Из новостей о наших каннибалах

  • 19.03.16, 21:08

Очевидным представляется, что прокурор Матиос принял государственный процесс евроинтеграции достаточно буквально, и вместо работы, проводит много времени за границей, тратя огромные деньги.

Очередной кандидат на должность Генерального прокурора Украины А.Матиос хотя и не просит премьера А. Яценюка переписать закон «под него», в отличие от своего коллеги С. Горбатюка, но вместе с тем отмечается «другими достижениями» своей прокурорской карьеры, и без зазрения совести, на фоне общего тотального обнищания населения, под лозунгами яростной борьбы с коррупцией, тратить сотни тысяч гривен только лишь на одни заграничные поездки.

Яркий тому пример — зимние каникулы Анатолия Васильевича, на который обошелся нашему герою «ни много ни мало» в 30 000 долларов США, то есть в сумму большую годовой заработной платы Генерального прокурора Украины.

Примечательно, что Анатолий Матиос вместе с женой Ириной Барах пару недель отдыхал в пятизвездочном отеле «Альпийский королевский гранд отель в Греден», который расположен в Австрии.

Из открытых источников известно, что стоимость авиаперелета указанного маршрута составляет в среднем 2000 долларов США за одного пассажира, а проживания в этом отеле в Новогодние праздники в двухместном номере стандарт составляет около 2000 долларов США в сутки.

Но семейный авиаперелет по маршруту «Киев — Инсбрук» — «Вена — Киев» обошелся А. Матиосу значительно дороже, ведь военные прокуроры могут позволить себе и бизнес-класс.

В следующей публикация, мы расскажем об очередном вояже Анатолия Васильевича в другие европейские страны.

Очевидным представляется, что прокурор Матиос принял государственный процесс евроинтеграции достаточно буквально, и вместо работы, проводит много времени за границей, тратя огромные деньги. Вместе с тем, с огромным интересом будем ждать электронной декларации Анатолия Васильевича, ведь расходы на его другие праздничные вояжи не менее впечатляющие.


Я не зря называю их каннибалами. Эти твари тратят огромные деньги, украденные у всех нас. Они ни в чем себе не отказывают в то время, когда наши лучшие люди гибнут на Донбассе, когда онкобольные дети умирают, не имея средств на операции и лекарства, а пенсионеры буквально голодают. Как вы думаете, чего эти упыри заслуживают? И оно еще открывает свой поганый рот о "мародерах в зоне АТО"? Вот кто настоящие мародеры. Они жрут нашу нормальную жизнь, а значит, и нас  с вами. Каннибалыangry

Девочкам на заметку

  • 19.03.16, 00:41

Задумывался ли ты почему японские женщины так хорошо выглядят? Ведь они до старости сохраняют упругую кожу, изящную фигуру и здоровые волосы.

Как же им это удается? Одни специалисты утверждают, что фарфоровая кожа жительниц страны восходящего солнца — это природный дар, другие — что это результат особого питания и ухода.

1

Наверное, здесь имеет место и то, и другое. Но если природа нам не подвластна, то перенять у японок тонкости ухода за кожей мы обязательно должны.

Следуя их примеру, для ухода за лицом нужно использовать исключительно натуральные компоненты, одним из них являетсярис.

Традиционно гейши использовали рисовые отруби для смягчения волос и кожи головы. Они купались в рисовой воде и ополаскивали ею свои волосы.

Для достижения нежного фарфорового оттенка кожи японки использовали мешочек с рисовой мукой. Его окунали в горячую воду, а после этого подвешивали над миской, куда стекала рисовая вода. Этой водой умывались.

Рис питает кожу, защищает ее от УФ-излучения и предотвращает появление морщин. Домашние маски из риса бережно ухаживают за кожей лица, делают ее подтянутой и упругой. Сегодня наша редакция готова поделиться с тобой рецептом такой маски.

