хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Полезная инфа к началу отопительно-ограбительного сезона

  • 02.10.17, 17:17

Ось так кияни почали реагувати на повідомлення "Київенерго" щодо боргів по теплу. Зверніть увагу, в переліку боржників значиться 29, це більше, ніж 22%. І це без врахування тих, в кого боргів менше тисячі. Якщо взяти до уваги, що велика кількість тих, хто отримує субсидії, то видно, що кияни перестали бути лохами, з яких намагаються просто так витягнути гроші під приводом комунальних платежів.
А тепер щодо того, які наслідки це може мати для тих, хто хоче почати воювати із з тепловими олігархічними компаніями.
Шановні громадяни.
Вашій увазі пропонується типовий договір на теплопостачання. Який затверджений Постановою Кабміну України 03.09.2009 за номером № 933. А останні зміни були здійснені зовсым недавно - 18.08.2017р.
Продивіться його перед тим, як мати будь-які стосунки із "Київенерго" або іншою теплопостачальною компанією. Особливо перед тим як Ви будете вирішувати, платити чи не платити за нав'язані послуги.

Пропонуємо звернути увагу на наступне.

1. Якщо у Вас такий договір відсутній, то будь-яки вимоги сплати за поставлене тепло НЕЗАКОННІ до тих пір, поки Ви ці вимоги не визнаєте!

2. Якщо Ви не впевнені чи є у Вас такий договір, то можете письмово звернутись до компанії, яка поставляє тепло, щоб вона Вам надала копію такого договору, на якому є Ваш особистий підпис.
Якщо відповіді не буде або не буде надано копії такого договору, то це означає, що такого договору не існує. А це знову означає, що будь-які вимоги сплачувати за надання тепла НЕЗАКОННІ!

3. Якщо у когось такий договір є і він підписаний саме Вами то треба взяти до уваги наступне.
а) Ви маєте право на внесення до договору змін щодо тарифів по наданню послуг. Якщо такі зміни не внесені, то вимоги сплати за поставлене тепло по новим тарифам НЕЗАКОННІ.
б) Ви маєте право також і на розірвання договору, якщо Вам такі послуги і по такій ціні не потрібні, і будь які розмови щодо того, що Ви не маєте на це право - НЕЗАКОННІ і мають за мету витягнути з Вас гроші!
в) Для того щоб розірвати договір не потрібно бігати за теплопостачальною компанією щоб вона відключила Вашу квартиру від центрального опалення. Ви маєте надіслати їй лише листа із повідомленням про це та
дати доступ для її працівників щоб відключити Вашу оселю від системи. Якщо компанія цього не зробить, або буде розповідати що це технічно неможливо, то це її проблеми! Бо у Вас вже договірні відносити будуть
припинені. І Ви можете за тепло, яке все-таки продовжує поступати не платити!
г) Якщо Ви не хочете встановлювати власне автономне опалення, то маєте право на узгодження іншої ціни за тепло, ніж Вам нав'язує компанія. Для цього треба цій компанії письмово повіідомити про намір укласти
договір або додаткову угоду за індивідуальною для Вас ціною! Справедливою буде саме та ціна, яка сплачується тими, хто користується субсидіями.

4. Якщо хтось Вам почне розповыдати, що договір не потрібен, або він є фактично укладений, бо Ви колись якось платили і таким чином це підтвердити, то ось цитата з "ПРАВИЛ надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення". Ці правила затверждені олігархічним Кабміном постановою № 630 від від 21 липня 2005 р. 
"пункт 8. Послуги надаються споживачеві згідно з договором, що оформляється на основі типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення 
(далі - договір)".
Бажаємо всім громадянам свідомої перемоги над олігархією.
https://docs.google.com/…/1Q15YiKbYpX3evrNNfkGzwcDlMvH…/edit

Громадяни мають самі правити своєю країною!
Громадянська організація "ПОСТУП"


Отдельное спасибо Геварычу за инфу

8

Коментарі

12.10.17, 20:16

вообще то хорошая статья. но... договор. в тепле тоже не дураки сидят. не хотите подписывать договор? хотите проконсультироваться со специалистами? окей - не вопрос. консультируйтесь, ваше право. а мы вам временно оключим отопление. пока вы не примете решение. ибо предоставлять вам услугу по отоплению у нас нет оснований, т.е. договора с вами. и я уже вообще молчу о том как обычный "пэрэсичный" гражданин будет аргументировать те тарифы, которые он считает справедливыми. тут нужна помощь как минимум специализированного института.
но в любом случае в избранное.

    22.10.17, 20:56Відповідь на 1 від vilga

    фиг отключат. у нас такая система, что не отключив весь дом, одну квартиру или несколько не отключишь

      32.10.17, 21:25Відповідь на 2 від ab absurdo

      гляньте на батарею в Вашем доме. к батарее подходит 2 трубы. вход и выход батареи. а между ними (до батареи) труба-перемычка с пробковым краном. скорее всего обычный кран откр/закр. вот только вопрос, а почему он стоит на этой перемычке. я кран никогда не разбирал, поэтому не знаю как он работает открыто/закрыто или прямо/в обход. когда сдавали наш дом 30 лет назад, на вопрос "а нафига этот кран?" строители ответили, мол если будет жарко у вас в квартире, вы можете отключить отопление в этой комнате. правда это, или просто ответили щоб не лезли с дурными вопросами не знаю.

        42.10.17, 21:52Відповідь на 3 від vilga

        Нет у нас ни такой перемычки, ни крана. Я спрашивала у коменданта

          52.10.17, 22:09Відповідь на 4 від ab absurdo

          ну дома разные, разводка разная. у меня в комнате стоит, в спальне и на кухне кажись нет. просто гляньте, от батареи до стояков он есть, или нет. у меня возле стояка, за портьерой и не видно. но он есть.

            62.10.17, 22:16Відповідь на 3 від vilga

            паралельна до батереї перемичка виконує три фукції:
            1. "відкрито" - частина теплої води розподіляється між батареєю та перемичкою і тоді батарея меньше віддає тепла.
            2. "відкрито" - батарея знята, вхід та вихід заглушено, споживач знизу не страждає.
            3. "закрито" - вся горяча вода йде через батарею.
            ===========================
            відключити окрему квартиру при вертикальній розводці тепла можливо але заморочливо оскільки не на одному стояку всі батареї.
            наразі впроважено горизонтальну розводку. там можливо.

              72.10.17, 22:33Відповідь на 6 від helsan

              У нас вертикальная

                82.10.17, 22:39Відповідь на 5 від vilga

                ну дома разные, разводка разная. у меня в комнате стоит, в спальне и на кухне кажись нет. просто гляньте, от батареи до стояков он есть, или нет. у меня возле стояка, за портьерой и не видно. но он есть.Нету нигде, дом старый. Тогда не предполагали никого отключать от центрального отопления

                  92.10.17, 22:44Відповідь на 6 від helsan

                  от і виходить, що є пункт 2

                    102.10.17, 22:47Відповідь на 8 від ab absurdo

                    у родителей была ещё хрущовка 60-го года, а крантик уже был..

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна