Виставка "Воїни світла" презентована!

  • 14.08.14, 10:21


Презентовано виставкові комплекти плакатів "ВОЇНИ СВІТЛА" в Музеї української пропаганди при журналі "Музеї України". Автор робіт арт-директор часопису Юрій Нерослік, нині сержант Нацгвардії...

Розроблено концепцію пересувної виставки плакатів про воїнів ЗСУ, НГУ, добровольчих батальйонів "Воїни світла".

Завдяки підтримці громадськості, організується рейд у звільнені міста зони АТО, де у музеях та місцевих органах влади буде розгорнуто плакатні виставки. Крім цього, активісти журналу "Музеї України" розпочали збір експонатів з місць боїв для створення експозицій про героїв битви за Донбас. Ініційовано процес створення Національного музею АТО...

Представник командування Національної гвардії України майор Олександр Перехрест отримав комплект плакатів для штабу, розповів про діяльність НГУ...

Народний депутат України Володимир Яворівський підтримав ініціативу музейників, розповів про допомогу бійцям АТО. До речі, пан Володимир нині працює над сценарієм фільму про події на Майдані...

Журналісти вперше побачили колекцію плакатів на підтримку добровольчого корпусу Правого сектора, батальйонів Донбас і Азов.

Віктор Тригуб, куратор Музею української пропаганди

 

Журналіст В.Тригуб, майор НГУ О.Перехрест, нардеп В.Яворівський

Фото - Р.Тригуб, В.Бровко

День:«Україна – більше за життя!»

  • 12.08.14, 12:50

Так називається виставка плаката на підтримку військових, які перебувають нині в зоні АТО, що відкрилась у Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ 1943 року»


Це перша виставка такого формату, де крім ілюстративного ряду демонструють також реальні артефакти сьогоднішньої війни на сході нашої країни  — каски, бронежилет, патрони, гарматні гільзи, які передано у музей зі звільненого Слов’янська.

Нагадаємо, постійна експозиція музею вшановує пам’ять і подвиг загиблих в операції визволення Києва в листопаді 1943 року. Презентуючи новий проект, директор музею Іван Вікован наголосив на важливості військово-патріотичного виховання, героїзації та підтримки українських бійців на сході. До речі у Нових Підгірцях (Київська область), місці розташування музею, знаходиться навчальна база Національної гвардії України. На вернісаж було запрошено й самих бійців Нацгвардії, серед яких капітан Сергій Сідорін, якого поранено у боях за Слов’янськ і нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

— Нині моральної підтримки на передовій не вистачає більше, — вважає С. СІДОРІН. — Ми, знаходячись на блокпосту, отримували поштові листівки, листи й дитячі малюнки, і це було дуже зворушливо. Діти готували вітання «бійцю національної гвардії», «солдату української армії», малювали мирне небо, військову техніку, писали, щоб ми поверталися, що нас чекають. Такі моменти найбільше всіх зворушували... Біля підбитого автомобіля ми зробили свою виставку — всі роботи там прикріпили, і кожний у вільний час йшов подивитися на малюнки, і на серці ставало тепліше, а потім повертався й продовжував виконувати свій військовий обов’язок.

Саме ідею психологічного підбадьорення військових покладено в основу експонатів виставки. Наприклад, плакати з жіночими образами у формі й національній символіці розроблено фотографом Катериною Крючковою.

— Ми взяли за основу американську ідею pin-up як підтримку солдатів в роки Другої Світової війни, але оскільки американський pin-up нам видався занадто відвертим, моделей одягли в амуніцію українських військовослужбовців, — розказала «Дню» К. КРЮЧКОВА. — Ми також шукали вірші молодих українських поетів, щоб додавати їх до світлин. До речі, в зону АТО передано наші плакати десятитисячним тиражем. Маю надію, що військові задоволені нашою ініціативою. Зараз готуємо соціальний проект — серію фотографій дітей із зони АТО. Це діти з дитячих будинків, ті, що знаходяться в прийомних родинах, а також звичайні школярі.

Цікаві плакати створено художником Юрієм Неросліком, який сьогодні у складі Національної гвардії перебуває в зоні бойових дій. На фоні жовто-блакитних стягів відвідувачі виставки можуть побачити гасла: «Наша боротьба триває», «Героям слава!», «Маю честь битися за Україну», «Україні — бути», «На ворога кулі друзям коровай». Усі вони покликані морально підтримувати не лише військових, а й мирне населення з Донеччини і Луганщини, яке зараз перебуває у стані дезорієнтації.