Японская маска для лица
ИНГРЕДИЕНТЫ
  • 3 ст. л. рисовой муки
  • 2 ч. л. мёда
  • 1 ч. л. сливок

Смешай все ингредиенты в однородную массу. Нанеси маску на лицо, шею и область декольте. Подержи ее 30 минут, а затем смой хорошенько водой, лучше использовать минеральную воду.

Делать такую маску рекомендуется 1 раз в семь дней, эта процедура подходит для всех типов кожи.

Мало кто знает, но главным секретом красоты японок является жизнерадостность. Они полагают, что плохое настроение ослабляет иммунитет и укорачивает жизнь. Так что улыбайся почаще!

Татуся Бо:

  • 16.03.16, 23:52

"Їбать ту Нюську" така архітектурна композиція открилася в криму. Там зображений ватоголовий желєзний довбойоп який робить непристойні дії з котом. Кіт в шоці. Композиція символізує статеву невибагливість ватоцефалів, і мужність котячу.

Шоб вам усім в тапки насрато було, дебіли.

хоча є й інші дані: 
В Бахчисарае открыли памятник российскому солдату, насилующему кота...
хоча є й інші дані:



К очередной годовщине аннексии Крыма в Бахчисарае неугомонные фанаты «русского мира» торжественно открыли памятник изнасилованному коту. 

Сия пропаганда зоофилии установлена в парке «Крым в миниатюре на ладони» по инициативе администрации заведения. Впрочем, сами инициаторы утверждают, что скульптура называется «Вежливые люди» и посвящена «Крымской весне».



И в тему

  • 07.03.16, 21:28
День светога Валентина. Вы ходят из салона такси бухой кент с чувихой. И он ей так ласково: - Бля! Астарожно! Поломаешь цветы в хлебало дам!
.... уто чувства!

И никаких кортежей!

  • 04.03.16, 22:37

Баба Ліза - то наше всьо!!!

Афера на 35 мільярдів: Що не так з системою житлових субсидій

  • 03.03.16, 18:47
Згідно з висновками міністерства фінансів, на субсидії в Україні виділяється більше коштів, ніж реально споживається послуг.

Ілюстрація:tsn.uaІлюстрація:tsn.ua
Навесні 2015 року уряд наважився на непростий крок. Підписавши з МВФ угоду про програму розширеного співробітництва - EFF, Кабмін зобов'язався поступово скорочувати дефіцит "Нафтогазу" і до 2017 року відійти від держпідтримки монополіста. Запорука успіху - підвищення комунальних тарифів для населення. Про це пише Галина Калачова на сайтіЕкономічної правди, передають Патріоти України.

Підвищувати тарифи відразу після Майдану, коли напруга в суспільстві зашкалювала, було все одно що кинути запалений сірник в суху копицю сіна. Для запобігання хвилі масових протестів потрібен був пряник. Вибір припав на оновлену програму субсидій для населення.

Скарбниці він обійшовся недешево. У 2015 році на субсидування населення державі довелося виділити понад 18 млрд грн при плані 24,4 млрд грн. Решта шість мільярдів в кінці року перерозподілили на інші цілі.

У 2016 році ціна питання підвищилася. Спочатку мова йшла про 43 млрд грн - стільки вимагав міністр соцполітики Павло Розенко. У грудні 2015 року, в розпал бюджетного процесу, Мінфін урізав апетити відомства до 35 млрд грн.

Соціального вибуху вдалося не допустити. Сплеск критики спостерігався з боку "Батьківщини", але з часом він вщух.

Зараз у прем'єра є привід рапортувати: "5,4 млн українських сімей не просто звернулися за субсидіями, а отримують ці субсидії. Кожен третій громадянин країни отримує пряму фінансову допомогу від держави".

За словами Арсенія Яценюка, субсидія - це "реальний механізм допомоги, який запропонувала держава для зменшення вартості комунальних послуг". Все б нічого, якби тільки цей "реальний механізм допомоги" не перетворився на приховану схему підтримки НАК на шкоду бюджету.

