«Українська революція», перша серія

Документальна екранізація спогадів генерал-хорунжого армії Української Народної Республіки Всеволода Петріва. Дія фільму розгортається під час Перших Визвольних Змаганнь 1917-1921 років.
Більше інформації на сайті http://ur.kvideo.com.ua/

Русскую литературу создали украинцы, евреи и негр

Возможно, в этом и заключается её привлекательность. Украинцы в наибольшей степени могут гордиться своим интеллектуальным проектом «русская литература». Если посмотреть на произведения русских классиков, например, Толстого (отлучённого, кстати, Московской Церковью), можно обнаружить целые абзацы, если не страницы, написанные на французском языке.

Я сам себе задаю вопрос: «Почему же классик русской литературы не пишет полностью свои тексты на русском языке?» Логическим получается и ответ: да потому, что Толстому просто не хватало языковых средств современной ему русской речи, чтобы полноценно отобразить всю палитру своих литературных образов и впечатлений.

Те же проблемы были у Тургенева и других самых известных русских авторов. Хотя со временем, под влиянием прежде украинского языка, русский стал богаче и интереснее.

***

Как вы думаете, на каком языке писали и говорили в Москве интеллектуалы, призванные просвещать малограмотную московскую боярскую и купеческую элиту? Правильно, на украинском. На древнем языке, вобравшем в себя колорит и языково-смысловое богатство скифо-трипольской цивилизации, которая обозначила своё существование ещё в VI тыс. до нашей эры!

***

Кроме Гоголя, из украинцев мы можем назвать гениального Чехова, который писал в своей автобиографии, что он родом с «живописного украинского города Таганрога».

Джерело

Державність

Сьогодні майнула думка, що «незалежність» і «залежність»- це крайні, критичні оцінки, які притягують систему координат суб’єкт – об’єкті є не найкращими способами вираження державницького свята. Було б добреперейменувати «День незалежності» в «День державності України» чи
 «День відновлення державності України».

Відкриваю «Історичну правду», а все вженаписано :) ги  

Роздуми над святом української державності

"Такої ганьби не витримали б ні рівноапостольний Володимир, ні король Данило, ні славні гетьмани Сагайдачний, Дорошенко, Хмельницький та Мазепа, не змирилися б наші велетні духа Шевченко та Франко, а про Бандеру та Шухевича годі й казати.

Але, вже така вона, правда, що ніхто із колишніх, тим паче, теперішніх очільників держави та їхніх ватаг псевдо-елітних пройдисвітів та покидьків не можуть піднятися на рівень “державних мужів”, щоб думати високими категоріями. Їхні голови забиті куди більш прозаїчними та меркантильними планами і цілями."


Але я хотів навести ось яку цитату: 

Однак найглибше лихо Візантії, та й не тількиїї, а й усіх суспільств, що йдуть слизьким шляхом «цивілізації», полягало не вцьому збіднінні, а в тому, що влада все більше відокремлювалася від народу і зкінця 13 ст. припинила видавати нові правові норми, спрямовані на створеннянових структур. Патріотизм перетворився на порожній звук, віра залишила серця,а поняття самопожертви на благо батьківщини викликало сміх. І коли усім сталовсе одно, що буде з країною, вона остаточно пала.




***

«Ми ніколи не будемо ділити людей залежно від того, хто якою мовою розмовляє і в якому регіоні живе. Всі люди однакові», – сказав Президент і вийшов. Після цього прес-конференцію закінчили.

Зробили одне, кажуть друге.

***

Патріарх Фотій (бл. 810 – після 886р.), один з найвидатніших Константинопольських Патріархів, різносторонньо освічений богослов, письменник і вчений, прекрасний  знавець класичної літератури, а також інші джерела (зокрема традиція включення єпископів Русі до переліку кафедр константинопольської патріархії) надійно засвідчують «Аскольдове хрещення». Таким чином, офіційне хрещення русів відбулося, а воно, як відомо могло бути одне, без повторень. Тому з точки зору ромеїв Русь вже була хрещена і пізніше «Володимирове хрещення» не знайшло відображення у візантійських джерелах.