Профіль

Мольфар

Мольфар

Ангуїлья, Сомбреро

Рейтинг в розділі:

Можливо йому хтось і повірить

Муженко взяв на себе відповідальність за провали в АТО
Наталія Світанок 29 серпня 2015Муженко взяв на себе відповідальність за провали в АТО


Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко готовий відповісти за всі прорахунки українських військових, що призвели до втрат, котлів і здачі позицій окупантам.
 

Про це він заявив в інтерв'ю виданню «Дзеркало тижня», новину повідомляє «Преса України».

За словами головнокомандувача ЗСУ, щоб оцінити обстановку в зоні АТО, доцільність чи недоцільність ухвалення командуванням тих чи інших рішень, треба бути в той час, в тому місці, в тих обставинах і конкретно бачити ситуацію своїми очима. 

«Це один з основних принципів військового мистецтва. Тільки так можна зрозуміти логіку тих рішень. Це стосується не тільки Іловайська. Що ж стосується помилок - це питання риторичне. Про доцільність тих чи інших ухвалених рішень можна вести розмову. Відповідальності я не боюся, я її на себе взяв тоді, коли віддав наказ знищити угруповання терористів в Донецькому аеропорту. Це була моя відповідальність, моє рішення, і воно поклало успішний початок АТО», - заявив Муженко. 

Генерал-полковник також нагадав, що після того, як терористи в травні 2014-го зайшли в новий термінал аеропорту, він порушив питання про дозвіл на застосування зброї. 

«Отримав його після, скажімо так, тривалого спілкування. Не знайшлося тих, хто міг би взяти на себе відповідальність, хоча посадовими обов'язками деяких це було передбачено. 26 травня ми поставили терористам ультиматум, вимагаючи покинути територію аеропорту. Вони його не виконали. Тоді пара штурмовиків завдали удару по аеропорту», - зазначив військовик.

Після цього в Російській Федерації проти генерала Муженка порушили кримінальну справу. 

«Я несу відповідальність за всі рішення, які ухвалював. У тому числі за ті, які призводили до втрат. Я відчуваю свою відповідальність і, можливо, частину своєї провини за загибель кожного військовослужбовця. Повірте. Непросто приймати рішення, коли ти розумієш, що за ними можуть стояти втрати, якщо ти знаєш, що тебе можуть звинуватити у всіх промахах, у всіх гріхах, твоїх і не твоїх. Така специфіка військової служби. Така специфіка військового ремесла», - резюмував начальник Генштабу.

Нагадаємо, Віктор Муженко звинуватив у здачі Дебальцевого 40-й батальйон
.

Нова влада застосовує політтехнології бандюковича

Садовий заявив, що на депутатів тиснули перед голосуванням за децентралізацію
Олег Мисько 29 серпня 2015Садовий заявив, що на депутатів тиснули перед голосуванням за децентралізацію


Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі, новину передає «Преса України».
Голова партії «Самопоміч» та мер Львова Андрій Садовий заявив про жорсткий тиск на народних депутатів перед голосуванням 31 серпня в першому читанні зміни до Конституції в частині децентралізації.

«Пішов жорсткий пресинг народних депутатів перед голосуванням за Конституцією. Також буде спроба розколу фракції «Самопоміч». Пропонують гроші, посади, перспективи і тд. Я абсолютно переконаний в твердій, принципової позиції більшості своїх колег», - написав він.

Партія «Самопоміч» заявила, що не має наміру голосувати за зміни до Конституції в частині децентралізації.

Раніше ми повідомляли, що народні депутати України проголосували за постанову про включення до порядку денного проекту про внесення змін до конституції щодо децентралізації влади в Україні. За дане рішення проголосували 288 нардепів.

Нагадаємо, що міністр регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що два роки триватиме перехід до нової системи місцевого самоврядування в Україні.

Мінськ-2 у рашистському виконанні

Бойовики стягнули під Маріуполь танки й артилерію – ОБСЄ
Наталія Світанок 29 серпня 2015, 10:59
 1226
Бойовики стягнули під  Маріуполь танки й артилерію – ОБСЄ


Російсько-терористичні формування розмістили важке озброєння в окупованих селищах навколо Маріуполя. Зокрема, зафіксовано 20 танків, 3 важких артилерійських установки,  5 «Гвоздик», а також понад 20 бронетранспортерів та іншої військової техніки.


Про це звітують спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ, новину повідомляє «Преса України».

Безпілотні літальні апарати ОБСЄ зафіксували на підконтрольних терористам «ДНР» територіях п'ять бойових танків в Безіменному, два танки в Мічуріно, три важких артилерійських установки у селі Жовтень, один танк південніше Солнцевого та п'ять танків західніше Староласпи.

Також на південний захід від Роздольного бойовики розмістили п'ять 122-мм самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика» з великою кількістю боєприпасів і сім танків.

Окрім того, на південь від Комсомольського, що за 75 км від Маріуполя, спостерігачі зафіксували більше двадцяти бронетранспортерів та іншої військової техніки.

Нагадаємо, днями ватажок терористів «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що в його плани входитьзахоплення всієї Донецької області,  в тому числі Маріуполя та Слов’янська
.

Пан Горбулін вважає

Горбулін розповів, чому Росія не наважиться на «кавалерійську атаку» на Донбасі
Лина Демчук 29 серпня 2015, 12:16
 
Горбулін розповів, чому Росія не наважиться на «кавалерійську атаку» на Донбасі


Про це Горбулін зазначив у статті для одного з українських видань. Новину читачам передає «Преса України».
Радник глави України, директор Національного інституту стратегічних досліджень при президенті України, доктор технічних наук, професор, академік НАН України Володимир Горбулін висловив думку, що Росія не зважиться на «кавалерійську атаку» на Донбасі. На його думку, пряма військова інтервенція з метою прискорити розвиток подій, призведе до катастрофічних зовнішньополітичних наслідків. Адже тоді зв’язки між Російською Федерацією та Заходом повністю зруйнуються. Тож конфронтаційний сценарій є для РФ найбільш ризикованим рішенням.

Водночас Росія не може допустити військової поразки «ДНР» та «ЛНР», адже це означатиме поразку Кремля на пострадянському просторі. Крім того, на думку радника українського лідера, це ставить під питання всі подальші реінтеграційні плани РФ на євразійському напрямі .

Однак хоч Росія і концентрує на кордонах контрольованих ними сепаратистського анклаву «ДНР»/«ЛНР» значні військові сили, дуже малоймовірно, що вона ризикне здійснити «кавалерійський наскок».

«Перспективи такої «кавалерійської атаки» неоднозначні не тільки у військовому сенсі, а й у наслідках зовнішньополітичних. В цілому, Росія вже досить давно втратила темп, кураж і драйв у провокуванні збройного кризи на території України, перейшовши до затяжної грі навколо «статус-кво». І швидше за все, як і в усьому іншому, тут можна очікувати неординарних рішень, що претендують на тактичну успішність», – підкреслив Горбулін.

Але такі рішення, за його словами, завжди ведуть до стратегічного ослаблення Росії.

«Це вічна проблема низької стратегічної культури, характерна і для позавчорашньої царської Росії, і для вчорашнього Радянського Союзу, і для сьогоднішньої Російської Федерації». – підсумував радник президента України.

Нагадаємо, раніше Володимир Горбулін висловив думку, що у збройного конфлікту на сході України є 5 варіантів розвитку.

Муженко знайшов цапів відбувайлів

Генштаб звинуватив у здачі Дебальцевого 40-й батальйон
Наталія Світанок 29 серпня 2015Генштаб звинуватив у здачі Дебальцевого 40-й батальйон


Прохід до Дебальцевого для російсько-терористичних формувань відкрив 40-й батальйон. Після чого 107 бійців змушені були здатися в полон бойовикам.


Про це заявив начальник Генштабу Віктор Муженко, новину повідомляє «Преса України».

«40-й батальйон відкрив прохід до Дебальцевого. Це факт. 107 бійців здалися в полон, і рівно через три доби були передані протилежною стороною, за їх ініціативою, без всяких умов. Це теж факт», - розповів головнокомандувач ЗСУ.

За словами Муженка, після того, як 40-й батальйон відкрив для противника два опорні пункти, виникла необхідність закрити ділянку фронту шириною більше 2 км, і це зробили 23 бійця 95-ї бригади, які утримували ці позиції, коли диверсійні групи противника вже були в самому Дебальцевому.

«Зведений загін бійців 95-ї бригади загальною кількістю близько 70 осіб і загін, сформований на базі 1-го аеромобільного батальйону 79-ї бригади - це, по суті, крайні резерви, на які ми могли розраховувати. Це все, що було», - зазначив генерал-полковник.

Разом із тим Муженко запевнив, що зняти когось і перекинути під Дебальцеве не було можливості, тому що зберігалася потенційна небезпека активних дій на інших напрямках.

