Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Торгівельний павільйон на зеленій зоні

  • 11.03.23, 22:18
Торгівельний павільйон на зеленій зоні: чи порушує депутат Дніпровської міської ради Михайло Гороховський закон під час війни?

Як пишуть на сайті ІА Антикорупційна правозахисна рада, торгівельний павільйон на зеленій зоні: чи порушує депутат Дніпровської міської ради Михайло Гороховський закон під час війни?

Згідно з інформацією, отриманою нашими журналістами, депутат Дніпровської міської ради Михайло Гороховський хоче збудувати торгівельний павільйон на зеленій зоні житлового масиву Сонячний. При цьому він не має права на використання земельної ділянки скверу, де планується здійснення проекту.

Права громади під загрозою: Дніпровська міська рада дозволить незаконне будівництво?

Ми також спробували дізнатися думку місцевих мешканців, які проживають у житловому масиві Сонячний, де планується здійснити будівництво. Широке загальне громадське обговорення цього питання показує, що більшість мешканців вважає будівництво незаконним та небезпечним для життя та здоров'я людей.

Переважна більшість місцевих жителів виступає проти будівництва на зеленій зоні, оскільки це призведе до знищення зелених насаджень та загрожує екології міста. Зелена зона, на якій 8 березня 2023 року пересадили велику сосну, розташована між будинками номер 14-34 по вулиці Маршала Малиновського. Саме цю зелену ділянку житлового масиву Сонячний за переконанням/словами громадян і хоче забудувати депутат Михайло Гороховький. Містяни активно виступають проти того, щоб торгівельний павільйон з’явився  на зеленій зоні житлового масиву Сонячний. Адже розуміють, що замість відкритого простору з видом на Дніпро отримують чергову комерційну споруду.

Нелегальна забудова на зеленій зоні: чому це становить загрозу для екології та життя місцевих жителів?

На думку експертів, будівництво торгового павільйону на зеленій зоні під час війни є неприпустимим і може мати серйозні наслідки для міста. За словами екологів, зелені зони є важливим елементом міського середовища, який забезпечує чисте повітря, а також позитивно впливає на фізичне та психічне здоров'я мешканців.

Також необхідно врахувати те, що будівництво на зеленій зоні без необхідних дозволів та згоди громади є незаконним і порушує права мешканців.

Згідно відповіді Дніпровської міської ради земельна ділянка знаходиться в комунальній власності, тобто на сьогодні не надавалась фізичним, юридичним особам для подальшої забудови. 

Війна як відволікач: депутат Гороховський може використати складну ситуацію для власної користі.

За переконаннями мешканців міста, саме під прикриттям воєнного стану здійснюється спроба забудови земель скверу. Адже на даний час заборонено проведення перевірок з боку профільних контролюючих органів, в тому числі, щодо дотримання землевпорядного, містобудівного законодавства. Також, сумнівна забудова планується під час війни, коли багато людей виїхали за кордон або пішли на фронт, та не мають можливості протистояти незаконним діям. В умовах війни, важливість збереження зелених зон зростає в кілька разів. Зелені зони стають місцем для родин, які залишилися, щоб відпочити та насолоджуватися свіжим повітрям, а також для бійців, які повертаються на кілька днів з фронту.

Також містяни вважають, що депутат Дніпровської міської ради може мати відношення й до іншої сумнівної забудови по вулиці Березинська, 24.

Тут, також вже під час війни, в небезпечній близькості від житлового будинку та з порушенням відступу від автомобільної дороги з’явилися торгівельні павільйони. Згідно відповіді міськради дозволів на будівництво комерційного об’єкту також не надавалось.   За словами мешканців, побудовані павільйони стали небезпекою для дітей, які змушені перебігати дорогу, щоб зайти до магазину. Це фактично загрожує життю та здоров’ю, адже внаслідок порушення відступу від проїжджої частини, діти можуть не побачити автомобіль, що рухається в їх бік.

Незаконне будівництво може привести до серйозних наслідків для безпеки місцевих жителів. Порушення будівельних норм та відсутність контролю над якістю будівництва можуть призвести до аварій та небезпеки для здоров'я та життя людей.

Під час війни з РФ, наша країна вже знаходиться в складних умовах, і будь-яке порушення закону може загострити ситуацію в місті та загрожувати безпеці жителів.

 

Нагадаємо, що Михайло Гороховський – депутат Дніпровської міської ради двох останніх скликань.

В 2015 році до міської ради обрався від Блоку Петра Порошенка. На виборах 2020 року став депутатом від політичної партії «Солідарність». Рух ЧЕСНО охарактеризував пана Гороховського як прогульника та гречкосія.

На сьогодні Михайло Гороховський очолює постійну комісію Дніпровської міської ради з питань промисловості, підприємництва та торгівлі. Очевидно, що така посада полегшує її очільнику ведення бізнесу на території міста Дніпра. Також він має відношення до ресторану «Рив’єра», який знаходиться через дорогу, майже напроти зеленої зони, яку планують забудувати. Розважальний заклад зведено на самісінькому березі Дніпра і належить він дружині Гороховського Яніне, яка також є його помічником (депутата).

Захист прав громади: Агентство «Антикорупційна правозахисна рада» проти незаконного будівництва.

Агентство «Антикорупційна правозахисна рада» докладе всіх зусиль для того, щоб запобігти незаконному будівництву на території міста Дніпро і захистити права місцевих жителів.

Ми звернемося до відповідних органів влади та правоохоронних структур з проханням вжити необхідних заходів для запобігання незаконному будівництву торговельного павільйону.

Закликаємо депутата Михайла Гороховського та міську раду Дніпра до поважання закону та прав місцевих жителів. Нагадуємо, що будь-яке будівництво повинно відбуватися відповідно до законодавства та з урахуванням інтересів громади.

Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності» передбачає необхідність отримання дозволу на будівництво та права власності на землю перед початком будівельних робіт. Ці вимоги не повинні бути порушені під будь-яким приводом, в тому числі й в умовах війни.

Питання захисту зелених зон та прав громади є важливим не тільки для Дніпра, а й для всієї України. Незаконне будівництво є порушенням законів та прав людини, тому має бути припинене.

Збереження зелених зон та прав громади є важливим завданням для кожного міста та держави в цілому. Тільки захистивши ці цінності, ми зможемо зберегти їх для майбутніх поколінь. І саме тому, кожен громадянин повинен стати свідком та активним учасником боротьби за збереження зелених зон та природних ресурсів.

Як виявилося, навіть під час війни, не тільки природа, а й демократичні цінності та принципи рівності перед законом можуть потрапляти під загрозу з боку окремих чиновників, які використовують свої посади для власних цілей.

Раніше ми вже неодноразово писали про використання сумнівних схем забудови на території міста Дніпро. Також ми писали про факти бездіяльності Дніпровської міскради щодо незаконної забудови на території міста, в тому числі, забудови охоронних зон, що може призвести до негативних наслідків.

На жаль, такі випадки не є винятком в нашій країні, де часто політики та бізнесмени обходять закони та правила, зашкоджуючи природному середовищу та загрожуючи майбутньому поколінню. Але якщо громада буде активно реагувати на такі порушення та брати участь у боротьбі, ми зможемо захистити та підтримати демократичні цінності в Україні.


0

Коментарі