З Новим роком
- 31.12.14, 23:02
Друзі мої, з Новим роком!
Миру, добра, злагоди і доброго здоов"я вам і вашим рідним у прийдешньому році.
Ваша я ;)
Заскочила якось "на вогник" до подруги, а та якраз товклася на кухні. Вже було наготовано всякої смакоти плюс ще купа всього мала приготуватися. Як порядна подружка я взялася їй допомагати. І поміж дегустаціями, розмовами і баняками/пательнями розжилася двома цікавими рецептиками.
Перший -- компот з базиліком.
Коли Ксю запропонувала його попробувати, дуже кортіло покрутити пальцем коло голови, але обмежилася великими очима. Однак цікавість один з рушіїв прогресу, таки вирішила скуштувати. ВАУ!!! Дуже рекомендую!
На 3л води, 3-5 яблук білого наливу, кілька скибок лимона і жменька листочків синього базиліку. Воду довести до кипіння, закинути фрукти, за кілька хвилин базилік, вимкнути і дати настоятися. Смачно, ароматно і супер тамує спрагу. Особливо, якщо не додавати цукру :)
Другий -- кабачковий тортик.
Кабачок -- обов"язково в меню на весь сезон, просто якось не приходило в голову скомпонувати з нього тортик за принципом печінкового.
Ксю кабачки терла на картопляній тертці, відтак в масі було багато рідини, яку геморно відціджувати і треба додавати багато борошна. Мені подобається, коли кабачок відчувається на зубі :) Тому я його тру на буряковій тертці (з найбільшими отворами) і зньго віддушую зайвий сік
Кабачки потерти, відцідити рідину, посолити поперити, додати яйця, борошно. маса повинна бути трошки рідша, ніж на кабачкові оладки. Далі, на пательні пекти як звичайні млинці. В оригіналі перекладалися готові млинці майонезом з часником. Майонез не дуже люблю, тим більше вліті.
Тому свій тортик перекладала кремом: сир/фета 50/50 часник, кріп і чуть кефіру, щоб не був густий.
В іншому варіанті кремом була грецька страва дзадзикі: грецький йогурт (продають в сільпо), потертий на дрібній тертці огірок (сок відтиснути), кріп, часник, сіль, ложка оливкової олії
Можете навіть не сумніватися, що домашніх з кухні вдалося вигнати лише тоді, як з"їли останній шматочок тортика.
Буду рада, якщо посмакує і вам
кажуть життя смугасте, як зебра... може... може...
останні два тижні -- ніби випробування на міцність... щоправда нинішня смуга не схожа на чорну... скоріше поцяткована... як добре потерта біла смуга на зебрі-переході -- і не біла, ні не чорна... цікаво: далі буде біла смужка чи такий колір свідчить про наближення до того, що в зебри під хвостом....
вперше не можу розібрати сигналів... точно знаю, що будуть зміни... а які, куди заведуть?.. і жодного сна з підказкою...
Знайшла ще кілька МК з перетворення в"єтнамок у шедевр.
[ Читати далі ]П.С. Поки розбирала/постила МК, особливо другий, подумала, що такий спосіб обмотки -- вбивство для ніг. Уявляю як ті нитки, та й навіть ленточна обмотка може понатирати ноги.
Тому пропоную прикраси нашивати на атласні чи бархатні стрічки і вже стрічки з прикрасами з допомогою клею кріпити до в"єтнамок. так щоб внутрішня сторона взуття залишалася гладенькою і не створювала дискомфорту
П.П.С. Далі буде ;)
Я б на веранді таку в бронзі повісила, або в альтанці
ЛАМПЫ ИЗ БЕЧЕВКИ в исполнении Маргариты Гурьяновой. Источник - сайт http://www.peredelka.tv
[ Читати далі ]