Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марина

35 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-45 років

Споконвічно руські землі

  • 31.05.15, 17:51

У Росії життя протікає під прапором зворотного достоїнству - підлості. Підлість - головний елемент сучасної Росії!

В даний момент цей народ перебуває у вкрай сумному стані: він хворий і розорений, одержимий хибними ідеями, що межують з манією величі та манії ворожнечі до нього всіх і кожного. Йому здається, що всі сусіди його ображають, недостатньо схиляються перед його величчю і всіляко проти нього вчиняють. Всякого зі своїх родичі, що мешкають поза межами Росії, та не поділяють їх поглядів,  звинувачують у прагненні  зашкодити, відокремитися і перейти до ворогів, а ворогами своїми вважають всіх сусідів. Це нестерпний бруд брехні, вульгарності, обману і зловживань, добрих малих мерзотників.

Є сумніви? Думаєте, що ці слова порожні? Зараз будемо аналізувати!

«Росія для росіян , Москва для москвичів » знайома фраза , чи не так? Але вона не повністю відповідає людям, що проживають на території Росії.

Ні для кого не секрет що росіяни недолюблюють українців. Наприклад, візьмемо Інтернет, який зараз досить популярний. На його просторах, на різних форумах, і в тому числі «Вконтакте» часто доводиться спостерігати словесні перепалки патріотів Росії та України, доходять часом до серйозних взаємних образ. Росіяни говорять про те, що вони споконвічно руські, деякі кажуть що український народ треба проклясти, він гнилий і нічого не значущий. Але вибачте, ми - українці - більш руські, ніж люди, що живуть на території Росії, якщо вже вдаватися в подробиці й в історію. Щоб не бути голослівною, давайте розбиратися!

Поняття «Росія», це слово, з'явилося в результаті окупації і завойовницьких війн за останні 300 років. Московське князівство створено  на основі Московського улуса  Золотой Орди було перейменоване в «Росія» Петром I. А походить це слово від іншого - «Русь». А як відомо, Русь була тільки одна - Київська Русь. Подекуди можна побачити такі словосполучення як: «Суздальська Русь», «Московська Русь», «Новгородська Русь». Але це все дійсно просто словосполучення, не більше. Ці всі розмноження назви Русь не більше ніж вигадка, що має одну мету, закамуфлювати історію. Русь завжди була Київською, підпорядковані їй землі ніколи не були Русью. Суздаль, Новгород, Москва не під час перебування під владою Києва, не після, ніколи не називалися Русью. У часи найбільшої могутності територія Русі простягалася від Балтійського моря на півночі до Чорного моря на півдні, и от верхів'їв Віслі на Западе до Таманська півострова на сході. А Росія створює якісь підміни понять.

Після смерті Володимира I Святославича з'явилася перша загроза цілісності. Володимир керував країною, розсадивши своїх 12 синів по основних містах. В результаті залишився один син, який і правил усіма землями - Ярослав. Після його (1054 р.) смерті , Русь знову була розділена, але вже на 3 частини. А до середини XII століття Київська Русь розділилася на 13 князівств, кожне з яких проводило самостійну політику. Але незважаючи на те, що Русь більше не була єдиною, а існувала у вигляді окремих князівств і земель, у свідомості народу продовжувала жити ідея об'єднання руських земель, про що навіть було сказано в "Слові о полку Ігоревім" (1185). І, звичайно ж, було таке князівство як Московія. Але назвати його абсолютно суверенним не можна. Оскільки московські князі підпорядковувалися київським. А смертельний удар, для Київської Русі завдали монголо-татари. Які вирішили завоювати землі руські. У 1240 році монголо-татарське військо на чолі з онуком Чінгісхана Батієм дійшли до Києва. Князь Києва того часу - Михайло - втік. Але городяни на чолі з воєводою Дмитром вишли захищати російські землі на території Києва. А на початку грудня 1240 Київ упав під ударом монголо-татар, він був повністю розграбований. І ось тут настав час князів Московських. Зрозуміло,що ніхто не захотів відновлювати Київ. Навіщо щоб ними знову хтось правил? Краще ж вони проголосять себе Великими князями, і будуть правити, створювати величну націю, величної імперії. Ось так і закінчилася «Київська Русь», але почала зароджуватися «Давньоруська держава». А ви взагалі чули коли не будь таке поняття як «Давньоруська держава». Навряд чи. У нових російських підручниках, на російських сайтах, та в російському сігменті «Вікіпедії», основним поняттям тепер стає це, а не Київська Русь. І без сумніву скоро Давньоруська держава назавжди замінить поняття Київської Русі в російських підручниках. Але це швидше гра слів, ніж суттєвий обман. Все одно, що сказати, що людина їздить не на «жигулі», а на вітчизняній машині.

