Профіль

Мольфар

Мольфар

Ангуїлья, Сомбреро

Рейтинг в розділі:

А, мінстець?

На Донбасі пішов зворотний відлік – бойовики тікають з ДНР-ЛНР
Олена Ярмолюк 15 серпня 2015На Донбасі пішов зворотний відлік – бойовики тікають з ДНР-ЛНР


Так звана «армія Новоросії» втрачає своїх бійців не тільки на полі бою, але і в перервах між бойовими діями: багато місцевих «ополченців» втікають з терористичних «республік». Нинішнє військо, яке російські куратори готують до можливого наступу в найближчі дні, складається здебільшого з рідкісних фанатиків та російських «добровольців».


Про це розповідає місцевий житель у листі, надісланому в «Журнал Їжачок», новину передає «Преса України».

«Хочу відзначити, що на Донбасі вже пішов зворотний відлік. Воєнізованих місцевих «ополченців» практично не залишилося, хто звалив в Крим, хто в РФ, хто просто дезертирував із збройних формувань ДНР/ЛНР. Залишилися тільки фанатики, які відчули свою значимість після того, як стали тримати в руках російську зброю. Вони вже перетворили всю міфічну «визвольну боротьбу» в нову субкультуру: селфі для понтів, мародерка, алкоголь, наркотики, тортури на «підвальчику», німецькі російські марші. Приїжджі російські найманці, біляфесебешні нацисти, авантюристи та інші фріки просто куражаться і при перших проблемних моментах звалюють назад в РФ. Москві залишається покладатися тільки на регулярні війська, які можна звільнити заднім числом, переодягнути в «ополченців» і пустити в розхід заради нового піару перемоги «російської зброї» в бурятських руках. Тому, на питання чи буде ще найближчим часом нове зіткнення?, - можна відповісти ствердно (луганських фріків зараз посилено накручують емоційно і намагаються з них формувати/переформувати хоч скільки-небудь боєздатні здатні до бою групи)», - йдеться в листі.

За словами місцевого жителя, багато бойовиків вже починають замислюватися про можливу здачу в полон силам АТО, оскільки впевнені, що у такому випадку існує велика гарантія збереження їх життя.

«Судячи з розмов, з кожним днем місцеві боєвички починають замислюватися, що краще: відсидіти 8-15 років за тероризм, практикуючи дзен і духовний спокій, або ж годувати хробаків заради скрипучих російських скрєп. Україна робить велику помилку, що слабо агітує за здачу терористів в полон», - зазначає підписник журналу.

Раніше ми повідомлялиДонецькі партизани проводять невидиму роботу з ліквідації чисельності бойовиків і російських найманців у населених пунктах Донеччини, які в даний час знаходяться під контролем озброєних бандформувань
.

Фанатам кунілінгіса шоколадних яєць

Депутат: в Вашингтоне возмущены событиями в украинской Генпрокуратуре
Сегодня, в 17:47

Так называемое дело «прокурорских тестов» выходит на новый уровень. Некоторые источники в Вашингтоне передают, что американцы, которые финансируют реформу прокуратуры в Украине, по-настоящему возмущены и расценивают внутреннюю проверку финансирования тестов как попытку остановить изменения старой командой

Все эти деньги американцы вынули из карманов своих налогоплательщиков, это не частные фонды. И они требуют надежных гарантий, что деньги будут потрачены с результатом.

Теперь вопросы к Шокину появились не только у украинского общества, но и в стратегического партнера Украины. И не только к Шокину, но и к Президенту. Фактически ответ, будет реформа прокуратуры, зависит от Порошенко. Вице-президент Байден уже интересовался этим вопросом.

Дело «генпрокурорских тестов» выходит на новый уровень. Источники в Вашингтоне передают, что американцы, которые финансируют реформу прокуратуры в Украине, по-настоящему возмущены и расценивают внутреннюю проверку финансирования тестов как попытку остановить изменения старой командой.

Американцы комментируют ситуацию достаточно жестко: когда начинается такая публичная кампания, то очевидно, что твоя цель - не улучшить содержание тестов, а дискредитировать реформу. Старая команда просто показывает свое лицо.

І, тут, він має рацію

Лукашенко заявив, що у Росії немає «ні мізків, ні грошей»
Саша Казимирский 15 серпня 2015, 13:46
 1806
Лукашенко заявив, що у Росії немає «ні мізків, ні грошей»


Президент республіки Білорусь Олександр Лукашенко досить різко висловився про нинішніх політичних керівників сусідньої Російської Федерації, заявивши про те, що там немає «ні мізків, ні грошей».


