хочу сюди!
 

Natalia

43 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Приазовці завітали на захід України

  • 02.04.16, 23:43

Приазовці завітали на захід України

Прославлений народний грецький фольклорний ансамбль пісні і танцю “Сарматські самоцвіти” дав низку концертів на теренах Галичини

Їх називають візитівкою українських греків. “Сарматські самоцвіти” в цьому році відсвяткують свій 80 річний ювілей. Вони брали участь у багатьох міжнародних фестивалях в Греції і на Кіпрі. Разом з своєю запальною танцювально-пісенною програмою вони проїхали багато міст України і Грузії. І от тепер їм аплодують мешканці Західної України.

    • Ми українці! Всі ми різні. Ми розмовляємо різними мовами співаємо різні пісні, - такими словами розпочала концерт діамантовий голос Приазов'я співачка Єлизавета Троценко. - Та всі ми, представники різних народів і національностей, щиро та з відкритим серцем любимо нашу, умиту дощами, в перлинах роси і позолоті сонця, під перевеслом яскравої веселки землю! Нашу Україну!

Візит прославленого колективу власне на Галичину був не випадковістю. Адже мешканці саме селища Сартана, що неподалік Маріуполя неодноразово і стикались з військовослужбовцями з західного регіону, що оберігають ці рубежі нашої держави. Адже бійці не лише стоять на блок постах, чи несуть патрульну службу. Вони є помічниками у відновлені інфраструктури регіону. Бійці Збройних Сил України в співпраці з волонтерами допомагають дитячим будинкам, лікарням та школам Приазов'я. Отож мешканці регіону разом з військовослужбовцями військово-цивільного співробітництва вирішили подякувати жителям Заходу України красивою піснею і запальним танком.

    • Направду, ідея приїхати з концертом саме до західняків в нас народилась вже давно, - розповіла керівник творчого колективу Євгенія Троценко. - До нас часто приїжджали і приходили люди, що живуть саме цьому регіоні. Одного разу завітав просто шикарний ляльковий театр. І всі вони запрошували нас приїхати і подивитись, яка вона багата і прекрасна наша Україна. Покладаючи руку на серце скажу, що коли ми їхали, то в душі був легкий трем. Адже ми не знали, як сприймуть нас тут. Але... Таких душевних і прекрасних людей, які подарували нам стільки теплоти та уваги годі пошукати! І я хочу наголосити, що нашу Україну нікому і ніколи не поділити, як би того не хотіли найсильніші темні сили.

До слова сказати, західняки чекали і готувались до прийому прославлених гостей зі сходу.

    • Ми дуже раді, що до нас завітали наші брати і сестри з Маріуполя, - наголосила голова Радехівської міської ради Марія Климочко. - Справа в тому, протягом останнього часу всі ми багато допомагали через різноманітних волонтерів не ише нашим бійцям, але й простим мешканцям Донбасу. І нам приємно, що наша така жертовність так високо оцінена ними. І подібні концерти ще раз доводять що в нас всіх одна держава. А це означає, що і біди і досягнення у на на всіх одні.

    • Направду ми не знали, який саме колектив приїде до нас у гості, продовжив розмову міський голова Радехова Степан Коханчук. - Однак готувались щоб гостинно зустріти всіх, хто забажав завітати до нашого краю. Повірте, всі наші мешканці хочуть подарувати своє тепло і гостинність добрим людям, які приїжджають до нас зі сходу. Бо коли ми будемо спілкуватись частіше, то це лише міцніше об'єднає нас і дасть нам сили вистояти.

Майже двогодинна вистава промайнула непомітно. Артисти, як то кажуть викладались на всі сто відсотків. Встигаючи в короткі перерви між номерами переодягнутись та підготуватись до нових композицій. Яскраві танці, змінювала чарівна народна грецька музика, яка згодом поступалась місцем на сцені українській пісні. Глядачі стоячи аплодисментами проводжали артистів. А по завершенню концерту військовий комісар підполковник Михайло Романович передав подяки і грамоти для керівництва району від командира оперативно-тактичного угрупування “Маріуполь” генерал-майора І. Федорова.

Підполковник Тарас Грень.

8

Коментарі

Гість: LedyGA

13.04.16, 00:16

и шо, доходы от "бурштына" нас теперь всех спасут?

    Гість: озеро

    23.04.16, 00:26

      Гість: N576

      33.04.16, 00:29

      Тараскин мне не нравится

        43.04.16, 01:03

          Гість: Ljovchik

          53.04.16, 04:32

          Вот наконец в западной узнали, что и в Мариуполе люди живут...

            Гість: сонный

            63.04.16, 16:01