"Ну бывает"

  • 01.04.22, 13:15
Я ніколи не розуміла фемінізм але це вже нікуди не лізе. Ще одна причина до небаченої раніше злості та русофобії
Дівчина в Інстаграмі нагадала про згвалтування російськими військами українок, а манька їй виписує



Це чудо видалило комент але ж повимахуватись хочеться

Це в блозі olya.savinova

Колоризовані фото родини Косачів

Роботи Fix_you_pics


Леся Українка, 1901 рік


Леся Українка. Фото 1896 р.
Фото виконане в Києві в ателье Генріха Лазовського (вул. Прорізна, 4). З цього фото зроблено зображення Лесі Українки на купюрі в 200 гривень.

Олена Пчілка і Леся Українка. Ялта, сiчень 1898 p.


Ольга Кобилянська і Леся Українка. Чернівці. фото 1901 р.


Климент Квітка, чоловік Лесі Українки 


Леся Українка. Сан-Ремо. Фото 1902 р.


Леся Українка. Египет. Фото 1912 р.


Олена Пчілка (Драгоманова Ольга Петрівна) 
Київ, 1876 рік


Петро Антонович Косач, батько Лесі Українки. Рік одруження з Ольгою Драгомановою, 1868


Леся з братом Михайлом початок 1890-х


Михайло Косач (Обачний), брат Лесі Українки. Фото 1889-1890 років


Микола Косач, брат Лесі



Ізидора Косач, сестра Лесі


Оксана Петрівна Косач-Шимановська, сестра Лесі


Ольга Петрівна Косач-Кривинюк, сестра Лесі



Леся, 1888 рік



Леся Українка. Київ, травень 1913 р. Фото Ю.Тесленка-Приходька.

Померла вдова Василя Стуса

На 84-му році життя померла вдова відомого українського поета і дисидента Василя Стуса Валентина Попелюх

 Про це повідомила у фейсбуці її невістка Тетяна Стус.

"Велична, могутня Душа тепер розпросторюється над Світом.

Валя померла після тяжкої хвороби, на безмежно люблячих дбайливих руках свого сина Дмитра, під вибухи, у селі під Києвом, де тривають бої...
Валічка, я щаслива, що ми торкалися життями одна одну. І що провели поруч жаскі дні кінця лютого - початку березня, коли Душа Твоя так ніжно прощалася з цим виміром....
Люблю безмежно. Дякую, Господи, що дав мені шанс встигнути Тобі це сказати, мила моя..." - написала Тетяна Стус.






Знов дешеві хитрощі?

  • 25.03.22, 18:40
Пишуть, що за цим номером проводять соцопитування, питання дивні, особливо під час війни. Є підозра, що це чергова тупа спроба ворога схитрувати. Будьте обережні, все буде Україна


Мова і волелюбність як зброя


Росія висунула Україні 6 вимог. Перші п'ять із них, як бачиться Путіну, мають бути закріплені у Конституції України. 

   1. Відмова від руху до НАТО. Нейтральний статус України. Одним із гарантів якого готова стати Росія, яка напала на нашу країну.
   2. Російська мова – друга державна. Скасування всіх законів, що її обмежують.
   3. Визнання Україною Криму російським.
   4. Визнання Україною незалежності ДНР та ЛНР в адміністративних межах областей (включно з нині контрольованими Україною територіями).
   5. "Денацифікація". Заборона діяльності ультра-націоналістичних, нацистських та неонацистських партій та громадських організацій, скасування чинних законів про героїзацію нацистів та неонацистів.
    6. "Демілітаризація України". Повна відмова від наступального озброєння, під яке при бажанні можна підвести будь-які види озброєнь. (с) 

Я добре пам'ятаю це з дитинства, як Путін десь в 2000-х роках заговорив про закріплення другої державної мови в нашій Конституції, тоді був скандал, української мови стало трохи більше на телебаченні, як роками акцентували увагу на агресії Фаріон, що вона так чіпляється до російськомовних, робили їй імідж неадекватної, тепер розумію її і більше поважаю. Все проросійське, що вдалось нав'язати в дитинстві зникло з останнім Майданом, а інтернет та книжки показали правду

Путін вибрав найгіршу тактику з можливих, лізти в чужу Конституцію з чужою мовою, ставити свою маріонетку до влади, а незгодних з населення таврувати нацистами і ще більше дратувати, перетворити російськомовний край на пекло на роки, а потім і найбільше бомбити його. Хто після цього захоче до Росії чи вчити своїх дітей їх мові? Може харків'яни?  Чи переселенці з Волновахи, це той же Донбас, якої більше нема, відбудовувати треба? Навіть моя бабця, що служила в військах СРСР, все життя любила Росію та Януковича, скандалила з іншою бабцею, щоб та не розповідала мені про "фашистів з УПА", зараз плаче в трубку і називає скотами отих, що бомблять
Що в Путіна психічний розлад, то вже ясно, але що ж з іншими? Такі хвороби ж не заразні, начебто 

Не паліть Україну!

  • 19.03.22, 09:30
Інформація щодо погодних умов у Києві та Київській області

Наразі у столиці та Київській області спостерігається загазованість повітря, пов’язана з погодними умовами, що сприяють накопиченню забруднюючих речовин на поверхні землі.

Смог сьогодні не є причиною для паніки у суспільстві

Так, станом на 07:00 ранку 19 березня у Київській області не зафіксовано пожеж в екосистемах, у Зоні відчуження та поблизу ЧАЕС

Для довідки: протягом доби 18 березня вогнеборці ДСНС у Київській області ліквідували 21 пожежу на відкритих територіях, а саме загорання трав'яного настилу, які були спричинені необережним походженням з вогнем громадян.

Тому вкотре попереджаємо! Випалювання сухостою та сміття завжди негативно впливає на довкілля та здоровя людей. Сьогодні ж, це ще й злочин, який прирівнюється до диверсії!

Тому рятувальники закликають громадян припинити таку практику і не навантажувати наші підрозділи ще більше під час війни!

ФБ Головне управління ДСНС України в м. Києві


Окупанти скинули заборонені фосфорні бомби на Попасну

  • 14.03.22, 05:21
У ніч проти 13 березня до міста Попасна Луганської області влучили снаряди с фосфорними боєприпасами. Використання такої зброї суворо заборонене через їхній вплив на здоров’я громадян.
Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, такі снаряди містять запальну сполуку, температура горіння якої перевищує 800°C, що поширюється територією у кілька сотень квадратних метрів.

Ураження може викликати особливо тяжкі та болісні каліцтва або ж спровокувати повільну та болісну смерть. Для лікування цих поранень потрібен спеціально навчений медичний персонал, який під час роботи теж може отримати фосфорні рани.

Денісова наголошує, що використання фосфорних боєприпасів проти мирного населення суворо заборонене Протоколом III до Конвенції про конкретні види звичайної зброї, які можуть вважатися такими, що завдають надмірних ушкоджень або мають невибіркову дію.

Омбудсменка каже, що обстріл окупантами мирного міста такою зброєю є військовим злочином та злочином проти людяності, відповідно до Римського статуту міжнародного кримінального суду, і має бути врахований під час розгляду справи про геноцид українського народу Міжнародним кримінальним судом.

«Звертаюся до країн-членів ООН прискорити створення Спеціального трибуналу для покарання злочину агресії проти України. Жоден злочин керівництва держави-терориста рф та її рашистських військ не повинен залишитися без покарання», — додала вона.

https://hromadske.ua/posts/okupanti-skinuli-zaboroneni-fosforni-bombi-na-popasnu-u-chomu-nebezpeka

Сперва они крадут слова, потом смысл (с)

  • 10.03.22, 07:36
Сперва советский союз украл  борьбу с фашизмом, выдавая себя за главного борца. Хотя сам совок первые 2 года войны отлично себя чувствовал в союзниках Гитлера и делил карту Европы, нацизм(как форма фашизма) абсолютно не мешал, не говоря уже о схожести советской и нацисткой систем. 

Позже,  уже россия украла само определение фашизма. Сегодня в голове большинства россиян фашизм - это вовсе не фюрер, который единолично управляет страной. Это вовсе не физическое и политическое уничтожение оппозиции. Это не уничтожение свободы слова. Это не дикий милитаризм и угрозы миру ядерным пеплом. Это не шовинизм, которым наполнено информационное пространство. Это не культ войны "можем повторить". Это не претензии на территории суверенных госудрств. Это не пропаганда уровня распятого мальчика,  которому позавидовал бы сам Геббельс. Это не репрессии. И это даже не тотальное обесценивание жизни человека в самой же россии. 
Нет. В голове россиян фашизм - это невосприятие и противление самому же фашизму.

