Ще один штрих до портрету влади порохна

Сергій Лещенко
''На черный день''. Команда Авакова вывела 40 миллионов долларов на Панаму 25 вересня 2015, 14:16

В последнем номере "Зеркала недели" Юлия Мостовая описала разговор высокопоставленных руководителей Украины, который иллюстрирует сговор между ними с целью взаимного покрытия коррупции.

"...А уж молчаливых коррупционных взаимозачетов – просто не счесть. "О! Да твой орел, я смотрю, тридцатку "зелени" через "Ощад" вывел!" "Ха! А твой по номиналу погасил за счет государства облигации, купленные для тебя на внешнем рынке с дисконтом 40-60%!". Вот так в декларации одного "орла" появился миллиард, а тещу другого снимают с розыска. Сочлись".

Диалог не содержит отсылок к конкретным фамилиям. Сегодня я расскажу о первой части этого "взаимозачета".

Этот случай уже несколько недель пересказывается в политических коридорах, хотя отголоски скандала практически не вышли наружу. Речь идет о переводе "тридцатки зелени через Ощад".

По моей информации, на самом деле было выведено более 40 миллионов долларов. Это было сделано депутатом от "Народного фронта" по фамилии Игорь Котвицкий.

Депутат с такой фамилией мало известен читателям и телезрителям. Он не блокирует трибуну и не разоблачает с пламенным пафосом. Часть людей утверждают, что Котвицкий – это "кошелек" Арсена Авакова. Часть – что партнер в бизнесе. До избрания в парламент он руководил семейной корпорацией действующего министра внутренних дел.

Летом этого года Котвицкий вывел из Украины 40 миллионов долларов на счет офшорной компании из Панамы. Для этого Котвицкий перекупил долг одного из украинских юридических лиц перед зарубежной компанией.

Когда этот факт вскрылся, начались проверки и внутренние расследования. Оказалось, что деньги были положены на счет Котвицкого в "Сбербанке России" во время Революции достоинства и находились там весь 2014 год. А для перевода денег использовался государственный "Ощадбанк Украины", которым руководит соратник Яценюка и Авакова Андрей Пышный.

Для того, чтобы совершить транзакцию на Панаму, "Ощадбанк" должен был провести проверку происхождения средств, поскольку депутат Котвицкий является "политически значимым лицом" – или politically exposed person (PEP) в терминологии ФАТФ. Однако "Ощадбанк" пропустил перевод денег, похоже, не удостоверившись в их законности – иначе он бы спросил у Котвицкого, почему эта огромная сумма – 40 миллионов долларов, почти миллиард гривен – отсутствует в декларации за 2014 год.

Получив добро "Ощадбанка" на перевод, Котвицкий наткнулся на другой блок. Перевод, вопреки инструкциям, заблокировали в НБУ по городу Киеву. Однако вмешательство начальника департамента регистрационных вопросов и лицензирования НБУ Леонида Антоненко, которому пожаловались на незаконную блокировку, позволило деньгам покинуть пределы Украины.

Когда перевод незадекларированных Котвицким 40 миллионов долларов из Украины на Панаму был окончен, а в истеблишменте начался шум, депутат не придумал ничего лучше, как... "вспомнить" о своих сбережениях и через полгода после окончания декларирования подать "уточненную" декларацию.

ИСХОДНАЯ ДЕКЛАРАЦИЯ ДЕПУТАТА КОТВИЦКОГО



Оба документа я получил в аппарате Верховной Рады. Не знаю, как вы, но я с трудом представляю человека, который мог бы "забыть" о своем депозите в размере почти 1 миллиард гривен.

УТОЧНЕННАЯ ДЕКЛАРАЦИЯ ДЕПУТАТА КОТВИЦКОГО



На самом верху бытует мнение, что 40 миллионов Котвицкого на самом деле частично (или полностью?) являются деньгами Арсена Авакова.

