Знаю друга Миколу особисто - справжній патріот!

Подразделения «ОУН-ВСУ» официально не существует – Полторак (ФОТО)
Олена Ярмолюк 07 июля 2015, 17:24
 467
Подразделения «ОУН-ВСУ» официально не существует – Полторак (ФОТО)


Батальон «ОУН» раскололся на два разных формирования, однако причины раскола, как и места дислокации новообразованного батальона «ОУН–ВСУ»  до сих пор не ясны. В настоящее время, благодаря депутатскому запросу, стало точно известно, что ДБ «ОУН–ВСУ» официально не существует. Таким образом, на сегодняшний день есть реальный батальон «ОУН», возглавляемый комбатом Николаем Коханивским, который уже долгое время воюет на Донбассе. И некое вооруженное формирование, которое вошло в состав новообразованной 81-й десантной штурмовой тактической бригады ВСУ и получило название «ОУН–ВСУ», которое официально не подтверждается Минобороны.

Подробности сообщаются на официальной странице «ОУН» в соцсети, новость передает «Пресса Украины».

Согласно сообщению, пресс-служба батальона получила официальный ответ на депутатский запрос Игоря Луценко к Министерству обороны Украины относительно существования и места боевой дислокации батальона «ОУН-ЗСУ», о котором ранее сообщал заместитель командира ДБ «ОУН» Борис Гуменюк. Согласно полученному ответу – такого формирования в составе ВСУ в настоящее время не существует.

«В апреле этого года глава провода ОУН Богдан Червак официально заявил, что в Вооруженных Силах создано подразделение ОУН-ВСУ во главе с комбатом Потебенько Александром. В июне глава секретариата Провода ОУН Владимир Чмырь заявил, что единственным военным подразделением, которое может представлять ОУН, является «ОУН-ВСУ». При этом ни разу не было указано, где именно воюет вышеупомянутое подразделение. 

В связи с этим в июне этого года нардепом Игорем Луценко (который является постоянным волонтером Добровольческого батальона ОУН, что воюет в Песках) сделан депутатский запрос в Министерство обороны Украины на предмет наличия подразделения с названием «ОУН» в Вооруженных силах Украины. Мы намеренно указали в перечне названий также и «Добровольческий батальон ОУН», поскольку мошенник Борис Гуменюк и до сих пор представляется «зам. комбата ДБ ОУН, только того, что в ВСУ». Ответ за подписью министра обороны С.Полторака свидетельствует, что подразделения под названием «ОУН–ВСУ» официально НЕ СУЩЕСТВУЕТ», - говорится в сообщении группы.

Беря во внимание ответ, полученный от Минобороны, бойцы батальона рассматривают два варианта заявлений Червака и Чмыря: либо они сознательно ввели в заблуждение общество, намереваясь присвоить волонтерскую помощь, либо они сами были введены в заблуждение некими мошенниками, в результате чего было опорочено доброе имя добровольческого батальона и произошел его раскол.

«Позволяем себе предположить, что Богдан Червак и председатель секретариата ОУН Владимир Чмырь могли откровенно врать обществу и Проводу, представляя несуществующее подразделение и собирая волонтерскую помощь на несуществующее подразделение. Хотя возможно, мошенники ввели их в заблуждение, что и стало причиной таких заявлений. Добровольческий батальон ОУН, который возглавляет Николай Коханивский, и сегодня ведет боевые действия на Донбассе, воюя с Московской империей», - отмечают представители батальона.

Бойцы «ОУН» требуют от бывшего руководства батальона объяснить причину появления несуществующего подразделения и извиниться перед бойцами «ОУН» за попытку расколоть мотивированное боевое формирование.

«Поэтому мы требуем от Богдана Червака и Владимира Чмира официальных извинений перед бойцами и командирами Добровольческого батальона ОУН  и объяснений, почему был создан виртуальный, несуществующий, соответственно - не воюющий «ОУН–ВСУ»? Кому выгодно было попытаться расколоть и в такой неудачный способ уничтожить Добровольческий батальон ОУН?», - говорится на странице ДБ.



Ранее мы сообщали: Раскол в «ОУН» случился еще более месяца назад из-за договоренностей между руководством батальона и Минобороны о вхождении формирования в состав Вооруженных сил. Большая часть батальона, сохранив шевроны, структуру и иерархию, вошла в состав новообразованной 81-й десантной штурмовой тактической бригады. Около 10% бойцов батальона по разным причинам не смогли быть в составе ВСУ. Эти бойцы остались в Песках и держали оборону населенного пункта под командованием Николая Коханивского.

Оперативність "вражаюча"

СБУ оголосила Табачника в розшукВівторок, 07 липня 2015, 10:23 
скрін-шот

Служба безпеки оголосила екс-міністра освіти Дмитра Табачника в розшук.

Відповідне повідомлення з'явилось на сайті МВС в розділі "Особи, які переховуються від органів влади".

 

Як вказано в профайлі, Табачника шукають на прохання СБУ, а інкримінують йому розкрадання державного майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 ККУ).

Цікаво, що датою зникнення Табачника вказано 6 червня 2015 року.

Як відомо, у лютому Табачник приїжджав в Україну на один день і тоді його називали "важливим свідком" проти Януковича.

Правда, одразу через день Табачник виїхав з України через Мінськ і Москву в Ізраїль.

Українська правда

москальський патріархат - п"ята колона кацапстану


Архієпископ Євстратій (Зоря)речник Київської Патріархії
''Единство Церкви – это очень важный фактор, в том числе для стабильности государства''06 липня 2015, 20:27

Цитата у заголовку – слова головного дипломата Моспатріархії м. Іларіона (Алфєєва) з інтерв'ю італійській газеті.

Здається, що він, як колись первосвященник Кайафа, сказав правду під натхненням Божим, хоч сам мав на увазі зовсім інше. Раджу прочитати виклад його інтерв'ю.

Мої висновки:

1. Так, українська держвлада поруч з російською винна в тому, що дозволила розколоти на т.зв. Харківському соборі єдину УПЦ, а потім всіляко плекала філію Московського Патріархату в Україні, особливо в тих регіонах, які згодом виявилися найбільш небезпечними з точки зору сепаратизму і агресії "руссмира": у Криму, на Донбасі, на Одещині, Закарпатті, Буковині, Харківщині. Без всебічної підтримки державної і місцевої влади, особливо в часи президентів Л.Кучми та В.Януковича, а також систематичної протидії Київському Патріархату, МПвУ не мав би того впливу в цих регіонах і в цілому в Україні, який є зараз.

2. Без цього владного впливу і численних демонстрацій "поддержки руссмира", особливо у формі візитів п. Кирила (Гундяєва), у Москві не склалася би думка, що Україну можна швидко підкорити і поділити, адже тут, нібито, майже всі лише чекають знову злитися "в союз нерушимый". Ті, хто укладав плани створення "Новороссии", одним з її стовпів бачили саме структури та вплив МПвУ, доказом чого є задіювання в проекті Малофєєва, Нусенкіса та інших "православних олігархів".

3. Щодо Ватикану: Моспатріархія туманними обіцянками можливої зустрічі п. Кирила з Папою спрямовує позицію Ватикану щодо України в потрібне Кремлю русло. На жаль, Ватикан в цю зустріч вірить, а у Москві сподівається мати союзника в протистоянні агресивному секуляризмові. Як колись вірив, що фашисти, як "християни", є принагідне знаряддя у боротьбі з безбожними більшовиками. Велика помилка.

4. Моспатріархія не просто залежить від Кремля – вона є частиною держапарату Росії та виконує відповідні функції з просування інтересів Кремля і в самій РФ, і закордоном. Цьому є безліч доказів, включно зі свідченнями самого м. Іларіона перед послом США, відкритими через публікації Вікілікс.

5. Цитата, винесена у заголовок – істина, яку добре мають усвідомити всі в Україні. Єдність УПЦеркви з Москвою – інструмент підпорядкування Україні Кремлю й стабільності його автократичної системи. Церковна єдність в Україні без залежності від МП – один з наріжних каменів для подолання агресії Кремля і для внутрішньої української консолідації.

Хто виступає проти єдності та/або проти незалежності Церкви від Москви – свідомо чи ні працює на подальші спроби "руссмира" розвалити і поневолити Україну.

