Профіль

_R

_R

Мальдівські о-ви, Мале

Рейтинг в розділі:

Останні статті

_R

_R

А сніг все сипле

  • 14.12.21, 07:07
У білі сукні одягнулися ялини,
Кущі пухнасті білі шапки надягли,
Навколо все під шаром білої перини,
Сніг щедро нею землю застелив.

А сніг все сипле й сипле без упину,
Сніжинки з вітром водять хороводи,
Місцями кучугури нагортають хуртовини...
Зимою кращої за цю нема погоди.




_R

_R

Хатинка

  • 12.12.21, 23:23
У темному дрімучому лісі була хатинка. Звичайна старенька дерев'яна хатинка, побудована з горизонтальних дерев'яних колод, поскдаданих одна на одну та з'єднаних в замок, які від старості стали темнокоричневого кольору, між колодами поріс зелений мох. З трьох сторін хатини були невеличкі вікна, а з однієї скрипучі двері. Ручка на дверях була у вигляді закрученого баранячого рогу. На двосхилому даху росла трава, яка була схожа на чепірнате, розтріпане та незачесане волосся, що стирчало в різні боки. Але не вигляд хатинки  був в ній найвражаючішим. Зовні вона була проста і непримітна. Важлива і вражаюча була її внутрішня частина - її чари.
 
Хатинка була так глибоко в лісі, що її рідко хто знаходив. Швидше вона сама дивним чином показувалась тим, хто заблукав. Люди, які вже не сподівалися вийти з лісу, натрапляли на неї. Після блукань, втрати надії знайти шлях додому, попрощавшись з думкою знову побачити рідний дім, рідних і знайомих людей, вона видавалась рятівним кругом серед безмежного океану лісу. Круг, який якщо і не допоможе добратися додому, то дозволить просто не загинути.
 
Дехто із заблуканих з підозрою і несміливо заходив в хатинку, дехто сміливо, ніби до себе додому. Але ніхто з неї не виходив такимяк був, якщо взагалі вдавалося вийти. Хатинка переносила того, хто зайшов, в обернений світ.
Відчинивши двері хатинки, в людей пробуджувалися їх заповітні мрії і вона переносила гостей в ці мрії, але трохи не так.
 
Зайшов якось туди мисливець, який завжди мріяв підстрелити велику дику качку і тільки зачинились за ним двері хатинки, як він став тією дикою качкою. Тільки піднявся він в ролі дикої качки в небо і за ним почалося полювання.
Зайшов якось рибалка з мрією піймати велику рибу і став великою рибою, яка намагалася вирватись з рибальських сітей. Дивно, але заблукав навіть там цар, котрий мріяв щоб всі його накази та бажання, розумні і не дуже виконувалися беззастережно і миттєво та став слугою, який змушений був виконувати часто безглузді бажання і накази тирана самодура. Знайшов цю хатинку і юнак, який мріяв про роботящу та красиву дружину, яка б робила все, а він тільки би сидів на печі та їв млинці і сам змушений був стати дружиною якогось лінивого юнака. Якось туди потрапила і дівчина, яка мріяла про багатого бізнесмена, який би цілий день пропадав на роботі, а вона б витрачала його гроші, розважалась з подругами. Ну і сталось так, що вона перетворилась на бізнесмена, в якого справи йшли не дуже, але який мусів догоджати своїй пасії. Військовий, який потрапив в цю хатинку, мріяв про перемоги над іншими, а довелося переживати поразку за поразкою...

Схоже на те, що хатинка в лісі була для того, щоб показати заблудлим в лісі, в своїх бажаннях і мріях іншу сторону своїх мрій, бажань, іншу сторону медалі. Рідко хто з неї міг вийти. Майже ніхто не хотів миритися зі своєю новою роллю. Майже всі опиралися та втрачали залишки останніх своїх сил після виснажливого блукання в лісі. Виснажені блуканнями та опором своїй новій ролі, розчинялися в небутті і зникали назавжди. І лише ті, котрі приймали свою нову роль, пізнавали зворотню сторону медалі, проймалися співчуттям, розумінням і любов'ю, поверталися в свій світ, до себе самих. Вони ніби пробуджувалися від сну, позбувалися оман, ставали собою, але вже іншими та глибшими людьми... Їм не ставало жити легше, але жити вони хотіли інакше...

_R

_R

Про переворот

  • 07.12.21, 15:42
На інавгурації


Нещодавно


Переворот таки відбувся.. Колись кожен з нас був президентом, а нині...
Деколи переворот відбувається на вулицях, в головах, а деколи і в одній голові.

25%, 1 голос

25%, 1 голос

50%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

_R

_R

Незабаром прийде зима

  • 24.11.21, 22:22
Під ногами болото, в повітрі сирість і мряка,
Вже природа жодних прикрас на собі не лишила,
Ще недавно красива жовто-багряна, а нині ніяка,
Ще недавно повна життя, а нині зовсім безсила.

Немов втома смертельна здолала усе навколо,
Дуже легко зникає життя, як бракує тепла і світла.
Незабаром прийде зима з монотонним холодним соло.
Рідко сонцем та деколи снігом блискучим світла.

_R

_R

Вітер дерева голі гойдає

  • 21.11.21, 07:54
Вітер дерева голі гойдає,
Ніби колише в зимовому сні
Та колискову тихо співає
Про те, що буде колись навесні.

Вони стоять, гілками хитають,
Щось ледь вловиме серед всьогО
Тиху мелодію вітру лапАють,
Мовчки вслухаються в пісню його.

_R

_R

Покараний

  • 18.11.21, 07:12
Я покараний за легкий перебіг ковіду,
Я позбавлений прав своїх і зарплати.
За хворобу є в світі гірші біди -
Це всі ті, хто мене захотів рятувати.

Їм потрібен не я живий і здоровий,
Їм потрібно мене від ковіду щепити,
На те схоже, що заскок у них тепер новий,
Як не втілять, то далі не зможуть жити!

Горе мені, що впорався сам з ковідом,
Зіпсував статистику людям - вартий смерті,
Їм би вбити мене чи зробити хоч інвалідом.
Вони тиснуть і зможуть - вони дуже вперті.

Вже мене голова починає боліти,
І як жити у світі тепер не знаю:
Ні продати і ні купити, вдома сидіти...
Так турботлива влада підводить до краю.

Я покараний за легкий перебіг ковіду,
Я позбавлений прав своїх і зарплати.
За хворобу є в світі гірші біди -
Це всі ті, хто мене захотів "рятувати".

Міністерство охорони здоров'я геть здуріло!
До голодної смерті доводять після хвороби.
Лікувати ж само не вміє й ніколи не вміло.
А калічити хочеться - нездари й нероби!


ПС. Для тих, хто не в темі. Ковідом згідно досліджень перехворів, оскільки наявна велика дуже велика кількість антитіл (більше 1500). Перебіг був легкий згідно самопочуття.

_R

_R

Вакциноепопея

  • 16.11.21, 15:15
Чим більше вникаю в тему коронавакцинації, тим більше відкривається нюансів.
1. Нарешті потрапив до свого сімейного лікаря з результатами досліджень кількісного визначення антитіл. При кількості більше 50 результат позитивний. Їх в мене більше 1500.
2. Як для періоду введених карантинних обмежень людей в поліклініці дуже багато. Довелося чекати на прийом більше години в приміщенні, де висока ймовірність заразитися і велика кількість людей.
Оцінка МОЗ за дотримання карантину - 2
3. Лікар не могла дати мені і не могла б дати нікому іншому відтермінування від вакцинації, хоча рівень антитіл зашкалює і є ознаки того, що перехворів коронавірусною хворобою, оскільки МОЗ це забороняє, навіть якщо вакцинація при такій кількості антитіл явно зашкодить.
Оцінка МОЗ за охорону мого здоров'я - 2
4. В МОЗ є явні ознаки роздвоєння.
Є положення затверджене МОЗ
ПОЛОЖЕННЯ
про організацію і проведення профілактичних щеплень
Де п.8. говорить:
8. Медичний огляд перед щепленням є обов’язковим.
П.9 говорить:
9. У медичній документації здійснюється відповідний запис лікаря про дозвіл на проведення щеплення.

Тобто лікар несе відповідальність за щеплення, оскільки на основі медогляду дає дозвіл на проведення щеплення. Натомість завідуюча мене запевнила, що я несу за це відповідальність, бо щеплення справа добровільна))))
І ще при цьому переконувала мене, що я не спеціаліст і вірусологія страшно складна штука. Тобто лікар страшно розумний спеціаліст не несе відповідальності, а я не спеціаліст несу за себе відповідальність сам.

Ну а що ще можна чекати від людини з кварталу на посту Президента і що ще можна чекати від його команди зе в особі санітара Ляшка?
Ну хіба 1000 грн за вакцинацію)))
Дякую вам за цікаві пригоди! 

 Що я з цього всього зрозумів: найголовніше зараз не здоров'я і життя громадянина України, а вакцинація, навіть, якщо ця вакцинація буде коштувати людині життя чи здоров'я. . Браво квартал! Думаю, що таке ж діється не тільки в системі охорони здоров'я, а і в інших сферах.