И пришло время называть вещи своими именами. Аваков уже не один месяц строит свою отдельную политическую карьеру. Сегодня, когда рейтинг Яценюка равен нулю, Турчинов неизбираем, а Кличко не отвечает вызовам времени, появление на защищенном счету Авакова (Котвицкого) 40 миллионов долларов более чем достаточно для успешной избирательной кампании всеукраинского масштаба.

На момент транзакции такой возврат денег от украинского лица зарубежному кредитору был законен. Однако история вызвала бурю на верху и потребовала найти сакральную жертву. Ею стал Антоненко – его попросили уйти из Нацбанка "по согласованию сторон". Подобной участи избежал Пышный, который пропустил незадекларированные деньги депутата. Возможно, потому, что за Антоненко стоит всего лишь первый зам главы Нацбанка Александр Писарук, а за Пышным – целый Арсений Яценюк.

Ворога потрібно знати у обличчя щоб не пропустити живим


   Перед вами ворог. Убивав патріотів ще на Майдані









Тільки порохно цього не бачить, вірніше, не хоче бачити

Посол США звинуватив ГПУ в «агресивному підриві реформ» в Україні
Денис Марценко 25 вересня 2015, 14:02
 
Посол США звинуватив ГПУ в «агресивному підриві реформ» в Україні


Про це на фінансовому форумі в Одесі заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, передає новину «Преса України».
Генеральна прокуратура України несе супротив реформам в Україні, що нівелює усю позитивну роботу української влади. Корумповані чиновники ГПУ відчайдушно протидіють реформування самої прокуратури і таким чином блокують зміни у всій країні.

«Є одна кричуща проблема, яка загрожує всій хорошій роботі, яку проводять регіональні лідери в Одесі, Харкові, Львові, і в інших містах для поліпшення бізнес-клімату. Ця проблема загрожує всьому, що Рада, Кабінет міністрів, Національна рада реформ, і інші роблять, щоб підштовхнути політичні та економічні реформи. Ця перешкода - відмова Генпрокуратури успішно боротися з внутрішньою корупцією. Замість того щоб підтримувати реформи в Україні і працювати на викорінення корупції, корумповані чиновники в ГПУ роблять гірше, відкрито і агресивно підриваючи реформи», - заявив Пайєтт, йдеться у повідомленні посольства у соцмережі.

Незважаючи на залякування і перешкоджання тим, хто намагається реформувати Генпрокуратуру, США виділяють роботу нового управління в ГПУ, яке очолюють Давіт Сакварелідзе і Віталій Касько. Він закликав генпрокурора Шокіна надати їм якнайбільше повноважень.

«Їхні розслідування корупції у ГПУ надіслали чіткий сигнал про те, що тих, хто зловживає своїми службовими повноваженнями як обвинувачі, будуть переслідуватися у судовому порядку. Я закликаю всіх висловитися на підтримку цих мужніх слідчих і прокурорів. Дати їм ресурси і підтримку, щоб успішно здійснювати судове переслідування цих та майбутніх справ», - зазначив американський дипломат.

Пайєтт пообіцяв, що Штати готові бути партнером реформаторів у ГПУ у боротьбі з корупцією.

«Неправомірні дії посадових осіб Генпрокуратури, які писали ці листи, повинні бути розслідувані, і винні як мінімум мають бути негайно звільнені. Ми підтримуємо роботу нової комісії по боротьбі з корупцією, і набір нових прокурорів, ми закликали генпрокурора Шокіна уповноважити заступника прокурора Сакварелідзе і Касько здійснити реформи і притягнути до відповідальності тих, хто порушив закон, незалежно від рангу або статусу», - зазначив посол США.

Нагадаємо, у Верховній Раді триває збір підписів за початок процедури відставки Генерального прокурора України Віктора Шокіна.

порохно погубить боротьба проти українських патріотів

Журналіст розповів, хто із оточення Порошенка погубить президента
Соня Войченко 25 вересня 2015, 08:29Журналіст розповів, хто із оточення Порошенка погубить президента


Про це він написав у своєму блозі. Новину передає «Преса України». 
Журналіст Сергій Руденко стверджує, що президента Петра Порошенка погублять внутрішні вороги, частина яких знаходиться в близькому оточенні Глави держави.

За словами журналіста, Главу держави погубить далеко не зовнішній, а внутрішній фронт.

Зокрема, Руденко навів перелік внутрішніх ворогів Президента:

«1. Псевдоопозиційний Оппоблок.

2. Радикальна партія, «Свобода» і «Правий сектор».

3. Коломойський з «Кропом» та афілійовані з ним сили («Відродження»).

4. Тимошенко де-юре в більшості, а де-факто - в опозиції.

4. Частина БПП, яка незадоволена близьким оточенням Порошенко.

5. Частина близького оточення ПОПа, яка незадоволена іншою частиною оточення», - зазначив журналіст.

Окрім того, він підкреслив, що жадібність до влади та ресурсів неминуче призводить до конфліктів, які для Порошенка можуть мати фатальні наслідки.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, між двома дуже багатими українцями президентом Петром Порошенком та Ігорем Коломойським може знову розгорітися конфлікт. Цього разу каменем спотикання може стати місце у Верховній Раді, яке звільнилося після смерті нардепа Ігоря Єремєєва. 

Згідно з інформацією джерела, в АП не хочуть починати дострокові вибори в окрузі №23 у зв'язку зі смертю депутата від цього округу Ігоря Єремєєва. Саме тому він все ще числитися народним обранцем у ВР. По цьому округу хоче балотуватися Ігор Палиця - екс-губернатор Одещини, що є також соратником Коломойського.

Спростування брехні про Володимира Парасюка


Коментар Володимира Парасюка щодо броньованого автомобіля: 
"Щодо машини, на якій ми приїхали на блокаду Криму. Зробіть будь ласка репост.

Автомобіль Ford F350 передав мій друг Віталік Гошовський з Канади, який купив його за власні кошти. Ми за власний рахунок його бронювали, пофарбували та привели в належний технічний стан.

Оскільки всі добровольчі батальйони були виведені з передової, ми хотіли передати авто котрійсь з частин ЗСУ. Однак, Віталій був категорично проти через факти розкрадання канадської гуманітарної допомоги керівництвом ЗСУ. Тому ми прийняли рішення передати автомобіль бійцям-добровольцям, які неофіційно воюють на передовій, що ми власне і зробили.

На даний час хлопці на цьому авто повернулись додому на ротацію і разом зі мною поїхали на блокаду. На цьому авто вони також і повернуться назад в зону АТО.

Чому ми приїхали саме цією машиною блокувати Крим?
А тому, що за 100 метрів стоять "зелені чоловічки" з автоматами і танками, а ми кожної ночі їздимо по зоні розмежування і шукаємо можливі місця перевезення контрабанди.

Мені дивно, чому авторитетні видання ведуться на провокацію, яка не підтверджена жодними фактами і посилаються на розповіді невідомих людей.
Маю надію, що надав вичерпне пояснення щодо авто, на якому ми приїхали блокувати Крим."

https://www.youtube.com/watch?v=qZ3OpA3NrUk

порохно = бандюкович..та ж брехня і злодійство

Порошенко на Нацраді реформ намагався завалити закон про держслужбу, підтриманий ЄСПонеділок, 21 вересня 2015, 22:00

У п’ятницю на закритому засіданні Національної ради реформ (НРР) президент Петро Порошенко заявив про потребу відкликати з парламенту проект закону про державну службу, обґрунтувавши це неправдивим твердженням про претензії з боку ЄС.

Про це "Європейській правді" заявили відразу декілька учасників НРР, а також підтвердили співрозмовники в структурах ЄС.

Проект закону "Про держслужбу" був розроблений за фінансування ЄС; європейці очікували на його ухвалення ще минулого року. ЄС додатково виділив 90 млн євро безповоротної допомоги на проведення цієї реформи. Та оскільки прогрес у даній сфері відсутній, зараз вивчається можливість перекинути їх на фінансування децентралізації.

Між тим, за словами одного з членів НРР від громадськості Даніїла Пасько, президент та його соратники подали Нацраді реформ неправдиву інформацію про думку ЄС.

"Президент сказав, що ЄС відкликав гроші, бо незадоволений текстом законопроекту... Гройсман сказав, що первинний текст закону був спотворений до невпізнання Кабміном і в нинішньому вигляді його приймати не можна", розповів, зокрема, Пасько в своєму дописі у Facebook. Проти закону виступили також представник президента в уряді Олександр Данилюк та глава Мінекономіки за президентською квотою Айварас Абромавічус.

"Вражає, але в залі не знайшлося жодного прихильника закону в його сьогоднішньому вигляді", - додав Пасько.

У підсумку президент та його прибічники вирішили відмовитися від цього проекту, попри те що він вже пройшов перше читання у ВР. "Гройсман запропонував створити нову робочу групу для розробкинового закону, що і вирішили робити за браком кращої альтернативи", - розповів Пасько.

Лідер об’єднання "Нова країна" та ще один член НРР Валерій Пекар у своєму дописі підтвердив викладене. "Я встиг лише вставити два слова з вимогою не пропускати новий законопроект через уряд, аби знову не згаяти півроку... Ця жахлива історія з провалом реформи, яка є безумовним першим пріоритетом, заслуговує на окремий допис. Значною мірою саме через це 2015 рік буде названий роком змарнованих надій", - зазначив він.

Між тим, "Європейська правда" від декількох джерел в структурах ЄС отримала запевнення, що Євросоюз не висловлював заперечень щодо даної редакції законопроекту; навпаки – наполягає на його якнайшвидшому ухваленні. Більше того, через неухвалення цього закону Україна може втратити багатомільонне фінансування в рамках Контракту з розбудови держави. 

В ЄС уникають відкритого конфлікту з президентом, та не виключено що у вівторок представництво ЄС в Україні зробить заяву з цього приводу.

Необхідно додати, що заступник глави адміністрації президента Дмитро Шимків після скандальногоо засідання також визнав, що ЄС не має заперечень щодо законопроекту. "Я мав розмову з представниками ЕС в Україні, які підтвердили свою позицію: закон про державну службу має бути ухвалений в цій чи іншій редакції. Немає негативної позиції ЕС чи непідтримки законопроекту про державну службу", - написав він у Facebook.

Це не перший скандал, пов'язаний з п'ятничним засіданням Національної ради реформ. В понеділок ЄС публічно піддав сумніву доброчесність декількох членів комісії з обрання  на антикорупційного прокурора. Як з'ясувалося, Євросоюз зробив цю заяву у відповідь на неправдиву заяву Порошенка на засіданні НРР.

Вибіркове правосуддя порохна нічим не краще від кривосуддя бандю

Корчилава: Шокін і його «діамантове братство» приречені на вимирання
Елена Ясиновская 18 вересня 2015, 13:39Корчилава: Шокін і його «діамантове братство» приречені на вимирання



Колишній прес-секретар посольства Грузії в Україні Бачо Корчилава розповів на що розраховував президент, коли дозволяв генпрокурору Віктору Шокіну «зразково» забрати радикала Ігора Мосійчука із ВР у СІЗО.

Новину повідомляє «Преса України».

Вчорашня історія з Мосійчуком була розрахована дуже правильно і повинна була вирішити кілька завдань для Президента і його оточення, переконаний Корчилава. Однак бажання підвищити таким чином рейтинги Шокіна обернулось для самого генпрокурора «приємною несподіванкою». 

