Российское лицемерие - это...

  • 25.06.18, 10:00
...снять фильм, где показано как в беркутов коктейли бросают и забыть(?) показать как эти же беркуты первыми забивали людей (за подробностями на Ютуб).

...показывать, что крымчане за Россию и снова забыть показать как за месяц до "референдума"(16.03.2014) парламент Крыма захватывает российский спецназ, с автоматами и в балаклавах

...показывать, как на автобус с мирными людьми, едущими из Киева, напали злобные бандеровцы, "Корсунский погром", и забыть показать, что у этих мирных нашли оружие в крови майдановцев, просто титушки были. И тогда никого не убили, как в фильме показано

...показывать призрачный "поезд дружбы" с бандеровцами, едущий в Крым, прекрасно понимая, что этот поезд всего лишь эмоциональное высказывание одного украинского политика, которое за 3 года, с момента заявления до съемок фильма, так и не реализовалось. И те самые "бандеровцы" отказались ехать, о чем писали еще до съемок.


Кадр из фильма "Крым"


Життя повстанців

 “Я тільки закінчила все прибирати, залила водою вогонь у плиті, погасила свічку і лягла в лішко, як почула шум на дворі. Я тоді все зрозуміла, що хату вже кругом обійшли Вишнівецькі енкаведисти. Стало тихо, а потім голос, щоб ті хто є в хаті виходили на двір з піднятими руками, а то через пять хвилин у хату будуть вкинуті гранати. Тоді я підняла руки і вийшла на двір. На дворі стояли озброєні енкаведисти. На мене відразу була направлена гвинтівка і пролунало запитання,  чи є ще у хаті бандити. Я швидко відповіла що у хаті я перебувала сама і там нікого немає. Тоді я почула ще такі слова: “Врьош бандітка, там єсть ещо бандіти”,  я мовчала. Тоді один з них сказав мені щоб я йшла перша до хати. Я пішла, а він прикриваючись мною йшов поряд. Ми обійшли всю хату і вийшли на двір. Тоді один з них, напевне начальник, сказав, що бандити могли заховатися на горі і потрібно перевірити там. Тоді він послав двох “стрибком” і приказав лізти на гору. У них двох зразу поблідли лиця і стали дуже переляканими, але почали виконувати вказівку начальства. Повільно, а видно було як у них трусилися руки і ноги, але пішли до хати. Коли увійшли в хату то за ними знову пішло двох. Я чула як вони лізли по драбині, ходили по горі а потім злізли. Пройшло пять хвилин і вони вийшли на двір і сказали що нікого там немає. Тоді один з енкаведистів почав кричати до мене де ділися бандити. Я відповіла що нікого не було і я спала. “Врьош, бандітка” – почула я у відповідь. Тоді декілька солдат пішли у хату і почали там щось шукати. Через декілька хвилин вийшов один і виніс цілу макітру теплих вареників та поставив коло мене. “А це что ето, кто ето должен бил жрать, бандіти?” Я промовчала і зрозуміла що мене заарештували. Тоді я захотіли тікати і сказала що мені треба закрити хату і відпустити корову на пасовисько. Але це мені зробити не дозволили і сказали що зроблять та пришлють когось щоб це все зробив хтось з сільської ради. Мені вже тоді сказали, що я заарештована і мене відправлять у Вишнівець. Мене швидко погрузили у машину та повезли до тюрми.”

Вишнівець. Машина зупинилася коло приміщення РВ НКДБ. Сліпчук Мотрю виштовхнули і відразу повели в кабінет до слідчого. За нею йшли двох чоловіків у військовій формі та доставили на допити. Слідчий, високого росту, розмовляв російською мовою та почав допитувати Мотрю. Допити тривали десять днів. На четвертий день її катували, допитуючись про її рідного брата.

Її без свідомості після страшних допитів кожного разу доставляли у камеру. Коли приходила вона до свідомості, знову вели до слідчого.  На девятий день її так побили, що вона в камері більше не прийшла до свідомості і померла. Так не витерпівши страшних катувань слідчого, СЛІПЧУК МОТРЯ АНДРІЇВНА  відійшла в небуття. Вічна її память.

Детальніше тут https://poglyad.te.ua/heroji-ternopilskoho-krayu/strongna-dopytah-u-vyshnivtsi-do-smerti-zakatuvaly-motryu-slipchukstrong.html

Пока вы будете смотреть футбол...

«Пока вы будете смотреть футбол, Россия будет убивать украинцев на Донбассе», - полковник ВСУ обратился к болельщикам


«Я, полковник Сергей Собко, командир 128-й отдельной горно-штурмовой бригады, обращаюсь ко всем футбольных болельщикам.

Россия хочет использует вашу любовь к футболу, чтобы обелить себя в глазах мира. Чтобы вам показалось, что это цивилизованная, открытая миру страна.

