Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Зорепад на Прикарпатті

  • 05.06.12, 18:56

Перші зірочки впали на погони молодим офіцерам – випускникам Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

 

 Випускники військової кафедри Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу одягнули офіцерські однострої. Наказом Міністра оборони України шести цьогорічним випускникам присвоєно перше офіцерське звання –лейтенант. Привітати юнаків з цією подією прийшов ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський.

– Дорогі випускники, ви отримали своє перше офіцерське звання. Впевнений, що ті знання, які ви отримали в стінах нашого вузу, ви зможете використати в своїй практичній роботі. І своїм життям, своєю службою примножите славу та честь наших Збройних Сил України, – зазначив ректор.

Привітав своїх вихованців і начальник кафедри полковник Юрій Вязніцев:

– Коли ви прийшли вчитись на нашу кафедру, то були ще зовсім юними. А тепер на ваші плечі покладається відповідальна справа захисту Батьківщини. Вам випала доля продовжувати кращі традиції українського офіцерського корпусу. Сподіваюсь, що ви з гідністю пронесете крізь всю службу такі поняття, як честь і гідність офіцера України.

Від імені випускників слова подяки викладачам промовив лейтенант Тіберій Регу:

– Цього дня ми чекали і готувались до нього. Добре пам’ятаю, як п’ять років тому я разом зі своїми товаришами стояв на цьому плацу і заздрісно дивився на випуск тодішніх офіцерів. У той час нам здавалось, що п’ять років – це нескінченно довго, але вони пролетіли, як п’ять днів. Від імені всіх випускників хочу запевнити і батьків, і наших викладачів у тому, що ми завжди пам’ятатимемо вашу науку і будемо старатись стати гідними офіцерами Збройних Сил України.

Випускників також привітали присутні на урочистостях представники Міністерства оборони, викладачі кафедри та батьки. Освятив ритуал військовий капелан Івано-Франківського гарнізону отець Володимир. За словами начальника управління забезпечення ракетним паливом і пальним – заступника начальника центрального управління паливно-мастильних матеріалів ЗСУ та тилу ЗСУ полковника Руслана Кубаля, випускники цієї кафедри традиційно демонструють у військах високу підготовку та якісні знання. Також офіцер зазначив, що цьогорічні випускники проходитимуть службу у всіх регіонах України – від Харкова до Криму. На них вже чекають у військових частинах, куди вони отримали розподіл. Отримавши офіцерські посвідчення, молоді лейтенанти востаннє пройшли плацом кафедри і на прощання підкинули в небо традиційну жменьку копійок.

Того ж дня на військовій кафедрі відбулось ще одне свято – курсанти четвертого курсу склали Військову Присягу на вірність українському народові. Читаючи слова священної клятви, вони з гордістю стискали автомат. А батьки, які прийшли на це свято, не приховували своїх сліз. Мине всього рік, і ці юнаки, які щойно дали свою першу в житті чоловічу клятву, теж одягнуть офіцерські однострої.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

5

Коментарі

15.06.12, 19:16

"Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу"
"Читаючи слова священної клятви, вони з гордістю стискали автомат"

Что-то я или устал, или с глузду поплыл... Зачем нефтегазовикам автоматы? Это же даже чревато с точки зрения пож. безопасности.
Т-рищ подполковник, а какое вот ваше личное отношение к военным кафедрам? Ведь не полагаете же вы всерьез, что полугодовая подготовка офицеров может заменить кадровую выучку?

    25.06.12, 20:39Відповідь на 1 від CKB

    все залежить від якості викладання.. а на цій кафедрі вони справді проходять гарний вишкіл, хоча знаь вартової служби, гарнізоного укладу 9 я маю на увазі з середини) їм бракує.. про те.. мав нагоду порівняти випускників училищ і кафедр у військах.. і не завжди вигравали училища. але це моя проста субєктивна думка, я зараз набираю матеріал (вже кілька років) щоб написати нормальну кореспонденцію про якість військової освіти її тенденції.. бо не завжди нашим тугоухим генерал до розуму приходять яскраваі думки, і не завжди те що здавалось нам "пінджачним" у союзі зараз має місце.. але писати огульно я просто не хочу.. тому.... коли зможу робити якісь висновки опираючись на реальний досвід реальних частин і реальних старших офіцерів то відповім вам на ваше питаня. згода?

      35.06.12, 21:43Відповідь на 2 від Тараскин

      і мені не забудь відправити результати такого дослідження, бо тема сучасного рівня освіти це мій прямий інтерес!

        45.06.12, 21:54Відповідь на 2 від Тараскин

        то відповім вам на ваше питаня. згода?Хорошо, без проблем. Спасибо.

          55.06.12, 21:55Відповідь на 3 від подруга007

          і мені не забудь відправити результати такого дослідження, бо тема сучасного рівня освіти це мій прямий інтерес!за мной будете, дивчина

            65.06.12, 21:56Відповідь на 5 від CKB

            скажете решті, що я чергу займала

              75.06.12, 21:58Відповідь на 6 від подруга007

              скажете решті, що я чергу займалаНема питань. Але ж напишiть собi на долоньцi другий номер

                85.06.12, 22:08Відповідь на 3 від подруга007

                ок! домовились!

                  95.06.12, 22:20Відповідь на 7 від CKB

                  номер 2 - парний, на відміну від нарцисичного 1

                    105.06.12, 22:57Відповідь на 9 від подруга007

                    номер 2 - парний, на відміну від нарцисичного 1Ничего. Я сильный. Выдержу