Новий голова СБУ 7 років служив у російській армії.

Новопризначений голова СБУ Олександр Якименко розпочинав службу як радянський військовий льотчик, після розвалу СРСР він ще сім років "захищав інтереси і територіальну цілісність Росії" у Криму

Олександр Якименко закінчив Єйське вище авіаційне училище. Після випуску служив у Монголії та в Криму.

У 1997 році він закінчив російську Військово-повітряну академію ім. Гагаріна. За словами самого Якименко, він був льотчиком-винищувачем і літав на СУ-37.

З лав Збройних сил Росії новопризначений міністр звільнився в 1998 році.

Далі у біографії шефа української спецслужби - пробіл, тривалістю понад 10 років.

У серпні 2011 року Якименко був призначений керівником СБУ Донецької області, до цього більше року Якименко обіймав посаду начальника управління СБУ в Севастополі.

При переведенні на роботу з Севастополя до Донецька він отримав генеральське звання. Як начальник Управління СБУ в Донецькій області, Олександр Якименко розслідував падіння літака Анапа - Санкт-Петербург у Сухій Балці 22 серпня 2006, де загинули 160 людей.

Також він був ініціатором будівництва каплиці на честь святого Олександра Невського, на відкриття якої приїжджала дружина Віктора Януковича - Людмила.

На думку опитаних "Главкомом" джерел, останнім часом Якименко тісно спілкувався з Олександром Януковичем. Син президента, як кажуть джерела "Главкому", був безпосередньо залучений в процес формування нового уряду. Звідси і призначення Павла Лебедєва на посаду глави Міноборони, а Якименка - на пост глави СБУ.

Нагадаємо, 9 січня президент Віктор Янукович призначив Олександра Якименка главою Служби безпеки.

До цього Якименко був першим заступником глави СБУ - начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ

Миллиардеры налогов все равно не заплатят, - Тягнибок.

Новый Кабинет Министров во главе с Николаем Азаровым является "правительством Орды", заявил лидер ВО "Свобода" Олег Тягнибок в телеэфире.




Лидер "Свободы" прокомментировал создание Министерства налогов и сборов, сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на 24.

"Совершенно очевидно, что такое правительство можно называть не иначе, как правительством Орды. Потому что основная особенность орды - это собирать дань", - пояснил он, говоря о создании Министерства доходов и сборов.

Тягнибок* отметил, что такой шаг напомнил ему времена
Золотой Орды.

"Особенность этого правительства заключается в том, что они создали себе такое достаточно фантастическое, космическое Министерство сбора налогов. Как-то объединили несовместимые вещи - таможню и налоговую", - заявил депутат.

Читайте на «Цензор.НЕТ»: Азаров с Рыбаком и Клюевым отстояли службу в Лавре

По его словам, действующая власть планирует в первую очередь собирать налоги с тех, кто непричастен к власти, пишет Украинская газета. "Все те миллиардеры, миллионеры, которые приближены к нынешней Партии регионов, они же все равно не будут платить налогов", - убежден Тягнибок.

"Свободовец" также считает, что для них будут постоянно создаваться различные льготы. Напомним, президент Виктор Янукович своим указом от 24 декабря постановил образовать Министерство доходов и сборов Украины, реорганизовав Государственную таможенную службу и Государственную налоговую службу Украины, а также возложив на министерство, которое образуется функцию по администрированию единого взноса на общеобязательное государственное социальное страхование. Министром доходов и сборов Украины назначен Александр Клименко, который до этого занимал должность председателя Государственной налоговой службы.

Китайські журналісти вперше виступили проти цензури.

  • 07.01.13, 21:23
Журналісти авторитетної китайської газети Southern Weekly оголосили страйк і вийшли на демонстрацію проти цензури з боку влади



Співробітники видання пішли на рішучі заходи після того, як новорічне привітання на адресу читачів було переписано куратором з боку влади у вигляді вихваляння Комуністичної партії Китаю.

Штат редакції вже скерував кілька листів з вимогою відправити у відставку начальника відділу пропаганди провінції Гуандун. Офіційно відомство займається наглядом за засобами масової інформації, проте журналісти наводять ряд випадків, коли його співробітники переробляли статті відповідно до лінії партії.

Відкритий протест проти цензури з боку однієї із провідних китайських газет став першим подібним виступом за останні двадцять років. Спостерігачі відзначають, що цей скандал стане серйозним викликом для нового керівника Компартії, голови КНР Сі Цзіньпіня, який заступив на цю посаду наприкінці минулого року.

У КНР газета Southern Weekly має репутацію гострого критика офіційної влади в частині свободи слова.

У січні 2012 р. Міжнародна федерація журналістів (IFJ) представила звіт, у якому розповіла про посилення тиску на китайських журналістів і блогерів з боку влади КНР у 2011 р. За даними організації, уряд Китаю влаштував гоніння на ЗМІ, побоюючись повторення сценарію "арабської весни", або "жасминової революції", на території країни.

Згідно зі звітом IFJ, щонайменше 16 працівників преси КНР були звільнені, а низку видань закрито через неугодні владі репортажі. Крім того, в Китаї не припиняються викрадення і вбивства журналістів.

У березні 2012 р. організація "Репортери без кордонів" представила звіт про держави, у яких свободи в Інтернеті зазнають найбільших обмежень. Китай увійшов до списку "ворогів Інтернету" разом із КНДР, Кубою, Бахрейном і Білоруссю.

Росіяни зарано кажуть про смерть української ГТС - експерт.

  • 06.01.13, 22:50
Фото: radiosvoboda.org

Газотранспортна система України (ГТС) працюватиме в нормальному режимі попри заяви керівництва Росії.

Таку думку висловив незалежний експерт з питань енергетики Валентин Землянський в ефірі Українського радіо.

"Трохи поспішило керівництво "Газпрому" говорити про те, що Україна втрачає свій привілейований статус. Більша частина російського газу транзитуватиметься через українську територію до побудови щонайменше першої нитки "Південного потоку".

Європа за усіма прогнозами щонайменше не планує збільшувати обсяги імпорту російського газу. Виходячи з економічної ситуації, яка зараз розвивається в Європейському союзі, обсяги можуть бути і зменшені", - сказав Землянський.

Експерт наголосив, що обхідні газопроводи Росії є політичними проектами.

"Треба розуміти, що і "Південний потік", і "Північний потік" - це політичні проекти. Чому було побудовано "Північний потік"? Свого часу Білорусь пропонувала добудувати другу гілку Ямал-Європа по своїй території. Тим самим ті ж обсяги, які зараз мають надходити через "Північний потік", надходили би через територію Білорусі. Така сама ситуація зараз з Україною", - зауважив Землянський.
Джерело: Gazeta.ua

Азаров збільшив штат секретаріату Кабміну до 720 осіб.

Гранична чисельність співробітників секретаріату уряду зросла на 70 осіб.


Прем'єр-міністр Микола Азаров підписав постанову про збільшення граничної чисельності працівників секретаріату Кабінету міністрів до 720 осіб, з яких в апарат прем'єра входить 52 працівники.

Відповідну постанову №5 від 3 січня опубліковано на сайті уряду.

Крім того, згідно з документом, у структурі секретаріату буде створено три служби віце-прем'єрів і служба міністра Кабінету міністрів.

Мінфіну наказано передбачити збільшення асигнувань на утримання працівників секретаріату при внесенні змін до держбюджету на 2013 рік, виходячи із затвердженої граничної чисельності.

Нагадаємо, в листопаді 2012 року кількість співробітників секретаріату Кабміну було збільшено на 26 осіб - з 624 до 650 співробітників

Глава МЗС Швеції звинуватив Росію в шантажі України.

Москва шантажує Київ в економічному плані, щоб змусити його змінити політичний курс, вважають у Швеції.


У Швеції вважають заяву представника російського МЗС щодо взаємин Києва і Митного союзу спробою шантажу.

"Очевидно, що Росія використовує важкий економічний шантаж, щоб змусити Україну змінити політичний курс", - написав міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт на своїй сторінці в Twitter.

Він додав, що Київ потім відреагував на заяви Росії.

Нагадаємо, 1 січня директор департаменту економічного співробітництва МЗС РФ Олександр Горбань заявив, що Росія не стане знижувати для України ціну на газ, якщо Київ не приєднається до Митного союзу.

"Україна хоче одночасно зберегти два вектори: .. І вступити в Євросоюз, де її особливо і не чекають, і взяти участь у Митному союзі, але тільки за тими параметрами, які їй вигідні. Але так не буває. Не можна бути трохи вагітним", - сказав Горбань.

В українському МЗС розцінили цей коментар як образливий.

"Нам абсолютно незрозумілий трохи істеричний тон пана Горбаня, який він допустив у своєму коментарі з приводу взаємин України з МС", - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

Він підкреслив, що Україна в переговорах з Митним союзом, як і в переговорах з ЄС, або будь-якою іншою міжнародною організацією, переслідує виключно свої національні інтереси.

Мірошниченко пропонує вигнати з України літератора Павла Мовчана

Новообраний народний депутат від ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко знову опинився в центрі скандалу.

Як повідомляє "Київ єврейський", на цей раз "свободівець" запропонував "гнати поганою мітлою" з України нардепа чотирьох скликань, літератора Павла Мовчана.

Політик залишив відповідний коментар під фотографією з альбому медіа-проекту "Київ єврейський", на якій відображені Павло Мовчан та головний редактор видання Елеонора Гройсман. Під фотографією розміщене активне посилання на інтерв'ю політичного діяча, в якому він говорить, що поважає Ізраїль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко хоче заборонити назви "жид", "хохол" і "москаль"

"Для мене Ізраїль - це не тільки держава, не тільки історичні цінності. Для мене це світовий духовний центр. І я намагаюся бувати там хоча б два рази на рік. Я відвідую святі місця. Це дає мені можливість відкривати все нові глибини", - заявив Павло Мовчан в інтерв'ю.

Націоналіст Мірошниченко прокоментував фотографію наступним чином: "А я все думаю, чому у нас "Просвіта" перетворилася з національно-культурного осердя в притулок для лузерів і пристосуванців. Треба цю гнилу нацдемівщіну гнати поганою мітлою. Буде у них більше вільного часу харчуватися енергією скрізь, тільки не в рідній Україні".




ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мін'юсті дозволили називати євреїв "жидами"

Нагадаємо, в листопаді 2012 року новообраний депутат від ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко назвав Мілу Куніс жидівкою, яка не любить Україну. Після цього розгорівся скандал.

Проведений Міністерством юстиції України аналіз не виявив норм, якими б заборонялося вживання слів "жид", "жиди" чи "єврейка".
Джерело: Gazeta.ua

"Могилянка" пішла війною на Табачника.

  • 03.01.13, 23:18
Києво-Могилянська академія подала позов проти намагань Міносвіти скасувати у цьому закладі "перехресний вступ" на магістерські програми.

Як повідомляється на сайті президента академії Сергія Квіта, цей ВНЗ заснував свій магістеріум як другий цикл вищої освіти у 1996 році за концепцією, "узвичаєною в усьому світі".

"В Україні від 1998 року діє аномальний принцип "відповідності" напрямів кваліфікації бакалавра та магістра, що суперечить навіть чинному законові України "Про вищу освіту", - йдеться у повідомленні.

Тобто в Україні випускник бакалаврської програми з фізики може вступати лише на магістерську програму з фізики, історик – на магістерську з історії, а, наприклад, фінансист не має право вступати на програму з економічної теорії, культуролог – на філософію тощо.

"Цей абсурдний підхід заперечує існуючу в Єдиному Європейському просторі вищої освіти, й у Росії, стратегію мобільності та міждисциплінарності, негативно впливаючи на організацію навчального процесу і якість вищої освіти", - йдеться у повідомленні.

"Тобто ніде у світі, окрім України, при вступі на певну магістерську програму в абітурієнтів ніхто не питає, який бакалаврський диплом вони мають. Потрібно просто успішно скласти вступні іспити", - зазначили в академії.

У ВНЗ нагадали, що "у попередні два з половиною роки Дмитро Табачник намагався скасувати у Києво-Могилянській Академії англійську мову як другу робочу, переписати Статут НаУКМА".

"Фарс повторного призначення на посаду міністра освіти і науки Дмитра Табачника неминуче призведе до подальшої деградації української вищої освіти, дискредитації тих здобутків, яких домоглися академічне середовище і широка громадськість", - йдеться у повідомленні.

Києво-Могилянська Академія розглядає вимогу Міносвіти скасувати "перехресний вступ" на магістерські програми як "зазіхання на могилянську систему Liberal Arts Education (вільного творчого навчання), коли студенти самі формують траєкторію власного навчання".

"Замість того, щоб вивчати й поширювати в Україні успішний зарубіжний та вітчизняний досвід, Дмитро Табачник продовжує політику самоізоляції, запроваджуючи казарменну уніфікацію вищої освіти в Україні", - зазначається у повідомленні.

Обнародовано видеообращение Луценко из Менской колонии.

  • 02.01.13, 20:30
В Интернете появилось новогоднее видеообращение экс-минитра внутренних дел Украины Юрия Луценко, который в настоящее время отбывает наказание в Менской колонии. Видео поздравления 2 января 2013 года обнародовала пресс-служба партии «Народная самооборона».
«Несмотря на все проблемы, которые мне создала нынешняя власть, я хочу сказать, что этот год принес нам надежду. Новый год принесет нам не только надежду, но и уверенность, что мы на правильном пути, мы в своей стране, что мы сильные и мы готовы к победе», – заявил г-н Луценко в своем видеообращении (см. ниже).



«Лозунг патриотов «Слава Украине» должен наполниться содержанием. А для этого достаточно лишь всем вместе показать правильное время вчерашней власти и отправить ее прочь», – добавил экс-министр.

ЛУЦЕНКО ОБВИНИЛ КУЗЬМИНА В СВОЕМ АРЕСТЕ

Как известно, с декабря 2010 года Юрий Луценко находится в местах лишения свободы. 27 февраля 2012 года Печерский районный суд Киева признал виновным экс-министра внутренних дел в хищении госимущества, а также преступном сговоре с его водителем Леонидом Приступлюком и приговорил его к 4 годам лишения свободы.

После длительного пребывания в Лукьяновском СИЗО Юрий Луценко был переведен в Менскую колонию (Черниговская область).

Вітання друзям.

  • 31.12.12, 14:24
Рік Новий - казковий час!
Хай здивує щастям Вас
І Змія нехай дарує
Мудрість силу і шанує!
Рік добра і рік кохання...
Тож приймайте привітання:
Будьте добрі та здорові,
Побажаємо любові,
Світла й радощів багато,
Щоб життя було, як свято!