Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

На фото – я – падлюка (повість).................15

  • 14.10.10, 10:14


15.

 Нарешті почав малювати. Ось уже два місяці пройшло як я не брався за пензлі. Мама з татом досі живуть на дачі. Приїжджають, звичайно, кожні три дні, перевірити, чи живий я, чи живі вазони мамині, чи не вбив ще квартиру. Та я й не ображаюся. Світлана тепер живе зі мною. Оленка про це ще не знає. А Світлана знає, що я люблю Оленку. Її виписують уже завтра, а я провідував її всього два рази за весь цей час, і пару разів дзвонив на мобільний. Я тепер палю план та глитаю екстазі. А до цього навіть пива не пив принципово. Слухаю Інді, як і раніше, тролю придурків на форумах. З того часу, за ці два місяці, не прочитав жодної книги, зате побував у п’яти нових клубах. Тупо ходити туди, але потрібно ж хоч щось робити. А Світлана в мене, бо тієї ночі ми напилися маренго й подряпали такі мокрі й п’яні, ну, звичайно, і молоді, як у тій пісні, до неї в гуртожиток. О третій ночі, зрозуміла справа, нас ніхто не впустив, тим паче мене, а її вигнали наступного дня звідти і проблеми були в деканаті, коротше, вона на гачку тепер. Тому Світлана в мене живе. Дідові вона нічого не говорила і зрозуміло, чому. Вона мені тут готує, пере. Їздимо разом на пари, з пар. Роздрукувала фотографії, круті. Аж сльози навертаються, я таким більше зроду не буду, як тоді. Це план так діє на психіку? Мене дуже легко розчулити тепер, сльози навертаються, коли я переглядаю папки на комп’ютері з фотографіями там, де ми з Оленкою, такі щасливі, такі всміхнені. Вона дуже гарна. Русяве густе волосся, довгі вії,  тендітні руки, згадую її плавні рухи. У залі на піаніно рамки з тими ж фотографіями. І що воно за магічні картинки з минулого, нерухомі, усміхнені, неживі, але то ми, цілком і повністю, як-то кажуть. О – дід і я, також усміхаємося, мама з букетом фіолетового бузку, тато наламав тоді в інтернатівському садку його, розповідав тоді ще, як за ним собаки гналися, а в нього фобія просто на них, собак тобто, така сама як дехто боїться води, висоти, темноти або закритих приміщень.

Душно тут. Вийду на балкон. Я повторююся, але акваріум замалий, і дихати-таки нічим, у прямому значенні цього слова. Сновидіння не припинили гратися зі мною, а я не припинив гратися з ними, я їх постійно розшифровую, намагаюся керувати ними, але вони-таки мене наздоганяють. Я втомлений, самотній, безнадійний. Нічого мене не розважає. Постійно нудно, щоб я не робив, чим би себе не займав, нової забави вистачає разів на пару, а потім усе повторюється, тупо, усе по-дебільному, голімо мені, аж дурно.  Як і тої ночі, я досі готовий померти. Усе це мило, дуже мило.

Повертаюся у свою кімнату. Домальовую пейзаж, химерні кольори, треба було-таки повчитися в Артема змішувати відтінки. Головне тут що? Головне вміти користуватися білилами, а я що? А я не вмію, тому тут усе таке кислотне й кострубате. Менше з тим. Уже немає значення. Пишу в правому нижньому куточку : «Я тебе завжди любив». Повертаюся на балкон, там у тумбочці, пам’ятаю, колись старі рулони невикористаних шпалер лежали, усе правильно, лежать, беру один, рожевий, чи ні, це персиковий, повертаюся в кімнату, знімаю вже майже суху картину з мольберту, завертаю гарно в ці шпалери, підписую чорним маркером: «Оленці на згадку».

Дістаю з шухляди стола конверт із фотографіями, що Світлана зробила, переглядаю знову, не до кінця, не можу більше їх бачити, витягаю свою улюблену, я там дивлюся широко розплющеними очима, читаю в них глибину й дитячу пристрасть, це тоді, коли вона розповідала про те, що в неї нікого немає, а я саме думав про «табулу расу», у мене також тоді був чистий аркуш, бери й малюй тільки, цілую хлопця на фото в лоб, такого знайомого, такого чужого, вкладаю фотографію назад, до інших, заліплюю старанно скотчем, підписую конверт тим же чорним маркером: «Батькам. На фото – я – падлюка».

Складаю ті пакунки в себе на дивані. Просто задихаюся, нема чим дихати тут, іду на балкон. Дорогою через зал в трюмо помічаю своє відображення, призупиняюся, стою, роздивляюся себе, нового – старого, я таким став лише за два місяці, прямо як Доріан Грей, чи ні, як головний герой «Шагреневої шкіри» Оноре де ‘ Бальзака. Гидко стало, такий небритий, зарослий, з немитою головою, у вим’ятій сорочці й розтягнених вельветових штанах болотного кольору, шкіра жовта взагалі якась. П’ятнадцятий поверх - то високо, дійсно високо, особливо, якщо збираєшся вистрибнути з балкону на такій висоті, я точно передумаю, поки летітиму. Але я завжди вмів приймати рішення за декілька хвилин. А тут навіть послання залишив усім. Крім Світлани. А вона й так усе побачить, як-то кажуть, з перших уст, чи ні, тоді вже з перших очей, чи що. Ну все, вдихнути, перехилитися, полетіти. «Какова цена твоей жизни, смешанной с грязью, потертой временем..»*, - ось саундтрек до мого життя. Вдихаю, перехиляюся.., вдихаю, лечу.

 

*пісня  http://blog.i.ua/user/3026999/555151/

попоередня глава http://blog.i.ua/user/3026999/554441/

на фото - я - падлюка (1) http://blog.i.ua/user/3026999/544034/

9

Останні статті

Коментарі

Гість: Ділемма

114.10.10, 10:39

Ого, несподіване закінчення

    214.10.10, 10:46Відповідь на 1 від Гість: Ділемма

    Интересно чего ты ожидала?) хеппи энда?

      Гість: Ділемма

      314.10.10, 10:54Відповідь на 2 від Annastezie

      ні хепі енду не чекала, але і смерті героя теж)

        414.10.10, 11:02Відповідь на 3 від Гість: Ділемма

        ему просто скучно .. если запметила он ходил и скучал на протяжении всех глав
        пс перед первой главой из слов автора перед повестью там писалось что типа чтобы попустило нужно написать книгу Когда пишу или читаю переживаю события как свои и пропускаю через себя Вот так у меня происходит катарсис)

          Гість: Ділемма

          514.10.10, 11:12Відповідь на 4 від Annastezie

          так помітила .
          звісно ти написала класно.мені сподобалося.якшо раптом ше шось напишеш викладай тут

            614.10.10, 11:15Відповідь на 5 від Гість: Ділемма

            спасибо) оч приятно честно))

              714.10.10, 12:20

              ыыыы я так знала,что он или повесится,или полетает.
              Клево. Жаль,что на мове. Я её не очень воспринимаю в литературе. Но всё равно клево.

                Гість: afxOo

                814.10.10, 12:52

                Мне не страшно, обидно может быть
                что не успел ни с кем простится
                так получилось что все уже прожито
                и я могу теперь только сниться)

                  914.10.10, 18:40Відповідь на 7 від Лекси

                  блин.. галимо что ты знала) я хотела чтобы неожиданно что ль А как ты знала?

                    1014.10.10, 18:41Відповідь на 8 від Гість: afxOo

                    эт ты что ль на ходу сочинил?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна