хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Ювіляр Іван Дзюба про життєві цінності

Що таке любов? Є безліч визначень, але жодне з них не є і не може бути достатнім, бо це інтимно неповторне почуття, неповторна людська доля. З’являється    нізвідки і невідомо куди веде. Може, це самопосвята: Жінці, Батьківщині, Справі, Призначенню. А може, це спрага повноти. Людині властива потреба ділитися з іншою безмежно близькою людиною — і добром, і в горі. Ділитися життям, жити «на двох». Пригадуєте прадавнє уявлення про те, що є в світі дві половинки, які шукають одна одну і мають поєднатися? Наївне і майже смішне, як на теперішні часи, уявлення, але скільки у світі страждань і трагедій від того, що ті дві половинки не знайшли одна одну і все життя колотяться, кидаючись наосліп за примарами! 


Не люблю слова «успіх». Бо на нього тепер лягає тінь чогось кар'єрно-рекламного. Успіх, на мій погляд, не може бути ні метою життя, ні критерієм самореалізації людини. Мені пригадується давня епіграма на «успішних» діячів мистецтва, вага яких оцінювалася за марками авто, якими вони володіють. Кінець епіграми звучав так:
Ну а кто не сумел достичь
В искусстве больших успехов,
Покупает себе "Москвич"
Или ходит пешком. Как Чехов.

Не знаю, чи існує бог. Але треба жити (старатися жити) так, наче Він є, і наче Він усезрячий і всесправедливий. Інакше кажучи: прислухатися до своєї совісті, бо, як сказав Кант (а він знав, що говорив): голос совісті — це голос Бога в людині.

  Світ ніщо не врятує. Але світ ще може врятувати красу, бодай на деякий час, поки ще її не підмінили безповоротно.

http://fakty.ua/220076-ivan-dzyuba-ya-n-koli-ne-buv-v-lnim-v-d-borg-v-pered-lyudmi-soboyu

2

Коментарі

127.07.16, 15:46

Приєднуюсь. В контексті сказаного мене ще хвилює сучасна оцінка людини за її фортуною. Модні слова "удачник/неудачник" відкидають характеристику працелюбства. Байдикуй, лови удачу, піймаєш - удачник, шанована людина.

    227.07.16, 16:23Відповідь на 1 від Hrab

    Дякую, що приєднались, рада.
    І приєднуюсь -- щодо фортуни. Як же у нас полюбляють спіймавших за хвіст удачу, везунчиков, баловней судьбы!

      327.07.16, 16:35Відповідь на 1 від Hrab

      http://blog.i.ua/user/6198046/1310956/

        412.08.16, 23:06

          512.08.16, 23:35Відповідь на 4 від Zemlyachka