Євросоюз готовий заморозити всі відносини з Україною

  • 12.10.12, 22:09
Марио Давид
Фото: www.mariodavid.eu
Новини по темі:
Соболєв: Україні загрожує виключення з ПАРЄ
ТБ: чи стануть парламентські вибори смертю української демократії
Глава ЦВК очікує проблем з визнанням виборів

У Європарламенті обговорювали передвиборну ситуацію в Україні.

Українська політична система нині обертається навколо однієї партії.

Таку думку в ексклюзивному коментарі LB.ua висловив віце-президент Європейської народної партії і депутат Європарламенту Маріо Давид.

Він також додав, що, за результатами вчорашнього обговорення в комітеті Європарламенту з питань закордонних справ виборів до Верховної Ради, можна зробити висновок: Євросоюз серйозно стурбований ситуацією, що склалася в Україні.

Разом із тим Маріо Давид не конкретизував, чи готовий Євросоюз уже сьогодні дати правову оцінку виборам.

"Ми стурбовані проблемою парламентських виборів в Україні. У мене запитують, чи будемо ми застосовувати якісь санкції до України, якщо вибори визнають нечесними і непрозорими... Я не хочу судити, чи застосовуватиме Євросоюз будь-які санкції до українського уряду до проведення виборів, та й нічого санкціонувати. Але ми однозначно заморозимо всі переговори доти, поки в країні не буде відновлено демократію", - зазначив депутат Європарламенту.

Нагадаємо, на думку депутата від фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергія Соболєва, у разі визнання парламентських виборів недемократичними максимальне покарання, яке чекає на Україну, - виключення із ПАРЄ. Слідом за ним - санкції для вищого керівництва країни, далі економічна блокада та глибока затяжна криза в Україні.

Росія добре працює в ідеологічному плані через російське кіно.

  • 12.10.12, 21:49
За словами медіафахівця, у російських фільмах є певна ідеологічна лінія, натомість в Україні майже немає власних фільмів. Фото: forum.fraza.ua

Україна нічого не робить задля нормального функціонування гуманітарної сфери, зокрема в ідеологічно-виховному плані, й у цьому дуже програє сусідній Росії.

Так вважає головний редактор сайту MediaSapiens, заступниця директора Могилянської школи журналістики Діана Дуцик, про що вона сказала на прес-конференції.

"Що зробила Українська держава для того, щоб гуманітарне поле могло нормально функціонувати, – говорить вона. – Де зараз знімається українське кіно? Ми знаємо, що Росія дуже добре працює в ідеологічному плані через російське кіно. Всі ми дивимось російське кіно, російські серіали, дуже багато фільмів про війну, історичних стрічок. Безперечно, там є певна відповідна лінія. Що є з українського боку? Нема нічого. Що є з українського боку в сенсі літератури? Ну, можливо, окремі автори пишуть там і т. д., але підтримки українського видавця від держави дуже мало. І так можна говорити стосовно багатьох галузей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада нічого не робить, щоб протистояти інформаційним спецопераціям з-за кордону – експерт

Медіафахівець також розповіла про ще одну загрозу в інформаційному плані з боку РФ.

"Росія сьогодні, прикриваючись термінами національної безпеки, проштовхує на міжнародній арені певні документи, які можуть розв'язати руки таким режимам, не зовсім демократичним, для введення тотальної цензури, наприклад, в інтернеті або для обмеження свободи слова", – зазначила Діана Дуцик.

З'явилось відео фанатського побоїща у Києві

  • 04.10.12, 21:46
Очевидці кажуть, що такої жорстокої вуличної бійки у столиці не було давно.


У міліції факт бійки заперечують
Запекла сутичка між футбольними фанатами київського та загребського "Динамо" у центрі Києва таки була. ТСН знайшла підтвердження бійки, факт якої заперечують у столичній міліції. Очевидці кажуть, що такої жорстокої вуличної бійки у Києві не було давно.


Артем Скоропадський став випадковим свідком бійки. Він повертався додому, як раптом площа перед входом у метро перетворилась на побоїще.

"Вся ця площа була зайнята хорватськими уболівальниками, причому страшенно п'яними. Вони пили горілку, тут купа пляшок було порожніх. Їх було до ста осіб, загалом значна кількість. З того боку з'явилися вболівальники україномовні. І коли вони проходили повз, то хорвати почали миттєво закидати їх порожніми пляшками", - розповів чоловік.

У Києві заборонено розпивати спиртні напої на вулиці. Чому міліція не заспокоїла п'яних уболівальників ще до початку заворушень – невідомо. Разом з тим, столична міліція заперечує навіть сам факт бійки між фанатами.

"Між ними виникла словесна перепалка. Тобто вони ображали один одного. Але до цього правоохоронці, скажімо, були готові. Правоохоронці завадили бійці", - запевняє речник столичної міліції Ігор Михалко.

На відео, що вночі з'явилося в Інтернеті, добре видно, як уболівальники жбурляють запалені фаєри. Чутно крики та дзвін битого скла. Усе тривало хвилин десять. За словами очевидців, під гарячу руку хорватів потрапило чимало випадкових перехожих. У міліції – цьому не вірять.

"Не було, я ще раз повторю, порушень громадського порядку. Не було. Правоохоронці завадили цьому. Якщо й планувались якісь бійки, то їх не було", - наполягає Михалко.

Артем – кореспондент відомої в Україні газети. Розповідає, що не раз бачив футбольні сутички. Але такої запеклої у Києві не було давно.

"Бійка дуже жорстка була. Можна сказати побоїще. Я бачив людей сорок-п'ятдесят хорватських уболівальників затримали вже бійці "Беркута"", - розповів чоловік.

Разом з тим, правоохоронці підтверджують, що вчора у центрі Києва затримали сорок сім хорватських уболівальників. Згодом їх передали поліції Хорватії.В Києві вчора під час матчу Динамо побились фанати



Читайте також:

Іноземці скуповуватимуть українську землю сотнями гектарів.

  • 03.10.12, 21:19
Юрій Кармазін вважає, що закон про дозвіл іноземцям купляти землю погано виписано. Фото: news.intv.ua

Із продажем землі фактично іде захоплення без війни української території.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат Юрій Кармазін, коментуючи ухвалення у Верховній Раді законопроекту, який дозволяє іноземцям купляти землю несільськогосподарського призначення.

"Мого голосу за цей закон не було. І не тому, що я вважаю, що якщо купується житло чи якийсь об'єкт промислової власності, то під ним земля не має продаватися і таким чином заохочуватися інвестиції. Мого голосу не було там через те, що закон не достатньо добре виписаний", - пояснив парламентар.

Кармазін підкреслив, що таким чином іноземці тепер зможуть скуповувати скільки завгодно землі, оскільки держава контролювати цей процес не буде.

"У нас можна купити якісь землі, які будуть написані як несільськогосподарського призначення, але які будуть займати площі у десятки, а то й сотні гектарів. Через це мало бути чітко виписано і чітко встановлено обмеження, що це до 1 га чи до 2 га максимально. При чому не може бути змінено профіль, який надано, при чому держава має контролювати це. Інакше це відкриває шлях до неймовірного скуповування землі, до якої зараз ідуть, - наголосив він. - На першому місці росіяни, на другому місці ізраїльтяни і на третьому місці — представники інших країн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Землю продавати краще через 20 років. Зараз це вигідно тільки спекулянтам - експерт

Депутат додав, що фактично Адміністрація президента лобіює продаж землі, в тому числі і сільського господарства.

"Вони якийсь час навіть цього не приховували. Але зараз наче трохи завуалювали свої погляди з огляду на ситуація в державі та негативну реакцію людей. Зараз фактично іде захоплення без війни української території", - наголосив він.

Кармазін також зазначив, що нещодавно було прийнято інший закон, який залишився без уваги, але який матиме серйозні наслідки для країни — закон Про розмежування земель державної та комунальної власності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди мають зрозуміти, що свою землю продавати в жодному разі не можна - Тягнибок

"Там фактично вже є земельний переворот, земельне рейдерство по відношенню до всього народу. Страшні речі відбуваються в останній місяць в прийнятті цих законів", - обурився він.

Нагадаємо, що вчора, 2 жовтня, Верховна Рада дозволила іноземцям купувати землю в Україні. За законопроект "Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо набуття права власності на землю" у другому читанні проголосували 234 народних депутата.

Магера: ніколи ще кандидати не підкуповували так самовпевнено.

  • 01.10.12, 21:52
Новини по темі:
У ПАРЄ вважають фарсом процес формування комісій на виборах
Спостерігачі від США не вірять у чесність українських виборів
США вже вважають вибори в Раду нечесними

За словами представника ЦВК, комісія практично безсила проти порушень.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера заявив, що нинішні вибори складніші, ніж дві попередні президентські та парламентські кампанії.

Про це він сказав в інтерв'ю Тиждень.ua.

На думку Магери, повернення мажоритарної складової додало чимало проблем. Зокрема, заступник голови ЦВК зазначив, що кандидати ще "ніколи так відкрито і самовпевнено" не підкуповували виборців.

"У ЦВК надходить багато скарг від кандидатів, зокрема щодо підкупу, який здійснюють їхні опоненти. Але виборчий закон дозволяє ЦВК оголошувати попередження кандидатові, тільки якщо є відповідне рішення суду. Те саме стосується фактів поширення свідомо хибної інформації про кандидатів", - сказав Магера.


Ми стурбовані тим, як ці вибори можуть минути. Ми, без жодних сумнівів, засудимо гідне засудження, якщо щось буде йти не так гладко, як ми сподіваємося
— Жан-Клод Міньйон, президент ПАРЄ


Читайте: Суд не побачив підкупу в роздачі портфелів сином Азарова


Він також висловив здивування у зв'язку з тим, що суди в однакових ситуаціях виносять протилежні рішення.

"Мене дивує практика діяльності судових органів, коли щодо одних кандидатів ухвалюють одне рішення, а щодо інших, у такій самій ситуації, зовсім протилежне. Крайня політизованість виборчого процесу, випадки псування бігбордів фарбою, напади на намети агітаторів і самих агітаторів не прикрашають виборчий процес", - додав Магера.

"У багатьох моментах ці вибори схожі на вибори-2004, оскільки такий бруд, як зараз, був лише тоді. Вибори 2006 року були майже ідеальними, вибори 2007 року наближалися до них, на виборах 2010 року теж не було так багато негативних фактів, як зараз", - сказав Магера.

Нагадаємо, раніше голова делегації спостерігачів ПАРЄ Андреас Гросс назвав фарсом формування виборчих комісій в Україні.

У Держдепі США також наголосили на відході від демократичних вимог під час виборчої кампанії.

США: Янукович, его сын и 52 соратника станут персонами нон-грата

  • 24.09.12, 22:52
После принятия Сенатом США Резолюции по ситуации в Украине, властная верхушка как никогда реально ощутила угрозу санкций. Резолюция «Призыв освободить бывшего премьер-министра Украины Юлию Тимошенко» содержит очень жесткие формулировки, а заключает ее рекомендация Государственному департаменту применить визовые санкции против украинских чиновников, причастных к преследованию Юлии Тимошенко и еще дюжины оппозиционеров.
США отзывает своего посла и закрывает посольство в Киеве

Як тільки Ізраїль нападе на Іран, Росія окупує Україну


Украинский МИД может сколько угодно делать хорошую мину при плохой игре, называя Резолюцию никому не нужным документом, не обязывающим Госдеп ни к каким действиям. Да, действительно, формально Резолюция по Украине никого ничему не обязала, она носит рекомендационный характер. Но опыт доказывает обратное, сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на Главком.

Стоит вспомнить известную историю так называемого «списка Магнитского». Российский юрист Сергей Магнитский писал о коррупционных схемах в российской власти, был арестован, а позже умер в следственном изоляторе в Москве. После чего и в Европе, и в США поднялась волна критики российского руководства из-за нарушений прав человека.


Читайте на «Цензор.НЕТ»: Сенат США единогласно и без изменений одобрил жесткую резолюцию по Украине

Сенатор Бенджамин Кардин в сентябре 2010 года внес специальный законопроект, в которомпредлагал применить санкции против 60 российских чиновников, фигурантов «списка Магнитского». Конкретные фамилии ему передали коллеги Магнитского из фонда Hermitage Capital Management. Но документ так и остался в статусе законопроекта, его до сих пор не приняли.

Несмотря на это, и что в нашей истории очень важно, Госдеп США в июле 2011 года своим решением запретил въезд на территорию США целому ряду причастных к смерти Магнитского российских чиновников. Оказалось, в комментарии Администрации президента США Барака Обамы к сенатскому законопроекту было указано, что госсекретарь Хиллари Клинтон уже «предприняла шаги по запрету поездок в США лиц, причастных к противоправной гибели Сергея Магнитского». Формальное же решение Сената в США до сих пор дебатируется на самом высоком уровне.

Не особо церемонились в США и с белорусскими чиновниками, применив вместе с ЕС против них жесткие визовые и экономические санкции из-за нарушений прав человека. Дошло до того, что нынешний глава МИД Беларуси - невыездной. Кстати говоря, на фоне последних событий не исключено, что такая же судьба может ожидать и главу нашего МИДа Константина Грищенко.

Ведь украинская оппозиция еще в конце мая заявила, что передала американцам украинский аналог «списка Магнитского» - перечень 54 украинских чиновников, к которым предлагается применить санкции из-за причастности к преследованию оппозиционеров в Украине.

Партия регионов тогда назвала передачу этого списка фарсом, напомнив, что в американской тюрьме 14 лет сидит близкий соратник Тимошенко Павел Лазаренко. Но когда в минувшую пятницу СМИ написали, что к проекту резолюции Сената США прилагается именно этот список 54 украинских чиновников, думается, Партии регионов было уже не до шуток. Ведь в этом перечне указана вся властная верхушка Украины - начиная от Виктора и Александра Януковичей*,
заканчивая рядовыми судьями Печерского суда.

В случае с Магнитским Сенат вообще не принимал никаких документов, но в один прекрасный день фигуранты этого списка стали невьездными на территорию США. И настолько рекомендационной не была бы Резолюция Сената по Украине, где гарантия, что в один прекрасный день не окажется, что часть фигурантов «списка 54» уже являются невъездными?

Хотя, даже в случае запрета на въезд Янукович сможет и дальше летать в США, но только на заседания Генассамблеи ООН в Нью-Йорке. Сюда и только сюда на территории Соединенных Штатов под эгидой ООН могут прилетать главы всех членов Организации Объединенных Наций. Но даже с затылком президента США у Януковича сфотографироваться больше не получится.

«Главком» располагает списком 54 невьездных украинских чиновников, направленным в высокие кабинеты США и ЕС, полученным «Главкомом» из собственных дипломатических источников. Этот список в обозримом будущем может превратиться из предложения украинской оппозиции на реальный перечень лиц, которым США запретят въезд на свою территорию.

Первая группа лиц в Списке чиновников, причастных к сворачиванию демократии в Украине, политическому преследованию оппозиции и другим противозаконным действиям- политические фигуры.

1. Виктор Янукович, Президент Украины. Оппозиция обвиняет его в том, что он - вдохновитель всех политических репрессий в Украине, которые он проводит посредством тотального контроля над судебной системой и правоохранительными органами.

2. Александр Янукович, старший сын Президента. Его обвиняют в том, что он отвечает за финансовую поддержку клана. Контролирует весь семейный бизнес. За первый год президентства отца заработал около 130 миллионов долларов, купил 2 украинских банка и общенациональный телеканал.

3. Дмитрий Фирташ, основатель компании «Росукрэнерго».

4. Юрий Бойко, Министр энергетики и угольной промышленности Украины.

5. Сергей Левочкин, глава Администрации Президента - оппозиционеры указывают, что номера 4-6 списка являются членами так называемой группы «Росукрэнерго», которая организовала коррупционную схему поставок российского газа в Украину. Схема работала до 2010 года и была разрушена Юлией Тимошенко. Тимошенко вернула государству 12 миллиардов кубометров газа, незаконно отнятого группой. Это был главный мотив, почему группа использовала все доступное влияние на Януковича, суды и силовые органы, преследуя не только Тимошенко, но и Игоря Диденко, бывшего главу государственной компании НАК «Нафтогаз», а также Анатолия Макаренко, бывшего главу Таможенной службы, защищавшего государственные интересы при возвращении указанного газа государству. Кроме того, Дмитрий Фирташ является главным спонсором президентской кампании Януковича, а Сергей Левочкин, как глава Администрации Президента, передает незаконные указания Януковича судам и правоохранительным органам и контролирует их исполнение.

6. Валерий Хорошковский, Глава Службы безопасности Украины - по версии оппозиции, при нем СБУ стала главным инструментом преследования оппозиции и диссидентов в стиле КГБ. Под его руководством СБУ стало ключевым элементом в организации политических репрессий в Украине, возбуждении политически-мотивированных дел, давлении на СМИ, правозащитников и общественных активистов. Долгое время, несмотря на конфликт интересов, Хорошковский был членом Высшего совета юстиции, карающего органа над судебной системой. Это позволило ему оказывать прямое давление на суды в своих личных корпоративных и политических интересах. Яркий пример - лишение лицензий на общенациональное вещание «5 канала» и ТВі по иску группы каналов «Интер», владеет которой глава СБУ. Именно служба Хорошковского начала политическое преследование Юлии Тимошенко за газовые контракты 2009 года.

7. Николай Азаров, Премьер-министр Украины - не являясь причастным к подписанию газовых контрактов 2009 года и не являясь проинформированным об условиях и деталях их подписания, не являясь реальным свидетелем, дал неправдивые показания под клятвой против Юлии Тимошенко в суде. Они легли в основу последующего обвинительного приговора Юлии Тимошенко. Во время судебного процесса Юлия Тимошенко обвинила Азарова в связях с одиозной компанией «Росукрэнерго», за что Азаров отдал секретный приказ судье арестовать бывшего премьер-министра.

8. Константин Грищенко, Министр иностранных дел Украины - он персонально, и все министерство в общем, сыграло ключевую роль в организации компании по дезинформации вокруг дела Тимошенко.

9. Андрей Портнов - начальник Главного управления Администрации Президента по вопросам судоустройства - он непосредственный автор так называемой судебной реформы, которая была инициирована в 2010 году Януковичем, в результате которой украинские суды стали тотально зависимы от власти. Андрей Портнов, вместе с Сергеем Левочкиным, является коммуникатором, передающим незаконные указания судам.

10. Анатолий Могилев, Министр внутренних дел Украины - согласно данным оппозиции, он лично руководит и отвечает за массовое использование правоохранительных органов в политических интересах режима. Милиция под его руководством используется для лишения граждан Украины их конституционно-гарантированного права на мирные собрания. Также на нем лежит вина за разгон мирной демонстрации на День Независимости в Киеве 24 августа 2011 года, а также 11 октября 2011 года после зачитывания приговора Тимошенко.

11. Сергей Кивалов, народный депутат от Партии регионов, глава комитета по вопросам правосудия, член Высшего совета юстиции. О нем указано, что является теневым смотрящим режима над судебной системой. Как глава парламентского комитета по вопросам правосудия он персонально контролирует отбор и назначение судей в парламенте, и, в то же время как член Высшего совета юстиции, имеет все инструменты наказывать нелояльных судей.

12. Геннадий Кернес, мэр Харькова, Партия регионов. О нем указано так - на незаконно приобретенные активы основал ряд торговых компаний в Украине и Европе для получения правительственных контрактов. Незаконно полученные средства инвестированы в Европе (Германия, Австрия, Кипр и Швейцария). Проводит и поддерживает политические преследования оппозиционных политиков.

Вторая группа чиновников - следователи Генеральной прокуратуры Украины

13. Александр Нечвоглод, главный следователь отдела особо важных дел ГПУ. Следователь инициировал уголовное дело без адекватных оснований и причин, чего требует 94 статья УПК Украины. Во время досудебного следствия серьезно нарушил право Юлии Тимошенко на защиту, гарантированное Международной конвенцией по гражданским и политическим правам, а также Конвенцией по защите прав человека, как и национальным законодательством - Конституцией и Уголовно-процессуальным кодексом.

14. Олег Пушкарь, первый заместитель главы управления по расследованию особо важных дел. Он незаконно удерживал представителя защиты Сергея Власенко 8 часов в офисе Генеральной прокуратуры и не позволил ему попасть к Тимошенко до первого допроса. Он грубо нарушил право Тимошенко на защиту, гарантированное украинскими законами и международными конвенциями. Также он нарушил право Власенко как защитника, а также как народного депутата согласно закону о статусе народного депутата и Конституции Украины.

15. Анрей Курись, начальник Главного управления по расследованию особо важных дел Генеральной прокуратуры.

16. Сергей Точилин, глава департамента досмотра за расследованием уголовных дел следователями ГПУ в сфере служебной деятельности Главного управления по расследованию особо важных дел. Он поддержал незаконную позицию следственных органов в Печерском суде Киева во время рассмотрения апелляции Юлии Тимошенко против решения следователей возбудить уголовное дело и задержать Тимошенко, чтобы привести ее в Киевский Печерский районный суд для выбора меры пресечения.

Третья группа - руководство Генеральной прокуратуры

17. Виктор Пшонка - Генеральный прокурор Украины, Государственный советник юстиции.

18. Ренат Кузьмин, первый заместитель Генерального прокурора, Государственный советник юстиции первого класса.

19. Евгений Блаживский, заместитель Генерального прокурора, Государственный советник юстиции первого класса.

О них в перечне указано только «в общем» - Руководство Генеральной прокуратуры проигнорировало жалобы Юлии Тимошенко и ее защитника Власенко по поводу незаконных действий следователей Генпрокуратуры, или же эти жалобы были рассмотрены с нарушением сроков, определенных законодательством.

Четвертая группа - представители обвинения

20. Михаил Шорин, начальник главного управления ГПУ по поддержке государственного обвинения в судах.

21. Андрей Байрачный, заместитель главы отдела по досмотру за расследованием уголовных дел следователями Генеральной прокуратуры в сфере экономики Главного управления по расследованию особо важных дел.

22. Лилия Фролова, заместитель начальника отдела поддержки государственного обвинения в судах.

23. Александр Микитенко, первый заместитель начальника Главного управления по поддержке государственного обвинения в судах.

«Представители государственного обвинения в суде, несмотря на очевидную необоснованность обвинений против Юлии Тимошенко, отсутствие состава преступления в ее действиях, без взятия во внимания доказательной базы, которая полностью доказывает невиновность Юлии Тимошенко, поддержали незаконные требования, и в нарушение пункта 3, статьи 264 УПК Украины, не отклонили, а напротив, поддержали выдвинутые обвинения. Не озвучивая оснований и причин, прокуроры предложили изменить меру пресечения для Тимошенко с подписки о невыезде на арест», - говорится в документе.

