хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Геннадій Гуфман ні за що не відповів

  • 17.05.22, 11:33

hlavnyj-rysunok-e1652646563622.jpg?fit=937%2C570&ssl=1

Депутат від Партії регіонів та ОПЗЖ Геннадій Гуфман ні за що не відповів і, напевно, не відмовиться від сумнівних схем

Після скандалу із розкраданням комунального майна, фігурантом якого став депутат Партії регіонів Геннадій Гуфман, його політична кар’єра мала б припинитися, але він так ні за що й не відповів…. Не так сталося, як гадалося. Пану Гуфману вдалося повернутися у місцеву політику, стати першим заступником голови Дніпропетровської облради, мати можливість впроваджувати схеми із захоплення земель Дніпра. Втім землею міста Геннадій Гуфман не обмежувався. Так при сприянні місцевої влади Дніпра Геннадій Гуфман за бюджетний рахунок міг рекламувати та просувати партію ОПЗЖ напередодні місцевих виборів 2020 року. Мало місце і незаконне будівництво, до якого мали відношення і наближені до пана Гуфмана особи.

Реалізувати наведені схеми Геннадій Гуфман зміг вже після повернення з політичного небуття. Але для України практика повернення вчорашніх фігурантів скандалів була завжди доволі розповсюдженою, не оминула вона і Дніпро.

Геннадій Гуфман за часів Партії регіонів

         Депутатом Дніпропетровської міської ради Геннадій Гуфман став після місцевих виборів 2006 року, обирався від Партії регіонів. Тоді на Дніпропетровщині регіоналів очолював Олег Царьов, навряд чи без нього вирішувалися питання партійних списків до Дніпропетровської міської ради. В травні 2022 саме Царьова Шевченківський райсуд Києва визнав винним за ч.3 ст.109 та ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України. За заклики до умисних дій з метою зміни меж території України, а також насильницької зміни та повалення конституційного ладу Царьову засудили до 12 років позбавлення волі.

Вперше про Геннадія Гуфмана активно заговорили у 2013 році. Тоді журналістам вдалося виявити схему, за якою місто Дніпро, втратило 96 об’єктів комунальної власності. При цьому бюджет міста не отримав за них ані копійки. Схема полягала у тому, що об’єкти комунальної власності списали за мировою угодою, укладеною між боржником в особі КП «Спеціалізована ремонтно-будівельна дільниця» (ЄДРПОУ 13418050) та кредитором - ТОВ «Солярис» (ЄДРПОУ 31793538). Насправді КП «Спеціалізована ремонтно-будівельна дільниця» гроші заборгувала ТОВ «Агроінвест-Україна (ЄДРПОУ 34827695) та ТОВ «Фуд-Сервіс Дніпро» (ЄДРПОУ 32998918). Згодом ці підприємства переуступили своє право вимоги ТОВ «Солярис».

КП «Спеціалізована ремонтно-будівельна дільниця» за надання послуг завинила приватним підприємствам 66 мільйонів гривень. За ці 66 мільйонів гривень комунальне підприємство і розрахувалося об’єктами комунальної власності, які переважно знаходилися у середмісті Дніпра. Реальна ціна цих 96 об’єктів була набагато більшою і їх продаж на відкритому конкурсі приніс би Дніпру набагато більше грошей.  

Будівлі та споруди, які через банкрутство втратило КП «Спеціалізована ремонтно-будівельна дільниця», воно отримало майже перед банкрутством. Їх передало КП «Бюро з обліку майнових прав та діяльності з нерухомістю» (ЄДРПОУ 03341763). До 23.12.2011 це КП очолював Геннадій Гуфман.

Відразу після отримання майна ТОВ «Солярис» почало його продаж. Оформлювала угоди Яна Гуфман - дружина Геннадія Гуфмана.

Про схему із захоплення комунального майне Генадій Гуфман не міг не знати. Адже на той період, як депутат Дніпропетровської міської ради, очолював комісію міської ради з питань комунальної власності.

