо. А от фотографії цікавих експонатів Ермітажу, в тому числі козацької доби, в архівах ЦРУ збереглися. Нагадуємо, в Ермітажі діяв спецхран КГБ. Нещодавно, американці зняли гриф секретності з тих знімків. Справа в тому, що в архівному управлінні ЦРУ, працював один національно свідомий українець…

-Такі події скоріш за все, відбувалися в реальності, - сказав генерал-полковник козацтва, колишній радянський офіцер і національно свідомий українець, Петро Аброскін, - Дуже схоже на стиль американських спецслужб. Правда, ми розуміємо, що термін секретності ще продовжується. Тому, щось довести документально, важко… Але, ймовірність цієї історії, дуже висока!

Якимось чином, фотографія, як ми розуміємо, ОРИГІНАЛУ морського козацького прапору з Ермітажу, опинилася в руках співробітників журналів «Музеї України» і «Нова Січ». Не питайте, як. Взяла, і опинилася! Ми почали власне розслідування. Підняли багатьох істориків, деяких серед ночі, в результаті, дізналися дуже багато нового. Історики теж…

Все. Кінець фільму. Фотографію друкуємо. Насолоджуйтеся!

 

Віктор Тригуб, редактор журналів «Музеї України» і «Нова Січ»

В Государственном Эрмитаже в Санкт-Петербурге (Россия) хранится знамя Запорожского войска, представляющее собой красное полотнище, на лицевой стороне которого изображен двуглавый орел со звездами, "Спаситель, благословляющий казаков на брань, с семнадцатью звёздами кругом него" и "архангел Михаил с огненным мечом в правой руке". По кайме знамени - надпись: "Сие знамя в войско ея императорского величества низовое сделано коштом пехоты воюющей того же войска по Чёрном морю також по рекам Днепру и Дунаю". Под орлом трехмачтовый военный корабль.

2009 рік

Плакати Юрія Нерослика для Нацгвардії і музеїв Донбасу

  • 30.07.14, 05:44

Фраза "Все для фронту, все для перемоги!" знову отримала зловісну актуальність. Команда Музею плакату при часописі "Музеї України" це відчуває щодня.
Наші інтернет-ресурси, а особливо сторінка МПУ в Фейсбуці, перетворилися на потужний координаційний центр ідеологічного забезпечення АТО і контрпропаганди. Щодоби маємо аудиторію у 30-40 тисяч відвідувачів, значні рейтинги цитованості, чимало передруків... Отримуємо  вдячні листи, волонтери з багатьох країн роздруковують плакати на принтерах, а потім, тримаючи їх в руках, виходять на акції протесту проти дій Росії...
Безсумнівним лідером плакатотворчості на тему війни за Донбас став талановитий художник, арт-директор Музею плакату та Музею української пропаганди при журналі "Музеї України" Юрій Нерослик. Його роботи стали справжніми символами цієї складної епохи.
За підтримки Київської ОДА, Музей плакату розгортає виставку робіт Майстра у Національному музеї-заповіднику "Битва за Київ у 1943 році" в Нових Петрівцях, поруч з відомою базою Національної гвардії України. Йде монтаж, скоро відкриття.
Повідомлення про цю подію отримало несподіваний потужний резонанс. Як виявилося, колекція плакатів для виставки гостро потрібна у частинах Нацгвардії, чимало музеїв на Сході, особливо у визволених містах, теж готові розмістити роботи Юрія Нерослика!
Ми можемо, крім Нових Петрівець, зробити подібні виставки у наших Музеї плакату в Нацмузеї в Пирогові, Музеї української пропаганди на Троєщині і все... Наш фінансовий ресурс повністю вичерпано!
Будемо вдячні за реальну фінансову підтримку, гарантуючи позитивний розголос...
Поки що залишається перевірений засіб - кольоровий принтер. Чим і користуються волонтери, вкладаючи до посилок з бронежилетами плакати, що підтримують бойовий дух... Плакат, як і слово, нині теж зброя!
Ми ж публікуємо добірку плакатів Юрія Нерослика, створену спеціально для Національної гвардії України. Сподіваємося, ця добірка, оформлена як виставка, потрапить до бойових частин і в музеї Донбасу...
Україна переможе!
Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", директор Музею плакату України






































Справжній хліб та ідеальний борщ

  • 29.07.14, 18:20


Прес-конференція дослідників древньої трипільської їжі в Музеї української пропаганди на Троєщині

Учасники – дослідник автентичних рецептів страв з натурального борошна і випічки Ірина Артеменко та історик, дослідник Трипільської цивілізації Вадим Перегуда.

Журналісти зможуть спробувати справжній живий хліб, зроблений по старовинним рецептам та ідеальний український борщ. Будуть смачні подарунки…

Кількість місць обмежена! Жорстка акредитація! Початок о 12-00, четвер, 31 липня 2014 

Троєщина, вул..Драйзера, скринька – оон@ukr.net

Що ми знаємо про хліб?

Чому в піснях і прислів’ях саме хліб пов’язують зі здоровим і забезпеченим життям?

І про який саме хліб йде мова?

Так, той продукт ,що зараз продається в торговій мережі під назвою «хліб» насправді таким не є.

На справжньому хлібі виростали богатирі, воїни, хлібопашці. Він давав силу долати великі фізичні навантаження, витримку, міць. Навіть славнозвісному  українському почуттю гумору ми генетично зобов"язані пшеничному диву.
Сучасні фізіологи відкрили, що гормони радості серотонін і ендорфін синтезуються у кішківнику із пшеничної клітковини.

Тільки хліб із цільного зерна на натуральній заквасці (а в кожній родині був свій рецепт, який жінка приносила в нову сім''ю) повністю відповідає потребам людського організму.

 

Деталі на сайті агрофірми «Унава» - http://unava.kiev.ua/

+380 (44) 332-14-71

Україна - більше за життя!

  • 28.07.14, 13:37

Готується до відкриття перша виставка про мужність бійців АТО  в Національному музеї-заповіднику "Битва за Київ у 1943 році". До села Нові Петрівці, де розташована і навчальна база Національної гвардії України, вже доставлені речі з місць запеклих боїв...
Про концепцію довго не думали.
Основою стали реальні залишки війни - гільзи, побиті каски, бронежилети, ящики...
За ілюстративний ряд обрали плакати відомого харківського художника Юрія Нерослика, що за оцінкою Музею плакату України, визнаний кращим плакатистів АТО.
-Наш заклад давно друже з частиною Національної гвардії України, що розміщена поруч, у селі Нові Петрівці, - розповів директор Нацмузею Іван Вікован, - Разом ми провели чимало акцій... Після початку війни на Донбасі, наші підшефні опинилися на передовій, у самому пеклі. Чимало хлопців загинули, отримали поранення. Скоро знову поїдуть у зону АТО. Нарікають на недостатню ідеологічну підтримку. Тож ми і вирішили зробити виставку "Україна - більше за життя!", аби солдати перед відрядженням і після повернення могли зайти до музею, подарувати якийсь експонат, розповісти про бойові будні...
Гвардійцям ідея сподобалася.
Активісти Музею плакату України при журналі "Музеї України", що є співорганізаторами виставки Юрій Нерослик і Катерина Крючкова оперативно створили плакатні роботи.
Представники Київської ОДА привезли експонати з Донеччини...
Урочисте відкриття відбудеться найближчим часом.
Це перша виставка такого плану, що відкривається у музеї з національним статусом. Що трохи тривожить - сигнал про повну відірванність державних музеїв від викликів часу. Майже не помітили Майдан, практично повністю проігнорували окупацію Криму. Вже скільки тижнів триває АТО - в музеях тиша. І досі розповідають про здобутки Радянської влади. Що неприпустимо!
Йде війна на виживання нашої держави. Гинуть наші солдати. Ігнорувати цей факт державним музеям, особливо військово-патріотичного спрямування - злочин! Прокидайтеся нарешті!
-Я закликаю всіх колег-музейників, особливо військовим - давайте терміново відкриємо виставки про героїв АТО, вшануємо загиблих, організуємо зустрічі з бійцями, які повернулися! - сказав Іван Вікован, - Це наш прямий патріотичний обов`язок! Музеї повинні реально допомогти нашим захисникам!
Музей плакату при часописі "Музеї України" продовжить створювати і поширювати роботи, які піднімають бойовий дух. Нині шукаємо спонсорів, аби видрукувати кілька плакатів масовим накладом і відправити у війська. Головне - є перша виставка!
Взагалі, час подумати про створення Музею Битви за Донбас...
Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", директор Музею плакату







































Є плакати для Національної гвардії!

  • 27.07.14, 14:11

Сказали - зробили! Активісти Музею плакату при журналі "Музеї України", миттєво створили оптимістичні плакати для бійців Національної гвардії України в зоні АТО! Вже є матеріали для двох виставок!
Чекати якихось дозволів, щось узгоджувати - не у нашому стилі. Щойно домовилися про шефство над оперативною бригадою Національної гвардії України у селі Нові Петрівці спільно з Національним музеєм-заповідником "Битва за Київ у 1943 році", як плакатотворці представили свої роботи!
-Я приємно вражений! - захоплюється директор Нацмузею Іван Вікован, - Художники спрацювали оперативно! Є сім плакатів для НГУ, колекція робіт для патріотичної виставки як у нас, так і на базі гвардійців! Виставкам бути!
Свої роботи для НГУ представили плакатний класик АТО на Донбасі Юрій Нерослик та фотохудожник Катерина Крючкова. Їхні інші шедеври, які підтримують бойовий дух, склали основу виставок.
-Плануємо виготовити масовий наклад тих плакатів для НГУ, які найбільше сподобаються солдатам! - застеріг директор Музею плакату Віктор Тригуб, - Чекаємо на спонсорів!
-Ми вже зондуємо ситуацію щодо патріотичних виставок у державних музеях визволених міст Донбасу! - повідомила шеф-редактор журналу "Музеї України" Наталка Іванченко, - Це принциповий момент! Кожний музей повинен зробити експозицію про героїв, які визволяли їх населенні пункти, загиблі патріоти повинні будуть належним чином вшановані! Досить натужно перераховувати лише назви сталінських полків! Час справжніх українських героїв!
Про розвиток ситуації повідомимо!
Ростислав Тригуб, прес-служба МПУ













Музей плакату України створив і блог…

  • 27.07.14, 08:57


 Експансія українського плакату в інтернеті продовжується. На додаток до сайту, сторінки у Вікіпедії, ВКонтакте, суперрозкрученої сторінці у Фейсбуку, яку стабільно відвідує 10-40 тис читачів на добу, Музей плакату відкрив блог.

На Вордпресі. http://musplakat.wordpress.com/

-Київ реально перетворився на плакатну столицю світу! – зауважила куратор МПУ, шеф-редактор журналу «Музеї України» Наталка Іванченко, - Майдан, Крим, війна на Донбасі спричинили буквально вибух плакатотворчості! Наш музей побив всі світові рекорди відвідуваності на Фейсбуку, визнаний найменшим офіційно зареєстрованим музеєм планети! Відкрили філію, що стала першим музеєм на найбільшому масиві України – Троєщині… Розширяємося в мережі…

Нині створено кілька плакатів на підтримку української Армії моделей К.Крючкової, які потрапили на обкладинку газети Мінкульту "Культура і життя" та за сприяння МВС та Нацгвардії 10-тисячним накладом доправлені бійцям АТО.

Розгорнуто виставку в філії МПУ - Музеї української пропаганди на Троєщині.

Готується виставка на підтримку Нацгвардії на базі НГУ в Нових Петрівцях та у Національному музеї-заповіднику "Битва за Київ у 1943 році".

-Планується акція з презентації патріотичних плакатів у музеях Донбасу, які опинилися під окупацією сепаратистів-найманців! - сказав директор Музею плакату, редактор журналу "Музеї України" Віктор Тригуб, - Запрошуємо структури, готові взяти участь у фінансовій підтримці проекту! У нас великі плани, ми навчилися їх реалізовувати і просувати в інформаційному просторі!

Новий ресурс відразу взяв гарний темп...

Ростислав Тригуб

http://musplakat.wordpress.com/

Музейники шефствують над базою Нацгвардії

  • 26.07.14, 23:41


Українські солдати ведуть справжню війну. Перемагають, очищаючи рідну землю від найманців. Але, і гинуть, отримують поранення... Будь-яка підтримка нині надважлива! Це добре розуміють музейники, виступивши з резонансною ініціативою.

Національний музей-заповідник "Битва за Київ у 1943 році" та Музей плакату України при журналі "Музеї України" за підтримки депутатів Новопетрівської сільради, вирішили взяти ідеологічне шефство над базою Національної гвардії України в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київщини.

-Зрозуміло, наші фінансові можливості дещо обмежені, - розповів директор Нацмузею Іван Вікован, - Хоча, допомагаємо, як можемо... Але, підтримати моральний дух бійців, провести певну просвітницьку роботу ми здатні! До того ж, маємо багаторічну дружбу з цією військовою частиною, постійно проводимо спільні акції. Разом з Музеєм плакату, який створювали спільно, плануємо, у рамках шефської допомоги, за підтримки Новопетрівської сільради, організувати кілька виставок. Перш за все, це виставки  патріотичних плакатів для бійців Нацгвардії, які днями будуть розгорнуті в Нацмузеї і на базі. Трохи згодом ми плануємо створити експозицію про подвиги бійців Нацгвардії в зоні АТО...

Справа в тому, що крім озброєння, захисту, наші солдати гостро потребують ідеологічної підтримки! Як і жителі звільнених міст. Газети, журнали, патріотичні плакати, виступи артистів, пропагандистські матеріали... Всі бачать, як жахливо зомбує населення рашка ТБ... Цьому слід рішуче протидіяти! І, відповідно, піднімати і підтримувати бойовий дух нашої армії. Завдання надважливе! Чиновники у відповідних структурах щось роблять, але громадськість, бізнес, професіонали-музейники теж повинні зробити свій внесок. Не треба подавати це як подвиг - просто взяти і підтримати Героїв всіма доступними засобами!

-Проаналізувавши наші можливості, ми склали реальний план шефської допомоги, - сказала куратор Музею плакату, шеф-редактор журналу "Музеї України" Наталка Іванченко, - Перш за все, попросили художників-активістів МПУ, створити кілька плакатних робіт для Національної гвардії. Вже маємо результат. На їх основі та з колекції Музею плакату, формуємо виставку, один варіант якої буде розміщено у залі діорами Національного музею-заповідника "Битва за Київ у 1943 році", а інший на території оперативної бригади Національної гвардії України - все у селі Нові Петрівці. Якщо вдасться, після вивчення відгуків гвардійців, виготовимо масовий наклад найбільш влучних плакатів для поширення в частинах зони АТО і серед жителів звільнених міст.

-Ми вже приготували кілька плакатів для Нацгвардії! - повідомила креативний директор Музею плакату України Катерина Крючкова, - Коротко обговорили цю ініціативу із Заступником Міністра МВС Миколою Величковичем, отримавши попереднє схвалення. Нині спробуємо реалізувати проект у Нових Петрівцях. Якщо вдасться - продовжимо...

Будуть використані роботи вже легендарного художника АТО Юрія Нерослика...

Враховуючи ентузіазм, досвід, організаційні можливості нашої команди, вже можна бути впевненим, що найближчим часом дві виставки у Нових Петрівцях буде урочисто відкрито. Від мене - особиста подяка справжнім патріотам України - депутатам Новопетрівської сільради! Чекайте офіційних повідомлень...

Що ще, як музейники, ми можемо зробити.

Я вважаю, що варто НЕГАЙНО створити кілька пересувних ПРОУКРАЇНСЬКИХ виставок і розмістити їх в державних музеях звільнених міст Донбасу! Досить вже говорити про царів і здобутки електрофікації-колективізації та перемоги сталінської Червоної армії! Експозиції слід кардинально змінювати! Занадто багато подій відбулося останнім часом!

Ми стали іншими. Потрібно змінювати і музеї!

Журнал "Музеї України" готовий розпочати програму створення пересувних патріотичних виставок для звільнених від терористів міст! Чекаємо підтримки державних структур і небайдужих, здатних підтримати фінансово!

Кожен такий реальний крок наближає перемогу!

Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", директор Музею плакату