хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Для «Просвіта Кривий Ріг» український переклад

Я знаю - місто буде


 

 

Важко повірити, але зараз, коли велика частина криворожан не в змозі думати ні про що інше, окрім подій на південному Сході, або навколо міськводопостачання, існують оптимісти, які вважають, що усі війни колись закінчуються, і вірять в красиве, гармонізоване суспільство скорого майбутнього України в цілому і Кривому Розі окремо.

 

Одним з таких людей є директор ТОВ "Эталонбудсервис" Олександр Казаченко. Війскова в минулому людина, до мозку кістки практична, не терпляча утопічних вигадок, він, проте, стверджує, що на закруті річки Саксагань,  в Жовтневом районі, в найближчі 17 років можна побудувати зразково-показовий житловий комплекс з 70 будинків підвищеної поверховості і комфорту. Причому, придбати ці квартири зможуть і учителі, і шахтарі, і продавці магазинів.

 

Скажете "Неймовірно"! Але коли починаєш розмовляти з Олександром Володимировичем, розумієш, що у цієї людини нічого неймовірного не існує.

 

Є чіткі етапи втілення в життя задуманого.

 

- Олександр Володимирович, як Вам прийшла в голову думка побудувати мікрорайон з хмарочосів і чому саме в Жовтневому районі?

- Думка прийшла, коли одного разу я побачив щілини від випавшої цегли на одному будинків, побудованих в 60-і роки минулого століття. Будівлі ці будувалися, як тимчасові, на 25 років, без фундаментів і з порушенням технології будівництва. Вони вже почали розвалюватися. Чи варто чекати моменту, коли вони падатимуть, ховаючи під розвалинами своїх мешканців?

 

Ці будови  треба зносити, а на їхньому місці зводити нові, зручні і міцні, що називається "На віки". А Жовтневый район мною вибрано тому, що я тут живу і тут існує значне скупчення вищеописаних "хрущовок" і "брежневок". До речі, стан "сталинок" не набагато кращий. Їх дешевше прибрати, ніж відремонтувати.

- Але таке будівництво - процес витратний, та і люди у нас не настільки багаті, щоб купувати житло в нових будинках. "Де вихід"? Спитаєте Ви. відповім так, "Головне побудувати перший  будинок. Далі мешканці будинків які призначено під знос, переселяються в нове житло, а інші квартири перезаселяються до момент зносу. і процес пішов...

Стосовно купівельної спроможності населення, той тут Ви праві. Влада України ні як не зрозуміють, що бізнес в убогій країні невигідний. Люди не можуть купувати собі якісні продукти, хороший одяг і побутову техніку, тим більше житла і автомобілі. А орієнтуватися тільки на зовнішній ринок ризиковано.

 

Ситуація, що сталася з постачаннями в Росію, це довела. Значить, треба ухвалювати закони, які змусять багатих людей вкладати гроші в економіку України, а вивезення капіталу зроблять невигідним. Зрозумійте, чим більше населення заробляє,  тим більше захоче витратити. Чим стабільніше матеріальне становище, тим більш охоче беруться довгострокові кредити. І машина завертілася! -Але для цього і потрібний закон про люстрацію, щоб депутатський корпус оновився. До влади повинні прийти люди, що не заплямували себе в яких-небудь протизаконних справах, у яких закордонних рахунків немає і бути не може. Тільки так можна змусити "еліту нації" працювати на економіку України. А то для багатьох з них Україна стала чимось на зразок робочого місця, де можна запрацювати грошей, щоб витратити їх в іншій країні.

- Але навіть на спорудження одного такого будинку потрібні чималі засоби. У вас вони є?

- У мене немає. Але є люди, які охоче вкладуть капітал в такий вигідний бізнес, як будівництво. Не повірите, але 1 гривня, вкладена у будівництво, приносить 3 гривні чистого прибутку, а одне робоче місто в будівництві породжує вісім робочих місць в суміжних виробництвах!  Тут  рентабельність реально висока.

 

 А початок втілення в життя такого масштабного і довгострокового проекту неминуче приведе до створення нових робочих місць. Місто стане сучасним центром "Територією Якісного Життя" висококласної екології, високих технологій, витонченого мистетцтва містом. Ми ж, поки що, милуємося нашими квітковими годинами, фонтанами та дзвіницею. 

Так чому нам не перебудувати місто на основах технологій 21 століття?

. Так чому нам не створити - Ви говорите так, немов не йде війна, коли ворог будь-якої хвилини може з'явитися і в нашому місті.

- Я враховую це, і тому всіляко допомагаю нашій армії і матеріально, і підтримавши пункт прийому допомоги від жителів нашого району. Війна - це нестабільність. А нестабільність - це смерть бізнесу. 

Тому для мене, як для ділової людини, украй важливо, щоб війна закінчилася якнайскоріше. Але в подіях, що відбуваються, як не дивно, є і деякий плюс. Хлопці, що пройшли пекло АТО, повернутися звідти іншими. Вони не захочуть більше миритися з беззаконням влади. І влада вимушена буде зважати на їх думку. Станеться свого роду народна люстрація, коли порушувати закони стане небезпечно.

Що ж, залишається тільки сподіватися, що в Україну скоро прийде світло, а Олександр Казаченко здійснить свої плани. Адже найнеймовірніші мрії стають реальністю, якщо за них береться розумна людина з добрими намірами.


 2013 рік. Записав Плюта

Детальніше про це: https://www.facebook.com/shtabnaczah/?ref=bookmarks

5

Коментарі

116.09.14, 10:07

Просто?

    216.09.14, 14:25

    Чим прjстіше тим складніше, а чим складніше тим простіше. Блог "Крим-Україна"

      320.09.14, 19:40

      Не вірю.

        Гість: Пуаро

        421.09.14, 06:27

        При всём уважении, но это невозможно!

          522.09.14, 06:57Відповідь на 4 від Гість: Пуаро

          При всём уважении, но это невозможно!
          Мы рождены, что бы сказку сделать былью!

            65.10.14, 15:49Відповідь на 3 від ЯКриворожанка

            Не вірю.А по суті питання? http://www.kmop.org.ua/p1486

              75.10.14, 19:33Відповідь на 6 від КРИВОРІЖЖЯ

              Я його не знаю, але дивлюся на обличя і не вірю. Не викликає він в мене довіри. Так само, як я не вірила вашому кандидату в депутати, але інші були ще гірші.

                824.10.14, 11:16Відповідь на 7 від ЯКриворожанка

                Я його не знаю, але дивлюся на обличя і не вірю. Не викликає він в мене довіри. Так само, як я не вірила вашому кандидату в депутати, але інші були ще гірші.Не знаєте? Не судіть. По перше, по-друге йому не потрібна Ваша віра, йому захотілося прославитися в віках криворізьких історій як людина,що збудувала місто для себе і своїх співгромадян. І третє-він же не йде по 37 виборчому окрузі! То чого Вам перейматися? Спостерігайте...