Зазначимо, 40-й окремий мотопіхотний батальйон – колишній добровольчий батальйон ЗСУ, на початку створений як 40-й БТрО «Кривбас». У його склад ввійшли мешканці Кривого Рогу та області.

Нагадаємо, підрозділи ЗСУ вийшли з оточеного бойовиками Дебальцевого 18 лютого після відповідного наказу керівництва. Всі частини проривалися з боєм
.

Результати Мінськ - 2

20 обстрілів у секторі "М" – сили АТО зазнали серйозних втратЧетвер, 27 серпня 2015, 09:01

Починаючи з 16:00 середи до 6:30 ранку четверга в секторі "М" відбулося 20 обстрілів.

Про це 0629 повідомив прес-офіцер сектору "М" Ярослав Чепурний.

До 16:00 бойовики дотримувалися режиму припинення вогню, а потім вели вогонь без упину.

До опівночі в секторі сталося 13 обстрілів: 7 разів із артилерії 152-122 мм, 5 разів із мінометів 120 і 82 мм і 1 раз із РСЗО "Град", який обстріляв позиції військових під Новоигнатівкою.

4 рази було обстріляно українських військових у Староигнатівці, 2 - у Чермалику й по 1 разу в Новогригор’ївці, Прохоровці, Богданівці, Лебединському, Орловському, Новоселівці-2.

"Бойовики чинили хитро: аби українці не стріляли у відповідь, вони 7 разів після обстрілів просили про режим припинення вогню", - говориться у повідомленні.

З опівночі в секторі сталося 7 обстрілів. 4 рази вогонь вівся по Богданівці, 2 рази по Староигнатівці й 1 раз по Чермалику.

Найсильніший обстріл стався у Богданівці, де з 04:30 до 5:00 бойовики одночасно застосовували й САУ 152 мм і 81 мм міномети.

"У нас дуже серйозні втрати, інформація щодо яких буде доведена пізніше", - сказав Чепурний.

"Почерк, яким бойовики ведуть вогонь, дуже схожий на почерк професійної російської армії", - додав він
.

Готується петля на шию України

“Народний фронт” та БПП об’єднаються у “Народну солідарність”
“Народний фронт” та БПП об’єднаються у “Народну солідарність”

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Політичні партії “Блок Петра Порошенка” (БПП) і “Народний фронт” (НФ) створять спільну партію і єдину фракцію у Верховній Раді. Робоча назва майбутньої партії — “Народна солідарність”. Про цеУНН повідомило поінформоване джерело.

За словами співрозмовника агентства, офіційну заяву про створення нової партії буде оприлюднено вже в першій половині вересня. Зараз тривають перемовини щодо деталей функціонування нової політсили, зокрема, її програмних доктрин.

Співрозмовник УНН зауважив, що і у “Народному фронті”, і у “Блоці Петра Порошенка” залишається чимала кількість народних обранців, які виступають проти такого об’єднання.

“Назва нової політичної сили перекликається з відомою польською партією „Солідарність“, яка асоціюється з покращенням та реформами. Українці отримають свою „Солідарність“, а точніше „Народну солідарність“. Така попередня назва нової партії”, — резюмував співрозмовник.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що БПП і “Народного фронту” об’єднаються перед виборами та створять спільний список кандидатів. Повідомляється, що “Народний фронт” отримає близько 25%.

Сьогодні видання “Лівий берег” написало з посиланням на власні джерела, що наразі вже підписано відповідну угоду між політсилами.

УНН не вдалося поки що перевірити цю інформацію. Водночас народний депутат від “Народного фронту” Андрій Тетерук в ексклюзивному коментарі УНН розповів, що зустріч лідерів НФ та БПП 26 серпня мала місце. Проте він не підтвердив і не спростував інформацію про підписання відповідної угоди між двома політичними силами.

Джерело: УНН

Отожбо, лебідь раком щуку

Експерт: об’єднання БПП та “Народного Фронту” вдарить по президентській партії
Експерт: об’єднання БПП та “Народного Фронту” вдарить по президентській партії

Вадим Карасьов

Вадим Карасьов вважає, що попри окремі мінуси об’єднання провладних партій вигідне всім його учасникам

КИЇВ. 26 серпня. УНН. Об’єднання “Блоку Петра Порошенка” та “Удару” із “Народним Фронтом” у найбільшу потужну політичну фракцію відбудеться, адже це вигідно із точки зору правильно побудованого партійного ландшафту, коли є одна велика партія, а всі інші — це молодші партнери. Про це у коментарі УНН розповів політолог Вадим Карасьов.