— Наше головне завдання — підняти бойовий дух, — зауважив Віктор ТРИГУБ, організатор виставки. — Військові кажуть, що їм потрібні гарні агітаційні матеріали, які допомагають їм у боротьбі на сході України. На сьогодні зроблено 15 комплектів плакатів, які можна побачити на виставці. Вони підуть у Першу бригаду Нацгвардії України, деякі військкомати і музеї. Зараз плануємо передачу кількох комплектів плакатів у музеї звільнених міст й ведемо перемовини зі Слов’янськом, Краматорськом, Горлівкою про створення й завезення виставкових матеріалів, щоб там можна було залучити їх до експозиції.

Розміщення таких плакатів у музеях звільнених міст допоможе й у налагодженні діалогу з населенням, якому довелося пережити війну на своїй території й довгий час перебувати в інформаційному вакуумі російської пропаганди.

Виставка «Україна — більше за життя!» має також на меті привернути увагу інших українських музеїв і створити спільні проекти, присвячені військовим АТО, вшануванню пам’яті загиблих.

Фотоілюстрації надано організаторами виставки

Наталія ВУЙТІК, День
http://www.day.kiev.ua/uk/article/taym-aut/ukrayina-bilshe-za-zhittya

В музеї-заповіднику на Київщині відкрили першу виставку про АТО

  • 12.08.14, 07:52

Активісти Музею плакату України при журналі «Музеї України», що є співорганізаторами виставки Юрій Нерослик і Катерина Крючкова оперативно створили плакатні роботи.

Державний музей-заповідник «Битва за Київ в 1943 році» функціонує на території Вишгородського району Київської області з березня 1945 року.

Заповідну територія площею 8 гектарів, де збережено 650 метрів ходів сполучення, бліндажів, командно-спостережних пунктів, музей-діораму площею 1100 метрів в числі експонатів якого археологічні, фалеристичні знахідки, колекції нумізматів, вироби художніх промислів, витвори живопису, скульптури, фотокартки, документи та зразки бойової техніки часів Великої Вітчизняної війни за час існування музею-заповідника відвідали більше 10 мільйонів чоловік з 85 країн світу. Серед постійних відвідувачів і військовослужбовці місцевої бригади Нацгвардії.

Сусідство музею з частиною призвело до тісної багаторічної співпраці та взаємодії під час проведення на території музею-заповідника заходів по вшануванню пам’яті героїв битви за Дніпро, мітингів, зустрічей з ветеранами війни та військово-історичних реконструкцій. А для особового складу підрозділу музей став своєрідним центром патріотичного виховання.

8 серпня в Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» відкрилась перша виставка про мужність бійців АТО – «Україна - більше за життя!». Основними експонатами якої стали гільзи, побиті каски, бронежилети, ящики доставлені військовослужбовцями та представниками Київської ОДА з місць запеклих боїв на сході України.

Активісти Музею плакату України при журналі «Музеї України», що є співорганізаторами виставки Юрій Нерослик і Катерина Крючкова оперативно створили плакатні роботи.

Про бойові будні гвардійця на передовій гостям виставки та представникам преси розповіли бійці військової частини, серед яких нещодавно нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня капітан Сергій Володимирович Сідорін. Героїчний подвиг офіцер здійснив 29 червня, коли українські силовики, додержуючись наказу про встановлення тимчасового перемир’я, не розпочинали воєнних дій, відбив натиск агресорів – влучним пострілом з РПГ підбив танк терористів. Поранений осколками мінометного вогню, незважаючи на кровотечу і нестерпний біль, підняв бійців для переслідування і знищення найманців.

майор Євген Роженюк, фото автора

http://vv.gov.ua/news.php?nid=5528&lang=ua

Константин Стасюк. Мастер и Маргарита

  • 12.08.14, 07:16

Героиня нашего сюжета, в свое время, столкнулась с проблемой, актуальной для людей, имеющих лишний вес.

 

После похудения, особенно если сбрасывается достаточно большой вес, очень сложно вернуть тело в тонус. Кожа и мышцы начинает провисать и внешний вид, несмотря на достигнутый результат, все же не радует. Естественно, все это можно «подтянуть» с помощью новомодного утягивающего белья (дает временный эффект только во время носки), или с помощью дорогостоящих хирургических операций (результат более длительный, но имеет множество побочных эффектов и противопоказаний).

