Дев'ятнадцятий день

Дев'ятнадцятий день - небезпечний для торгівлі та ремісництва, невдалий і для одруження. Той, хто захворіє цього дня, слабуватиме довго. Народжені в цей день схильні до пиятики та інших гріховних звичок.

Українські традиції /Упорядник О. В. Ковалевський.- Харків: Фоліо, 2003 С.378


Титхи: Чатуртхи
Вид деятельности: Борьба с врагами, разрушение, хитрость и т.п.
Примеры деятельности: Избавление от нежелательных объектов; чистка; использование огоня. Титхи не хорош для благоприятных действий.


19-й лунный день
День опасен. Не должно в оный выезжать. Не посещать людей пьяных. Лучше сидеть дома. Болезни не опасны. Сны вскоре сбываются. Дети ни злы, ни плуты.
8-й лунный дом (0°00'00" - 12°51'26" Рака)
Этот лунный дом считается одним из лучших. Удача сопуствует во всем.

Вісімнадцятий день

Вісімнадцятий день - щасливий для придбань худоби (але птицю купувати не варто), для шукачів скарбів та рибалок. Нещастя чекають на закоханих та торговців. Діти, народжені у вісімнадцятий день місяця, будуть роботящими.

Українські традиції /Упорядник О. В. Ковалевський.- Харків :
Фоліо, 2003 С.377-378

Титхи: Тритйа
Вид деятельности: Тонзура (подстригание волос) и т.п.
Примеры деятельности: Первое кормление ребенка; первый урок музыки; создание границ; строительство.

18-й лунный день
День довольно счастлив. Сны сбываются. Родящиеся дети трудолюбивы и богаты (разбогатеют).
7-й лунный дом (17°08'36" Близнецов - 0°00'00" Рака)
Благоприятное положение Луны для занятий наукой, в частности прикладными науками, особенно хорош для технарей, изобретателей и рационализаторов.

Прикмети

Зима настане через 40 днів після першого снігу:





Доки з вишні не опаде листя, скільки б снігу не випало - розтане.



Сімнадцятий день

Сімнадцятий день - суперечливий, не варто починати якісь серйозні справи, адже цей день сприяє злу та гендлярству. Успішний для навчання. Несприятливий для саджання (крім цибулі) та сівби. Мандрівникам обіцяє нещастя.Народжені цього дня не дуже здібні, але вродливі, дівчатка матимуть щастя у житті.

Українські традиції /Упорядник О. В. Ковалевський.- Харків : Фоліо, 2003 С.377

Титхи:
Двитйа
Вид деятельности: Основание дома, строительство и т.п.
Примеры деятельности: Дела, связанных с властями; брак; дела, связанные с домами или землями; выполнение обещаний; ввод в работу или вхождение в должность.

17-й лунный день
День несчастлив. Не должно в оный ничего предпринимать. Болезни жестоки. Сны сбываются через три дня. Дети счастливы.
5-й лунный дом (21°25'44" Тельца - 4°17'10" Близнецов)
Характерные качества обладателей Луны в 5-м лунном доме пластичный характер, хорошее, крепкое здоровье, артистический и поэтический таланты, красноречие, яркое самовыражение. Возможны врожденные феноменальные и экстрасенсорные способности. Этот дом способствует и самообразованию, и получению качественного образования, занятиям наукой, научно-исследовательской работой. Благоприятствует поездкам и путешествиям, особенно в стадии их завершения

Шістнадцятий день (Повня)

Шістнадцятий день сприятливий для сівби та саджання, а також для одруження, майбутнє життя молодят має бути благополучним і заможним. Народжені цього дня відзначаються здібністю у навчанні.

Українські традиції /Упорядник О. В. Ковалевський.- Харків : Фоліо, 2003 С.377

Титхи: Пратипад
Вид деятельности: Брахманические церемонии, брак, коронация, посев и т.п.
Примеры деятельности: Фестивали; путешествия; ввхождение в должность; дела, связанные с домами или землями; подстригание волос. Брак средне благоприятен.
16-й лунный день
День счастлив. Особенно в торговле, наипаче всяким скотом. Сны правдивы. Дети долговечны.
4-й лунный дом (8°34'18" - 21°25'44" Тельца)
Характерные качества обладателей Луны в 4-м лунном доме властолюбие, решительность, стремление к лидерству, моральная стойкость, устойчивость взглядов. Хорошие дипломатические способности, умение расположить к себе людей, необходимость служить обществу, другим людям; добросовестность, обходительность, уживчивость, спокойный нрав, душевная чистота, романтизм, доверчивость. В личной жизни - чувственность, страстность, тяга к противоположному полу.