Мінфін знайшов проблему

У розпорядженні видання опинилася аналітична записка Мінфіну, з якої випливає: різниця в нормативах, які застосовуються для визначення розміру субсидій і обліку послуг, може призвести до перевитрати бюджетних коштів.

Нормативи, які використовуються для розрахунку розміру субсидій, в два рази перевищують показники, які використовуються при реальних розрахунках за послуги. Так, плата за газ при відсутності лічильників розраховується виходячи з нормативу 3 куб м, а для нарахування субсидії використовується показник 6 куб м.

"Норматив по витратах тепла для багатоквартирного будинку вище п'яти поверхів становить 0,0225Г / кал на кв м, а фактичні витрати тепла за лічильниками на 1 кв м опалювальної площі майже в два рази нижчі", - йдеться в записці.

Аналогічна ситуація з нормативами газу для індивідуального опалення. Субсидія нараховується з розрахунку 7 куб м на кв м, тоді як в приватному будинку в середньому споживається 300-400 куб м газу або 3-4,5 куб м на кв м, пише Мінфін. В результаті, згідно з висновками міністерства, на субсидії виділяється більше коштів, ніж реально споживається послуг.

Розенко c цим не згоден. "Висновки можна буде робити тільки в кінці опалювального сезону. Менше споживання було в теплий грудень, а ось січень був холодний, там вже буде інша картина", - говорить він.

Крім того, зазначає він, люди під час опалювального сезону сплачують за 1200 кубів газу по 3600 за тис куб м. Коли вони використовують цей соціальний обсяг, плата буде по 7600 грн за тис куб м.

"Розмір субсидії при цьому залишиться той же", - говорить міністр. Тобто всю цю "економію" люди зможуть використовувати в наступних місяцях.

У чомусь Розенко правий: загальну картину буде видно за підсумками опалювального сезону. Проте, зі спілкування з учасниками ринку і чиновниками ясно одне: програма субсидій обернулася проблемою і для бізнесу, і для скарбниці.

Фантики замість кешу

Левова частка складнощів пов'язана з урахуванням цих грошей по ланцюжку контрагентів.

Одне із джерел проблеми - авансовий принцип виплати субсидій.

"Людина спожила газу на 500 грн, а за нормативами їй нарахували 800 грн субсидії. 500 грн зараховується, а 300 грн лягає в аванс на наступний місяць. Планувалося, що під час опалювального сезону споживання збільшиться, і аванси перекриються, але це не так" , - пояснює співрозмовник видання з уряду.

Весь жовтень, листопад і першу декаду грудня стояла відносно тепла погода, і переплати росли.

"На цьому грунті у постачальників виникають проблеми. Оскільки субсидії безповоротні, "зайве" перераховані гроші в бюджет не повертаються. У підсумку ми з цими авансами нічого не можемо зробити і зобов'язані безкоштовно постачати газ в їх рахунок", - пояснює один з учасників ринку.

На початок лютого, за оцінками представників ринку, обсяг переплат в країні досяг 4-4,5 млрд грн. У Мінфіні стверджують: це нікого не влаштовує. "Ми переплачуємо, якщо люди споживають менше", - говорить чиновник з Мінфіну.

Державі це невигідно і ще з однієї причини. Всі теплокомуненерго споживають газ. Вони постачають тепло в будинки. Є два типи будинків: в одних стоять лічильники, в інших - ні.

"У Києві лічильниками оснащено 4,5 тис будинків з 11,5 тис. Тут починає грати нормативний метод. Якщо немає лічильника, людям налічується газ за кв м. Через зношені системи теплопостачання втрати газу становлять до 20%, і люди, які живуть без лічильників, оплачували ці втрати в тепломережах за нормативом. При оформленні субсидій всі ці "обігріви вулиць" лягають на державу", - пояснює директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Постачальників комунальних послуг це не влаштовує - зростання віртуальних авансів вимиває у них готівку, пояснює співрозмовник видання з міністерства.

"Рівень негрошових розрахунків по ланцюжку учасників - 95-96%. Якщо відбувається переплата по субсидіях, то обсяг цих взаємозаліків в ланцюжку починає рости, і реальні кошти просто видавлюються. В результаті у постачальника є купа віртуальних грошей, але немає живої "готівки", - пояснює він.

До слова, гроші на субсидії постачальники так і називають - віртуальні "фантики". Вони вказують на ще одну проблему. Кінцевим одержувачем коштів в розрахунках за газ визначено "Нафтогаз". Перекидання субсидійних коштів на нього згідно із законом можливий в двох випадках: в рахунок погашення боргів перед компанією або в рахунок оплати планових поставок газу.

"Якщо нам належать ці "фантики" на 4 млрд грн, але у нас немає боргу перед" Нафтогазом ", а за поставки потрібно заплатити тільки 1 млрд грн, то НАК ми можемо віддати тільки один. Решта три просто "зависають" на рахунках як борг перед населенням", - пояснює представник ринку.

Втім, незважаючи на складнощі з розрахунками по ланцюжку, зазначає Харченко, у випадку з постачальниками не все так однозначно.

"Поки ціна на газ для населення не зрівняється з ціною для промислових споживачів, у постачальників буде можливість грати: заводити газ як соціальний, виводити - як промислове шпигунство", - говорить він.

У вересні 2014 року ще віце-прем'єр Володимир Гройсман знизив норматив по газу в 1,3-2 рази. Він заявив, що це дозволить заощадити державі 400-500 млн дол щорічно і ліквідувати схеми "сірих" заробітків газовиків.

Хоча кошти на субсидії виділяються як "субвенція з держбюджету місцевим бюджетам", йдуть вони безпосередньо постачальникам - облгазам та обленерго, минаючи місцеві бюджети, каже заступник виконуючого директора Асоціації міст України Олександр Слобожан.

У свою чергу у комунальних підприємств відсутні механізми виплати зарплати, закупівлі техніки, запчастин і сплати податків за рахунок коштів субсидій.

У найгіршій ситуації опинилися підприємства, в яких витрати на електроенергію і газ незначні. Це водопровідні підприємства, які вжили енергозберігаючі заходи і максимально скоротили споживання електроенергії, підприємства по обслуговуванню житлових будинків і вивезення сміття.

У них мінімальні витрати на електроенергію і газ. Тобто таким підприємствам вкрай складно перекрити борги, що виникли через переплату.

"Ми прораховуємо різні варіанти вирішення всієї цієї проблеми: перегляд нормативів або введення коефіцієнтів. Плануємо розглянути це питання на найближчому засіданні уряду", - говорить джерело з Мінфіну.

Чи розгляне? Досі Кабмін до цього не прагнув. Про проблему вимивання коштів з бюджету стало відомо не сьогодні. Восени 2015 року, напередодні опалювального сезону, в уряді про це знали, але вважали за краще відмовчатися.

Причин було багато: Мінсоцполітики гальмувало перегляд формули розрахунку субсидій, руки до зміни нормативів у міністерства не доходили. Профільний регулятор реорганізовувався і не встигав змінити формулу розрахунку тарифів.

Зараз на рівні Мінфіну обговорення теми активізувалося. Аналізом ризиків для бюджету, пов'язаних з системою субсидій, займався департамент фінансово-виробничої сфери та майнових відносин.

Пройшов слух, що департамент підготував аналітику, але з обговоренням цих матеріалів з керівництвом міністерства виникли складності.

Розрахунок не складався

Відгуки про вплив системи субсидій на бюджетну систему в відомствах звучать найрізноманітніші: від того, що вона прикриває тіньовий ринок газу, до того, що це геніальний за своєю простотою спосіб фінансування НАК.