Дискусія – на моїй сторінці у Фейсбук

Москалі не були б москалями, коли б не брехали

З'явилися нові дані розвідки про російські війська в Україні - НАТО
Олена Ярмолюк 06 липня 2015, 17:09
 813
З'явилися нові дані розвідки про російські війська в Україні - НАТО

Згідно з повідомленнями розвідки, Росія продовжує надавати суттєву підтримку бойовикам на Донбасі, забезпечуючи їх боєприпасами, важким озброєнням і поповненням, а також направляючи в регіон свої регулярні збройні сили. Комплекс вжитих дій свідчить, що Кремль проводить військову підготовку бойовиків.


Такі дані повідомив генсекретар НАТО Йенс Столтенберг, новину передає «Преса України».

Розвідслужби різних країн-членів НАТО постійно моніторять ситуацію на сході України і регулярно переконуються в тому, що незважаючи на свої заяви про невтручання, Росія продовжує бути активно присутньою на Донбасі і впливати на ситуацію в окупованому регіоні. 

«Наші розвідки з багатьох країн-членів Альянсу, а також відкриті джерела – ЗМІ, повідомлення від сімей російських солдатів – всі підтверджують однакову картину: Росія надає істотну підтримку сепаратистам, постачає важке і сучасне військове обладнання, включаючи комплекси протиповітряної оборони, артилерію, танки, засоби управління, а також проводить підготовку», - сказав Столтенберг.

Глава Альянсу зазначив, що російські війська фіксуються на сході України і «вздовж українсько-російського кордону». Однак назвати точну кількість російських солдатів на даний момент не представляється можливим, адже дані розвідки дуже різняться. У той же час достеменно відомо, що тільки упродовж останніх кількох місяців РФ перекинула бойовикам на Донбас «більше тисячі одиниць важкого обладнання».

Раніше ми повідомляли: НАТО не планує залишати своїх членів без захисту, але вступати в гонку озброєння не планує.

Чи дійсно Порошенко поведе війну з корупцією ?

Гузир зробив сам собі харакірі – Корчілава
Олена Ярмолюк 06 липня 2015, 16:13
 1236  1
Гузир зробив сам собі харакірі – Корчілава


Читайте також:
Перші гучні арешти в прокуратурі свідчать, що в країні почалися справжні реформи і всі чиновники-корупціонери рано чи пізно будуть звільнені звладних структур. Тому дуже скоро президент проведе повне оновлення керівництва Генпрокуратури.
 

Таку думку висловив у соцмережі екс-прес-секретар Посольства Грузії в Україні Бачо Корчілава, новину передає «Преса України».

За словами Корчілави, «скандал в Генпрокуратурі» є «підказкою заступнику генпрокурора Гузирю і Генпрокурору Шокіну». 

«Давид Сакварелідзе хлопець зовсім непростий, і з небоязкого десятка. Заступник генпрокурора Гузир, який звик вирішувати питання, не врахував що Давид не піде на угоду ні з ними, ні з совістю. І залякати Давида неможливо, ці хлопці ще не справлялися з таким. Тепер же Гузир зробив сам собі харакірі, суспільство в цій ситуації на 100 відсотків підтримає Сакварелідзе, а Гузирю моя порада - краще самому у відставку...», - пише Корчілава.

Політик стверджує, що «Міша Саакашвілі не забув про справу Горностаєвої». І висловив упевненість, що президент незабаром проведе кадрову реорганізацію «керівництва ГП, тому що Гузирі не залишили Петру Олексійовичу виходу».

Раніше ми повідомляли: В Україні проведена найбільша в історії прокуратури антикорупційна операція,яку провели новопризначені молоді українські прокурори. В ході операції у першого заступника начальника Головного слідчого управління та у заступника прокурора Київської області було вилучено понад півмільйона доларів, значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашникова.

Результативна боротьба із корупцією стане системним явищем?

Арешт прокурорів-хабарників став можливий тільки після особистого втручання президента - Саакашвілі
Олена Ярмолюк 06 липня 2015, 15:37
 1096
Арешт прокурорів-хабарників став можливий тільки після особистого втручання президента - Саакашвілі


В Україні проведена найбільша в історії прокуратури антикорупційна операція, яку провели новопризначені молоді українські прокурори. В ході операції у першого заступника начальника Головного слідчого управління та у заступника прокурора Київської області було вилучено понад півмільйона доларів, значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашникова.