 Для довідки з Конституції України
Стаття 3. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Пропоную Зеленському внести зміни до КУ, а саме в ст.3.
І написати її в такій редакції:
Стаття 3. Вакцинація в Україні є найвищою соціальною цінністю.

Ну а що? Це в його стилі і мало б йому сподобатися.

_R

_R

Даремно втрачені... 3

  • 11.11.21, 08:27
Даремно втрачені люди,
Даремно втрачені кошти...
В державі, де правлять Юди,
Для чого ти тут і хто ж ти?

Ти тут, щоб тебе оббрехали,
Ти тут, щоб тебе вбили,
Серебряників тридцять мало
Для тих, котрі душі згубили.

Ти просто для них жертва,
Якою мож поживитись.
Тут важко жити та вмерти
І горе тут народитись.

_R

_R

Даремно втрачені... 2

  • 11.11.21, 08:21
Фонд соціального страхування (ФСС) інформує, що на час відсторонення працівників від роботи за ухилення від вакцинації, лікарняні таким працівникам виплачуватися не будуть.

Цікаве рішення ФСС. Я за всю свою трудову діяльність ні одного разу не був на лікарняному і тепер, після минуло тижневого контакту з вакцинованою людиною, в якої виявили ковід, я залишуся без коштів.

Тепер іти в поліклініку нема сенсу, оскільки навіть при виявленні в мене ковіду, в мене не буде коштів на лікування. Лікування ж, як запевняє ФСС дуже дорого обходиться.

Чим я гірнший за вакцинованого, що захворів на ковід ?
Я контактував з хворим на ковід і поки не поспішаю на роботу, щоб не наражати на небезпеку людей, з якими довелося б там контактувати. Нехай це буде за мій рахунок, я змирився. Роботу на роботі замість мене, як правило ніхто не робить і мені після виходу потрібно буде виконувати більший об'єм роботи. І це після ймовірного захворювання на ковід, який погано впливає на здоров'я і при якому не можна вакцинуватися.

Для чого мені ФСС? Для чого я щомісяця плачу цим трутням?

Беручи до уваги те, що МОЗ заявило, що жодного пов'язаного з вакцинацією летального випадку не було зареєстровано, а такі були і навіть в ЗМІ неодноразово була така інформація, то для чого я плачу на утримання ДБР і НАБУ?

Одна фраза представника МОЗ і заява ФСС розкрили суть цих структур, а ще суть МВС, ДБР і НАБУ.

Держава перетворилась на пункт вакцинації, МОЗ перетворився на конвеєр смерті, оскільки смертність серед невакцинованих вища, ніж в інших державах, а смерті вакцинованих взагалі ніхто не рахує... А чи випадково це? Органи НАБУ і ДБР просто проїдають гроші. А чи випадково це?

Я зрозумів, що даремно плачу податки і мої кошти просто даремно втрачені.

_R

_R

Даремно втрачені...

  • 10.11.21, 15:44
Нещодавно пролунала інформація представника МОЗ:
"Якщо говорити про вакцинацію, то жодного пов'язаного з нею летального випадку не було зареєстровано".

Я точно знаю, що такі були. Але чомусь їх не реєстрували. Виходить, що МВС не цікавить точна причина смерті, виходить, що і МОЗ не цікавить, чому помирають вакциновані. А може така інформація допомогла б виробнику внести корективи в склад вакцини чи хоча б в інструкцію? Але головного санітара Ляшка (він же міністр охорони здоров'я) також не цікавить ця інформація. Пана санітара цікавить лише відсоток вакцинованих. Він хизується, що у нас велика смертність, хоча у Німеччині вона в рази менша.
 
З виробником все зрозуміло. Формально ви на вакцинацію йдете добровільно, заповнюєте анкету, ставите підпис, що погоджуєтеся.
Виробник в інструкції вас попередив, що вакцина, як і будь-яка вакцина, може подіяти, може не подіяти і якщо подіє, то невідомо, як довго буде діяти захист. А ще, що внаслідок вакцинації ви можете захворіти чи отримати інвалідність. Він себе захистив.

Шкода, що люди даремно помирають. Їхня смерть могла б пролити світло на протипоказання чи дати поштовх для виробника щось змінити у вакцині.

Шкода, що МОЗ і головного санітара все влаштовує, навіть те, що він моральна каліка і зробив добровільну справу примусовою і навіть не намагається виправити помилки, які коштують комусь життя і здоров'я.

Шкода, що це все відбувається під патронатом президента і дуже хочеться, щоб термін його президенства вже швидше минув. Може наступний буде трохи розумніший. Дуже хочеться розумнішого.