Звичайний український герой

  • 09.09.15, 16:06

Звичайний український герой

  Десятки, якщо не сотні тисяч кілометрів Україною  проїхав Роман Дресв'янин в якості начальника пасажирського потягу. Робота ця важка і цікава водночас. Багато людей, великий колектив провідників, нові міста і звичайно нові враження. Обіймаючи таку посаду він міг не йти до війська. Та за його переконанням – це не в дусі українця.

-         Я сам прийшов до військкомату і написав рапорт щоб з мене знали бронь, та відправили до лав Збройних Сил України, - розповів Роман Михайлович. – Зараз я командир танку. Як на мене це важка посада, адже я несу відповідальність не лише за своє життя та життя мого екіпажу. Від наших грамотних дій залежатиме і життя хлопців в окопах та на блокпостах.

 А ще, командир танку Роман Дресв'янин вважає що ховатись від призиву до війська чи мобілізації це найбільша ганьба для чоловіка. І тому напередодні святкування тепер вже свого нового професійного свята «Дня танкіста» він просив передати всім мужнім хлопцям у броні, всім тим, хто зараз стоїть напоготові в будь-яку мить дати відсіч подальшій агресії. Всім своїм новим бойовим побратимам звичайне танкістське побажання – влучного першого пострілу, удачі і скорішої перемоги.

Тарас Грень. 

Він пильнує мир

  • 09.09.15, 15:13

Він пильнує мир

  Завжди усміхнений. Незважаючи нінащо завжди з гарним настроєм. Настроєм яким готовий поділитися з своїм екіпажем та бойовими побратимами. Такий він, навідник-оператор танка Дмитро. Уродженець сонячної Херсонщини він разом зі своєю родиною півтора роки тому уважно стежив за подіями в Криму по телевізору, адже анексія відбувалась біля їх домівки. І більше всього родину цього воїна бентежила думка «невже росіяни захоплять і Херсонщину».  Адже Дмитро і його близькі прагнуть жити у вільній Україні з європейськими пріоритетами. Тому при першій нагоді хлопець попросився до складу сил АТО.

-         Я дуже задоволений, що потрапив саме до танкових військ, - поділився Дмитро. – Мій екіпаж як одна родина. А під час виконання бойових завдань ми взагалі одне ціле. Відчуваємо один одного з півслова. По інакшому тут неможна.

 Зараз Дмитро разом зі своїм екіпажем стоїть в тилу Маріупольського угрупування сил АТО. Він пильнує мир і готовий у будь-яку хвилину в найкоротші терміни разом з своїм екіпажем і танком бути на передовій, щоб відновити цілісність України.

Тарас Грень.

І під час перемир’я здоров’я солдат в пріоритеті

  • 09.09.15, 13:56

І під час перемир’я здоров’я солдат в пріоритеті

  Незважаючи на те, що останніми днями на Маріупольському напрямку відслідковується затишшя і поранених військовослужбовців немає, медична служба сектору Маріупольського сектору АТО не припиняє пильно стежити за здоров’ям військовослужбовців.

-         Так, зараз не ведеться активних бойових дій в зоні нашої відповідальності, - зазначив начальник групи медичного забезпечення полковник медичної служби Сергій Муртазаєв. – Однак люди є люди, вони хворіють, хтось отримує якісь побутові травми тощо. Ми намагаємось відразу ж надавати необхідну медичну допомогу. А того хто потребує, евакуюємо до військових госпіталів в тил нашої держави.

За словами військового медика, здоров’я бійців є пріоритетним завданням. І тому військове відомство робить все можливе щоб як найшвидше і якісніше лікувати хворих солдат. Так, кілька десятків хворих бійців з різних частин та підрозділів сил АТО сьогодні були перевезені спеціальними медичними гелікоптерами до лікувальних закладів Дніпропетровська.

Тарас Грень

Не спокійний перепочинок Маріупольських танкістів

  • 09.09.15, 11:44

Не спокійний перепочинок Маріупольських танкістів

  Маріупольський плацдарм надійно захищений «броньовою  стіною» та вогнем потужних танкових частин і підрозділів. І хоча, відповідно до Мінських угод всі вони були відведені на вказану відстань особовий склад намагається плідно і корисно використовувати кожен день перепочинку. Разом з ремонтом танків, з екіпажами проводиться інтенсивна бойова підготовка. Під час занять маріупольські воїни-танкісти відпрацьовують весь комплекс завдань, які враховують всі особливості нав’язаної нам війни. Головний упор робиться на стрільбу штатним снарядом, взаємодію з іншими підрозділами сил АТО, тощо.

  Воїни-танкісти вдосконалюють свою майстерність, як в день так і вночі. Вчаться вражати різноманітні цілі, як рухомі, так стаціонарні. І запевняють, що незалежно від того, що вони знаходяться на певній, встановленій Мінськими домовленостями, відстані за потреби вони дуже швидко підтримають наші передові підрозділи і вогнем і бронею.

Тарас Грень

Броньована легенда АТО

  • 09.09.15, 10:15

Броньована легенда АТО

  Ви глибоко помиляєтесь, якщо думаєте, що героїчними бувають лише люди. Це далеко не так. Героїчною буває і техніка, з якою вони служать і виконують поставлені завдання. От скажімо танк, на гарматі  якого виведено слово – «Богатир». Ця бойова машина своєрідна легенда АТО. Свого часу він прикривав потужним вогнем своєї гармати бійців в Донецькому аеропорту. Для наших «кіборгів» він був і броньованою непохитною стіною, і міцним вогневим кулаком одночасно. Так само як і бійці з плоті і крові «Богатир» зазнав чимало поранень. А під час самого запеклого штурму, його завалило  стіною, яку підірвали російські спецпризначенці. Та, тодішній екіпаж зумів вирватись з кам’яної пастки. І більш того, «Богатир» прикривав вогнем відхід наших військ.  

  Зараз прославлений танк «Богатир» стоїть в тилу наших військ на Маріупольському напрямку. До свого нового екіпажу, ця броньована легенда АТО прийшов як досвідчений ветеран – без нагод і відзнак, та з численними бойовими ушкодженнями.

-         Ми надзвичайно любимо і поважаємо нашого «Богатиря» - розповідає командир танку Євген. – Єкіпаж, разом з ремонтниками повністю відновили нашу броньовану машину. На спеціально обладнаному полігоні провели пристрілку гармати і кулеметів танку. І зараз повністю готові в будь-який момент, висунутись назад на вогневі позиції, які ми полишили відповідно до Мінських домовленостей, щоб підтримати вогнем і бронею наших бійців.

Тарас Грень.

 

Приклад для молодшого брата

  • 08.09.15, 00:18

Приклад для молодшого брата

  Молодший брат старшого солдата Ігоря Руслановича Тригубенка надзвичайно пишається ним. Про свого брата він розповідає однокласникам, малює малюнки, та хоче скоріше вирости щоб стати таким же самим захисником Батьківщини. Сам Ігор Русланович пішов служити за контрактом.

-         Я підписав короткостроковий контракт, - розповів боєць. – Адже знайшов цю пропозицію держави вигідною для себе. А ще такою, що відповідає моєму душевному стану на цю мить мого життя. Бо я не можу стояти осторонь коли Україна в вогні.

В своєму звичайному житті в нього надзвичайно прекрасна мирна професія. Він будує дороги та злітні смуги аеропортів. І крім молодшого брата його чекатиме мама Юлія Валеріївна. Отож побажаємо цьому захиснику України удачі, та вчасно і без ушкоджень з перемогою повернутись до дому.

Тарас Грень.

Старший солдат Макаров захищає Батьківщину!

  • 08.09.15, 00:03

Старший солдат Макаров захищає Батьківщину!

Знайомтесь. На знімку самий звичайний старший солдат Макаров Євген Андрійович. Він родом з Дніпропетровська, і вже другу ротацію захищає прекрасне місто українських трударів Маріуполь. В цивільному житті Євген юрист. Однак коли до нашої спільної домівки мальовничої України прийшла біда він не став ховатись за дипломи чи якісь примарні хвороби. А пішов на фронт.

-         Я звичайний український чоловік, - каже Євген. – Я роблю звичайну чоловічу роботу – захищаю Батьківщину.

 Отже, громадяни України, ви можете спати спокійно, так само спокійно займатись своїми справами, адже вас захищає старший солдат Макаров.

Тарас Грень. 

Увага! Черговий інформаційний вкид!

  • 07.09.15, 23:14

Увага! Черговий інформаційний вкид!

   Ворожою пропагандою на маріупольському напрямку впроваджено черговий інформаційний вкид. Їдеться, про те, що через проплачених провокаторів серед місцевого населення пробують поширюватись відверто брехливі чутки про нібито злих військових з Західної України, які зараз їдуть до маріупольського регіону де будуть під загрозою розстрілу змушувати всіх розмовляти виключно Українською мовою. Крім цього, паралельно поширюється чутка, що на Західній Україні, а власне у Львові та Івано-Франківську місцеві органи самоврядування постановили з першого вересня всіх прибулих з сходу нашої держави, які не володіють Українською мовою будуть виловлювати та топити у місцевих озерах…

  Важко щось коментувати стосовно цієї пропагандистської маячні. Адже населення України вже давно знає ціну примарним «розіп’ятим хлопчикам», «закатованими снігурами», «зґвалтованим бабцям» і іншим «знищеним березам»… Брехня залишається брехнею. І тепер вона викликає лише усмішку у прогресивних українських Маріупольців. А кремлівським пропагандистам потрібно змінювати стратегію, адже їх спроби залякати мирних українців зациклились на вигадуванні примарних фейків схожих радше на записи історії хвороби душевно хворих людей.

Тарас Грень. 

Надійний захист воїнам на передовій

  • 07.09.15, 17:12

Надійний захист воїнам на передовій

Ось такі комфортабельні підземні бункери оберігатимуть захисників українського індустріального центру міста Маріуполь. Користуючись тимчасовим затишшям військові інженери Збройних Сил України намагаються максимально збудувати та укріпити укриття для боронителів Маріупольського плацдарму.

  Бункер, який ви бачите на знімках виготовлений за сучасними стандартами та технологіями. Він має не лише потужний проти мінний та ракетний захист, алей вдосконалені системи вентиляції і життєзабезпечення. Для більшої надійності всі подібні бункери вкриваються товстими колодами, та великим шаром землі. Все це робить комплекс оборонних споруд Маріупольського плацдарму нездоланним для проросійських окупантів.

Тарас Грень. 

Військового журналіста нагородили відзнакою «За оборону Маріупол

  • 07.09.15, 16:20

Військового журналіста нагородили відзнакою «За оборону Маріуполя» Таку почесну нагороду отримав з рук командувача військ оперативного командування «Південь»  генерал-лейтенанта Анатолія Сиротенко офіцер Одеського регіонального медіа-центру підполковник Ярослав Чепурний.

  Нагадаємо, що Ярослав протягом трьох місяців виконував обов’язки прес-офіцера сектору з місцем дислокації Маріуполь. На час його перебування в районі проведення антитерористичної операції припали найважчі обстріли та атаки проросійських терористів. Не одноразово військовому журналісту доводилось виїжджати на передові лінії оборони нашої держави, аби оперативно і правдиво висвітлювати всі найважчі події, які відбувались на маріупольському напрямку. Крім цього, підполковник Ярослав Чепурний двічі виконував обов’язки так званого «бойового журналіста» перебуваючи разом з цивільними журналістами у складі бойових підрозділів, що вели активну оборону від ворожої навали.

  Тарас Грень.