Нехай він збитковий для бюджету, але зате дозволяє уряду розповідати МВФ, що в 2016 році дефіцит монополіста вдасться звести до нуля.

Як відомо, в 2016 році уряд передав НАК в управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі. За інформацією джерела видання, в міністерстві поки не визначилися, що робити з цим "щастям". "Бачимо проблему з оцінкою збитків НАК", - лаконічно висловилося джерело видання в МЕРТ.

Складнощі з оцінкою збитків не дивні. Діюча система субсидій - одна з їх причин. "Держава дотує монополіста через механізм субсидій", - зазначає Слобожан. У зв'язку з цим побачити реальний фінансовий стан монополіста в чистому вигляді вкрай складно.

Зі сплатою податків теж не зовсім склалося. Розрахунки за газ за допомогою субсидій припускали залік з рентою. Сенс полягав у тому, що гроші по ланцюжку доходять до ДК «Укргазвидобування», чий газ йде на потреби населення і яка платить ренту в бюджет. Рента - джерело фінансування субсидій. Далі коло запускається заново.

Це не спрацювало. У 2015 році НАК не розрахувався з УГД за газ, а УГД реструктурувала свої зобов'язання по ренті. До кінця 2015 року ситуація вирішилася: НАК погасив борг, а компанія сплатила ренту.

"За підсумками року заплатили 20 млрд грн податків. З них 14,735 млрд грн ренти, з яких 12,89 млрд грн - за газ", - уточнив глава правління УГД Олег Прохоренко. "Весь грудень і січень УГД закривала клірингом." Живих "грошей там не було", - сказало виданню джерело в ДФС. Тобто податки надходили у віртуальному вигляді.

Непрозорість ризикує зберегтися

Навряд чи фінансові відносини "Нафтогазу" зі скарбницею в найближчій перспективі стануть прозорішими. У 2016 році Кабмін продовжить підвищувати тарифи.

"Остаточної моделі підвищення вартості комунальних послуг ще немає. Є різні варіанти. Багато що залежить від цін на газ в третьому-четвертому кварталах. Плюс курс неясний. Однак я ризиків по субсидіях не бачу", - говорить Розенко.

Меморандум поки узгоджується з МВФ - тихо і в суворій секретності. В останній версії його проекту, яка є у розпорядженні видання, є такий новий структурний маяк: Кабмін прийме і оприлюднить рішення про підвищення тарифів з 1 квітня 2016 року. Робити це планується наступним чином.

Без перегляду нормативів і формул проблематика з системою субсидій триватиме. Заковика в тому, що зниження нормативів призведе до зменшення обсягів субсидій. Це як і раніше залишається соціально гострим моментом і вимагає політично складного рішення.

З більшою ймовірністю можливі інші заходи. Крім іншого в проекті меморандуму залишається діючий "маяк" - скоротити до кінця травня 2016 роки охоплюваність пільг на оплату за енергоносії, об'єднати пов'язані види допомоги та переглянути формулу розрахунку субсидій.

"Зараз у нас діють і пільги, і субсидії. МВФ хоче об'єднати їх в єдину програму субсидій. Зміна формули має на меті збільшити витрати на малозабезпечених і скоротити - на громадян із середнім рівнем доходу", - підсумував співрозмовник видання з Мінфіну. В ідеалі це повинно підвищити адресність субсидій для населення

Согласна с Базивым

  • 03.03.16, 17:43
Компрадор Арсеній
01.03.2016, 11:25  5658  20

Василь Базів

Чи буде Яценюк, як Гітлер, вивозити чорнозем з України?

Продати з молотка мільйон гектарів найціннішої на планеті української землі, йому, звичайно ніхто не дасть. Тут - не іграшки із Януковичем на Майдані, який саме його, кулявлоба, бачив своїм прем'єр-міністром, бо саме сепаратна змова із Хамом робила Кролика таким сміливим.

Цього разу, без сумніву, куля в лоб знайде героя, якщо він посягне на найдорожче, що було у нас і у наших предків, найдорожче і, напевно, уже останнє.

Я довго думав, хто вони? Банальні злодії, які, набивши кишені бюджетном баблом, повивозили сім'ї, як нардеп Іванчук, у Монако. Ненаситні амеби, що вдавилися відкатами і потрапили під каток швейцарського правосуддя, як уже не нардеп Мартиненко. Аферисти районного масштабу на кшталт депутата Пашинського, який замахнувся рейдерським вудилищем на "Житомирські солодощі", хоча Україна двох шоколадних зайців на печерському горбі не витримає. Словоблудний пастор, який викинув із власного вжитку десяти Заповідей Божих таку, яка не вписується у підвалини клептократичного режиму, опорою якого він служить, - таку неактуальну і застарілу заповідь "Не кради".

Відчувалося, що поставити в один ряд із бандами мародерів у час війни та окупації це огидно дріб'язкове зборище - значило би применшити їхню роль, опустити у клептократичному статусі.

Врешті, заява прем'єр-міністра про план торгувати нічим іншим, а самою Україною, її кров'ю і плоттю, відкрила, врешті, очі, - хто перед нами.

Зародилися такі, як вони, кілька століть тому, і, прошу звернути увагу, в епоху колоніалізму. В епоху, коли нації були рабами чужих народів. Але знаходилися у середовищі поневолених такі покидьки, які наживалися на рабстві. Торгувати батьківщиною. Торгували свободою.

Компрадор - з тих часів ввійшло у вжиток ім'я цих покидьків. Важко втримати емоції, коли йдеться про посіпак колонізаторів, але є навіть науково вичерпна характеристика їхніх огидних пих.

По-перше, компрадори - це ті, які наживаються на продажі за кордон природних ресурсів своїх народів з користю для чужих народів. Допомагають грабувати одноплемінників і плюндрувати землю, на якій народилися.

По-друге, компрадори торгують народними дібрами не безкорисливо, а надприбутково для своїх сімей. В епоху колоніалізму десь у південно-східній Азії не було офшорів, але саме з тієї пори йде загальноприйнята для народних депутатів України і членів уряду України "державна" політика тримати вкрадені власні капітали за кордоном.

По-третє, компрадорами при посадах управляє виключно єдина мотивація - власне збагачення. Інших мотивів для вчинків для них не існує.

По-четверте, ця мотивація не може поєднуватися із національними інтересами співвітчизників і країн, громадянами яких вони є. Ці запроданці за визначенням гроблять економіку власних держав, бо їхній шкурний інтерес не сумісний із інтересом державним. Чим більше компрадорів при владі, тим стрімкіше ця держава деградує, падає і розвалюється.

Врешті, по-п'яте, влада компрадорів, а вони, як правило, володіють політичною владою, а не лише так званим бізнесом, опирається виключно на зовнішню силу. Компрадори черпають ресурси виживання на посадах не інакше, як ззовні. Їм підтримка народу, який вони грабують, до лампочки. Ну і що, що рейтинг на нулю? А зовнішній ресурс не дасть вигнати в шию. За цей якір тримайся і не втопишся у морі народного гніву. Поки не досягнуто поставлену ціль – поки не продано Україну, на перший раз так, її кавалок - мільйон гектарів для проби, - він, компрадор, не піде із посади.

Чий портрет я змалював? Уряду України. На чолі із компрадором Яценюком. Відважний такий фронтовик - оголосив "цену вопроса". Земля. От чому він так тримається посади. Як вош кожуха. Не піде, поки не продасть хоча б кавалок України.

І хоча батьківщина не має ціни, Яценюк продавав би українську землю за ціною, яка була би для порівняння така сама, як 100 доларів за "Мерседес", як для німців, чи магазин "Менше одного долара" за останнє покоління планшетів "Apple", як для американців.

Компрадори - це внутрішні окупанти. Зовнішні північні варвари топчуть нашу землю танками і руйнують градами. А окупанти внутрішні хочуть захопити її зсередини.

І виглядає фронтовий такий кролик надто завзятим. Такий бойовитий у клептократичному зугарі, що коли ми зловимо його за руку, занесеною над годувальницею, він услід за біснуватим Адольфом може пакувати ешелони із чорноземом, бо в порівнянні із нашим Даром Божим газ, золото, нафта, за що ще б'ються народи, - просто полова. Наш капітал - найцінніший. У цьому наше не тільки багатство незрівнянне, але й горе нездоланне від зазіхань розмаїтих зайд впродовж століть.

Але кишка тонка кроляча у новоявлених компрадорів. За що воювали тут, на берегах Дніпра і в підніжжі Карпат, козаки та гетьмани, гайдамаки та опришки, січовики та бандерівці, а тепер от кіборги? За Землю. Кров'ю своєю її поливали і поливають у цю мить, поки компрадори точать ножі на Матір.

Бо Земля - це Матір. А хто посягне на неї, на Неньку-Годувальницю, того наздожене, як це триває уже тисячоліттями, неодмінно куля розплати - якщо не в лоб, то в потилицю.

Василь БАЗІВ дл

А вы повелись? Я - нет

  • 28.02.16, 19:57
МАКСИМ ГОЛЬДАРБ: ВЛАСТЬ ОБМАНУЛА НАРОД, И У НЕЕ ЭТО НЕПЛОХО ПОЛУЧИЛОСЬ

 

Еще летом прошлого года «Публичный аудит» предупреждал людей о ловушке под названием «субсидии». Мы убеждали не вестись на нее, потому что это обман, который можно сравнить со снотворным уколом или успокаивающим для пациента, дабы он на какое-то время отключился, не чувствовал опасность.

Достаточно правильно оценить мнение министра Розенко: «Главное достижение — это то, что удалось избежать социальных бунтов».

Вдумайтесь! Министр социальной политики говорит не о том, что субсидии помогли людям! Нет, не это было целью! Они пытались притушить назревающее социальное возмущение людей – «бунт», задурить людей, отвлечь, обмануть их и заставить свыкнуться с воровскими тарифами.

Год назад правительство приняло постановление № 848, с запуском которого ему пришлось повременить, чтобы народ не отшатнулся от «сыра в мышеловке». Но сейчас оно действует, декларируя, что:

1) пенсионер, проживающий с 20-летним внуком, который купил себе бытовую технику на сумму от 50 тыс. грн. без ведома деда за свои накопленные деньги, субсидии не получит;

2) учитель, врач, охранник, продавец, рядовой госслужащий с зарплатой в 2000 грн. субсидию не получат, если сделают ремонт в квартире, дороже 50 тыс. грн.;

3) бабуля, сдающая в аренду комнату студенту, о субсидии может забыть;

4) все, кто работают без оформления в установленном порядке трудовых отношений, субсидии не получат;

5) все, кто получают доход от содержания скота, птицы, других животных, о субсидии могут забыть.

Плюс штраф в размере начисленной субсидии.

Власть обманула народ, и у нее это неплохо получилось. Народ проглотил «таблетку-замануху» – люди бросились оформлять субсидии. А поступить нужно было иначе – отказаться от любых платежей по воровским тарифам, плюс отказаться от всех этих подачек.

Политика правительства — повсеместная ложь, извращение действительности с одной единственной целью — заработать. Причем, складывается четкое впечатление, что эти люди выполняют заказ на приведение экономики страны в такое состояние, когда ее, страну, можно будет купить за гроши или даже отдать.

Раз так, люди имеют полное право на гражданский протест: отказаться выполнять подобные «хотелки» власти. Повсеместно. Полностью.

МАКСИМ ГОЛЬДАРБ

Директор ОО «Публичный аудит»

ЭПИГРАФ