Полнолуние c 2 ноя 2009 пнд 21:15

Повня, місяць

Все ж таки розумні були наші пращури.
Відомо, що повня впливає на психично-хворих. Здебільшого вони стають агресивними. Вони щось відчувають, але не можуть дати собі ради, тому можуть вчиняти безглузді дії.
Ще одним доказом цього є коментарі на попередній мій допис. (На той час в Харкові видимість Місяця була близько 98-99% smile )

П'ятнадцятий день

П'ятнадцятий день - вдалий для мисливства, рибальства і торгівлі, купувати у цей день рекомендується тільки худобу. Для землеробства і мандрівок - невдалий. Народжені цього дня нещасливі у житті.
Українські традиції /Упорядник О. В. Ковалевський.- Харків : Фоліо, 2003 С.377

Титхи: Пурнима
Вид деятельности: Подношения Ману*
Примеры деятельности: Все благоприятные действия; ввод в работу или вхождение в должность; духовные церемонии; домашние дела; физическая активность. *[Закони Ману]
15-й лунный день День ни худ, ни добр. Болезни не опасны. Сны вероятны. Родившиеся в этот день - женолюбцы.
2-й лунный дом (12°51'26" - 25°42'52" Овна)
Характерные качества обладателей Луны во 2-м лунном доме: честолюбие, сила воли, энергичность, трезвый ум, рассудительность, но в ущерб чувств; трудолюбие, работоспособность, выдержка, выносливость, терпение, целеустремленность, самоуверенность, пробивная сила; сильно развитое чувства долга, ответственности, но и сильное влечение к материальным ценностям, к материальным благам.

1 листопада - Свято Сварога

1 листопада - Свято Сварога, який є Праотцем всього роду Богів. Саме він викував для русичів перший плуг і золоту обручку, тому є небесним ковалем (Творцем Світу і Людей), покровителем хліборобства і шлюбу. Богом Небесного Зодіаку - Кола Сварожого. За київськими легендами, в цей день Він починає виготовляти плуг який скине з неба русичам на Різдво. Тому "Хвалимо Сварога, який цьому Роду Божеському є началом, і всенькому роду криниця вічна, яка витікає влітку від джерела свого, і взимку ніколи не замерзає" (Велесова Книга).

Дід Сварог – це одна з іпостасей Небесного Всебатька – Рода, що разом із Матінкою Сва – Рожаницею-Землею породили Всесвіт і все, що у ньому.

Коло Свароже – це річний цикл життя. Він втілюється, зокрема, у руху сузір’їв. Сварог дивиться на нас із зоряного Неба. У слов’ян були своє вчення про рух небесних світил та їхній вплив на все живе – але, на жаль, як і багато іншої мудрості волхвів, внаслідок нищівної для Традиції християнізації ці знання збереглися лише фрагментарно. Багато дослідників твердять про існування у давніх слов’ян свого «зодіаку» - щоправда, не 12-частинного, а 8-частинного – саме річне колесо з восьма спицями було характерно для багатьох арійських народів. Ворожіння по Сонцю, Місяцю, зорям та іншим небесним явищам було широко розповсюджено серед наших відьом та характерників. Невипадково однією з назв для чаклуна в українській мові стало слово «планетник».

Сварог – Небесний Коваль. Він вважається покровителем цього таємничого ремесла, що практично у всіх культурах людства пов’язувалось із чародійством. Із Святом Сварожим закінчується сезон пастухів – тож вони дякують Батьку Сварогу за минулий рік і просять допомоги на майбутній, коли отари переживуть зиму. Ковалі ж справляють своє свято у вузькому колі тих, хто причетний до професійних таємниць, дякуючи найпершому Ковалю, який навчив людей обробляти залізо.

За повір’ям, саме у перший день листопада Сварог починає кувати Небесний Плуг, який він скине на Землю взимку на Різдво Коляди, у Зимовий Сонцеворот. Саме за дарування нащадкам богів – людям плуга (тобто вміння обробляти Землю) та ковальської майстерності найбільше йому дякують. Його син – Вогонь Сварожич – прийшов до людей щоб дати їм світло і тепло, захищати і допомагати.

Також кажуть, що Сварог скував першу золоту обручку – і є покровителем чесного незрадливого шлюбу між чоловіком та жінкою, що продовжує Дерево Роду.

Знак Сварога – золота сонячна Сварга – свастика. Це святий символ небесного вогню та сили творення - могутньої сили, завдяки якій людина може, наче сам Сварог, власним розумом та вміннями створити (сварганити) будь-яку річ, що підкаже її безмежна уява – ще один дарунок богів своїм нащадкам. Це великі можливості – але й велика відповідальність. Тож будемо достойні наших божественних пращурів!

Слава тобі, Батьку Свароже!

[ читати далі ]

Чотирнадцятий день

Чотирнадцятий день щасливий для мисливців, мандрівників, торгівлі, хвороби швидко і безслідно минають. Народжені чотирнадцятого дня місяця малосильні, живуть недовго.
Українські традиції /Упорядник О. В. Ковалевський.- Харків : Фоліо, 2003 С.377

Титхи: Чатурдаши
Вид деятельности: Работы с ядами, ртутью и т.п.
Примеры деятельности: Чтение священных книг; обслуживание (поддержание) чего-либо; избегать путешествий и подстригания волос.

14-й лунный день
День счастлив. Занемогший в нём выздоравливает. Сны сомнительны. Младенцы во всём совершенны.
2-й лунный дом (12°51'26" - 25°42'52" Овна)
Характерные качества обладателей Луны во 2-м лунном доме: честолюбие, сила воли, энергичность, трезвый ум, рассудительность, но в ущерб чувств; трудолюбие, работоспособность, выдержка, выносливость, терпение, целеустремленность, самоуверенность, пробивная сила; сильно развитое чувства долга, ответственности, но и сильное влечение к материальным ценностям, к материальным благам.