хочу сюди!
 

Лариса

52 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 38-57 років

Бійці на передових лініях оборони Маріуполя забезпечені аптечкам

  • 26.09.15, 23:24

Бійці на передових лініях оборони Маріуполя забезпечені аптечками на сто відсотків

Перевірено особисто.

Передова лінія оборони Маріуполя. Кілометри виритих рубежів, вогневі позиції, техніка, зброя а головне люди. Останнім часом в засобах масової інформації мусувалась тема про забезпечення особового складу аптечками першої медичної допомоги. Говорилось різне. Представники Міністерства оборони України казали про прогрес в забезпеченні, а їх опоненти змальовували досить негативну картину. Власне тому я і вирішив будучи на передових позиціях поблизу селища Широкіно поцікавитись у самих бійців, які аптечки вони мають, якої комплектації, чи вміють користуватись тими засобами які є в аптечці. Скажу відразу, що не в дусі морпіхів скаржитись, або обманювати. А у морпіхів, що стоять на передових і тому більше. До мого питання про аптечки вони поставились дуже сумлінно. Адже це той комплект медикаментів, який врятує життя кожного з них. Тому хлопці показали що в них є медичних підсумках. А про ситуацію з медичним забезпеченням мені розповів медик підрозділу Орест. Він також виніс і показав  мені медичний рюкзак, з яким він знаходиться на полі бою. Та додаткову аптечку, яка знаходиться у підрозділі, і забезпечує поточну потребу в ліках.

  За словами військового медика підрозділи, які знаходяться на передових позиціях НА СТО ВІДСОТКІВ ЗАБЕЗПЕЧЕНІ СУЧАСНИМИ АПТЕЧКАМИ ПЕРШОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ!

-         Так, нам довелось добряче попсувати нерви різним чиновникам, понаписувати купу папірців, походити по кабінетах та приймальних, - розповів медик. – Але факт лишається фактом. Всі наші хлопці забезпечені медичними засобами повністю.

  Наприклад, кожен боєць має два джути. Один завжди на видному місці, інший в аптечці. А в самому медичному підсумку є і бинти і гемостатики. Крім того аптечки доукомплектовані спеціальними ножицями, що дозволяють швидко зрізати одяг з пораненого не завдаючи йому травм.

-         Інше питання чи вміють бійці користуватись всіма цими засобами, - продовжив медик. – Та користуючись тишею, ми організували курси першої мед допомоги. Принаймні намагаємось підготувати людей, щоб вони не розгубились у відповідальний момент. І до автоматизму запам’ятали алгоритм дій.

Разом з тим Орест попросив всіх не купувати «целокс» в порошку, адже при неправильному розпечатуванні пакет (що цілком ймовірно в бойових умовах) цей порошок може потравити в дихальні шляхи і лише нашкодити людині.

Потрібно зауважити, що сам Орест не є медиком за фахом. Після мобілізації він погодився пройти спеціальні курси у Вінниці. Протягом певного часу з 9 ранку до 19 вечора лише з однією годинною перервою на обід. Інтенсивність підготовки звичайно велика, але це дозволило підготувати з простих людей добрих спеціалістів – фельдшерів.

-         Коли я йшов на це, то просто не розумів всієї відповідальності, - поділився Орест. – Тепер розумію всю важливість медика в бою. І чесно кажучи вдячний долі,що маю можливість рятувати людей.

До речі, за час перебування на передовій лінії Оресту вже довелось рятувати життя бійців. Хлопці потім, вже з госпіталів телефонують та пишуть смс з подяками людині, яка врятувала їм життя.

Тарас Грень.

8

Коментарі

127.09.15, 00:23

    Гість: чеБуран

    227.09.15, 02:50

    + , але жодного фото бійця з аптечкою. В назві статті - бійці , на фото - медик . Чому так?

      327.09.15, 08:17Відповідь на 2 від Гість: чеБуран

      тому що медик найбільш компетентний в розмові. до речі фото і бесіда відбулась в Широкіно. де це ви в курсі. Повірте був і на передовій у у солдат. спеціально цікавився. посто дістати камеру там - ознака поганого тону.

        Гість: сонный

        427.09.15, 08:20

          Гість: сонный

          527.09.15, 08:22

          незнаю как на фронте но в шахту я бы индевидуальную оптечку в таком как показуют корпусе не взял бы быстро в негодность прийдёт