Також, експерт наголосив, що Президенту вигідно об’єднання через майбутні доленосні рішення, за які повинен проголосувати парламент.

“Блоку Петра Порошенка” це вигідно для більш тісної взаємодії у рамках коаліції у рамках “ББП” і “Народного фронту” у парламенті. А парламенту доведеться зараз приймати серйозні доленосні рішення. Це дає можливість Президенту краще взаємодіяти із Кабміном“, — пояснив він.

За словами політолога, подібне об’єднання дозволить “Народному Фронту” утриматися на плаву, адже рейтинги фракції різко впали через складну економічну та соціальну ситуацію в Україні.

“Рейтинг „Народного Фронту“ не дозволяє сьогодні не те, що конкурувати із „БПП“, а взагалі сподіватися на більш-менш благополучну політичну долю. „Народний Фронт“ несе безпосередню відповідальність за стан справ в економіці тому що прем’єр — лідер Народного Фронту. Ряд міністрів входять до Народного фронту. Ключові посади у Комітетах займають представники „Народного Фронту“”, — сказав він.

В.Карасьов зауважив, що “Народнимй Фронт” безумовно, принесе “Блоку Петра Порошенку” втрати враховуючи нинішню економічну соціальну ситуацію і падіння рівня довіри людей до влади в цілому. Однак, потужне об’єднання у велику партію перевищує ці втрати.

“Я вважаю, що об’єднання відбудеться тому що тут наступний імператив підштовхує до такого об’єднання і робить його фактично безальтернативним, особливо для Народного Фронту — об’єднуйся, а то програєш. У об’єднання „БПП“, „УДАРу“ і „Народного Фронту“ не буде рівнозначної потужної альтернативи. Всі інші фракції — опозиційні справа, зліва є невеликими у порівнянні із таким великим об’єднанням. Через це, логіка, безумовно є. І безумовно, у цьому об’єднанні є бонуси для усіх”, — пояснив В.Карасьов.

Джерело: УНН

Справедлива оцінка

Максим Кантор: в Українській війні беруть участь усі, це особистий вибір російського народу - душити Україну
Саша Юрчук 25 серпня 2015, 15:13

Максим Кантор: в Українській війні беруть участь усі, це особистий вибір російського народу - душити Україну

Важное отличие данной военной кампании, данного военного и государственного преступления перед гражданами России в том, что граждане России - в отличие от афганской, чехословацкой, венгерской колониальных войн, в отличие от империалистической Первой мировой, в отличие от бессмысленной японской и подлой финской - граждане России сегодня являются соучастниками авантюры и агрессии.

Этого прежде не было. Рекруты, убитые в 14ом году, понятия не имели, за что их убили, а абстракция "за Родину" некоторое время объясняла их превращение в фарш. Солдаты, калеки, добиравшиеся домой "от павших твердынь Порт Артура" никак не объяснили бы за что они сражались, да их мнения и не спрашивали, равно как геройские матросы затонувшего "Варяга" нипочем бы не объяснили, что именно их ввергло в войну с "косоглазыми чертями". И никто из советских граждан не повинен персонально в агрессии против Афганистана - вводили "ограниченный контингент" решением Политбюро, сообщали информацию не просто дозировано, ее вовсе не сообщали. Что знали домохозяйки и сотрудники институтов про Кандагар? Да ничего не знали. Люди - пушечное мясо ; но им об этом сообщают уже тогда, когда закладывают в мясорубку.

Но в Украинской войне участвуют все.

Это личный выбор народа - душить Украину. Это не с немого согласия. Это поддержано, это страстно желаемо. Украине мстят за то, чего хотели двадцать пять лет подряд сами - за желание войти в Европу. 

Спрятаться и не знать - нельзя. Информации столько, что не знать - невозможно. Важно помнить и сопоставлять, - поскольку расчет властей на то, что война имеет свою внутреннюю логику - постарались разжечь ненависть племенную, разжигали - и разожгли. Сегодня всякий житель России знает про войну, но знает, что виноваты хохлы и хотя Россия напала на Украину, но это на самом деле Украина напала на Россию. И надо было добиться этого переворота в сознании. Добились.

И нет никого сегодня, кто был бы не виноват.

Виноваты молчащие художники -а как им возразить6 если директора их музеев "за"? Виноваты молчащие режиссеры - а как им возразить, если их кормят из бюджета немеренно? Виноваты газетчики, которые оболванивают население и разжигают войну - и все это не некая абстрактная вина, но вина в реальных убийствах. Так получилось именно потому, что все известно, и требуется экстатическое патриотическое усилие - чтобы принять необходимость убийств. Убито много людей по прихоти капиталистического начальства - ради феодальной экономики; разожгли племенную злобу; вы все участвуете в империалистической войне. И, что важно, в отличие от Первой мировой - вы в империалистической войне участвуете сознательно.

Максим Кантор

Юрій Бутусов - начальник генштабу брехун і зрадник

Середа, 26 серпня 2015 06:25
24 серпня торік Муженко отримав погони генерал-полковника

Автор: ФОТО З САЙТА www.focus.uaПід Іловайськом сили АТО втратили військової техніки на 298 мільйонів 300 тисяч гривень. Співвідношення української й ворожої зброї було: танки — один до 11, артилерія і міномети — один до 15Під Іловайськом сили АТО втратили військової техніки на 298 мільйонів 300 тисяч гривень. Співвідношення української й ворожої зброї було: танки — один до 11, артилерія і міномети — один до 15

Напередодні ухвалення остаточного рішення щодо Іловайська Генштаб виклав свою версію подій. Вона дуже відрізняється від усіх публічних відомостей. Брехні в інтерв'ю Муженка багато, але є два ключові питання: хто віддавав наказ і коли надійшла інформація про російське вторгнення.

Пряма участь російських регулярних військ в агресії в Україні, зафіксована як розвідкою, так і самим Генштабом, датується 11 липня 2014-го. Того дня російські війська знищили нашу базу під Зеленопіллям. Потім протягом місяця російська артилерія й танки безкарно розстрілювали наші війська біля кордону. 13 серпня в секторі "Д" сам Генштаб заявив про атаку підрозділів третього батальйону 30-ї механізованої бригади силами російських танкових частин. Російські війська захопили прикордонні села Степанівка й Маринівка. 13 серпня головні сили 30-ї механізованої бригади, а також 95-та аеромобільна бригада були відрізані від Амвросіївки. Війська сектора "Д", затиснуті у вузькому прикордонному коридорі, були розділені. І командування АТО змушене було вивести 30-ту і ­95-ту бригади на північ — у сектор "А". Після цього рішення прикордонний сектор "Д", по суті, залишився без військ. Були виведені також 24-та, 72-га механізовані й ­79-та аеромобільна бригади, що прорвалися з оточення. Таким чином, у секторі залишилася тільки одна ослаблена батальйонно-тактична група 28-ї бригади, зведена рота 51-ї бригади, що не мала важкого озброєння, 5-й батальйон територіальної оборони, деморалізований багатьма місяцями обстрілів, і взвод 2-го батальйону тероборони. А також дві артилерійські батареї і батарея РСЗВ. 18 серпня в сектор "Д" була направлена щойно сформована й недосвідчена батальйонно-тактична група 93-ї механізованої бригади зі слабким офіцерським складом. Таким чином, свіжих, боєздатних з'єднань на кордоні не залишилося. Тили сектора "Б" в Іловайську були відкриті.Із 16 серпня наші війська під Луганськом почали зазнавати потужних ударів російського угруповання. Генштаб неодноразово віддавав накази й завдавав ударів по російських військах авіацією, ракетами й артилерією. 23 серпня о 14.30 і 21.15, згідно зі свідченнями командувача сектора "Д" генерал-лейтенанта Литвина, він особисто повідомив Муженка й міністра оборони Гелетея, що російські війська перейшли кордон в районі Амвросіївки та рухаються в глиб України. Цю доповідь підтверджують документи сектора "Д". Про вторгнення доповіли всі розвідслужби, прикордонники, військові. Це не могло бути дезінформацією. Але жодних дій Муженко не вжив — він був на параді в Києві. Отримував погони генерал-полковника.

Оточеним розрізненим підрозділам в Іловайську наказали "триматися", хоча триматися було неможливо. Командування АТО доповіло президентові, що має змогу деблокувати оточених і знищити чотири російські батальйонно-тактичні групи. Почався наступний акт трагедії. Жодних наказів, окрім "триматися", командувачу сектора "Б" Хомчаку не надходило. Заява президента Порошенка про досягнення домовленостей із Путіним дезорієнтувала оточені війська. Не маючи наказів, вимушений приймати рішення відповідно до обстановки, Хомчак також припускається помилки — він вирішує виходити під гарантії російського командування вдень, похідними колонами. Вихід з оточення перетворився на хаотичний прорив, кривавий бій. Брехня начальника Генштабу Муженка у справі Іловайська — це справжня зрада.

Автор: Юрій БУТУСОВ, "Дзеркало тижня"