Про це пише у соцмережі губернатор Одещини Михайло Саакашвілі, новину передає «Преса України».

Операція проводилася під керівництвом заступника Генпрокурора Давида Сакварелідзе, і за допомогою голови СБУ Василя Грицака. Однак завершити резонансне затримання прокурорів стало можливо лише після особистого втручання президента України Петра Порошенка.

«Бійці спецгрупи АЛЬФА штурмом взяли будівлю київської прокуратури та затримали двох керівників високого рангу генеральної прокуратури і київської прокуратури. При їх обшуку було виявлено велику кількість діамантів і більше півмільйона доларів. З вчорашнього дня не припинялися спроби зам'яти цю справу і навіть порушити кримінальну справу проти Давида Сакварелідзе за «незаконне захоплення будівлі», його прокурорам і слідчим оголосили, що вони звільнені. Сьогодні цій огидній свистоплясці поклав край Президент Порошенко! Він особисто втрутився і підтримав слідство і заборонив йому заважати, наказав довести справу до кінця, кого б воно не стосувалося. Як і у випадку з Державіаслужбою, блискавична, чітка і блискуча реакція Президента!», - зазначає Саакашвілі.

Також грузинський реформатор висловив надію, що «керівник, який явно намагався зам'яти цю справу за останню добу», відповість за свої дії по всій строгості закону. 

Раніше ми повідомляли: У Генеральній прокуратурі затримали першого заступника голови слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. Чиновники підозрюються у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

Читайте також:

Українському війську українські однострої

Бірюков показав фото експериментальної форми Варан-ВСУ для бійців (ФОТО)
Лина Демчук 06 липня 2015, 13:02
 2734
Бірюков показав фото експериментальної форми Варан-ВСУ для бійців (ФОТО)


Про це він повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі. Новину читачам передає «Преса України».
Радник президента Юрій Бірюков опублікував нові фото експериментальної камуфляжної форми в забарвленні Варан-ВСУ, яка була розроблена в Україні.

«Відпрацьовується нове камуфльоване забарвлення Варан-ВСУ. І малюнок новий, і фарба специфічна. Відпрацьовується система логістики», – підкреслив Бірюков.

При цьому всередині упаковки є прізвище бійця та зазначений його підрозділ. Крім того, радник глави України додав, що дещо пізніше все буде на рівні штрих-кодів, а наразі і так цілком ефективно.

«І кожен боєць у 79-й бригаді отримає повний комплект своєї форми в індивідуальному пакеті. Напрацювання будуть використані у проекті комп’ютеризації логістики МО (старт з 1 жовтня)», – розповів він.

 Також Юрій Бірюков наголосив, що до складу одного комплекту камуфляжної форми увійшли костюм літній польовий, кепка польова «Мазепинка», панама польова, чохол на каску. Все це у забарвленні ВАРАН-ВСУ. Також у комплекті дві футболки та дві пари трусів в забарвленні Койот.

«Тканина форми: 100% х/б, виробництва Україна. Тканина білизни: 95% х/б + 5% еластан, виробництва Україна», – зазначив Бірюков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мобілізованих взують у демісезонні берці.

Вистава від шокіна "дубль 3"

Шокін "не знайшов" доказів щодо незаконної купівлі "Закарпаттяобленерго"Понеділок, 6 липня 2015, 11:53

Господарський суд Києва залишив без розгляду позов Генерального прокурора про визнання недійсним продажу 50% ПАТ "Закарпаттяобленерго".

Про це свідчить ухвала Госпсуду м.Києва від 19 травня, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, прокуратура стверджувала, що Кабмін неправомірно встановив додаткові умови до конкурсу, що суперечать закону про приватизацію держмайна, внаслідок чого обмежено коло потенційних учасників торгів.

Неконкурентні умови призвели до неефективних торгів із незначним невигідним для держави підвищенням ціни продажу пакета акцій зі стартової ціни 135 млн грн. лише до 140,7 млн грн.

12 травня прокурора зобов’язано надати суду документальні докази на підтвердження можливості одержання державою більш вигідної ціни від продажу пакету акцій ПАТ "Закарпаттяобленерго". Але докази так і не були подані. Тому суд не зміг розглянути позов і залишив його без розгляду

При цьому суд відзначив, що прокурор не навів жодної поважної причини, з якої позов не забезпечено доказами.

Нагадаємо, Генпрокуратура звернулась до суду з цим позовом 3 квітня. Також ГПУ подала аналогічні позови про визнання незаконним відчуження державних пакетів акцій "Дніпроенерго" та "Донбасенерго".

Паралельно приватизацію "Закарпаттяобленерго" оскаржує інвестиційна компанія "Бізнес-Інвест" з групи "Приват" Ігоря Коломойського. Наразі "Бізнес-Інвест" вже програв першу інстанцію та апеляцію.

Нагадаємо, що у 2012 році 50% "Закарпаттяобленерго" купило ТОВ "Енергетична Україна ТВ" Ігоря Тинного, бізнес-партнера Івана Фурсіна, пов’язаного з екс-главою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним.

Аналогічно "Бізнес-Інвест" судиться щодо приватизації "Дніпроенерго" і "Західенерго" ДТЕК Холдінгз Лімітед Ріната Ахметова. Наразі позови у першій інстанції програно.

Інвестиційна компанія "Бізнес-Інвест" стверджує, що конкурси з продажу акцій проведено з порушеннями. Зокрема розпорядженням кабміну погоджено такі умови аукціону, що "Бізнес-Інвест" не змогла взяти в них участь.

ГПУ - розсадник корупції і зради України

Посадовці ГПУ та прокуратури Київщини попалися на великому хабаріПонеділок, 06 липня 2015, 14:30 
оновлено від 13:20, додано фото

Заступник голови слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць затримані за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат Ради від "Блоку Петра Порошенко" Мустафа Найєм.

"За моєю інформацією, при затриманні у чиновників було виявлено в загальній складності близько 500 тис. дол. США, а також коштовності та цінні папери", – повідомив він.

Зокрема, за словами Найєма, під час обшуку у Шапакіна було знайдено:

– $130 тис. в кабінеті;

– $30 тис. і €22 тис. у будинку;

– $170 тис. і 500 тис. грн в квартирі;

– документи на депозитні вкладення на суму 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси.

При обшуку у Корнійця, за його словами, також було знайдено 35 пакетів з діамантами загальною кількістю 65 каменів.

У свою чергу позафракційний депутат В'ячеслав Константіновський розмістив на своїй сторінці у Facebook фотографії вилучених при обшуку грошей, а СБУ опублікувала у Твіттері фото вилучених коштовностей.

"Операція проводилася під керівництвом заступника Генпрокурора Давида Сакварелідзе і голови СБУ Василя Грицака", – додав Найєм.

Депутат також повідомив, що за результатами цієї операції перший заступник Генпрокурора Володимир Гузир доручив порушити кримінальну справу стосовно Сакварелідзе за статтею "захоплення державних установ".

"Справа в тому, що в ході затримання чиновників був використаний загін "Альфа", яким довелося виламувати двері в кабінетах затриманих чиновників", – написав він.

Пізніше президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook підтвердив факт "проведення спецоперації з протидії корупції у центральному апараті Генпрокуратури та прокуратури Київської області".

Порошенко також розмістив фото, на якому йому про цю операцію доповідають Грицак, Сакварелідзе та Гузир. На столі перед ними лежать, ймовірно, фотографії вилучених при обшуку речей.

Згідно з інформацією, яка пізніше з'явилася на сайті президента, Гузир повідомив, що затримання зазначених осіб відбулося вранці 5 липня.

"Під час проведених обшуків до зазначених осіб виникло багато питань, пов'язаних із значними, у порівнянні із зарплатнею державного службовця, сумами грошей у національній та іноземній валюті та інші питання. Їм було оголошено про підозру. Сьогодні буде вирішено питання достатності доказів для постановки перед судом щодо обрання їм найсуворішого запобіжного заходу", – сказав він.

У свою чергу Грицак додав, що при обшуку були вилучені "астрономічні суми".

Українська правда