«Одне із завдань - підвищити позитивний рейтинг Віктора Миколайовича Шокіна в очах суспільства, який значно похитнувся і впав в результаті його протистояння з Давидом Сакварелідзе і Віталієм Касько. Але результат вийшов іншим: рейтинг Шокіна не те, що не покращився, він ще більше просів, так як товариство глянувши на вчорашнє дійство просто відповіло: «ну так, гарна акція, але продовжуємо і починаємо під білі рученьки супроводжувати в місця не настільки віддалені інших героїв: Льовочкін, Бойко, Вілкул, друзів Президента, Друзів Прем'єр-міністра і так далі», - коментує вчорашній інцидент Корчилава.

Корчилава впевнений, що у разі подальшого без діяння «зразкового прокурора» Шокіна чекає як мінімум відставка. Після такого гучного скандалу людям захочеться нових викриттів, тому доведеться чекати або чергових скандальних затримань, або ж «вимирання діамантового братства» Шокіна. 

«І якщо це шоу, з такими ефектними посадками не триватиме, і ті, хто роками грабував країну, чиїх голів зараз вимагає суспільство не будуть так само ефектно супровід в кабінети до слідчих і СІЗО, то повірте Шокін і його «діамантова братство» приречене на вимирання. Звичайно багато хто зараз почне сперечатися, що це не так і не в нашій країні, але це саме так і станеться», - припустив Корчилава.

Зазначимо, соціальні мережі буквально «вибухнули» коментарями з приводу парламентського рішення про арешт нардепа Мосійчука. Основний лейтмотив коментарів політиків, журналістів і політологів: чому у прокуратурі не виявилося такого відео на колишніх регіоналів і соратників Януковича? Були й такі, хто задавався майже риторичним питанням про те, чому такий компромат  на депутата оприлюднив сам Шокін після того, як радикаи прийняла рішення про вихід з парламентської коаліції
?

Оце так санкції

Компанія, яка відкрито надає допомогу терористам, так і не потрапила під санкції - Тимчук
Елена Ясиновская 18 вересня 2015, 12:40

Компанія, яка відкрито надає допомогу терористам, так і не потрапила під санкції - Тимчук


У санкційному списку не має компанії «Російські залізничні дороги». Монополіста, який постійно поставляє на Донбас військову техніку, чомусь забули додати до переліку. Про наслідки такого «повороту» розповідає координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.


Новину передає «Преса України».

Тимчук наголосив на тому, що санкцій, в першу черг, вводились для російських компаній. Таким чином Україна продемонструвала Європі відданість своїм обіцянкам. Більше того введення нових санкцій доводить, що країна не боїться економічних втрат.

«Введення санкцій показало, що ми теж згодні піти на економічний збиток для себе, припинивши економічні відносини з країною, яку самі називаємо агресором. Але ось невдача. У списку російських компаній ми не бачимо комерційну структуру РФ, яка є, мабуть, ЄДИНОЮ російською компанією, прямо і без всяких застережень надає допомогу терористам. Ця компанія - ВАТ «Російські залізниці». РЗД регулярно забезпечує доставку на Донбас озброєння, техніки, боєприпасів, спорядження, амуніції, і т. д. і т. п. Тобто всього того, що вже багато місяців бойовики і російські військові вбивають українців», - наголошує Тимчук.

Тимчук натякає на те, що замість «гучних імен» варто було б ввести до списку саме такі компанії, адже їх «поганий вплив» вже довели.

«У випадку з РЖД пряме співробітництво з терористами і пряма підтримка агресії проти України доведені. Хотілося б зрозуміти логіку авторів списку. Бо поки вона не особливо простежується», - резюмує Тимчук.

Нагадаємо, Президент підписав Указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Згідно з рішенням, санкції вводяться строком на один рік.

Порошенко повідомив, що ці обмежувальні заходи стосуються більше 400 фізичних та більше 90 юридичних осіб Російської Федерації та інших країн, які причетні до анексії Криму і агресії на Донбасі
.