Про таку новину повідомляє «Преса України».

Напевно дуже образливі для багатьох росіян слова Олександр Лукашенко сказав вчора, 14 серпня 2015 року, перебуваючи з робочим візитом на «Мінському заводі колісних тягачів».

Лукашенко повністю спростував чутки, що з'явилися на цьому підприємстві, про те, що скоро воно буде продано якомусь олігарху з найближчого оточення президента РФ Путіна.

«Нас лякають, що Росія, мовляв, винайде свої «сороканіжки» і буде перевозити ядерні боєголовки на своїх — і на здоров'я!», - розповів трудовому колективу Лукашенко.

«Якщо у них є сьогодні мізки і гроші, яких у них немає — хай вигадують!», – також додав Лукашенко.

Нагадаємо читачам «Преси України», що у Російській Федерації після вже майже вщухлого так званого «побєдобєсія», коли святкування 9 травня 2015 року перемоги СРСР над гітлерівською Німеччиною досягали воістину анекдотичних форм, сьогодні набирає популярності нова забава росіян під умовною назвою «продуктобєсіє», в ході якого спеціально навчені «державні» люди знаходять навіть в дрібних магазинах «санкційні» продукти і знищують їх.

Пропонуємо читачам «Преси України» черговий відеосюжет з Татарстану, що в Російській Федерації, у якому якісь люди з «Россільгоспнагляду» виявили в одній дрібній продуктовій крамниці 7,8 кілограма помідорів з країни, що входить до Європейського Союзу - Литви.

Цими людьми в цій торговій точці був складений відповідний «акт», після чого в урочистій обстановці на найближчому пустирі ці 7,8 кілограма помідорів були облиті горючою рідиною і спалені в присутності господаря магазину, всіх продавщиць та понятих.

Зазначимо, що при спаленні «санкційних» продуктів з Литви на обличчях присутнього персоналу магазину не з'явилася навіть маленька посмішка – вони стояли мовчки й дивились на охоплені полум'ям литовські помідори
.

Це хочуть знати усі українці

«Чому ви не воювали за Крим?» - Лукашенко звернувся до українців
Саша Казимирский 04 серпня 2015, 17:00
 3015  1
«Чому ви не воювали за Крим?» - Лукашенко звернувся до українців


Президент республіки Білорусь Олександр Лукашенко заявив, що в разі окупації ким-небудь хоч шматочка білоруської землі, він повівся б зовсім інакше, як в ситуації з українським Кримом у 2014 році поступив офіційний Київ, а воював би за нього разом зі своїм народом.


Про таку новину повідомляє «Преса України».

А розповів Олександр Лукашенко про свою готовність разом з народом Білорусі воювати проти зовнішніх агресорів сьогодні на своїй прес-конференції.

«Я знаю ситуацію більш глибоко. Не треба було підставлятися. Може завтра хтось захотів би відрізати шматок Полісся. Ви уявляєте, якою була б моя реакція і нашого народу? Ми воювали за кожен клаптик землі», — розповів лідер Білорусі Лукашенко.

«Я Турчинову сказав тоді, що якщо це ваша земля, то чому ви за неї не воювали? Тим більше, що там було багато українських військ. Чому не воювали? Що, визнали, що це не ваша земля?», — розповів про свою розмову з тоді в. о. президента України Турчиновим Лукашенко.

Зазначимо, що офіційний Мінськ де-юре не визнав окупацію путінської Російською Федерацією українського Кримського півострова в 2014 році.

У той же час Лукашенко відмовився від підписання підсумкової декларації ризького саміту «Східного партнерства» у травні 2015 року, де було прописано однозначне формулювання про «анексію» українського Криму Російською Федерацією.

Нагадаємо читачам «Преси України», що виконуючий обов'язки секретаря Радбезу Білорусії Станіслав Зась розповів, що особлива увага в країні приділяється кордону з Україною. У зв'язку з останніми подіями і збройними протистояннями на території України, в Білорусії зміцнюють південні кордони, оскільки бояться незаконного ввозу зброї на свою територію.

Останнім часом Білорусія проводила перевірку своїх південних рубежів, яким приділяє особливу увагу.

«У нас протяжність кордону з Україною 1084 км. Так склалася, що він менш облаштований. І другий момент: ми беремо до уваги події, які відбуваються на Україні. Поширення там зброї, боєприпасів, у тому числі і в областях, які межують з Білоруссю», - прокоментував Зась результати перевірки.

За його словами за останні 2 роки Білорусія провела величезний масштаб робіт по зміцненню саме цієї ділянки кордону.

«Це і демаркація, і нарощування наших сил на цьому напрямку, і щоденне обладнання ділянок державного кордону», - сказав Зась
.

Скорбота

Скорбная статистика: на 14 августа из зоны АТО вывезено 1636 останков погибших
15.08.2015 - 07:00

о состоянию на 14 августа из зоны АТО вывезено 1636 останков погибших. Об этом в эфире телеканала «112.ua» заявила народный депутат Ольга Богомолец.

«На сегодняшний день, не только группа Ярослава (волонтерская группа "Черный тюльпан" Ярослава Жилкина, о которой неоднократно писала группа "ИС"- ред.) вывозит тела, у нас есть еще другие группы, общественные и волонтерские, на 14.08 вывезено 1636 остатков тел. Нами, в сентябре прошлого года, была организована система идентификации, которой раньше не было, мы три месяца ее отрабатывали и сейчас она работает. Из этих 1636 останков, которые были вывезены, выделено 757 ДНК-профилей и уже из них 320 выведены совпадений ДНК, то есть 320 семей получили свидетельство о смерти, получили помощь от государства, другие еще находятся в процессе», - сказала она.

І, це, так окрилює

ЗСУ знищили склади з артилерією та боєприпасами бойовиків
Наталія Світанок 14 серпня 2015, ЗСУ знищили склади з артилерією та боєприпасами бойовиків


Сили АТО знищили склади бойовиків зі ствольною артилерією, боєприпасами та пальним.


Про це розповів радник президента Юрій Бірюков, новину повідомляє «Преса України». 

«Перехоплення сепарського радіо: «Реактивна артилерія ЗСУ обстріляла автобазу (північно-східна околиця), де знаходився склад ПММ, склад БК до ствольної артилерії, а також гаубиці Д-30 у кількості 3 штук, і 120-мм міномети. Частина снарядів потрапила в склад ПММ, що викликало його загоряння. Потім загоряння досить швидко перейшло на сусідній бокс, де перебував БК на 120, 122, 152-мм і ствольна артилерія», — зазначив радник Порошенка.

За словами Бірюкова, всі запаси пально-мастильних матеріалів і боєкомплектів згоріли, також знищена ствольна артилерія.

Нагадаємо, диверсійна група полку «Азов» знищила самохідну артилерійську установку та склад боєприпасів російсько-терористичних військ поблизу Маріуполя
.

Недолугі виправдання, або, поганому танцюристу...

Матіос: Сили АТО вимушені діяти за статутом радянських часівП'ятниця, 14 серпня 2015, 18:10

У військовій прокуратурі розробляють термінові зміни до військового статуту України, який діє з Радянських часів.

Про це повідомив головний військовий прокурор

"Я переконаний, що найближчими днями на ім'я головнокомандувача і президента Петра Порошенка, а також на ім'я секретаря РНБО буде поданий пакет документів з додатками щодо змін до військового статуту, які необхідно категорично швидко розробити, проголосувати у ВР і закріпити указами верховного головнокомандуючого", - сказав він.

За словами Матіоса, під час ведення бойових дій в Україні Росія користується доктриною гібридної війни, розробленою ще у 2012-2013 роках. В той час, як українські збройні сили досі вимушені користуватися військовим статутом часів СРСР, датованим 1983 роком з внесенням деяких змін у 2005 році.

У зв'язку з цим на думку експертів, яку озвучив Матіос, силам АТО було складно протистояти новій воєнній стратегії РФ. Як приклад він навів ситуацію , коли під час вторгнення сил РФ в серпні 2014 року російські підрозділи "діяли на окремому від незаконних збройних формувань напрямку для уникнення взаємоураження та введення в оману збройних сил України".

"При цьому була використана військова техніка з тактичними позначками, подібними до сил АТО. А крім того, використовувалося маскування та ведення дезінформативних заходів", - додав він.

Українська правда

Українці за НАТО

За вступ до НАТО готові проголосувати 64% українців - опитуванняП'ятниця, 14 серпня 2015, 17:55

Якби в Україні цього року оголосили референдум з питання вступу до НАТО, то 64% (від тих, хто візьме участь у плебісциті) українців проголосували б за вступ до Альянсу.