На самом деле это обман. Цинизм России не имеет границ. Россия продолжит врать, убивать и издеваться над человеческим достоинством. Пока вы будете смотреть футбольные матчи, она продолжит убивать украинцев на Донбассе, как делает это каждую неделю, каждый день, уже пятый год подряд, начав подлую войну против Украины.

Она продолжит врать, что не имеет отношения ни к катастрофе Боинга МН17, ни к убийствам критиков Кремля, что ее войск нет в Украине и Сирии, что она не вмешивается в выборы в других странах.

Она продолжит издеваться над человеческим достоинством, удерживая 68 украинских политзаключенных в своих тюрьмах. Один из них – Олег Сенцов - три недели назад бросил вызов тоталитарной России, объявив голодовку в тюрьме за полярным кругом. Олег будет голодать и тогда, когда вы будете наслаждаться футболом, потому что уверен, что его смерть – единственный шанс привлечь внимание мира к настоящей сути репрессивной и тоталитарной России.

Россия отправила его за полярный круг из-за страха, чтоб лишить голоса. Поэтому сегодня его голос – это мы. Мы требуем освобождения всех незаконно удерживаемых украинских политзаключенных. Вместе мы заставим Россию играть по правилам», - призвал полковник украинской армии.

Спорт вне политики?

  • 05.06.18, 12:10
Одни рассказывают, что не хотят иметь дело с Россией из-за ее отношения к другим странам, массовых убийств, пропаганды, ну сами знаете. Другие же "А я не занимаюсь политикой" и хештеги "спорт/искусство/что-то там еще вне политики". Для вас эти убийства, пытки, выжженная земля, террор на 5 лет всего лишь политика? Это даже не говоря о Голодоморе и концлагерях

Думки...

  • 29.03.18, 15:10
Люди іноді пишуть "Держава має бути християнською/атеїстичною/язичницькою/націоналістичною/толерантною і т.д. (потрібне підкреслити)". А от чому б не виділити  кожній групі свій куточок і хай по ним своїх "тарганів" вигулюють, а державу будувати спільно? 

На вас якось вплине якщо сусід виявиться геєм чи сатаністом? Чим заважає книжка з націоналістичним лідером на обкладинці на вітрині магазину чи язичницькі зібрання на капищах?  Хіба буде ефект на людей від слів про пекло, теорію еволюції чи расу, сказаних в сотий раз, чи після погрому тематичних виставок? 

Звідки ви знаєте, що саме ваша ідеологія істинна, що насильно тулите її іншим?

А ми все більше схожі на їх віддзеркалення...

  • 26.03.18, 13:20
Що страшніше, читати про смерть дітей у вогні в кінотеатрі чи те, як радіють свої ж з цього "Мокшанє померли!"?

Я ще розумію радість коли впав літак з доктором Лізою і якимось хором приспішників недорусского мира, радію повідомленням, як наші хлопці відбивають атаки. Пу і Мільчакова і сама не проти в котлі зварити 

Але оце? Народ, що з вами?

Жіночий портрет

  • 08.03.18, 16:05


Ти чесна жінка, ти не продаєш

своєї вроди й пестощів за гроші,

нещирих поцілунків не даєш

за лакомство нещасне, за розкоші.

Ти горда жінка, ти не увійшла

в кубельце, звите дружніми руками,

найтяжчу працю ти собі взяла,

несеш мовчазно довгими роками.

Ти добра жінка, слів терпких нема

у тебе для таких, що «впали низько»,

хоч злидні перетерпіла й сама,

хоч і тобі була спокуса близька.

А ти не впала. Чом же ти чола

не можеш гордо зняти перед тими,

що продають себе задля срібла,

ганяючись за примхами пустими?

Ти щира жінка. Тим своє чоло

ти хилиш низько, про таких згадавши,

що продаються; знаєш, як було

їм гірко й солодко, в неволю впавши.

Бо продалась і ти. Не за срібло

і не за ласощі, не за дарунки,

але за те пестливеє тепло,

за любі речі та за поцілунки…

Се ж голод серця гнав тебе за тим,

у кого в очах діаманти ясні,

чий сміх тобі здавався золотим,

а кучері були, мов грона рясні.

Не тіло ти, а душу продала,

свій хист і розум віддала в неволю,

у каторгу довічну завдала, –

і гірко й солодко тобі до болю.

27.11.1906

Леся Українка

Такі самі?

  • 11.02.18, 18:46
От цікаво коли люди стали подобою своїх катів, які глузують та цитують Задорнова під новиною про падіння  літака? Це при тому, що інформація щодо відсутності українців на борту з'явилась пізніше цих глузувань, та і взагалі будь яка інформація про людей


Помер Леонід Каденюк...

  • 31.01.18, 13:40
Гуляв по парку, стало зле, швидкої не дочекався...
Світла пам'ять...