хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Заява-попередження_2

  • 04.11.17, 00:44

продовження

Конституція України дає це визначення,  закріплює його ст. 4 Цивільного кодексу.

Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно - правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй. Норми Конституції України є нормами прямої дії.

В відповідності до Цивільного кодексу ст.27 1. Правочин, що обмежує можливість фізичної особи мати не заборонені законом цивільні права та обов'язки, є нікчемним.

Ст. 21.,22 Конституції України: Усі люди с вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними. Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, НЕ Є ВИЧЕРПНИМИ.

В ст.48 Конституції України передбачено, що кожен громадянин України має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло. Це положення Основного Закону відтворює вимоги ст.25 Загальної декларації прав людини щодо забезпечення високої якості життя на засадах соціальної справедливості, досягнення гідного життєвого рівня. На жаль, це право в нашій державі сьогодні масово порушується. Це й мізерні заробітна плата та пенсії, злиденна допомога на дітей, а також постійні затримки з їх виплатою, високі і необгрунтовані тарифи.

Достатній рівень життя, що забезпечує свободу від бідності, є невід'ємним правом людини. На універсальному рівні це право знайшло відображення у Загальній декларації прав людини. Міжнародному пакті про економічні, соціальні і культурні права. Конвенції про ліквідацію усіх форм расової дискримінації. Конвенції про ліквідацію усіх форм дискримінації щодо жінок. Конвенції про права дитини та інших міжнародних документах.

Проблемою для людей стало незнання своїх прав, мовчазна згода, не поінформованість, інерційне мишлення.

Так держава в особі, починаючи з органів місцевого самоврядування і закінчуючи всіма гілками влади, Верховною Радою, а також гарантом наших прав і свобод Президентом України на підставах ст. 17 ЦК, ст. 38 ЗУ “Про місцеве самоврядування" зобовязані здійснювати захист цивільних прав та інтересів у межах, на підставах та у спосіб, що встановленні Конституцією України та Цивільним кодексом.

Це зазначено в ст. 19 КУ: Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України

Органи влади ігноруючи Конституційні норми, не придержуючись верховенства права, не створили і не забезпечили умови для додержання прав і свобод не створили умови для здійснення підприємницької діяльності (ст.42 КУ), не створили умови для повного здійснення громадянами права на працю (ст.43 КУ), унеможливили для задоволення своїх потреб користуватися обєктами права державної та комунальної власності (ст.41), лишили доступу до безоплатного ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування (ст.49).

І що найголовніше органи влади не реалізували ст. 48 КУ "Кожен має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сімї, що включає достатнє харчування, одяг, житло".

Не прорахована і не реалізована конституційна норма, достатній життєвий рівень, окрім як мінімального прожиткового мінімума, мінімальної заробітної плати, споживчого кошика, норм які не прописані в Конституції України.

Всі ці порушення і не виконання органами влади своїх повноважень, дозволяють монополістам-субєктам господарскої діяльності постачальникам енергоресурсів, знищувати націю, народ.

Навожу приклад:

Ваше ПОВІДОМЛЕННЯ на припинення газопостачання від 30.09.2017.складене представником ТОВ"Дніпропетровськгаз збут"

Поперше: згідно договору від 07.07.2010 року з ВАТ "ДНІПРОПЕТРОВСЬКГАЗ" Aaaaaaaaaa УЕГГ (ЄДРПОУ 24607936) № xxxxx про надання послуг виконавцем порушені п.30 п.п.1,3,8, пп.39-42; 

По друге: укладення договору на основі типового договору так само, як і оплата вартості спожитих послуг, є обов'язком споживача, що передбачено Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг  № 2494 від 30.09.2015, "КОДЕКС газорозподільних систем" : розділ VI,глави 4, п.5, п.п.2. Фактичний розподіл природного газу, належного споживачу (його постачальнику), здійснюється Оператором ГРМ в загальному потоці природного газу від точок його надходження в ГРМ до пунктів призначення споживача; розділ VI, глави 6, п.4. Оплата вартості послуг за договором розподілу природного газу здійснюється споживачем на підставі відповідного рахунка Оператора ГРМ на умовах договору розподілу природного газу.

Третє:

Відповідно до ст. 8  Конституції України в Україні визнається і діє принцип верховенства права. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.

Ця норма закріплена ст.4 ЦК і розтавляє всі приорітети законодавчих актів:

1. Основу цивільного законодавства України становить Конституція України.

2. Основним актом цивільного законодавства України є Цивільний кодекс України

Актами цивільного законодавства є також інші закони України, які приймаються відповідно до Конституцїї України та цього Кодексу (далі - закон).

Якщо суб'єкт права законодавчої ініціативи подав до Верховної Ради України проект закону, який регулює цивільні відносини інакше, ніж цей Кодекс, він зобов'язаний одночасно подати проект закону про внесення змін до Цивільного кодексу України, Поданий законопроект розглядається Верховною Радою України одночасно з відповідним проектом закону про внесення змін до Цивільного кодексу України.

 

Розберем докладніше цей випадок в відповідності Конституції та верховенства права.

Розділ І, П.4 "ПРАВИЛ постачання природного газу" № 2496 від 30.09.2015 :Постачання природного газу здійснюється за цінами, що вільно встановлюються між постачальником та споживачем, крім випадків, передбачених законодавством України”.

У процесі укладення договору Цивільний кодекс України також виділяє дві стадії: пропозиції (не диктату!) однієї сторони укласти договір і прийняття пропозиції другою стороною (ст.638). Головним елементом кожного договору є воля сторін, спрямована на досягнення певної мети, яка не суперечить законові. Договір вважається укладеним, коли сторони досягли згоди за всіма істотними умовами і належним чином оформили угоду. Договір вважається недійсним, якщо він є несправедливим і неправомірним. Отже, на законодавчому рівні порушенні, по-перше, процедура впровадження змін у сфері комунальних послуг щодо забезпечення громадян природним газом, по-друге, процедура укладення договору. Моя незгода з умовами договору є вимогою для повернення зазначеного процесу у законне русло, у відповідність до Конституції України, яка має найвищу юридичну силу і якій повинні відповідати всі закони і підзаконні нормативно-правові акти (ст.8).

Розділ ІІІ, П.1. Підставами для постачання природного газу побутовому споживачу є:

наявність у побутового споживача договору розподілу природного газу, укладеного з Оператором ГРМ, до газорозподільної системи якого підключений об’єкт споживача, та присвоєння споживачу Оператором ГРМ персонального ЕІС-коду як суб’єкту ринку природного газу;

продовження далі



0

Коментарі