Про це свідчать результати опитування, проведеного в липні фондом Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва та соціологічною службою Центру Разумкова, передає Ліга.

При цьому 28,5% проголосували б проти, 7,5% вагалися з відповіддю.

Кількість прихильників інтеграції України до НАТО за останні 4 роки істотно зросла.

Зокрема, серед усіх опитаних громадян України в 2015 році на питання, який варіант забезпечення безпеки був би кращим для України, 35,7% респондентів назвали приєднання до НАТО.

Позаблоковий статус підтримують 28,8%. Вагалися з відповіддю 22,9%. Військовий союз з Росією підтримують 7,8%. Військовий союз з США підтримують 3,2%. Варіант "інше" вибрали 1,6%.

Примітно, що протягом тривалого часу більшість українців були впевнені, що нейтральний статус є гарантією безпеки (у квітні 2012 року - 42%), більше того, значна частина населення (у 2012 році - 26%) бачила забезпечення безпеки для України у військовому союзі з Росією.

За даними опитування, головною причиною підтримки вступу до НАТО є питання безпеки: кількість тих, хто саме з цієї причини підтримує НАТО зросла з 65% у 2012 році до 82% в 2015-му.

На другому місці серед причин - переконання, що НАТО зміцнить українську армію. Головними причинами голосування "проти" респонденти називали, серед інших, побоювання, що приєднання до Альянсу втягне Україну у військові дії НАТО за кордоном (50% від тих, хто проголосував би проти).

Ще одна популярна причина голосування "проти" в тому, що "НАТО є агресивним імперіалістичним блоком" (36,6% від тих, хто проголосував би проти).

Ось так

Бойовики відкрили вогонь по всій лінії фронту
Наталія Світанок 13 серпня 2015, 23:16Бойовики відкрили вогонь по всій лінії фронту


«Оце канонада! Такі плюси, аж земля дрижить! Вечір перестає бути томним... Ворог цілий вечір як завжди "утюжить" Старогнатівку. Тепер б'є в глибину оборони. Вдень взагалі було "ярко", такої контрбатарейної дуелі давненько не чули», - каже Вадим.
Російсько-терористичні збройні формування відкрили вогонь по всій лінії оборони, застосовуючи різноманітну зброю - від мінометів до реактивних систем залпового вогню «Град».


Про це з Волновахи розповів розвідник 72-ї ОМБр Вадим Вовк, новину повідомляє «Преса України».

«Як кажуть: «Понеслась!» По всій лінії нашої оборони «звучить» та «грає» все... від мінометів до «Градів», - говорить боєць.

Зазначимо, у штабі АТО повідомляли про зменшення кількості обстрілів позицій українських військ. За їх словами, упродовж дня, 13 серпня, бойовики переважно з провокативною метою застосовували стрілецьке озброєння уздовж лінії розмежування. Проте українські захисники розповідають зовсім протилежне.


Нагадаємо, терористи самопроголошеної «Донецької народної республіки» почали евакуювати сім’ї з окупованих територій. Вони пояснюють такі дії наявністю у керівництва збройних бандформувань інформації про підготовку наступу Збройних сил України.

Читайте також:

Патріоти готові до захисту Вітчизни

У найближчі дні на Донбасі почнеться бійня - заступник командира ДУК ПС
Володя Костик 14 серпня 2015, 00:04
 
У найближчі дні на Донбасі почнеться бійня - заступник командира ДУК ПС


Про це у себе в блозі повідомив заступник командира ДУК "Правий сектор" Валентин Манько, новину передає "Преса України".
Українська розвідка повідомила, що бойовикам Донбасу були перекинуті великі сили підкріплення з Росії, військова техніка і жива сила.

"За даними нашої розвідки і аеророзвідки, за даними наших спецслужб і розвідників ЗСУ до бойовиків підтягнулася дуже велика кількість підкріплення з РФ (бронетехніка, танки, артилерія і жива сила)", - написав він.

Манько переконаний, що найближчим часом терористи можуть почати активну атаку на позиції українських військових.

"Судячи з поведінки бойовиків, так як вони себе нахабно ведуть в останні дні, просто вибачте наклавши на Мінськ, то це скоро - дуже скоро!", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на бік терористичних банд Донбасу перейшли 8 тисяч українських військовослужбовців.

Читайте також: