Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Ясіня. Долина вічних хмар

  • 15.03.21, 19:05

На минулорічне свято Покрови, що припало на середу, добрав два вихідні із залишків відпустки та махнув на п’ять днів провітритись у Карпати, точніше, в селища на передгір’ї. Головний висновок, який я зробив для себе з цього досвіду, що ніколи бля не варто планувати Карпати восени заздалегідь, бо погода може всяке викинути. Притому, що буквально впритул до поїздки було скільки завгодно варіантів житла і квитків на поїзд, щоб маневрувати з датами, але я такий молодець, що уже забронював собі готель зі штрафом за скасування. Тим не менш, навіть у здебільшого хмарному вигляді наші гори виглядають чудесно, і дивитися та фотографувати там було що. А осінні тумани – то взагалі щось космічне.

 

1. Базувався у ті дні я в селищі Ясіня, йому і буде присвячена більша частина моїх підкарпатських історій. Назва селища має наголос на останній склад, і означає воно множину, а не жіночий рід, як можна було б подумати. До того ж, там купа варіацій залежно від говірок, по-гуцульськи має бути Ясінє, хоча на місці я ні від кого такої вимови не чув. Словом, на правильність відмінювання назви не претендую, та й не про те мова. Центр селища лежить на 650 м над рівнем моря, тобто за нашими мірками цілком високогірний, ну а вертикальний перепад висот між горішніми й нижніми вулицями складає сотні метрів. Що забезпечує неймовірну фотогенічність навіть у похмуру погоду. У ті дні мені легко вдалося піймати сонце в сусідніх Рахові та Яблуниці, і тільки над нещасним селищем між ними, здавалося, його вимкнули за несплату.


 

12

Коментарі

115.03.21, 19:45

Посміхнуло слово "урбанізація".
ЯсінЄ це скопище десяти тисяч ділянок без доріг, з будинками на видноколі, що далеко одні від одного. Якось ще тулилися ближче де мадяри жили, донедавна їх було багато там.

До Струківської на "свЄта" збираються досить мальовничі гуцули, в кептарях, вже єдині де у Закарпатті, і то переважно старше покоління.

    215.03.21, 19:50

    Чудові фото! Власне, як завжди

      315.03.21, 20:00Відповідь на 1 від NoTaRь

      Що без доріг, я за ті дні відчув на собі сповна) на мадярів наче не натикався, а от румунів багато було влітку, коли підіймалися на Свидовець.
      Знав би за гуцулів на свята, прийшов би до церкви не в суботу посеред дня.

        415.03.21, 20:01Відповідь на 2 від nasinynka

        дякую!

          515.03.21, 20:04

            615.03.21, 20:05Відповідь на 3 від visnyk

            Що без доріг, я за ті дні відчув на собі сповна) на мадярів наче не натикався, а от румунів багато було влітку, коли підіймалися на Свидовець.
            Знав би за гуцулів на свята, прийшов би до церкви не в суботу посеред дня.
            В неділю ще, але людям нелегко сходити щотижня до церкви, то більше по святах.

              715.03.21, 20:13Відповідь на 1 від NoTaRь

              "Сьвєта", то мається на увазі храмове свято, раз на рік? Певно ще на Великдень і Різдво.

                816.03.21, 00:16Відповідь на 7 від nasinynka

                "Сьвєта", то мається на увазі храмове свято, раз на рік? Певно ще на Великдень і Різдво.Коли не працюють. Загалом двунадесяті релігійні свята плюс Паска.
                В давнину так казали і на неділю

                  916.03.21, 10:14

                    1016.03.21, 10:47Відповідь на 8 від NoTaRь

                    Загалом на Покрову теж мали би прийти.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна