Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Наталя

42 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 38-48 років

8 речей, які не варто робити, якщо ви хочете отримати роботу

1. Ви не володієте інформацією про компанію або її продукцію

У цьому випадку  інтерв'ю з вами буде марною тратою часу. Навіть якщо  будуть продовжувати задавати вам запитання,  все одно ваша кандидатура не підходить на вакантну посаду. Навіщо в компанії люди, які навіть не спромоглися підготуватися до співбесіди? Цей пункт один із самих «дратівливих». Тому заздалегідь ознайомтеся з компанією і її діяльністю.

2. Ви нічим не цікавитеся

Якщо претендент не задає питання, то це показує, що він не дуже зацікавлений у даній посаді і шукає будь-яку роботу. Тому попередньо складіть список питань про діяльність компанії, про колектив, про заробітну плату і т.д.  Ви повинні переконати що вам дійсно цікава саме ця робота в саме цій фірмі.

3. Ви надто наполегливі

Наполегливість - чудова риса. Але тут потрібно не переборщити. Якщо кожен день набридати  питаннями типу «що ви вирішили з приводу моєї кандидатури?», То буде зрозуміло , що ви давно без роботи і просто зневірилися або ж що на нинішньому місці роботи у вас все дуже погано. Щоб не призвести невірне враження, краще всього відразу після співбесіди уточнити, коли можна буде подзвонити або написати, щоб дізнатися рішення.

4. Ви - неуважні до вимог

Переглядаючи резюме від претендентів, відзначають, що багато претендентів навіть не намагаються поміняти графу «посада» (якщо резюме відправляється на різні посади в різні компанії) або назву організації. Така недбалість відштовхує. Також якщо у вакансії вказані особливі вимоги до резюме (наприклад, скласти його англійською, вказати бажаний розмір заробітної плати або відправити з конкретною темою), то виконайте їх, продемонструвавши свою уважність.

5. Ви не дбаєте про свою репутацію

Сьогодні роботодавці, як правило, перевіряють сторіночки потенційних кандидатів у соціальних мережах. Менеджери хочуть знати, що з себе представляє здобувач: іноді фото в Facebook або ВКонтакте можуть сказати більше, ніж резюме. Тому подбайте про свою репутацію і видаліть / приховайте всі компрометуючі вас статуси і фотографії.

6. Ви говорите шаблонами

Складаючи резюме, намагайтеся уникати шаблонних і банальних слів, наприклад, «дисциплінованість», «стресостійкість» і т.д. Ці слова про вас нічого не скажуть, крім того, що ви відмінно вмієте переписувати шаблонні резюме під себе. Не подобається і затягнутий блок з особистою інформацією (відомості про школу, непрофільну додаткову освіту, довгі описи захоплень і хобі), яка не має ніякого відношення

7. Ви поводитеся фамільярно

Якщо ви прийшли на співбесіду і побачили перед собою молодого ейчара, не потрібно розслаблятися і вести себе так, немов ви з ним нерозлучні друзі. Ви можете пару раз пожартувати, кинути кілька доброзичливих реплік, які допоможуть вам розслабитися, але при цьому не треба переходити межу.

8. Ви лінуйтеся відповідати на питання

Ще одна річ, яка дуже сильно обурює : ніколи не відповідайте на будь-яке питання фразою «в резюме все написано», адже, погодьтеся, навряд чи вам більше нічого розповісти про себе.
0

Коментарі