В момент такой подмены сути понятия, весь цивилизованный мир стал "фашистским" и почему-то "агрессивным". Думаю примерно так же видит окружающих сумасшедший, который идёт по улице и размахивает во все стороны  топором. 

Теперь мы точно можем ответить на вопрос, который, наверное, каждый задавал себе ещё в школе, проходя историю нацистской Германии и репрессий в совке,  ответ на вопрос - "как"?! Как общества в ХХ веке могли так оскотиниться?! 
Последние почти 2 десятка лет истории россии - наочное пособие. 

Но есть одно существенное отличие. В первой половине ХХ века практически отсутствовала возможность доступа к любой информации, кроме пропаганды. Ровно как и для жителей Океании в романе "1984". У вас же, россияне, она есть. Но правда вам не нужна. Нет, не просто не нужна - вы ее боитесь. Почему?! Потому что она настолько чудовищная для вас, что вам комфортнее оставаться чудовищами. 

Но за все придется платить. В ХХІ веке нет места успеху для государства, выбравшего тоталитаризм и агрессивный путь восстановления империи. Просто потому что это неизбежно влечет за собой изоляцию. Особенно болезненную для страны "бензоколонки". Более того, такие системы абсолютно подавляют частную инициативу, которая и есть двигателем прогресса современного мира. В ХХІ веке само понятие успешного государства никак не определяется территориями, колониями и даже наличием ядерного оружия. 
Кстати, ваша власть и пропагандисты прекрасно это понимают. Потому создали вам альтернативную реальность из триггеров прошлого, как та же "борьба с фашизмом". Зачем?! Все просто - чтобы наделить иллюзорным смыслом никчемную жизнь на обочине без хоть какого-то шанса на светлое будущее.  

Сложно сказать зачем я это написал. С 14го года это тот случай, когда если нужно объяснять - нет смысла объяснять. Потому не имею иллюзий по поводу того, что этот текст что-то изменит. Тем не менее, когда фашистское опьянение пройдет и наступит тяжёлое похмелье, найдите в себе хотя бы смелость честно сказать - "я не хотел принять правду", а не сопливо стонать "я не знал", как ваши представители "аналоговнетной второй армии мира", которые уже поняли что наклеить на авто "можем повторить" и реальная война с одной Украиной - это две большие разницы.

В конечном итоге, ирония заключается  в том, что именно под лозунги защиты "русского мира", фюрер уничтожил этот мир в головах даже тех украинцев, у которых он был. Ваш фашистский режим ненавидит сегодня вся Украина, независимо от региона, национальности, языка и даже  вероисповедания. Весь "русский мир", которого ещё 23го февраля хватало в том же Харькове, исчез так же, как "непобедимый" СУ-35 над небом Украины. Его обломки если и останутся, то разве что в форме до предела маргинализированных сумасшедших.

Неряха

  • 08.03.22, 07:33
Victor Tregubov: Представьте человека, который вообще не моется и задницу не вытирает, и мусор весь в квартире бросает под ноги. То есть такую совсем уж чушку-чушку. Нет, он в целом хороший человек, стихи пишет, даже какое-то образование есть, но вот такая дырка у него в голове - неряха он. Ему пофиг, просто лень следить за собой и жилищем.

Естественно, через некоторое время у него заводятся паразиты. Сначала клопы-тараканы, а потом и крысы.

Живет этот человек при этом в многоквартирном доме. Крысы, мухи и тараканы начинают разбегаться по чужим квартирам. Другие с ними борются. Неряха тоже борется, но так себе: тараканов лупит тапком, а крыс вообще боится, залазит на стул и оттуда уговаривает уйти по-хорошему.

И вот в доме начинается эпидемия лептоспироза. Соседи начинают болеть, а кто-то даже умирает. Приходят они к чушке и говорят: дорогой, а ведь мы тебе щас звезды дадим.

А он им:

- Ребята, я, что ли, к вам заразу заношу, или все-таки крысы? А ничего, что я от них даже больше, чем вы, страдаю?

Определенная логика в его словах, конечно, есть. Но его все равно побьют.

Так и ты, простой русский человек либеральных взглядов. Конечно, виноват ты опосредованно.

Но если бы подмывался вовремя, может, путины бы и не завелись.