Сучасний український художник...



Сучасний український художник Василь Лучків


[ Читати далі ]

Визначна пам(ятка архітектури

  


Неможливо уявити Київ без Софійського собору. Інтер’єр храму зберігся з 11-го століття. Кольори мозаїки містять понад 177 відтінків. Цей храм є чудовим зразком візантійської архітектури.

Цікаві факти про Софіївський собор.
[ Читати далі ]

Факти, про які люди не дізналися у школі...

День може бути похмурим, важким, довгим або зовсім невдалим, але якщо ви можете дізнатися про щось нове, навіть найпростіший факт, то ваш день буде успішно завершено. І немає кращого місця для цього, аніж ця добірка. Сьогодні ми вирішили зібрати для вас 15 нових цікавих фактів, про які мало хто знає.

Нідерланди дарують Канаді 20000 тюльпанів щороку як подяку за захист голландської королівської родини під час Другої світової війни

 

Їм пощастило побачити те, що приховано від більшості

Ні для кого не секрет, що в житті часом трапляються вражаючі речі та явища. І підтвердження цього ми часто бачимо в інтернеті. Наприклад, у соцмережах з’являються фотографії, дивлячись на які ми скрикуємо: «Очманіти!». Наша сьогоднішня добірка змусить вас не лише здивуватися, а й поламати голову над дуже дивними речами.

Такого результату тесту на вагітність точно ніхто не очікував



Як це вийшло?  [ Читати далі ]

Братислава є по-своєму унікальною.

   


Столиця Словаччини — Братислава є по-своєму унікальною. Це одне з небагатьох міст, яке не просто межує із сусідньою державою, а одразу з двома: Австрією та Угорщиною.

До приходу слов'ян у V столітті на території нинішньої Братислави жили кельтські, німецькі та римські племена. Першу згадку про Братиславу у літописах вчені відносять до 907 року.

Братислава, як і багато європейських міст, сповнена чарівності завдяки своїм старовинним будинкам, брукованим вулицям, церквам, замкам і палацам різних епох та стилів.

Географія / Історія / Факти
[ Читати далі ]

Королівство Нідерланди – європейська держава...

  


Королівство Нідерланди – європейська держава, до складу якої входить материкова частина та кілька островів у Карибському морі. Територія королівства невелика - 42 201 км (132 місце у світі).

Незважаючи на те, що країна займає відносно скромний клаптик суші, за рівнем культури та прогресивності Нідерланди дають фору багатьом.

Країна розташована нижче за рівень моря і вкрай вразлива для водної стихії. Щоб уникнути затоплення, нідерландці запустили великомасштабний проєкт «Дельта», покликаний захистити суходіл від Північного моря.

Проєкт було започатковано через катастрофічну повінь 1953 року. Будівництво тривало майже 40 років і складається з гребель, шлюзів, дамб та водоспускних споруд. Сьогодні проєкт «Дельта» по праву називають інженерним чудом світу.

Географія / Історія / Факти

[ Читати далі ]

Казкове місто посеред Савойських Альп

  


Ансі (Annecy) — казкове місто посеред Савойських Альп на березі мальовничого однойменного озера.

Альпійська Венеція, Альпійський Рим, місто квітів, місто фестивалів – саме так називають Ансі.

Франція.
[ Читати далі ]

Роботи ШІ...



  


Роботи  ШІ...
Як на мене - чудові роботи...[ Читати далі ]