Сегодня, благодаря уникальной авторской методике К.В.Стасюка такая проблема решается за короткое время с максимальным эффектом и положительным влиянием на общее состояние организма.

Будьте красивы, молоды, любимы и счастливы!

http://stasuk.com.ua/?p=1260

Виставка військового плакату

  • 09.08.14, 13:13

         Військові дії на сході країни поміняли життя чи не кожного з нас. Хтось сам захищає Батьківщину, хтось чекає із зони АТО батька чи сина, інші допомагають фінансово чи морально …

         Колектив національного музею – заповідника «Битва за Київ у 1943 р.» не зміг стояти осторонь від подій, які зараз турбують кожного українця. Найменше, що ми могли зробити – відкрити нову виставку плакатів «Україна більше за життя», присвячену воїнам Національної гвардії. Для нас ця виставка є особливо актуальною, тому що разом з військовослужбовцями з різних міст та селищ України у військових частинах на сході знаходяться хлопці, призвані з Київщини.

         В холі музею виставлені  агітаційні плакати. Їх доповнюють гільзи, ящики від бойових снарядів, каски та  бронежилети, які привезені заступником голови КОДА Д. В. Христюком та начальником обласного управління культури І. І. Подолянцем з зони АТО   (м. Слов’янськ, гора Карачун). Авторами плакатів є Юрій Нерослік (який в рядах Національної гвардії захищає цілісність України) і Катерина Крючкова.

         17 березня 2014 р. наш музей одним із перших військово – історичних музеїв морально підтримав українських військових моряків, які протистояли військовій агресії у Криму, підняттям військово – морського прапору України.

         8 серпня у приміщенні музею пройшла презентація присвячена відкриттю виставки «Україна більше за життя». Були присутні – військові      І – ї Оперативної бригади Національної гвардії України, що нещодавно повернулись із зони АТО, історики, журналісти. Презентацію відкрив редактор журналу «Музеї України» В. Тригуб, що передав слово директору музею, який пов’язав сьогодення з історією.

Експозиція Національного музею – заповідника «Битва за Київ у 1943р.» розповідає про подвиг бійців та командирів Великої Вітчизняної війни, наших дідів та прадідів, які не жаліли своєї крові та навіть життя під час визволення столиці України, міста Київ у 1943 році. Неймовірною напругою людського духу  в роки Великої Вітчизняної війни вони подолали агресора та захистили свою країну. Зараз онуки  та правнуки цих героїв іноді без бронежилетів та касок гідно захищають свою незалежну Батьківщину від нового страшного агресора. І не так вже важливо, якою мовою вони розмовляють – російською чи українською, важливо те, що вони люблять свою єдину неподільну Україну.

         Новопетрівською сільською радою постійно надається допомога нашим військовим. За час мобілізації видано 21 бронежилет, 20 касок. Також хлопці забезпечуються військовими формами, ліхтариками, плащами, палатками тощо. Матеріальної допомоги було виплачено на загальну суму 72 500 грн. У першу чергу приділяється увага військовим, які знаходяться безпосередньо в зоні антитерористичної операції. Їм надсилаються посилки з продуктами харчування, ліками та речами першої життєвої необхідності.

         Перед присутніми виступили бійці І – ї Оперативної бригади Національної гвардії України (ВЧ 3027). Серед них капітан Сергій Сідорін, заступник командира батальйону спецпризначення, що на блокпосту біля м. Слов’янськ  підбив танк. За цей подвиг він був нагороджений Орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Сергій закінчив військову академію в м. Харків. В зону АТО пішов добровольцем. Під час другого відрядження в бою Сергія було поранено, але він планує знову поїхати на Схід після лікування в госпіталі, бо вважає, що чоловік, військовий повинен захищати свою родину, домівку, Батьківщину.

        Офіцери військової частини 3027 розказали присутнім, що там на передовій де немає ані телебачення, ані інтернету бійцям дуже допомагають листи та звістки з дому, особливо дитячі малюнки. На підбитому автомобілі, бійці зробили маленьку агітаційну виставку дитячих малюнків та листів з словами «Повертайтесь, вас чекають». Це самі важливі та зворушливі моменти. «Коли сумно, подивишся на ці малюнки і хочеться служити далі». Але ніхто не хоче вмирати, не хочеться щоб діти зростали без батьків, мирне населення залишалось без домівок.

         Всі присутні одностайно вірять і прагнуть, про скоріше закінчення війни. Вони надіються, що це призведе до радикальних змін в усіх сферах суспільства. Віримо, що  наша країна вийде з неї оновленою, згуртованою навколо ідеї її цілісності та незалежності, божих законів та європейських стандартів життя людини. Але найбільшим досягненням стане мир та спокій у нашому спільному домі. Збройні Сили України вийдуть з цієї війни оновлені, оточені турботою держави, сильні духом та набутим бойовим досвідом.

         Начальник групи зв'язків з громадськістю і засобами масової інформації Північного оперативно – територіального об'єднання Національної гвардії України майор Євген Рожанюк погодився стати куратором нашого музею по збору матеріалів, пов'язаних з подіями на Сході України.

         Одна з авторів плакатів, Катерина Крючкова, подарувала всім присутнім військовослужбовцям по набору плакатів, бо така емоційна та психологічна підтримка дуже потрібна нашим бійцям на передовій.

Директор                                                                                       

Національного музею – заповідника

«Битва за Київ у 1943р.»                                                 

    І. П. Вікован

Мінкульт фінансує друга-плагіатора Гіркіна з Міноборони України!

  • 06.08.14, 20:14


Нещодавно в Міністерстві культури завершився Всеукраїнський конкурс з відбору кращого ескізу ордену Небесної Сотні, який проводився відповідно до розпорядження Президента України.

З 17 представлених ескізних проектів переможцями обрано львів’ян-Тараса Возняка та Костянтина Ковалишина, які запропонували сріблясто-синій хрест з викарбуваними на реверсі словами «свобода та гідність». Також за результатами конкурсу визначено друге й третє місця серед учасників. Так, друге місце посів авторський колектив з Києва Олександра Сопова та Алевтини Несіної-Інкової.

А ось на третьому місці- несподіваний сюрприз – привіт від реконструктора-геральдистаОлекси Руденка! Того самого Олекси Руденка, який досить активно разом з директором музею Міноборони В.Таранецем (він же де-факто й командир «КраснойЗвєзди») стрибає по полях бутафорських війнушок; того, хто всіляко вигороджував (аби не кинути тінь) Таранця в телесюжетах з приводу перебування  у них восени минулого року в Києві  любителя реконструкції, а нині головного терориста Донбасу Гіркіна-Стрілка. Бо ніби він у них і був, і бачили, але добре не роздивилися… Одним словом, «я така затуркана…»

http://mincult.kmu.gov.ua/mincult/uk/publish/article/367128;jsessionid=26DCE58AB6BEFDDD55BC93AF0435A158.app1

З приходом Таранця до музею Міноборони Руденко теж «вставляв свої п’ять копійок» на адресу такого «поганого директора Карпова» та його працівників, які нічогісінько на вміють робити. Так от тепер точно можна сказати, що «ТАКОГО» вони робити не вміють! Бо займатися відвертим плагіатом, як «великий геральдист» Руденко не кожному до снаги!

Тому що, коли подивитися не ескіз ордену Небесної Сотні у виконанні О.Руденка – то це один до одного Хрест Симона Петлюри, який було засновано ще  в 1932 році і який вручався всім учасниками визвольних змагань. А якщо точніше говорити, то свої витоки він бере відОрдену Визволення (цей взагалі ідентичний з руденківським!) – одного з перших орденів УНР. Його статут особисто затверджував Симон Петлюра ще в жовтні 1920 р., але до його виготовлення за браком коштів справа так і не дійшла. І лише в 1932 р. після смерті С.Петлюри на основі Ордена Визволення було розроблено Хрест Симона Петлюри. В 1972 році Рада УНР в екзилі надала йому статус ордена.

То як же це так, пане Олексо? «Творчі шукання» пішли найкоротшим шляхом? Чи «реконструкція» настільки мізки забила, що жодної нової думки там не з’являється? Чи це з розрахунку на тих, хто в своєму житті нічого, окрім «краснойзвєзди» не бачив?

Цікаво, а куди ж дивилася комісія Мінкультури, коли відбирала проекти? Чи там не було фахівців, які б могли сходу побачити цей Хрест Симона Петлюри у виконанні О.Руденка? Можна,звичайно, багато говорити про фалеристичні традиції – це як музиканти про сім нот. Ага. Але це ж відвертий плагіат!!!  Та ще й такий,за який Мінкультури присудило ІІІ місце з премією з держбюджету в розмірі 10 тисяч гривень! Як вам таке подобається: країна в умовах війни платить премію за плагіат!

От гарно виходить: всі друзі реконструктора- терориста Гіркіна-Стрілка мають зиск з держави – Таранцю, що незаконно вліз до музею, платить зарплату Міноборони, а Руденку – премію за плагіат Мінкультури! Невже за це загинула Небесна Сотня, а нині гинуть військовики на Сході?! Коли ж, нарешті, посадовці обох міністерств навчаться бути професіоналами та відрізняти зерно від полови?! Це просто ганьба на всю Україну!

 

Комітет порятунку НВІМУ.


Самооборона звільнить дороги центру Києва!

  • 06.08.14, 18:37


Активісти  Самооборони вирішили розблокувати дороги центру столиці! Чому кияни повинні бути заручниками незрозумілої купки людей, які вже півроку блокують нормальне транспортне сполучення? Ради кого і чого? Хто їм дав таке право?

Мільйонне місто отримує значні збитки, люди мають великі незручності, є проблеми національної безпеки - адже саме в центрі зосереджені урядові установи...

Активісти Самооборони Деснянського, Оболонського, Шевченківського та інших районів Києва вирішили зняти цю болючу проблему. Після 9 ранку 7 серпня розпочнеться демонтаж завалів на проїжджих частинах Хрещатика і прилеглих вулиць. Залишки барикад час прибрати! Подбають і про пішоходів...

- Ми запрошуємо всіх небайдужих киян підтримати акцію! - закликав представник Деснянської Самооборони Дмитро Бричок, - Дороги повинні бути вільними! Сподіваємося на сприяння комунальних служб! Підкреслю, ніяких претензій до мешканців наметових містечок ми не маємо! Говоримо про повернення центру міста до нормального життя!

Зрозуміло, можуть бути якісь провокації, спекуляції. Однак, проблема назріла і її час вирішити силами громадських активістів, які перемогли на Майдані. Рух громадського транспорту, спеціальних служб, легкових автомобілів центральними вулицями слід відновити негайно! Особливо, у таку спеку! Ще й на фоні війни за Донбас. Маємо враховувати потенційні загрози терактів, організації безладу у столиці... Тож, ставимося до цього з розумінням!

Збір після 9 ранку в районі Українського дому.

Прес-служба Деснянської Самооборони


http://www.novasich.org.ua/index.php?go=News&in=view&id=9664

Виставка плакату для Нацгвардії в Нових Петрівцях

  • 06.08.14, 14:40


         Військові дії на сході країни поміняли життя чи не кожного з нас. Хтось сам захищає Батьківщину, хтось чекає із зони АТО батька чи сина, інші допомагають фінансово чи морально …

         Колектив національного музею – заповідника «Битва за Київ у 1943 р.» не зміг стояти осторонь від подій, які зараз турбують кожного українця. Найменше, що ми могли зробити – відкрити нову виставку плакатів «Україна більше за життя», присвячену воїнам Національної гвардії. Для нас ця виставка є особливо актуальною, тому що разом з військовослужбовцями з різних міст та селищ України у військових частинах на сході знаходяться хлопці, призвані з Київщини.

         В холі музею виставлені  агітаційні плакати. Їх доповнюють гільзи, ящики від бойових снарядів, каски та  бронежилети, які привезені заступником голови КОДА Д. В. Христюком та начальником обласного управління культури І. І. Подолянцем з зони АТО   (м. Слов’янськ, гора Карачун). Авторами плакатів є Юрій Нерослік (який в рядах Національної гвардії захищає цілісність України) і Катерина Крючкова.

         Експозиція Національного музею – заповідника «Битва за Київ у 1943р.» розповідає про подвиг бійців та командирів Великої Вітчизняної війни, наших дідів та прадідів, які не жаліли своєї крові та навіть життя під час визволення столиці України, міста Київ у 1943 році. Неймовірною напругою людського духу  в роки Великої Вітчизняної війни вони подолали агресора та захистили свою країну. Зараз онуки  та правнуки цих героїв іноді без бронежилетів та касок гідно захищають свою незалежну Батьківщину від нового страшного агресора. І не так вже важливо, якою мовою вони розмовляють – російською чи українською, важливо те, що вони люблять свою єдину неподільну Україну.

