Залишившись дома–ти стаєш зрадником але й посіпакою сепарів

  • 29.07.15, 09:52

ЗВЕРНЕННЯ 

Обласних військових комісарів до військовозобов’язаних громадян України

 Шановні Українці! Нащадки славних козацьких традицій, січових стрільців, вояків УПА! Рік. Вже цілий рік Збройні Сили України разом з іншими силовими структурами нашої держави дають гідну відсіч підступному ворогові на Сході України. Український народ бачить, як самовіддано його захищають люди у військових одностроях. Патріоти  піднялись для захисту не лише власних родин та домівок, але й всієї прекрасної мальовничої України! Наші громадяни вже переконались, що армія робить все можливе, аби захистити всіх.

Минув рік. Рік важких бойових дій. Рік здобутків. Рік перемог і відродження військової слави українського війська. За цей час кожна родина нашої держави і краю відчула на собі, що несуть три літери - АТО. Мужні патріоти, стоять на передових позиціях наших військ. В найгарячіших місцях наші хлопці та дівчата стоять з гаслом «я ніколи і нікому не віддам рідного дому!» Вони – незламні! Вони – мужні! Вони – сильні духом і вірою!

Однак і вони потребують перепочинку. Як воїни, кожен з них може залишити свій пост лише в одному випадку – передавши його побратиму. Триває шоста хвиля мобілізації. Уникнувши її кожен з військовозобов’язаних  має зрозуміти, що пускає в свій дім і край ворожі «Гради», міни та вогнемети, терор і хаос. Байдужістю та ігноруванням мобілізації ставиться хрест на подвигу Небесної Сотні. Нехтується пам'ять загиблих в цій війні Героїв.  Нанівець зводяться всі без винятку зусилля та перемоги, які досягнула Українська Армія! Залишившись дома – ти стаєш не лише зрадником але й посіпакою сепаратистів, що шматують нашу неньку Україну!

Україна в небезпеці!!! Лише разом ми зможемо перемогти ворога. Тому не потрібно чекати повістки з військового комісаріату або уникати її отримання. У такий складний для нашої країни час, ми захисники України, щиро сподіваємось на свідомість військовозобов’язаних громадян, виконати свій обов’язок не лише перед державою, але й перед своїми дітьми та батьками. Наша мета збудувати по-справжньому демократичну, незалежну європейську, а найголовніше мирну країну для щасливого життя наших дітей. А для цього ми маємо перемогти! Не уникай мобілізації! Виконай свій громадянський та конституційний обов’язок!  Разом ми захистимо майбутнє.

 

Не прийшовши до військкомату – ти зрадив Батьківщину

  • 28.07.15, 15:31

Не прийшовши до військкомату – ти зрадив Батьківщину, і пустив ворога до дому!

У Львові стартувала патріотична  інформаційна програма

З початку шостої хвилі мобілізації  у Львові та області розпочалась широкомасштабна інформаційно – роз’яснювальна робота серед населення, скерована на виконання мобілізаційного плану  та  протидії російській інформаційній агресії.  Наш ворог не цурається будь-якими методами впливати на свідомість місцевого населення. У минули відійшли «розп’яті хлопчики», «поїдання снігурів» тощо… Зараз кремлівські пропагандисти активно намагаються втілити в український соціум тезу – «Люди втомились від війни». І роблять це, як і в попередні рази брутально та нахабно. Зокрема через багаточисельні ЗМІ, власники яких і капітал знаходиться в Росії. , або розпускаючи чутки серед населення. Власне тому, Львівською обласною держаною адміністрацією спільно з регіональним медіа-центром Міністерства оборони України  (м. Львів) було організовано спеціальну інформаційну протидію…. ( щоденні інформаційні бюлетені, що в обов’язковому порядку розміщуються у селищних радах, багатолюдних місцях, різноманітні прес-конференції, виступи фахівців та посадових осіб на радіо та телебаченні, робота на популярних Інтернет ресурсах.

 Одним з інструментів впливу є агітаційні плакати, що відсьогодні розміщені, як в людних місцях, так і в громадському автотранспорті. За словами  керівника департаменту інформаційної діяльності  та комунікацій з громадськістю Галини Гречин, все це дозволяє захищати свідомість наших громадян від шкідливого впливу ворожої пропаганди. А також вчасно інформувати громаду Галичини про основні події та заходи, що стосуються національної безпеки.

 За основу були взяті знімки військового журналіста підполковника Тараса Греня, які він зробив під час одного з відряджень в зону АТО.  Емоційні слова плакату : «Я ніколи і нікому не віддам рідного дому. І ти не віддавай! Допоможи солдату повернутися додому, заміни його на посту.» спонукають військовозобов’язаних Галичини до позитивного прийняття особистого рішення .

Вже найближчим часом буде надруковано чергову партію плакатів,  в основі яких будуть світлини офіцерів медіа-центру та інших учасників АТО…

Вадим Бакай.

Галичани допомагатимуть дітям в АТО

  • 28.07.15, 10:41

Галичани допомагатимуть дітям в АТО

 Як середньовічний демон – війна забирає у людей все, що її заманеться. Однак, всі ми в силі подолати її. Сьогодні в центрі нашого суспільства здебільшого воїни сил АТО. Про них говорять, їм допомагають, про них піклуються. Є також і біженці з територій охоплених війною. Вони теж отримують певну допомогу. Та є ще ті люди, які за певних обставин не можуть покинути місцевість яку щодня російські терористи щедро посипають мінами та снарядами. Вони разом зі своїми сім’ями і дітьми намагаються вижити в умовах бойових дій.

  Власне для того, щоб їм помогти волонтери з громадської ініціативи «Допоможи фронту» розпочали велику акцію.

-         Це спільна акція волонтерів та військовослужбовців до Дня Незалежності Україні, - розповів волонтер Сергій Глотов. -  Громадська ініціатива «Допоможи фронту» починає збір допомоги для дітей, що постраждали від війни. Допомога буде роздаватися в зоні АТО спільно з військовими Збройних Сил України: - дітям у дітбудинках та інтернатах; дітям, що залишилися сиротами в результаті воєнних дій; багатодітним сім’ям. Допомога передаватиметься тим, хто дійсно її потребує. НАЙБІЛЬШ НЕОБХІДНІ ТАКІ РЕЧІ (САМЕ РЕЧІ, А НЕ ГРОШІ!):
- дитячий одяг та взуття (літо, зима, весна, осінь) для дітей від 0 до 16 років;
- косметичні засоби: підгузки, пелюшки, олія, крем тощо;
- посуд, пластикові баняки, чайники, кип’ятильники;
- книжки, розмальовки, диски з мультфільмами;
- іграшки: розвиваючі іграшки, мозаїки – будь-які, в робочому стані;
- канцтовари, шкільне приладдя, рюкзаки;
- українська символіка: прапори, плакати, стрічки, писанки, ляльки-мотанки, дитячі вишиванки, віночки тощо.
- і звичайно, не завадить трохи солоденького!

У Львові пункт збору: біля пам`ятника королю Данилу Галицькому, кожний вівторок, четвер, субота з 17.00 до 19.00, починаючи з 14 липня до 20 серпня. 2015 р. Мешканці інших міст можуть відправити посилку Новою поштою до Львова:
відділення № 14 (до 30 кг); вантаж що має вагу більше 30 кг прохання надсилати на відділення № 3 отримувач  Мазепа Ігор, тел. +380679254881. Збір триватиме  до 20 серпня.
Телефни волонтерської гарячої лінії +380501706576 з 10.00 до 18.00
Сторінка в ФБ на якій будуть всі  звіти: https://www.facebook.com/NaFront?ref=bookmarks
Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа- центр

Міністерства оборони України.

 

Прикутий до ліжка герой АТО бореться і не здається!

  • 30.06.15, 21:25

Прикутий до ліжка герой АТО бореться і не здається!

Війна, яку розпочали проти нас російські терористичні війська не лише розділила країну, людей, долі... Вона краще за будь-який лакмусовий папір показала хто є хто в цьому житті. Хто зрадник, хто герой, хто мерзота, а хто має кришталево чисту душу.

На знімку ви бачите мешканця прекрасного Західноукраїнського міста Калуш, військовослужбовця прославленої в боях 24 окремої механізованої бригади Руслана Зварича. Ще минулого року. Цей новітній український герой визволяв від російських шовіністів українське місто Лисичанськ. Потрібно наголосити, що кремлівські найманці перетворили Лисичанськ на потужну фортецю, яка мала глибокоешелоновану оборону, створену за останніми словами російської військової інженерної науки. Та звитяга наших солдат і командирів дозволила зламати опір сепаратистів. В одній з атак Руслан Зварич отримав важке поранення голови. І вже близько року за його життя брояться і військові лікарі і родина прикарпатця.

На днях у військово-медичному клінічному центрі західного регіону, військові хірурги зробили юнакові складну операцію по вживленню імплантатів в череп. Звичайно у військовому шпиталі нашого воїна намагаються дати йому все, що необхідно. Та лікування тривале і потребує значних коштів на лікування. Саме тому громадянська активістка прикарпатського міста Рогатин Лілія Горинь, передала бійцю кошти, які зібрала для пораненого героя громада цього мальовничого міста.

  • Ми не вперше допомагаємо пораненим бійцям, що проходять лікування у цьому військовому медичному закладі, - розповіла Лілія Горинь. - Хочу сказати, що люди, які живуть у нашому мальовничому краєві відчувають всім серцем біль кожної рани нашого захисника. І ми намагаємося зробити все, щоб полегшити страждання та прискорити одужання наших героїв.

Звичайно, зібрані громадою кошти не покриють всіх видатків родини нашого бійця, однак в певній мірі поможуть йому швидше повернутись до нормального життя. Дякуємо всім небайдужим. Всім тим, хто незважаючи на важкий економічний стан знаходить можливості допомагати воїнам і на передовій, і тим що проходять лікування тут в тилу.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр

Міністерства оборони України.


Небесний батальйон крилатих лицарів

  • 30.06.15, 11:25

Небесний батальйон крилатих лицарів

Сьогодні на плацу 80 окремого аеромобільного полку перед строєм всієї військової частини було вручено бойові нагороди родичам загиблих воїнів -десантників. Відповідно до указу Президента України з рук начальника штабу частини ордени отримали матері, батьки і діти захисників України.

Весь особовий склад частини знає кожного героя і його подвиг. Адже вони разом захищали нашу державу від російської навали. Віддаючи шану родинам героїв особовий склад полку пройшов перед ними під бойовим прапором десантників, урочистим маршем.

Російській окупанте. Вдивись в обличчя цих мужніх людей, що тримають в руках нагороди. Вдивись уважно. І спробуй знайти хоч одну нотку нашої поразки. Так. Ти російській шовініст, який прийшов на нашу Українську землю. Ти прийшов вбивати, нищити і грабувати. Взявши до рук зброю і присягнувши фейковим правителям, ти перетворився на вбивцю, що перемотаний георгієвськими стрічками. Так. Ти зробив свою чорну справу. Ти позбавив життя наших героїв. Однак, ти не в силі скорити український дух. Отже уважно вдивляйся в обличчя і очі людей, що сьогодні отримали нагороди за своїх рідних. І нехай тебе не введуть в оману батьківські сльози. Бо на місце вбитого тобою захисника України стане його брат, батько, а згодом син... Бійся їх гніву. Бо вони воюватимуть не лише за Батьківщину.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр

Міністерства оборони України.

Нагорода народна — оберіг солдатам

  • 23.06.15, 19:04

Нагорода народна — оберіг солдатам

Сьогодні у Львові відбулась надзвичайна і урочиста подія. Близько двох десятків воїнів-боронителів землі України від російської навали, та волонтерів отримали найвище визнання простого народу України - орден “Народний герой України”.

Як наголосив провайдер нагородження відомий волонтер Григорій Тук, орден “народний герой України” має ряд принципових відмінностей від звичайних державних нагород. І перше що він пообіцяв перед обличчям АТОшників та родичів загиблих героїв, що цей орден ніколи не отримає жоден чиновник чи клерк, адже заснована вона простими людьми і на людський кошт. І хоч ця нагорода не є державною, тобто з її отриманням не передбачено якихось пільг і бонусів, та вона є направду народним визнанням. Адже на її номінацію подають волонтерські організації та люди, які безпосередньо захищають нашу батьківщину. Крім цього волонтерська організація перед обличчям громади презентує свого номінанта, розповідає по його героїчний поступок.

Нагадаємо що - Орден «Народний Герой України» — українська недержавна нагорода, запроваджена в 2015 році за ініціативою волонтерів Андрія Боєчка та Дмитра Щербакова. Нагорода виконана в двох модифікаціях: Для воїнів - червоно-чорна стрічка на колодці та срібний тризуб ; для волонтерів та медиків – жовто-блакитна стрічка на колодці та срібний тризуб

В основу художньої конструкції та стилю виконання Ордену «Народний Герой України» покладені ретельно вивчені археологами,культурологами та митцями канони часів Київської Русі, Української Гетьманської доби та Української Народної Республіки(УНР) Орден «Народний Герой України» має форму гербового знаку Святого князя Володимира Великого у формі тризуба, символа державності та незалежності України, з накладеним по центру піднятим мечем,символом військової доблесті. Орден виготовлений зі срібла 925 проби, кожна нагорода має індивідуальний номер та елементи захисту. Срібло для виготовлення Орденів збирали представники з 16 країн світу. Крім Ордену кожен Герой отримує монету "Небесна Сотня" або "Революція гідності" та банківську картку з грошима.

Нагородна комісія складається з представників добровольчих батальонів, підрозділів МВС, ЗСУ та волонтерських організацій.

Перше вручення нагороди відбулось 4 червня 2015 року. У Києві вручили 23 нагороди військовослужбовцям та цивільним, які виявили себе в АТО. Визначити гідних запропонували користувачам соцмереж. На ініціативу відгукнулися майже мільйон українців. Особливо вразило те що відомий український боксер В'ячеслав Узєлков віддав свою медаль зі словами, що хоче, щоб в кожній нагороді була і часточка його перемоги. Також в цих нагородах фамільні коштовності та срібло простих людей. І звичайно, що позитивна енергетика з якою вони передавали ці вироби до волонтерів, стануть сильним оберегом для нагороджених.

Отже, назвемо тих, хто сьогодні отримав цю нагороду-

посмертно були нагороджені воїни та волонтери:

Василь Кіндрацький, Олександр Голяченко, Любомир Подфедько, Віктор Гурняк, Михайло Горяйнов, Василь Задорожний, Дмитро Лагунов, Максим Овчарук.

Також отримали нагороду воїни та волонтери:

Михайло Васюта, Анатолій Адамовський, Іван Бубченко, Андрій Фітак, Роман Гаврильчак, Михайло Ляля, Вано Надірадзе, Руслан Корнутич, Наталя Назар, Ігор Саврій, Ліля Болбат, Іванна Ісайович.

Слава героям, які захищають нашу державу!

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний

медіа-центр Міністерства оборони України.

“АТО: Янголи в білих халатах”

  • 17.06.15, 20:42

АТО: Янголи в білих халатах”

Власне з такою назвою вийшов на екрани перший український документальний фільм про роботу військових медиків на передових лініях території де зараз проводиться антитерористична операція. Цю документальну стрічку створила талановита Львівська тележурналіст Ксенія Клим. Ще з початку майдану та АТО, ця прогресивна львів'янка стала волонтером і чимало зусиль докладала, щоб надати допомогу Збройним Силам України в боротьбі з нашим зовнішнім ворогом. Разом з волонтерською групою вона неодноразово виїжджала на передові лінії оборони. Часто ці поїздки були вкрай небезпечні. Наприклад, коли наші волонтери на Різдво привезли до бійців цілий святковий вертеп, то російські найманці, які попирають будь-які святині, відкрили по наших артистах вогонь з реактивної та ствольної артилерії. Та на щастя все обійшлось, і після шаленого обстрілу волонтери продовжили святкову виставу.

    • До військових медиків я потрапила під час своєї останньої поїздки до зони АТО, - поділилась Ксенія. - Я була просто вражена тим, з якою самовідданістю виконують свої обов'язки ці героїчні люди. І власне від них залежить не лише подальше здоров'я але й життя наших поранених солдат.

В своєму фільмі Ксенія Клим розповідає про те, як працюють лікарі 66 передового військового шпиталю. Показує унікальні кадри які вона зняла перебуваючи у цьому військовому медичному закладі.

  • Я надзвичайно вдячна військовим журналістам з передової інформаційної групи якою керував полковник Юрій Повх, - додала Ксенія Клим. - З дозволу журналістів Міністерства оборони України я взяла багато кадрів, які вони відзняли під час роботи медиків, які приймали поранених з Дебальцево. Адже ми робимо одну справу — розповідаємо українцям і всьому світові правду про події на сході нашої країни.

Зараз, після демонстрації на обласних телебаченнях Західної України фільм буде презентовано у військово-медичному клінічному центрі Західного регіону, структурним підрозділом якого і є 66 передовий військовий госпіталь.

  • Сподіваюсь цей фільм сподобається нашим бойовим військовим медикам, - підсумувала авторка стрічки Ксенія Клим. - І стане нехай невеликою, але все ж таки подякую цим людям за їх віддану працю і за здоров'я та життя наших поранених хлопців.

А ви шановні читачі можете переглянути стрічку за цим посиланням

https://www.youtube.com/watch?v=XFWJ1tuc-r0

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа центр

Міністерства оборони України.

Військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону захищає прав

  • 15.06.15, 12:53
Військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону захищає права учасників АТО

Головне не соромитись і вчасно звертатись до військових юристів

 

Питання захисту прав військовослужбовців призваних за мобілізацією на особливий період, а також вже демобілізованих учасників АТО і далі залишається актуальним.

Після вивчення питань соціального захисту наших воїнів, які виконували свої обов’язки в зоні АТО, військовою прокуратурою Івано-Франківського гарнізону встановлено, що тривалий час залишаються невирішеними певні проблеми цих людей, - зазначив  заступник військового прокурора Івано-Франківського гарнізону підполковник юстиції Андрій Величко. - Зокрема, з метою захисту прав мобілізованого військовослужбовця на отримання заробітної плати по місцю працевлаштування прокуратурою гарнізону у кінці травня цього року подано у Івано-Франківський міський суд позовну заяву про стягнення заборгованості з виплати заробітної плати.

Окрім цього, прокуратурою гарнізону у червні 2015 року подано до зазначеного суду 4 позовних заяви в інтересах колишніх військовослужбовців, котрі отримали поранення під час проходження військової служби у зоні АТО, з метою забезпечення виплати останнім відповідної одноразової грошової допомоги.

  Як наголошують військові юристи, свої права потрібно відстоювати. А якщо керівники чи державні чиновники не бажають виконувати свої обов’язки, то не потрібно соромитись звернутись по допомогу до військової прокуратури.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний

Медіа-центр Міністерства оборони України

Вони повернулись!

  • 13.06.15, 00:19

Вони повернулись!

Живі і здорові! Щоправда втомлені, але щасливі від того, що їх рідні і близькі нарешті дочекались своїх батьків, синів, чоловіків, братів до дому!

Понад сотню мужніх десантників з прославленої 80-ї окремої окремої аеромобільної бригади зустрічали рідні і близькі на львівському залізничному вокзалі. Наші герої близько півроку захищали від російської навали землю Донбасу. Вони виконували завдання на найважчих ділянках та на найгарячіших напрямках. Часто-густо ворог тікав лише взнавши, що на позиції виходять львівські десантники.

Тепер хлопців чекатиме заслужена відпустка.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр

Міністерства оборони України.

Мій тато захищає Батьківщину!

  • 26.05.15, 18:07

Мій тато захищає Батьківщину!

   У Львові добіг свого логічного завершення соціальний мегапроект «Мій тато захищає Батьківщину».  Протягом кількох місяців діти учасників АТО малювали малюнки, писали вірші демонстрували свої пісенні та інші таланти. А авторитетна комісія визначала переможців. Однак зробити це було дуже важко, адже всі дитячі твори сповнені унікальною і потужною теплотою і неповторною життєвою енергією.

От наприклад вірш «Повертайся тато», який написала маленька Софійка Мельник для свого батька, який зараз мужньо і самовіддано захищає мир та спокій простих українців.

Тато!

Любий наш, коханий!

Ми чекаємо тебе!

Знай, що часто плаче мама

І бабуся щось пряде.

Ну а ми з братом Івасем

Намалюємо весь світ!

Надішлемо ми на щастя

Наш дитячий оберіг!

Вдень.

Вночі…

Завжди ти поряд!

У світлиці фото є –

З автоматом серед поля

Ворога нещадно б’єш!

  Переможців проекту вшанували на сцені Львівського академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Переможці отримали не лише грамоти, але й чимало цінних подарунків, які сприятимуть розвитку їх таланту.

Підполковник Тарас Грень

Західний регіональний

Медіа-центр

Міністерства оборони України.