Янукович хоче посилити свою недоторканність.

  • 15.12.12, 00:30
Янукович боїться, аби його не могли затримати без згоди Ради. Фото: novostimira.com.ua

У Верховній Раді України (ВР) зареєстровано проект закону №0976 від 12 грудня 2012 р. ініційований народними депутатами VI скликання Віктором Януковичем і Олександром Лавриновичем. Законопроект передбачає можливість затримання Президента тільки за згоди ВР.

Текст законопроекту "Про внесення змін до Конституції України" (щодо гарантії недоторканності для окремих посадових осіб) опублікований на офіційному сайті Ради.

Пропонується внести зміни в ст. 105 Конституції України і передбачити, що "Президент України не може бути без згоди Верховної Ради України затриманий чи заарештований до набуття чинності звинувачувального вироку суду щодо нього".

При цьому зі статті 105 Конституції України пропонується вилучити слова: "Якщо тільки Президент України не був усунений із поста в порядку імпічменту".

При цьому законопроект пропонує дозволити заарештовувати нардепів без згоди Верховної Ради (ВР) після обвинувального вироку суду. Згідно з документом, частина 3 ст. 80 Конституції України, якою визначається недоторканність депутатів ВР, пропонується викласти в такій редакції: "Народний депутат України не може бути без згоди Верховної Ради України затриманий чи заарештований до набуття чинності звинувачувального вироку суду щодо нього".

У чинній версії фрази "до набуття чинності звинувачувального вироку суду щодо нього" немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тушок" та "піаністів" породила норма про депутатську недоторканність - Міщенко

"Прийняття запропонованих змін надасть можливість... унеможливить використання недоторканності для уникнення відповідальності за порушення закону", - говориться в пояснювальній записці до документа.

Варто зазначити, що документ був створений 3 жовтня 2008 р., висновок комітету було отримано 21 червня 2012 р., однак отриманий Верховною Радою він був лише 12 грудня.

Нагадаємо, Верховна Рада вже робила спроби обмежити недоторканність депутатів. Законопроектом, який ВР прийняла 5 липня і направила до КСУ, пропонувалося виключити з чинної редакції Конституції України частину першу статті 80, згідно з якою "народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність", а частину третю цієї статті викласти в новій редакції, згідно з якою "народний депутат України не може бути без згоди Верховної Ради України затриманий чи заарештований до набуття чинності звинувачувального вироку суду щодо нього". У частині 3 статті 105 запропоновано виключити слова "якщо тільки Президент України не був усунений з поста в порядку імпічменту".

КСУ розглянув відповідний проект закону і визнав заплановані внесення до Конституції конституційними в частині обмеження депутатської недоторканності, але відхилив обмеження президентської недоторканності.

З прийняттям законопроекту № 3251, депутати підтримали рішення КСУ і привели законопроект у відповідність з рішенням КСУ. З нього зняли норми про обмеження президентської недоторканності. Саме у такій редакції проект закону розглядав КСУ.

Нагадаємо, відповідно до діючої Конституції України, Президент і народні депутати мають юридичну недоторканність на момент перебування на посаді.
Джерело: Gazeta.ua

Ніну Москаленко виселили з будинку

  • 15.12.12, 00:16
Уже більше півроку будинок жінки намагаються захопити рейдери. Фото Володимира Хом'яка

Вчора Печерський райсуд Києва прийняв рішення виселити 48-річну Ніну Москаленко із її будинку на Землянському провулку 14, що в Печерському районі Києва. Законна сила рішення вступає у дію через 10 днів після оголошення вироку. У партії ВО "Свобода", яка активно захищає жінку, пообіцяли допомогти жінці і підтримувати її до кінця, навіть, якщо президент напише указ про її виселення.

"Суди тепер повністю підконтрольні Банковій. Всі їх рішення контролює очільник держави. Проти Ніни Москаленко уже давно ведуться рейдерські дії. Її тримали в ізоляторі, їй вибивали вікна та погрожували розстрілом. Для нас є принциповим її захистити. Потрібно розуміти, що вона не просто вчителька української мови, а член всеукраїнського об'єднання "Свобода". Вчорашнє рішення суду це виклик всім нам", - пояснив голова прес-служби ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніну Москаленко продовжують тероризувати - вночі їй перерізали електропроводи

Свободівець зазначив, що саме з таких конфліктів починаються революції.

