хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Департамент стратегічних розслідувань подякував за протидію ОЗГ

  • 17.02.22, 10:19

hlavnyj-rysunok-1-e1645007722804.jpg

Як пишуть на сайті ІА Антикорупційна правозахисна рада, Департамент стратегічних розслідувань подякував голові Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада» Олександру Снісару за протидію ОЗГ 

На території України діє велика кількість різноманітних організованих злочинних груп. На даний час організована злочинність присутня в всіх сферах життєдіяльності, часто, до злочинних угруповань входять (або сприяють) чинні посадовці, держслужбовці. На Дніпропетровщині організованій злочинності протидіє уповноважений підрозділ МВС УСР ДСР Дніпропетровської області. Ми намагаємося сприяти діяльності зазначеного підрозділу, на сьогодні вже маються чисельні сумісні реалізації за що Департамент стратегічних розслідувань подякував нашій організації за протидію ОЗГ.

Громадян, які складають основу організованих злочинних угрупувань сьогодні важко виявити. Те що раніше вони робили лише використовуючи жорстку силу, сьогодні реалізується за допомогою різноманітних схем та при підтримці можновладців, юристів, адвокатів. Звісно від силового впливу і насильства ОЗГ повністю не відмовилися, але іноді намагаються вирішувати питання й без застосування насильницьких дій. Втім це не означає, що по закону.

Багато розслідувань, які сьогодні проводить ДСР Національної поліції, розпочаті за заявами Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада».

До нас регулярно звертаються громадяни, які надають цінну інформацію, натомість не бажають, щоб їх дані фігурували в матеріалах кримінальних проваджень. Пункт 3 статті 25 Закону України «Про інформацію» дозволяє не розкривати джерело інформації, забезпечуючи конфіденційність особи від якої отримали данні.

Ми перевіряємо отриману інформацію в рамках журналістського розслідування, а потім передаємо до компетентних державних органів. Нещодавно Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України подякував за протидію ОЗГ Інформаційному агентству ГО «Антикорупційна правозахисна рада».

Знайти та довести існування схем і методів, до яких вдаються ОЗГ в досягненні своїх цілей буває важко. В виявленні існуючих схем, які практикують ОЗГ, правоохоронцям часто допомагають журналісти нашого інформаційного агентства. Після того, як схема виявлена, дані вносяться до ЄРДР і починається слідство. Так, завдяки роботі оперативників УСР ДСР Дніпропетровської області було затримано і розпочате досудове слідство відносно багатьох посадовців. Наприклад за отримання неправомірної вигоди було затримано ректора УДХТУ Костянтина Сухого, також оголошено підозру керівництву КП Фтизіатрія ДОР, тощо.

            Злочинці, як і будь-яка людина за Аристотелем є тваринами соціальними, а тому тяжіють до об’єднання із собі подібними. Зазвичай із собі подібних вони виокремлюють так званих «воров в законі», «смотрящих», «авторитетів» які «вирішують» різноманітні питання людей.

Але в такому випадку відповідати перед законом доводиться не лише злочинним авторитетам, а й тим громадянам, які звернулися до криміналітету. Так 10 лютого співробітники Департаменту стратегічних розслідувань затримали чоловіка, якого інші злочинці визначали «старшим» в одному із міст Дніпропетровської області. Разом з ним затримали і жінку, яка звернулася до кримінального авторитету за допомогою. Слід зазначити, що за декілька місяців спеціалізованим підрозділом поліції було затримано десятки кримінальних авторитетів Дніпропетровщини, та ще роботу не завершено… Після чисельних затримань, які було реалізовано, в тому числі за нашим сприянням,  Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України  подякував за протидію ОЗГ голові інформагентства Олександру Снісару.

            Минулого року Президент України Зеленський ввів в дію Рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Дане Рішення РНБО було спрямоване на протидію  ворам в законі та кримінальним авторитетам. І, звісно, активізувало боротьбу із так званими ворами в законі. Декого з кримінальних авторитетів було затримано, але запобіжний захід їм швидко змінили і вони вийшли на волю.

Боротьба з кримінальними авторитетами активізувала міграційні процеси в бандитському середовищу. В містах України стали з’являтися нові ОЗГ. Дніпро не став виключенням. Часто в таких випадках стається озброєне протистояння за вплив на окремі сфери, так наприклад, ми писали про перерозподіл сфери впливу в діяльності сумнівних фінансових бірж та  колл-центрів. А поки правоохоронці намагаються попередити злочини, журналісти нашого агентства також до цього процесу долучаються та сприяють поліції.

            Департамент стратегічних розслідувань в структурі МВС веде боротьбу із організованими злочинними групами. ДСР має виявляти, локалізувати та нейтралізувати представників організованих злочинних угруповань. Представники організованої злочинності присутні в економічній, політичній, державних сферах України. Тобто, протидія ОЗГ охоплює не лише злочини проти життя, здоров’я, майна громадян, а й припинення економічних та корупційних правопорушень.

Подяку, яку голові Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада» Олександру Снісару вручили в Департаменті стратегічних розслідувань, підписав начальник Управління в Дніпропетровській області Андрій Даниляк.

1

Коментарі

117.02.22, 11:23

От і я за формування козачих вибірних загонів,їх озброєння та вплив на життя міст та сіл наших.Кримінал озброєний,а ми ні...