         Кожна війна не лише завершується миром, а й приводить до радикальних змін в усіх сферах суспільства. Віримо, що і наша країна вийде з неї оновленою, згуртованою навколо ідеї її цілісності та незалежності, божих законів та європейських стандартів життя людини. Але найбільшим досягненням стане мир та спокій у нашому спільному домі. Збройні Сили України вийдуть з цієї війни оновлені, оточені турботою держави, сильні духом та набутим бойовим досвідом.

Директор                                                                                       

Національного музею – заповідника

«Битва за Київ у 1943р.»                                                      І. П. Вікован

О.Приходько: Є 15 виставок про АТО!

  • 06.08.14, 14:05


Створено дві пересувні виставки плакату про боротьбу українських бійців в зоні АТО. Арт-директор журналу "Музеї України", при якому діють Музей плакату і Музей української пропаганди Юрій Нерослік, закінчив афішу у ніч перед призовом до Національної гвардії України. З друком допоміг Олександр Приходько.

Саме роботи вже бійця НГУ Юрія Неросліка стали основою пересувних виставок плакату "Воїни світла" та "Україна - більше за життя!".

Перша виставка розгорнута у Національному музеї-заповіднику "Битва за Київ у 1943 році" в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області. Поруч - база Національної гвардії України.

-Ми багато років підтримуємо дружні, можна навіть сказати шефські стосунки з гвардійцями! - сказав директор Нацмузею Іван Вікован, - Бійці - учасники всіх заходів в музеї. Відповідно, у цей непростий час ми першими організували виставку на підтримку Нацгвардії. Презентуємо плакати, агітаційні матеріали, речі, доставлені безпосередньо з зони АТО. Відповідно, вирішили виготовити і подарувати солдатам кілька комплектів плакатів...

Першим прийшов на допомогу депутат Київської облради, що завжди підтримує музеї, Олександр Приходько. Саме завдяки Олександру Олексійовичу виготовлені високоякісні музейні копії плакатів, вже розміщені у Нацмузеї.

-Давно спостерігаю і всіляко підтримую діяльність команди часопису "Музеї України" зі створення нових, оригінальних музейних закладів на Вишгородщині! - повідомив Олександр Приходько, - Згадується вже легендарний Музей слідопитів... Бурхливо розвиваються Музей плакату України, легалізований у Нових Петрівцях, його філія на столичній Троєщині - Музей української пропаганди. Музеї маленькі, а до них постійно йдуть люди, розповідають найбільші ЗМІ. Відповідно, я розумію значення агітаційних плакатів у військах, а особливо на звільнених територіях. Нині виготовили 15 комплектів плакатів для Нацгвардії, військоматів, музеїв. Думаю, продовжимо!

Виставки вже розгорнуто в Національному музеї "Битва за Київ у 1943 році", монтуються в Музеї плакату в Нацмузеї в Пирогові, в Музеї української пропаганди на Троєщині.

Кілька комплектів передаються до бойових частин Першої бригади Національної гвардії України.

По одному комплекту буде подаровано Вишгородському і Деснянському райвійськоматів. Ця робота буде продовжена.

Нині музейники разом з журналістами планують кілька відряджень в зону АТО. Треба зібрати експонати для виставок про визволителів нашої землі від терористів та передати плакати до державних музеїв звільнених міст.

Але, це трохи згодом.

Героїзм воїнів АТО повинен бути гідно представленим у наших музеях!

Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", директор Музею плакату

Перша виставка про АТО - "Україна - більше за життя!"

  • 05.08.14, 23:09


Відкриття першої виставки про АТО в музеї Національного рівня! Вперше музейники змогли показати війну за Донбас.

Національний музей-заповідник "Битва за Київ у 1943 році" на підтримку Першої бригади Нацгвардії. Виставка плакату "Україна - більше за життя!". Вишгородський район Київської області, село Нові Петрівці, музей.

Початок о 12-00, п`ятниця, 8 серпня 2014.

Будуть присутні бійці і офіцери Першої бригади Національної гвардії України, що брали участь в боях. Безпосереднє спілкування.

Підтримка - Київська ОДА. Інформпідтримка - журнал "Музеї України". Плакати - Юрій Нерослік, арт-директор Музею української пропаганди і Музею плакату України при часописі "Музеї України", якого днями мобілізували до Нацгвардії... Катерина Крючкова (Музей плакату).

Акредитація -  [email protected]

Вхід російській пресі ЗАБОРОНЕНО!

Транспорт для акредитованих журналістів метро Героїв Дніпра.

http://museum-ukraine.org.ua/?p=1942