Пятая группа в списке - экономические эксперты

24. Юрий Маслак, главный судебно-экономический эксперт сектора лабораторных обследований Киевского научно-исследовательского института судебных экспертиз, судебный эксперт первого класса.

25. Екатерина Липская, старший научный сотрудник Киевского научно-исследовательского института судебных экспертиз, судебный эксперт второго класса.

26. Алина Пиркл, младший научный сотрудник Киевского научно-исследовательского института судебных экспертиз, судебный эксперт пятого класса.

27. Раиса Ребдева, старший научный сотрудник Киевского научно-исследовательского института судебных экспертиз, судебный эксперт первого класса.

28. Галина Ильчук, младший научный сотрудник Киевского научно-исследовательского института судебных экспертиз, судебный эксперт 3 класса.

Указанные персоны провели экспертизу на основе промежуточных и общих данных. В связи с этим, заключения судебно-экономической экспертизы были составлены и легли в основу доказательной базы в деле против Юлии Тимошенко. Заключения экспертов искажены, сомнительны и сделаны на основе информации, выборочно взятой с бухгалтерской документации гражданского истца.

Шестая группа - эксперты.

29. Наталья Драпей, старший научный сотрудник лаборатории исследований почерков Киевского научно-исследовательского института судебных экспертиз.

30. Екатерина Курипко, заведующий лабораторией исследований почерков Киевского научно-исследовательского института судебных экспертиз.

31. Галина Лутонина, действительный старший научный сотрудник лаборатории судебных трассологических, баллистических, взрывотехнических и технических исследований документов Киевского научно-исследовательского института судебных экспертиз, эксперт первого класса

32. Елена Приймак, действительный старший научный сотрудник лаборатории судебных трассологических, баллистических, взрывотехнических и технических исследований документов Киевского научно-исследовательского института судебных экспертиз.

Указанные эксперты провели экспертизу с многочисленными нарушениями законодательства об уголовном судопроизводстве. В результате их экспертизы было составлено ложное заключение, потому что эксперты не смогли отличить факсимиле от ручной подписи

Седьмая группа - члены инспекционной комиссии НАК «Нафтогаз» Украины

33. Олег Пенджин, директор департамента развития секторов экономики, Министерство экономического развития Украины.

34. Иван Климович, заместитель начальника департамента методологии формирования цен, Министерство экономики Украины.

35. Константин Бородин, заместитель директора департамента нефтяной, газовой, нефтеперерабатывающей промышленности и альтернативных источников энергии, Министерство энергетики и угольной промышленности.

36. Елена Бородкина, главный специалист управления внешнего финансового контроля департамента промышленной и экономической безопасности, охраны труда и гражданской обороны, Министерство энергетики и угольной промышленности Украины.

37. Лариса Невинчана, начальник департамента налога на добавленную стоимость Министерства финансов Украины.

38. Ярослав Диковицкий, директор департамента экономики, планирования и ценовой политики НАК «Нафтогаз Украины».

39. Валерий Винокуров, директор юридического департамента НАК «Нафтогаз Украины».

40. Владимир Вильчинский, начальник второго управления департамента контрразведывательной защиты государственной экономики СБУ.

41. Алина Михальская, заместитель начальника департамента, начальник управления инспекции государственных предприятий Контрольно-ревизионного управления.

42. Александр Жук, заместитель начальника департамента по финансовым вопросам топливодобывающей промышленности и энергоэффективности управления промышленных финансов государственного департамента сферы промышленных финансов Министерства финансов Украины.

43. Владимир Раченков, заместитель начальника юридического департамента НАК «Нафтогаз Украины».

Члены комиссии составили материалы по отдельным вопросам финансовой и экономической деятельности НАК «Нафтогаз Украины» в период с 01.01.2008 по 31.12.2010. Указанные персоны провели инспекцию с нарушением действующего законодательства. Заключения искажены, сомнительны и составлены на руку обвинению, потому как были сделаны на основе документов, избирательно взятых со всего массива документов.

Восьмая группа - судьи

В список невъездных попали все причастные к делу Тимошенко судьи Печерского районного суда Киева, которые, по мнению оппозицию, своими действиями нарушили законы и Конституцию Украины.

44. Галина Супрун, судья Печерского районного суда Киева.

45. Вита Бортницкая, судья Печерского районного суда Киева.

46. Виктория Гаркава, судья Печерского районного суда Киева

47. Родион Киреев, судья Печерского суда Киева, председательствующий судья в деле Юлии Тимошенко.

48. Инна Отрош, глава Печерского суда Киева.

Также судьи Киевского апелляционного и районного Шевченковского судов.

49. Елена Ситайло, судья Киевского апелляционного суда.

50. Ольга Ефимова, судья Киевского апелляционного суда.

51. Татьяна Фрич, судья Киевского апелляционного суда.

52. Ольга Юрдыга, судья Киевского апелляционного суда

53. Андрей Трубников, заместитель главы Шевченковского районного суда Киева.

54. Надежда Волокитина, судья Шевченковского районного суда Киева.

"Регіонал" хоче російську зробити 2 державною.

  • 24.09.12, 22:16
Олександр Черноморов вирішив, що права російськомовних в Україні не дотримуються. Фото: news2000.com.ua

У Верховній Раді зареєстровано законопроект "Про внесення змін до закону України" Про засади державної мовної політики "(щодо посилення захисту мовних прав російського і російськомовного населення України), повідомляється на сайті українського парламенту. Даний законопроект був внесений народним депутатом України (фракція Партії регіонів) Олександром Черноморовим і зареєстрований 21 вересня.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що "в процесі схвалення закону ("Про засади державної мовної політики "- ред.) У другому читанні та в цілому не були враховані пропозиції щодо посилення захисту мовних прав російського і російськомовного населення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Румунську мову в діловодстві сільради Білої Церкви використовували й раніше

"Закон, що вступив в силу закон в значній мірі враховує інтереси національних меншин, але не враховує потреби росіян, які проживають на території України і є корінним народом, а разом з великою кількістю російськомовних громадян становлять найчисленнішу мовну групу. Недоліки чинного закону" Про засади державної мовної політики "звужують мовні права росіян, які є громадянами України, та російськомовних громадян в порівнянні з тим рівнем їх захисту, який визначений в Конституції", - йдеться в документі.

Також в обгрунтуванні необхідності прийняття законопроекту зазначається, що "законопроект містить в собі норми, які стануть першим кроком до закріплення в законодавстві України двомовності, яке стане відображенням реального стану двомовності в суспільстві, буде відповідати принципам соціальної справедливості".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо ми хочемо, щоб закон про державну мову перероблювали по чотири рази на рік, його треба доручити саме Азарову" - Капранови

"Метою законопроекту є в першу чергу конкретизація принципів державної мовної політики в частині забезпечення конституційного права російського і російськомовного населення на вільне використання їхньої рідної мови та мови повсякденного використання - російської, як є мовою корінного народу, мовою міжнаціонального і міжнародного спілкування, і мовою, якою користується якщо не більшість, то принаймні половина населення держави", - наголошується в документі.

Законопроект визначає російську мову мовою корінного народу і мовою міжнародного і міжнаціонального спілкування. Прийняття законопроекту не передбачає внесення змін до інших законів на першому етапі і не спричинить додаткових витрат з Державного бюджету України, стверджується в пояснювальній записці.

Студентам, які зустрічали Януковича в Миколаєві, дали по 50 гр.

  • 21.09.12, 22:00
Отримували гроші студенти були одягнені у футболку з логотипом "75 років Миколаївській області". Фото: nikvesti.com

Студентам, які зустрічали президента Віктора Януковича біля Обласного палацу культури в Миколаєві, платили.

Про це свідчить відео зняте кореспондентом "НікВесті".

Передача грошей здійснювалася в Каштановому сквері на вулиці Радянській.

Отримували гроші студенти були одягнені у футболку з логотипом "75 років Миколаївській області". Саме в таких футболках молодь зустрічала главу держави біля Обласного палацу культури в Миколаєві.

Робочий візит Януковича збігся з річницею святкування дня заснування області.

Побачивши журналістів, організатори видачі грошей почали грубити: "Приберіть на*рен камери".

"У вас гроші в руках? За 50 гривень видаєте за списком? Що це за гроші?", - поцікавився журналіст.

"Борги віддаємо.... Чуєш, загубися", - відповіли незадоволені фактом зйомки студенти.

youtube.com/watch?v=9FtLuE53a-4

Міліціонери отримуватимуть зарплату в банку Януковича-молодшого.

  • 21.09.12, 21:33
Всеукраїнський банк розвитку взяв на обслуговування зарплатні проекти МВС. Фото: vbr-bank.com.ua

Всеукраїнський банк розвитку, який належить старшому синові президента Віктора Януковича, взяв на обслуговування зарплатні проекти МВС.

Всеукраїнський банк розвитку (ВБР), яким керує мама голови НБУ Валентина Арбузова, продовжує перетягати до себе на обслуговування зарплатні проекти бюджетних організацій, пише Forbes.

Кращий з них - міліцейський - банк вже практично отримав.

Банк направив керівництву МВС лист, в якому запропонував взяти на обслуговування зарплатні проекти цього міністерства.

"За результатами розгляду пропозиції був укладений договір і здійснений перехід на обслуговування в ВБР окремих підрозділів МВС у ряді регіонів", - розповів заступник голови правління ВБР Максим Кошевцов.

За його словами, зокрема банк вже обслуговує зарплатний проект Державної служби охорони (ДСО) МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро додав 4 копійки на купівлі, курс долара змінився незначно

За даними джерел видання, до останнього часу зарплатний проект цього підрозділу МВС обслуговував маленький банк "Старокиївський".

Більшість інших підрозділів МВС у Києві традиційно обслуговуються в Укргазбанку.

Банкіри не здивовані новим масштабним перерозподілом ринку зарплатних проектів бюджетних організацій.

"За останні 10 років держустанови дуже часто шляхом телефонного дзвінка або по рекомендації переходили в банки далеко не першої десятки", - констатує голова правління Райффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук.

Крім того зарплатні проекти - хороший спосіб наростити емісію платіжних карт.

Згідно з дослідженням Gfk, більше 60% карт в Україні - зарплатні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров помріяв, як 100 тисяч українців на рік отримуватить дешеву іпотеку

"Банк отримує можливість запропонувати таким клієнтам ряд додаткових банківських продуктів і послуг", - говорить начальник управління платіжних карток банку "Національний кредит" Сергій Чернов.

Нерідко ці ж клієнти відкривають в "зарплатному" банку і строкові депозити, оформляють авто-або іпотечні кредити, купують валюту.

Не дивно, що активи ВБРа за останні 2,5 року зросли в 13 разів до 2,5 млрд гривень.

Банк поки знаходиться на 65-му місці в рейтингу за розміром активів, але мітить в ТОП-10.

"Зарплатні проекти - це дуже вигідний бізнес, якщо банк розглядає його як концепцію, - каже Василь Горбаль, колишній власник Укргазбанку. - При великих масштабах працює закон великих чисел - завжди є залишки на рахунках клієнтів".

На Черкащині волонтерівКВУ затримала міліція.

  • 19.09.12, 21:57
Працівники міліції приїхали і забрали представників КВУ до відділку. Фото: mykorosten.com

Сьогодні у м. Лисянка Черкаської області представників Комітету виборців України, які поширювали газету "Черкащина: захистимо вибір", затримала міліція.

Газета, яку вони поширювали містить інформацію про всіх кандидатів у народні депутати в їхньому окрузі і не є агітаційною. Спочатку трьох дівчат-волонтерів зупинили три чоловіки, яким не сподобалося їхнє друковане видання.

"Спочатку почалося фотографування, потім нас попросили пред'явити документи. Після ознайомлення з документами, чоловіки поскаржилися на відсутність вихідних даних у виданні, проте і вони були продемонстровані. Ми поїхали далі, але нас наздогнали і заблокували двома машинами ці ж чоловіки. Ми попросили їх представитися. Невідомі спочатку сказали, що вони свідомі громадяни, а згодом повідомили, що є представниками ОПОРИ. Чоловіки почали звинувачувати, що газета містить неправдиві чутки про кандидатів, після чого зателефонували до місцевого райвідділку", - розповідає волонтер КВУ Наталія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Братки" напали на активістів, що агітували проти Партії регіонів

Працівники міліції приїхали і забрали представників КВУ до відділку, а невідомі чоловіки поїхали у невизначеному напрямі. У райвідділку дівчат протримали три години.

"У міліції нам сказали, що поступила скарга від Голованича Євгена Володимировича на те, нібито ми поширюємо неправдиві чутки. Ми написали пояснювальні записки. Потім нас просили почекати, а згодом просто відпустили", - сказала Наталя.

Після спілкування з представниками ОПОРИ було з'ясовано, що жодного їх активіста на території Лисянського району не було і ніхто не брав участь у цих подіях.

"Там фізично не могло бути наших людей. Якби це й були працівники ОПОРИ, то вони б ніяких перешкод не чинили. Так, як цю газету ми випускаємо спільно. І в нас немає навіть схожих за описом людей. Ми не беремо старших 35-37 років. А ті, що представлялися активістами, були старші й приїхали на таких автомобілях, які не могли б дозволити собі активісти", - запевнила прес-секретар ОПОРИ Марина Макуха.

Комітет виборців України і ОПОРА готують спільну заяву щодо цієї ситуації.