хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Співбесіда, якої ніколи не було

 Скетч на недоробки рекрутера і здобувача під час працевлаштування. 


Доброго дня. Я знаю, що ви приїхали вчасно на інтерв'ю, але я забув про нашу зустріч, і мені довелося в терміновому порядку роздрукувати ваше резюме, щоб спробувати згадати, чому я хотів зустрітися з вами.

- Зрозуміло. Очікування у вашій маленькій задушливій прийомній складно назвати самим приємним заняттям, але мені потрібна робота, тому я залишився.

Дивіться, на перший погляд ви не схожі на людину, яку я шукаю, і я навряд чи поміняю свою думку. Розкажіть про себе, щоб ви не подумали, що я просто вказую вам на двері. Розумієте, мені сказали, що я повинен з повагою ставитися до кандидатів.

- Так, мова вашого тіла говорить про те, що ви не зацікавлені. Але ви мені не сказали, на яку посаду ви збираєтеся мене інтерв'ювати, і ви навіть не представилися, тому замість того, щоб питати вас про це, я почну розповідати вам щось цікаве, що буде приходити мені на розум, щоб хоч якось то вас зацікавити. Ви повинні розуміти, що я не читав ваш сайт, і я не вивчав ваших конкурентів, тому моя «презентація» не відповідатиме вашим потребам.

  через 15 хвилин ...

Я нічого не дізнався з вашої презентації. Ви просто повторили те, що написано у вашому резюме. Я знаю, що я не задавав вам ніяких питань, і не намагався допомогти вам показати свої найкращі якості, але я повинен провести співбесіду з багатьма людьми. Скажіть мені, чому я повинен вибрати вас серед інших кандидатів, з якими я вже зустрічався, і які, здається, набагато більш кваліфіковані, ніж ви?

- Як саме ви хочете, щоб я сказав вам, що я краще, ніж ті люди, з якими я ніколи не зустрічався? Якби я підготувався, я зміг би розповісти вам про те, що з мого минулого досвіду і освіти збігається з вашими корпоративними потребами, але я занадто ледачий, і тому нічого не зробив.

Я не збираюся продовжувати розмовляти з вами, як з кандидатом, але було б цікаво дізнатися, де ви бачите себе через п'ять років?

- Яка структура вашої компанії? Як ви ведете свій бізнес? Яка ваша стратегія? Я повинен був поставити вам ці питання. Я повинен був підготуватися. Якщо бути чесним, все, на що я сподіваюся, це отримати роботу і залишитися на плаву.

- Я повинен дотримуватися протоколу і записати по три ваших хороших і поганих якості, але я не можу визначити їх. Не могли б ви назвати їх, щоб здавалося, що я професійно провів інтерв'ю?

- А, це ... Я підготувався до цього. Я прочитав одну або дві книги про те, як назвати три свої хороших якості, і три поганих, як ви їх називаєте, якості ... З цим все зрозуміло ... «Я не переношу ледарів. Я працюю швидко, тому інші, хто працює повільно, погано виглядають на моєму фоні. Я часто виконую роботу замість інших, тому що вони повільні ». Цього достатньо?

- Ми повинні обговорити зарплату. Я знаю, що в оголошенні написано, що ми велика корпорація, яка шукає старшого менеджера, але, насправді, ми підготували пакет для молодшого співробітника, який ніколи не працював за межами області. Які ваші очікування?

- Я знаю, що ви подавали оголошення про вакансії «старшого менеджера», і я саме так себе і позиціонував, але моя робота не увінчалася успіхом ні в одній компанії, і я насправді являюсь молодшим співробітником, але я не можу вам про це сказати. Краще ви запропонуйте мені пакет, і я, ймовірно, погоджуся на нього. Розумієте, мені дуже потрібна робота, і ситуація на ринку зараз не дуже сприятлива.

Добре. Зараз я повинен роздрукувати вже наступне резюме. Я повинен запитати, чи є у вас ще питання, але я сподіваюся, що ви скажете «ні». У вас є питання?

- Тільки одне. Як ви думаєте, я отримаю роботу?

Ні. Не отримаєте. Навіть якщо я більше ні з ким не буду зустрічатися, я не буду рекомендувати вас. Але, оскільки, це неважливо , чому б не скрасити цей момент словами про те, що ми будемо приймати рішення після того, як поговоримо з усіма кандидатами. У кожному разі, спасибі, що прийшли.

- Спасибі за інтерв'ю. А ви оплачуєте парковку?
0

Коментарі