"Рішення Печерського суду — це виклик не тільки Москаленко, а й нам політикам, вам журналістам, та й кожному мешканцю України окремо. Саме після таких випадків починаються революції", - наголосив Сиротюк.

Ніна Москаленко на телефонні дзвінки поки що не відповідає.

Нагадаємо, уже більше півроку будинок жінки намагаються захопити рейдери.

2/3 будинку на Землянському провулку належить Ніні Москаленко та її матері Ганні Макарівній. В липні до жінки навідались юристи, пояснили, що захищають інтереси Юрія Бабенка, якому належить решта 1/3 будинку. Попросили віддати свою частину в замін на будинок за містом. Ніна Іванівна відмовила, сказала, що згодна обмінятись лише на квартиру в Києві. Після цього на неї почали тиснути силовими методами. 25 вересня проти неї порушили кримінальну справу, за фактом побиття одного із рейдерів. Сама жінка це заперечує. Після цього заарештували та протримали ніч в ізоляторі.

Відпустили лише, коли в жінки пішли ускладнення із здоров'ям. 30 листопада до її будинку увірвалось восьмеро невідомих і погрожуючи зброєю наказали залишити помешкання. Коли приїхали правоохоронці, рейдери відступили. В ніч з 10 на 11 грудня їй повибивали вікна та повалили бетонний паркан. Наступної ночі відрізали електропровід.
Джерело: Gazeta.ua

Так, смерть!

Ігор Луценко, для УП
КОЛОНКИ АВТОРА
Десятинний провулок – шанс для Філарета
Як фальсифікували "справу Гостинного двору"
Декларація Гостиного Двору

Свобода не прийшла у будівлю парламенту займатися парламентаризмом. Вона прийшла туди на громадянську війну.

І вона стовідсотково має рацію у цьому, бо давно вже немає ніякого парламенту. Парламент – це правила, правила – їх можна встановити, лине перемігши. Перемогти можна лише усвідомивши реальність війни.

***

Проти нас зараз іде громадянська війна. Партизанська.

Ви бачили тріумф у очах нічних київських бандитів? Не тих, котрі рядові бійці, а їх змовників, що забирають вулиці, місто, країну – б’ючи та калічачи людей? Таке важко забути.

Сто разів бувало так, коли після всіляких судів, засідань різних рад і комісій, громадських слухань нас на вулиці зупиняла шеренга нанятих "спортсменів", котрі забирали у нас наші сквери, парки, історичний спадок.

До і після цього моменту нам посилено пропонували судитися, збирати підписи, звертатися зі зверненнями і просити прохання – словом, діяти по правилах "миру".

Але у вирішальний момент ми стикалися з насиллям. З "спортсменами" і "міліцією", "міліцією" і "спортсменами". Насилля перемагало, і очі бандитів світилися тріумфом.

І я безпомилково пізнав цей тріумф у очах Чечетова, котрий казав про "развєлі, как котят".

Тому ніякого миру вже немає, є лише війна.

***

Довго приховувати війну неможливо. Рано чи пізно прийдуть радикали і скажуть: ті, хто кажуть про благопристойність та ненасильство, вже не мають рації. Бо надто гарно бандити-регіонали навчились користуватися благопристойністю та ненасильством своїх опонентів.

Радикали скажуть: ми маємо переглянути нашу мораль та нашу етику. Мораль мирного часу має відійти ("не можна битися під час фальшувань у Раді, це ж так не по-парламентському", "не можна руйнувати паркан біля Адміністрації президента та шлагбауми біля Кабміну, це ж вандалізм", "не можна самовільно вивозити евакуатором протиправно припарковані майбахи з-під верховної ради, це ж незаконно"). Має прийти мораль воєнного часу ("не можна добивати поранених", "не можна катувати полонених").

Фронт змін, Блок Кличка, Батьківщина – всі вони, за багаторічною інерцією кабінетів та сесійних зал, живуть у стані миру. Тому, коли ми, люди з реального світу, з ними говоримо, ми відчуваємо брак розуміння. Ми, котрі прийшли з війни, погано розуміємо цих штабних функціонерів.

Ми, люди реального світу, люди війни, для них чужі.

***

Радикали, приносять з вулиці дух нічного поєдинку – блискавичного, безкомпромісного і жорстокого. Вночі немає ні правил, ні спортивного благородства; до ранку про правила краще забути. До ранку є лише одне благородство – вижити.

Раніше цю темну істину монопольно розуміла сіра зграя регіоналів, цим пишалася і вважала своєю перевагою над конкурентами, котрі змушені апелювати до всіляких там "цінностей".

Але – зграя запливла салом, забула ті свої перші ночі грабунків, нагребла надто багато. З багатством приходить зрадницький страх, страх померти. Колишній гоп-стопщик зараз боїться літати вертольотами.

Посил війни страшний для тих, хто зараз при владі. Вони звикли жити, примушуючи нас гратися у "державу" і "право", самими же діючи лише підкупом і силою. Коли усі українці відчують нутром, що вирішують лише підкуп і сила – вони зрозуміють істину, що зараз іде війна. І це буде страшним днем для тих, хто зараз при владі.

Свободівцям, особливо середній та нижній ланці, важко знайти собі місце у країні з напів-державою і напів-правом. Але вони чудово знають своє місце на війні, де є лише свої та вороги.

На війні немає ніяких державних інституцій, що владарюють над суперниками. Є дише будівлі, поки що зайняті ворогами. І поки у цих будівлях вороги намагаються імітувати "кабінет міністрів", "прокуратуру", "податкову інспекцію", "міліцію".

Війна – проста і природна відповідь.

***

Сірість, котра зараз при владі, послідовно руйнували "державу" і "право". Залишки держави і права доїв Янукович і його партія під час конституційного перевороту у 2010-му.

За сформульованим покійними Стругацькими законом, на зміну сірим завжди приходять чорні.

Так, країна може навіть знайти свою смерть у цій війні. Але велика частина українців готова вже сказати "Так, смерть!", бо жити з такого миру вже немає сил.

"Свобода" показала, як видаляти "ракову пухлина" з тіла України

  • 13.12.12, 22:06
Олег Соскін радить задоволеним владою їхати до Росії. Фото: online.ua

Партія "Свобода" показала приклад, як треба боротися з Партією регіонів.

Таку думку висловив директор Інституту трансформації суспільства, професор Національної академії управління, заступник голови координаційної ради громадської ліги "Україна-НАТО" Олег Соскін у ефірі "Ера-FM".

"На сьогоднішній день треба говорити про одне: як вирізати з українського народного тіла цю "ракову пухлину" у вигляді Партії регіонів і кланово-олігархічного режиму, який сьогодні зосередив понад 80% національного багатства в руках 1% населення. Треба зрозуміти, як здійснити повернення землі, надр, металургійних комбінатів, коксохімів, газовидобувних систем у руки народу. На сьогоднішній день "Свобода" і її лідер показують це", - сказав Соскін.

Він наголосив на неприпустимості пасивної поведінки.

"Якщо Кличко буде "сидіти в кущах", як він це робив у Київській міськраді, коли дочекалися повної втрати місцевого самоврядування в столиці ... Якщо це кому подобається, то нехай собі терплять. А я вважаю, що треба наслідувати приклад "Свободи" і викидати їх (представників влади) з Верховної Ради, тому що вони узурпатори. Це єдиний шанс не жити у концтаборі. Якщо комусь подобається - хай їдуть в Росію до Путіна, до Лукашенка", - зазначив Соскін.

Нагадаємо, за два дні перебування у парламенті "свободівці" встигли спиляти металеву огорожу біля Верховної Ради, вибити там двері та взяти участь у бійках з представниками Партії регіонів.
Джерело: Gazeta.ua

Депутати «Свободи» спиляли паркан біля Ради і виламали двері ВР.

  • 12.12.12, 23:06
.
.

Свободівці болгарками знищили огорожу навколо Верховної Ради, а потім їм довелося вибивати двері, аби потрапити до сесійної зали.


Фото Facebook.com/oleksandr.aronets

Новообрані депутати від ВО «Свобода» вдень 12 грудня болгарками спиляли частину паркану біля Верховної Ради, після чого виламали двері у будівлю парламенту.

«Свободівці стверджують: Верховна Рада є вищим представницьким органом українського народу, тому народ має право доступу до нього», — пояснили у прес-службі партії, нагадавши, що огорожу було встановлено незаконно.

Як написав у своєму Facebook свободівець Олександр Аронець, коли було знищено кілька секцій паркану, болгарки не витримали. «Але на сьогодні попрацювали добре. Днями — продовження», — зазначив він.



Фото: Facebook.com/oleksandr.aronets



Після того, як депутати спиляли паркан, охорона Верховної Ради закрила всі двері для входу і виходу. Всередину парламенту не могли потрапити навіть народні депутати.

Ті свободівці, які були всередині, зокрема, Ігор Мірошниченко та Андрій Іллєнко, вимагали відчинити двері, а після відмови — виламали.



Активісти ВО «Свобода» підтримали акцію криками «Свобода прийде — порядок наведе».

Як передають журналісти з місця подій, центральний вхід у будівлю парламенту охороняють співробітники «Беркута»

Пшонка хоче позбавити Авакова депутатської недоторканості.

  • 11.12.12, 22:21
Віктор Пшонка. Фото: liga.net

Генеральний прокурор Віктор Пшонка не виключає в майбутньому внесення до Верховної Ради подання щодо позбавлення Арсена Авакова депутатської недоторканості для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Про це він заявив у вівторок, пише "Тиждень" з посиланням на УНІАН.

"Сьогодні, згідно з чинним законодавством в Україні, в зв'язку з тим, що Аваков став народним депутатом, він недоторкана особа. Тому все буде вирішуватися згідно з чинним законодавством. Триває розслідування кримінальної справи, і якщо слідчі і прокурори підтримають це питання, щоб було подання до Верховної Ради для надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, отже, таке подання буде направлене до Верховної Ради. Але все залежатиме від розслідування кримінальної справи. Як буде надалі - подивимося", - сказав Пшонка, додавши, що це питання вивчається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опальний "бютівець" Арсен Аваков перетнув кордон України - обійшлося без провокацій

Нагадаємо, сьогодні екс-губернатор Харківщини Арсен Аваков прилетів до України. Досі Аваков перебував в Італії.

Прокуратура Харківської області повідомила, що підстави для затримання Авакова на даний момент відсутні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу Авакова закриють через два місяці?

Як відомо, у січні прокуратура Харківської області порушила справу проти Авакова за підозрою в причетності до незаконного відчуження в 2009 році 55 га землі посадовими особами Харківської обладміністрації та Головного управління Державного комітету земельних ресурсів у області.

На парламентських виборах він пройшов у Раду списком ВО "Батьківщина" (№24).
Джерело: Gazeta.ua

Кузьміна не пустили в Америку.

  • 10.12.12, 20:28
П'ятирічну візу Рената Кузьміна заморозили. Фото: job-sbu.org

П'ятирічну візу першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна до США анульовано без пояснення причин.

Про це повідомляє сайт Генеральної прокуратури у понеділок.

Про це Кузьміну повідомив 19 жовтня посол США в Україні Джон Теффт, йдеться в листі першого заступника генпрокурора до президента США Барака Обами від 3 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович нагородив Кузьміна орденом "За заслуги"

Кузьмін нагадав, що наприкінці вересня звернувся з відкритим листом до Конгресу, а також до віце-президента США Джозефа Байдена, де запропонував організувати його виступ перед конгресменами і представниками американських засобів масової інформації з доповіддю у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня.

"Відповіді на листа я не отримав, але 19 жовтня 2012 року пан Теффт повідомив мені про анулювання моєї багаторазової п'ятирічної візи у США без пояснення причин", - пише Кузьмін.

Крім того, перший заступник генпрокурора заявляє, що його збиралися арештувати в США.

"Департаментом юстиції США за ініціативи деяких американських і українських політиків розроблено ретельний план з протидії та знищення справи про вбивство Євгена Щербаня. Одним із завдань цього плану є перешкоджання Генеральній прокуратурі України у висуненні обвинувачення Юлії Тимошенко і Павлу Лазаренко в рамках цієї справи", - пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченко почав співпрацювати із Ренатом Кузьміним

За словами Кузьміна, про цей план слідчим Генпрокуратури повідомив колишній співробітник охорони президента Леоніда Кучми Микола Мельниченко, який нещодавно повернувся в Україну із США.

"Ініціатори плану припускали спровокувати мій арешт на території США за спеціально сфабрикованими звинуваченнями. Микола Мельниченко мав стати учасником цієї міжнародної провокації", - стверджує Кузьмін.

"Метою мого арешту мала стати моя дискредитація в очах американської влади і, як результат, підтвердження незаконності моїх дій в США. Мені мали інкримінувати, що на території США я начебто примушував свідка Миколу Мельниченка до давання свідчень у справі про вбивство слідчим Генеральної прокуратури України", - написав він до Обами.

За словами Кузьміна, під час допиту в Україні Мельниченко назвав імена і прізвища всіх громадян України і США, причетних до цього незаконного плану.

З його слів, це були представники лобістської фірми "Вілей Рейн" Джо Вільямсон і Ральф Чача, яких найняв чоловік Тимошенко, Олександр, для створення її позитивного іміджу в США і дискредитації українських слідчих. Також серед згаданих осіб був колишній сенатор Джим Слеттері, який лобіює інтереси Тимошенко в Конгресі і Державному департаменті США, використовуючи особисті стосунки з керівником Державного департаменту, - пані Хілларі Клінтон. Це був й адвокат Стівен Буннел, який працював помічником діючого заступника Генерального прокурора США.

"Микола Мельниченко заздалегідь попередив мене про підготовлювану провокацію, що допомогло мені уникнути незаконного арешту в США", - пише Кузьмін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко обіцяє кримінальні справи Кузьміну та іншим людям із прокуратури

"На мою думку, ці дії порушують норми міжнародного співробітництва між нашими державами і підривають авторитет США. Чиновники з Департаменту юстиції і Державного департаменту США, незважаючи на міжнародно-правові норми, фактично незаконно використовують своє посадове становище. Вони вводять в оману президента США, Конгрес і американський народ щодо вбивства Євгена Щербаня і фактичної ролі Юлії Тимошенко у різноманітних злочинах", - стверджує він.

Кузьмін просить сприяння Обами в отриманні свідчень від свідків у справі про вбивство Щербаня Павла Лазаренка і Петра Кириченка, які перебувають у США, а також просить дати об'єктивну оцінку діям американських чиновників, причетних до організації провокацій щодо нього.

"Прошу Вас, використовуючи можливості Вашого відомства, запропонувати Сенату СІІІА переглянути нещодавню резолюцію № 466 для прийняття зваженого рішення щодо України, яке б ґрунтувалось на реальних фактах", - пише також він.
Джерело: Gazeta.ua

«Жадібність» депутатів, які не пройшли в нову Раду.

  • 09.12.12, 20:07
До останнього моменту голосів для прийняття бюджету-2013 «старим» складом Ради не набиралося. Причина — депутати просто не хотіли позбавляти себе значних довічних пільг, оскільки в тексті бюджету при першому читанні була така норма. Голоси «знайшлися» лише після того, як цю норму прибрали в останній момент.


Фото Андрій Товстиженко, ZN.UA

Виявилися хай і не принципові, але дуже цікаві мотиви для такого поспішного прийняття бюджету-2013 минулим складом парламенту. Вони яскраво демонструють підноготну вітчизняної законотворчості.

Як зазначив у коментарі ZN.UA народний депутат Павло Жебрівський (НУНС), серед причин було і грошове питання, що стосується безпосередньо депутатів, які не увійшли до нового складу Верховної Ради.

«Насправді при першому читанні законопроекту про бюджет у ньому була норма про припинення пільг на 2013 рік. Зокрема по „довічних“ виплатах депутатам попередніх скликань (у перший рік — у повному обсязі, а далі — 50% від посадового окладу). І напередодні прийняття держбюджету 6 грудня конче потрібних на його підтримку 226 голосів ще не було. А «знайшлися» вони після того, як із законопроекту зникла ця норма, що стало стимулом для депутатів, які не ввійшли до парламенту, але не бажали втрачати утримання», — розповів Жебрівський.

При цьому він звертає увагу на ще один цікавий «пільговий» нюанс.

«Оскільки цей бюджет за показниками мало чим відрізняється від торішнього, то реально можна було б ухвалювати його й до весни, бо в січні-лютому на соціально-економічний розвиток ніколи не виділялися серйозні гроші. Тому якби ці статті фінансувалися в торішніх обсягах, у цьому нічого страшного не було б. Однак у такому разі перестало б бути легітимним припинення фінансування дуже багатьох соціальних статей, узаконене бюджетним законом 2012 року, який з 1 січня 2013-го перестав би діяти. А отже, обмежені у своїх правах пільговики мали б повне право звертатися до суду — ті ж чорнобильці, афганці, шахтарі тощо — і вигравати позови щодо компенсацій, передбачених чинним законодавством України», — підкреслює Жебрівський.

А депутатам все мало.

  • 03.12.12, 20:05
Валентин Матвєєв: 35 мільйонів гривень потрібно витратити на проживання депутатів у готелях наступного року. Фото: glavcom.ua

Деякі з депутатів попереднього скликання, які обралися в нову Верховну Раду, подали заявки на розміщення в готелі попри те, що вже отримали кошти на квартири.

Про це розповів на засіданні підготовчої групи голова підгрупи з питань розселення, комуніст Валентин Матвєєв, пише Українська правда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи -мажоритарники будуть змушені доплачувати за готель?

"Низка депутатів попередніх скликань, які обрані до нового (скликання) подали заявки на отримання місць в готелях, хоча вже отримували кошти на купівлю квартир, або ж самі квартири у попередні роки", - сказав він.

Матвєєв також нагадав, що за цей рік з держбюджету було витрачено 21 мільйон гривень на розселення 140 депутатів в готелях, а наступного року доведеться сплатити 33-35 мільйонів оскільки подано 216 заявок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робоча група поселила "свободівців" і позафракційних нардепів окремо від решти

Разом з тим, якщо на номери в готелях "Київ" та "Україна" витрати повністю компенсуватимуться з бюджету, то за розселення в готелі "Національний" з бюджету передбачено виділяти по 500 гривень, а решту коштів депутати будуть сплачувати самостійно.

При цьому члени підготовчої групи дійшли згоди, що двокімнатні номери, в першу чергу, будуть виділятися депутатам жінкам, або тим, у яких у родинах є інваліди.
Джерело: Gazeta.ua

У Дрогобичі рік тому "розкусили" афериста, який обдурив Каськіва

  • 03.12.12, 19:53
Фото: pohlyad.com

Понад рік тому у Дрогобичі з почестями зустрічали Джорді Сарда, котрий днями поставив свій підпис під урядовою угоду від імені іспанської компанії. У Дрогобичі ж він підписав протокол про наміри. Згідно із документом, через два роки з моменту підписання у місті мав постати надсучасний сміттєпереробний завод. Минув рік – ні Сарда, ні заводу.

Про це повідомляє львівське онлайн-видання "Новий погляд" з посиланням на мера Дрогобича Олексія Радзієвського.

Десь понад рік тому до Дрогобича приїхав Джорді Сарда Бонвеі, який представляв компанію "Ера-Україна". Іспанець керівництву міста запропонував проект з будівництва надсучасного сміттєпереробного підприємства. До речі, представляв Сарда особисто тодішній голова ЛОДА Михайло Цимбалюк. Вартість спорудження заводу без проектної документації оцінили у 10 мільйонів євро. Термін будівництва – півтора року від часу виготовлення документації та наявності всіх погоджень. Про подію повідомляли у сі офіційні засоби інформації як Дрогобича, так і Львова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каськів "владнав" конфлікт з іспанцями: LNG-терміналу в Україні вони бажають успіхів

"Щось мене тоді насторожило і я запропонував підписати не угоду, а протокол намірів, тому що сама по собі ідея цілком нормальна. Будівництво сміттєпереробного заводу – це надзвичайно актуально. Але я запропонував підписати протокол намірів і лише це. Відповідно, вирішив з'ясувати, що із себе уявляють ці хлопці. І коли почав шукати (а зараз завдяки сучасним комунікаційним засобам, це дуже легко робиться), почала з'являтися підозріла інформація. Зрозумів, що мені це не дуже подобається. І на тому наші контакти були завершені. А тут раптом бачу по телебаченню, той самий Джорді підписує у присутності поважних людей урядову угоду. Ого-го думаю, круто. Ось і самі бачите, яким скандалом це завершилося", – сказав Радзієвський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Там де газ – там великі гроші і великі корупційні ризики - експерт про LNG-термінал

Нагадаємо, у понеділок повідомлялося, що українська сторона підписала контракт з Джорді Сарда Бонвеі, який нібито представляв іспанську кампанію Gas Natural щодо інвестицій у LNG-термінал в Україні.

Проте вже в середу в іспанській компанії спростували підписання контрактів щодо інвестицій у LNG-термінал в Україні. Крім того, там заявили, що Джорді Сарда Бонвеі не знають, і він взагалі навіть не є їхнім працівником.
Джерело: Gazeta.ua