Після того як ЗМІ виявили факт із сумнівного банкрутства комунального підприємства в мерії заявили про повернення об’єктів комунальної власності. Про це міська рада заявила у вересні 2013 року.

96 виявленими об’єктами справа не обмежилась, згодом прокуратура виявила ще 225 об’єктів комунальної власності, які були вкрадені за подібною схемою.

Геннадій Гуфман повернувся з політичного небуття

         Знов Геннадій Гуфман з’явився на обрії у 2018 році. Його прізвище з’явилося на бордах, які інформували населення про проведення спортивних змагання «Дворові олімпійські ігри». Також фраза «Ініціатива Геннадія Гуфмана» була присутня на бородах дитячого конкурсу «Життя очима дитини». Окрім цього під вивіскою «Ініціатива Геннадія Гуфмана» викладали бруківку тротуари, фарбували лавки. Як з’ясується згодом, цю ініціативу Геннадія Гуфмана реалізовували за гроші дніпрян, але на бордах про це не писали. Також Геннадій Гуфман активно використовував тему Дня Перемоги 9 травня.

Втім поверненню Гуфмана це не заважало. Влітку 2018 року він очолив Дніпровську міську організацію політичної партії «За життя» (майбутнє ОПЗЖ). На цій посаді Геннадій Гуфман посунув Данила Миро, якого вважали наближеним до Євгена Мураєва. Сам Данило Миро, напевно, з посади йти не збирався, але питати його не стали.

medvedchuk_hufman-e1652645434518.jpg?w=600&ssl=1

В 2019 році представляти Геннадія Гуфмана як голову Дніпропетровської обласної організації «ОПЗЖ» приїхав Віктор Медведчук разом з Вадимом Рабиновичем.

         При цьому Геннадій Корбан, який в 2015 році виявляв факти розкрадання комунального майна, до якого мав відношення Геннадій Гуфман, в інтерв’ю Романа Скипіну зізнавався, що фактично придбав франшизу «ОПЗЖ» в ДніпріСам Геннадій Гуфман обрався до Дніпропетровської обласної ради, де його обрали першим заступником голови ради. Саме до обласної ради Дніпра зайшли люди, наближені безпосередньо до Гуфмана.

         Протистояння 2015 році між Корбаном та Гуфманом тривала не довго. Сьогодні можна говорити, про їх тісну співпрацю. Так завершується зведення ЖК «Женева», що на вулиці Короленка, 22. Раніше тут знаходилася старовинна лікарня Червоного Хреста. До речі, ця адреса була в переліку 96 об’єктів комунальної власності, які хотіли відібрати у територіальної громади Дніпра. 

         Також в переліку 96 об’єктів було колишнє Трамвайне депо №1 на проспекті Яворницького, 119А. Згодом місту його повернули, хоча старі будівлі встигли зруйнувати. На тепер велика ділянка на проспекті Яворницького, 119А відведена під забудову. В січні 2022 року депутати Дніпровської міської ради проголосували за передачу земельної ділянки в оренду ТОВ «ДК «ЕВРІКА» (ЄДРПОУ 37375463).

Також із Геннадієм Гуфманом може бути пов’язана схема із захоплення земель у Дніпрі, яка реалізовувалась під приводом начебто благоустрою. Схема полягає у тому, що КП «Благоустрій міста» Дніпровської міської ради (ЄДРПОУ 35609280) погоджує господарюючому суб’єкту дозвіл на благоустрій. Натомість господарюючі суб’єкти на отриманих ділянках зводять капітальні споруди без належного оформлення будівельних дозволів. В 2019-2021 роках КП «Благоустрій міста» очолював, наближений до Геннадія Гуфмана Володимир Вороний. За чисельними фактами самовільного зайняття земельних ділянок міста та незаконної забудови було розпочато кримінальне провадження No42020040000000595 від 26.08.2020 за ч.4 ст.197-1, ч.2 ст.364 КК України.

В ході перевірок встановлено, що вказані об’єкти мають ознаки капітальних споруд. Також в ході досудового розслідування встановлено, що КП «Благоустрій міста» укладаються договори про розміщення та будівництво вказаних будівель на земельних ділянках міста Дніпро з ТОВ «Сюльбан» (ЄДРПОУ 35807774), ТОВ «Градобуд Компані» (ЄДРПОУ 40588859) ТОВ «Екотрейдінг» (ЄДРПОУ 35608456), ТОВ «Укрестсітсервіс» (ЄДРПОУ 40049591), ФОП Ковальчук Юлія Якимівна, ФОП Супрун Вадим Євгенович.

Цікаво, що ТОВ «Сюльбан» очолює Володимир Туренок. Саме він очолював КП «Спеціалізована ремонтно-будівельна дільниця», коли місто лишилося 96 об’єктів комунальної власності.

В прив’язці до Геннадія Гуфмана та його ОПЗЖ увагу привертає тендер 2020 року на 107 997 559,37 гривень. Тендер проводив Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради (ЄДРПОУ 40506232), який очолює Михайло Лисенко. Схема полягала у тому, що мільйони бюджетних коштів використовувалися на благоустрій і будівельні роботи, які начебто здійснювалися за рахунок ОПЗЖ. На об’єктах відремонтованих за бюджетні кошти з’являлися написи «По инициативе Геннадия Гуфмана», «Социальная реконструкция». До того ж тендер було проведено за обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення посадовими особами.

Також ЗМІ до групи Геннадія Гуфман відносять ТОВ «К.О.Д.» (ЄДРПОУ 41508864). Це обслуговуюча компанія, яку очолює депутат Дніпропетровської обласної ради Максим Дегтяренко, обраний до від ОПЗЖ.

Компанія «К.О.Д.» - є однією з найбільших керуючих компаній Дніпра. У 2019 році міська влада Дніпра провела конкурс для керуючих компаній. В ЗМІ зазначалося, що конкурс проводився непрозоро. У шести районах єдиним учасником, а отже і переможцем стала фірма Екологія-Д, і у двох — ТОВ «К.О.Д.». Діяла схема «1 лот - 1 учасник», а отже тарифи виявилися в рази більшими, ніж в інших керуючих кампаній.

03.02.2022 Третій апеляційний адміністративний суд розглянув у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу ГО «Платформа Громадський Контроль». Скарга стосувалась рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 15 липня 2021 року в адміністративній справі №160/7575/20. В ГО «Платформа Громадський Контроль» переконані, що керуючі компанії «К.О.Д» та «Екологія-Д» не можуть вимагати квартплату, адже немає документів на основі яких встановлені тарифи. А міська влада зобов’язана провести новий прозорий конкурс для визначення керуючих компаній. Втім той самий ТОВ «К.О.Д.» і далі надсилає платіжки споживачам.

Навіть після початку активної фази війни України з рф, Геннадій Гуфман ні за що не відповів. Так ще весною 2021 року Гуфман заявляв, що ніякої війни з рф нема. Тоді така позиція обурила рідних загиблих на війні з московією і вони вийшли на мітинг під стіни обласної ради. Окрім цього на виступах в обласній раді Гуфман користувався переважно російською мовою, називаючи її східноукраїнською.

На сесії облради 16.06.2021 представники громадських організацій вимагали відставки Геннадія Гуфмана з посади першого заступника голови Дніпропетровської обласної ради. Сам Гуфман на сесії заявив, що посаду покидати не збирається, адже право на посаду дає рейтинг партії. Нагадаємо, що обирався пан Гуфман від партії ОПЗЖ, діяльність якої призупинена Рішенням РНБО.

На тепер Геннадій Гуфман так ні за що не відповів. А його прибічники розповідають, про діяльність «Благодійного фонду Геннадія Гуфмана» (ЄДРПОУ 43056491). 

Матеріал підготовлено за участі наших партнерів

Детальніше читайте на сайті.

0

Коментарі