Московські царі, починаючи з Івана Грозного просто на просто присвоїли історію Київської Русі, її славне минуле і створювали офіційну міфологію Російської імперії. Знищуючи закоренілу російську мову, культуру, традиції - все те, що спочатку належало Київській Русі. Але навіть в той час було складно вважати нову державу абсолютно незалежною, оскільки до 1700 року Московія платила данину Кримському ханству, як своєму суверену і господарю (Про це нагадує і відомий російський історик С. М. Соловйов у збірнику «Читання і розповіді з російської історії» ). Так що, враховуючи, що Москва історично була васалом Криму, можна ще посперечатися «що до чого потрібно було приєднувати».

Для замітки, Іван Грозний мав далеко не слов'янське походження. По матері цар був євреєм, оскільки його мати - Олена Глінська - була з роду літовских євреїв. А батько Грозного Іван III по матері був єврей-сефард. Та й по зовнішності він слабо походить на слов'янина. Далі правив, нехай і не довгий термін, але все ж - Борис Годунов. Він був вихідцем із Золотої Орди, татарин. В кінці XVI ст. до влади прийшов пекучий брюнет, обличчя якого мало нагадує слов'янську зовнішність - Петро  I. З його приходом з'явилася вже й слово «Росія». Звичайно, що Петро для Росії зробив багато чого, поставив її на ноги, зробивши подорож по Європі, покращив Росію. Але тим не менше, він не руської крові,  по матерії він - хазарін. Чудово довів це А. П. Проскурін в книзі "Орден в Росії: історія ненависті, любові і вірності". Частина 1. Далі пішов повний абсурд «російської династії Романових». Ну по-перше Катерина I до династії Романових ніякого відношення не мала. Вона - це  Марта Скавронская - судячи за походженням - литовська єврейка. Далі мав правити Петро II, який швидко помер у віці 15-ти років, але тим не менше він був: «Онук Петра I Великого, син спадкоємця престолу царевича Олексія Петровича і померлої його пологами принцеси Софії-Шарлотти Брауншвейг-Вольфенбюттельской». Тобто на 50% був по матері він німцем. Наступний государ - Анна Іванівна. Вона була руських кровей, принаймні доказів зворотного немає. При цьому дні правління Анни були найкривавіші і чорні в історії цієї держави. Наступній правитель мав Романовську кров, оскільки це дочка  Петра I і Катерини I (Марти Скавронской) - Єлизавета Петрівна. По матері цариця - єврейка. Далі у влади був Петро III - син Ганни Петрівни і герцога Гольштейн-Готторпского Карла Фрідріха. Анна - це сестра Єлизавети Петрівни, а тобто єврейка. А батьком Петра був герцог Гольштейна з роду Готторп - німець. Скинула Петра III Катерина II (уроджена Софія-Фредерика-Августа Ангальт-Цербстська), як і перша Катерина,вона не мала ніякого відношення до роду Рамонових. Коли «всеросійську» імператрицю привезли з Німеччини до Росії, в якості дружини для Петра III,вона взагалі не розмовляла по-російськи. Наступний імператор Павло I - син Катерини II - німки і Петра III - єврея. Після правив ще більш глибокий, 100% німець - Олександр II. Його мама була дружиною німця Миколи I, виписана з Німеччини, уроджена принцеса Фридерика Шарлотта Вільгельміна, знаменита також як Шарлотта Прусська, відома в Росії за псевдонімом "Олександра Федорівна". Стовідсотковий німець Олександр II був одружений на виписаної з Німеччини німки - Гессен-дармштадтської принцесі Максиміліані Вільгельміна Августі Софії Марії, що отримала псевдонім імператриці "Марії Олександрівни". А їхній син - Олександр III (наступний імператор) - чистісінької води німець. Ну і останній государ Миколи II - син найчистішого німця Олександра III і Данській принцеси - був ще більш корінний, діамантовий, німець.

 Отже, грубо кажучи, Росією правили татари, яких замінили німці. Нічого собі. А як же «Росія для росіян, Москва для москвичів»? А Анна - дійсно єдина російська імператриця принесла лиха більше ніж всі іноземні правителі разом узяті.

Так само безперечним доказом того, що ми - українці - є скоріше корінними росіянами ніж мешканці Росії, є записи літописів (які написані скоріше українською мовою):

«И Святослав, заплакав, послав к Юрию в Суздаль, сказав: «Брата мне Всеволода Бог взяв, а Игоря Изяслав схватил. Пойди-ка в Русскую землю, в Київ». (1146 р.)

Чернігівський князь Святослав взявши в облогу місто Неринськ в Рязанському князівстві, про що в літописі написано:

 «В той же час прибежали к Святославу из Руси отроки».

Що каже про те,що Рязань не є Русью.  (1147 р.)

Ізяслав Мстиславович , котрий вигнав Юрія Довгорукого з Києва, повідомляє, що його син Андрій Боголюбський сказав :

 «Тим часом випросив у отца піти наперед  в Суздаль, каже: « Осе нам уже, отче,тут, в Руской земле ни рати, ни чего другого. Так что потеплу підемо».( 1151 р.)

Літопис говорить , що росіяни - чужі на Ростовській землі :

 «У тому ж році, коли обидва Ростиславовича сиділи на княжестве в земле Ростовской, роздавали вони були посадництва русским отрокам. А ті велику тягость людям сим учинили продажами та вірами».( 1175 р.)

«Вітовт, Великий князь Литовский, побачивши, що митрополити, придя з Москвы до Київа, забирають з Святой Софии все, що красиво… та в Московскую землю відносять», щоб «не умалялося багатство в землі Руській», приказав вибрати свого митрополита.  (1415 р.)

І це далеко не все, таких згадок безліч.

Яків Рейтенфельс , італійський посол , десь то в 1672- 1673 г. сказав:

«Росіяни, не соромлячись, задирають іноземців всяких , особливо ж німців, безсоромними промовами і , якщо зустрінуться випадково з ними , то голосно обзивають їх дурні лайкою ... Що стосується все, більш піднесеного , то вони в цьому і понині виявляються тупими і нездатними , і ця тупість підтримується в них кліматом і вельми грубим напоєм - горілка, яку вони постійно напиваються ».

Це однак весело, тому що практично саме німці і поставили на ноги цю країну. Росіяни всі себе вважають великими патріотами, хоча це вже перетворилася на нудотне вихваляння. Після деяких недоречних похвал - тільки хочеться плюнути на Росію. Хто знає що було б якщо Київ після монголо-татарської навали відновили б. Або якби Московія не була б територією Київської Русі. Цілком можливо, що не була б Росія такою «великою» державою. Початок і коріння йде від Київської Русі, від Києва, тобіш від нас. І цього не в якому разі забувати не можна!

Так що я себе можу сміливо назвати людиною споконвічно російської землі, а от назвати так росіян… це можливо в якійсь мірі демагогія.

8

Коментарі

131.05.15, 18:00

не то пропоганда їх такими зробила

    Гість: El Condor

    231.05.15, 18:23

    Нема потреби на їхні ресурси заходити

      331.05.15, 18:27

      плюсанув шо сказаты мий батько служив в россии свердловська обл .та и тоди пры совку погано россияны видносылысь до украинцив.колы до бати прыходыла посылка з украины каже шо россияныпо яхыдному .завидывали.о хахлу опять посылка пришла.ну ничо бендеровцы

        431.05.15, 18:54

        плюсанув шо сказаты мий батько служив в россии свердловська обл .та и тоди пры совку погано россияны видносылысь до украинцив.колы до бати прыходыла посылка з украины каже шо россияныпо яхыдному .завидывали.о хахлу опять посылка пришла.ну ничо бендеровцыИ на Урале встретил чукчу, твою маму...иди в3.14зду тошнотик лезет без мыла в задний

          531.05.15, 19:10

          или тебе приятно только когда с мылом?когда ж тебя заебанят навсегда

            631.05.15, 19:13

            плюсанув шо сказаты мий батько служив в россии свердловська обл .та и тоди пры совку погано россияны видносылысь до украинцив.колы до бати прыходыла посылка з украины каже шо россияныпо яхыдному .завидывали.о хахлу опять посылка пришла.ну ничо бендеровцытак и что, татко с сослуживцами не делился? сам сало чавкал? ночью под одеялом?делился но московитам посылки нихто не пересылал и они завидывали .не подоброму

              731.05.15, 19:17

              или тебе приятно только когда с мылом?когда ж тебя заебанят навсегдада пытаются... но как-то у украинцев всё через жо... кривые руки...наверно тебя надо физически удалить шоб нескулил

                831.05.15, 19:20

                ой, не обманюй... раз завидовали не по доброму, значит, не делился...украинцы нескупые по любому делился з белорусами казахами а хто обзывал его хохлом в армии бндером не делился .и нихто к нему не лез шайба был здоровый

                  931.05.15, 19:21

                  не скулил пишется раздельно... приезжай, у нас тут весело...где ето у вас в каком мухосранске

                    1031.05.15, 19:43

                    Опять слабоумные карикатуры рисуют?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна