хочу сюди!
 

Лариса

52 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 38-57 років

З днем народження славетний український Маріуполь!

  • 19.09.15, 01:34

З днем народження славетний український Маріуполь!

   Всіх, хто приїжджає до Маріуполя залізницею, це місто зустрічає потужними цехами і трубами заводів. Їх велич просто зачаровує. Адже тягнуться вони довгі кілометри. Та приховують в собі якусь невидиму але цілком відчутну силу та потужність. І здається, що все місто це велике промислове виробництво. Та разом з тим, що Маріуполь є прогресивним індустріальним центром держави, колискою сталеваріння та машинобудування це – мальовниче місто з прекрасними людьми і різнобарвною доброю душею.

  Незважаючи, на те, що Маріуполь приморське місто, з чудовим кліматом тут немає звичних ознак «туристичної Мекки» у вигляді стандартних атракціонів, та нав’язливих екскурсоводів. Однак разом з тим це місто парків і чудових пам’ятників. З самого початку, всіх любителів вело транспорту зустрінуть проведені широкі вело доріжки. До речі велосипед у великій шані в місцевих мешканців.  Та якщо ви виберете громадський транспорт то навіть у маршрутці вам дадуть проїзний квиток.

  Екскурсію по місту варто починати з самого центру. Раніше тут стояв пам’ятник «вождю всіх пролетаріїв і народів». Та, громада міста вирішила позбутись цього символу комунізму. Тепер місцеві мешканці так і називають це місце – «площа павшого Леніна». Перед постаментом тепер стоїть хрест. З часом буде вирішено який саме пам’ятник на честь городян прикрасить цю площу. Також відразу кидається у вічі те, що по всьому місті стоять велетенські чотирилапі тетраподи, головне завдання яких служити хвильорізами. Однак майстри і художники Маріуполя зробили з них чудову українську національну визитівку міста. Триметрові, з’єднані між собою конуси вагою вісім тон розмалювали розставили в різних куточках міста, як символ не лише приморського Маріуполя, але й єдності всієї України, її прагнення до свободи та процвітання.

-         Ви знаєте, для мене це символ підйому у вись, - поділилась думками мешканка міста Вікторія. – От подивіться як вони націлені у висоту! Це як наша держава. Має міцну опору і прагне до розвитку. І її не розіб’ють жодні, навіть найважчі шторми.

Серед найбільш цікавих пам’ятників міста можна визначити монумент присвячений Глєбу Жиглову, харизматичному персонажу радянського кінематографічного детективу «Місце зустрічі змінити не можна». Він стоїть неподалік від центрального проспекту міста. Вилитий у бронзі в повний ріст,  немов зійшов з телеекранів, щоб пройтись широкими вулицями міста.  Одна біда – бешкетники кожного разу відламують у бронзового міліціонера його пістолет. Місцеві кажуть, що на «сувеніри» вже пішло близько десяти пістолетів. Маріупольці мають чимало цілком реальних героїв, однак всіх їх вшановано в пам’ятниках встановлених по всьому місту.

Мало хто з приїжджих знає, що сучасний Маріуполь збудовано на місці старовинної козацької фортеці Домаха, та козацького сторожового посту «Кальміус». Однак і про ці історичні факти тут можна знайти пам’ятники.

 В центрі міста стоїть міській Академічний драматичний театр. Взагалі театральному мистецтву в Маріуполі не багато-не мало 168 років. Однак красива і сама споруда, і фонтан, що знаходиться поруч. Та найулюбленішою розвагою мешканців міста є підгодовування голубів, що засили все піддашшя «будинку Мельпомени».

 Мешканці Маріуполя надзвичайно доброзичливі і щиро по доброму налаштовані до людей у формі. Багато хто щиро і самовіддано допомагає армії. Наприклад тут організований цілий волонтерський центр, що вже тривалий час готує їжу для бійців, що стоять на блок-постах. Місцеві майстри допомагають ремонтувати зламані машини. Часто-густо люди просто на вулиці пропонують свою допомогу. І у відповідь на подяку та усмішку кажуть – «Ми українці! А значить разом подолаємо всі труднощі».

  Хочеться вірити, в нашу найскорішу перемогу. І що з вулиць зникнуть надписи, які показують шлях до бомбосховищ. І славетне трудове  місто українських сталеварів, моряків та патріотів заживе своїм чітким робітничим ритмом.

 З днем народження славетний український Маріуполь! Нехай знає вся країна – Маріуполь Україна!

Тарас Грень.

 

 

10

Коментарі

Гість: Буу

119.09.15, 02:21

Заипал ты своим кифиром, ну я же жду тебя Ну?

    Гість: Буу

    219.09.15, 04:43

    Заипал ты своим кифиром, ну я же жду тебя Ну? где ты меня ждёшь?! айда в Мариуполь, посмотрим как люди живут? !Та свидились уже ж зачем ты тут через два часа вспомнил???

      Гість: Буу

      319.09.15, 04:44

      Заипал ты своим кифиром, ну я же жду тебя Ну? а потом поедем в ДЛНР.. посмотрим что там творится.. или не творится.. А это шо за хрень?

        Гість: Буу

        419.09.15, 04:46

        Кааньчай ты это Лугандонить

          Гість: Буу

          519.09.15, 05:07

          Заипал ты своим кифиром, ну я же жду тебя Ну? а потом поедем в ДЛНР.. посмотрим что там творится.. или не творится.. О! точно... так ты лугандон? А я то думаю откуда ты такой и глазами лупаешь, вроде как с подвала вытянули и нифига не понимаешь что в стране происходит Сто раз тебя спрашивал от куда ты такой... ты писал с Украины и украинец ещё.... Ты правда получается что Лугандон???

            Гість: Буу

            619.09.15, 05:16

            у меня родственики в ДНР.. скоро на Киев будут идти, так что встречай) Представляю твоих ублюдков... встретим как нужно будут довольны

              Гість: Буу

              719.09.15, 05:28

              у меня родственики в ДНР.. скоро на Киев будут идти, так что встречай) Представляю твоих ублюдков... встретим как нужно будут довольны представляй лучше своих, а других тебе пока рано представлять.. представлялка ещё не выросла..Ну здрасти... ты что это отсасать у меня пытаешься??

                Гість: paleogod

                819.09.15, 05:48Відповідь на 5 від Гість: Буу

                Мою бабусю врятували в Голодомор у Маріуполі, відправивши її туди із села Західного Донбасу до дядька військового, в якого був пайок, у той час коли дві її сестри опухли і померли з голоду... Маріуполь - це Україна! Смерть російським окупантам!

                  Гість: Буу

                  919.09.15, 05:50Відповідь на 8 від Гість: paleogod

                  Мою бабусю врятували в Голодомор у Маріуполі, відправивши її туди із села Західного Донбасу до дядька військового, в якого був пайок, у той час коли дві її сестри опухли і померли з голоду... Маріуполь - це Україна! Смерть російським окупантам! Да!...

                    1019.09.15, 07:11

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна