хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

_R

_R

Хатинка

  • 12.12.21, 23:23
У темному дрімучому лісі була хатинка. Звичайна старенька дерев'яна хатинка, побудована з горизонтальних дерев'яних колод, поскдаданих одна на одну та з'єднаних в замок, які від старості стали темнокоричневого кольору, між колодами поріс зелений мох. З трьох сторін хатини були невеличкі вікна, а з однієї скрипучі двері. Ручка на дверях була у вигляді закрученого баранячого рогу. На двосхилому даху росла трава, яка була схожа на чепірнате, розтріпане та незачесане волосся, що стирчало в різні боки. Але не вигляд хатинки  був в ній найвражаючішим. Зовні вона була проста і непримітна. Важлива і вражаюча була її внутрішня частина - її чари.
 
Хатинка була так глибоко в лісі, що її рідко хто знаходив. Швидше вона сама дивним чином показувалась тим, хто заблукав. Люди, які вже не сподівалися вийти з лісу, натрапляли на неї. Після блукань, втрати надії знайти шлях додому, попрощавшись з думкою знову побачити рідний дім, рідних і знайомих людей, вона видавалась рятівним кругом серед безмежного океану лісу. Круг, який якщо і не допоможе добратися додому, то дозволить просто не загинути.
 
Дехто із заблуканих з підозрою і несміливо заходив в хатинку, дехто сміливо, ніби до себе додому. Але ніхто з неї не виходив такимяк був, якщо взагалі вдавалося вийти. Хатинка переносила того, хто зайшов, в обернений світ.
Відчинивши двері хатинки, в людей пробуджувалися їх заповітні мрії і вона переносила гостей в ці мрії, але трохи не так.
 
Зайшов якось туди мисливець, який завжди мріяв підстрелити велику дику качку і тільки зачинились за ним двері хатинки, як він став тією дикою качкою. Тільки піднявся він в ролі дикої качки в небо і за ним почалося полювання.
Зайшов якось рибалка з мрією піймати велику рибу і став великою рибою, яка намагалася вирватись з рибальських сітей. Дивно, але заблукав навіть там цар, котрий мріяв щоб всі його накази та бажання, розумні і не дуже виконувалися беззастережно і миттєво та став слугою, який змушений був виконувати часто безглузді бажання і накази тирана самодура. Знайшов цю хатинку і юнак, який мріяв про роботящу та красиву дружину, яка б робила все, а він тільки би сидів на печі та їв млинці і сам змушений був стати дружиною якогось лінивого юнака. Якось туди потрапила і дівчина, яка мріяла про багатого бізнесмена, який би цілий день пропадав на роботі, а вона б витрачала його гроші, розважалась з подругами. Ну і сталось так, що вона перетворилась на бізнесмена, в якого справи йшли не дуже, але який мусів догоджати своїй пасії. Військовий, який потрапив в цю хатинку, мріяв про перемоги над іншими, а довелося переживати поразку за поразкою...

Схоже на те, що хатинка в лісі була для того, щоб показати заблудлим в лісі, в своїх бажаннях і мріях іншу сторону своїх мрій, бажань, іншу сторону медалі. Рідко хто з неї міг вийти. Майже ніхто не хотів миритися зі своєю новою роллю. Майже всі опиралися та втрачали залишки останніх своїх сил після виснажливого блукання в лісі. Виснажені блуканнями та опором своїй новій ролі, розчинялися в небутті і зникали назавжди. І лише ті, котрі приймали свою нову роль, пізнавали зворотню сторону медалі, проймалися співчуттям, розумінням і любов'ю, поверталися в свій світ, до себе самих. Вони ніби пробуджувалися від сну, позбувалися оман, ставали собою, але вже іншими та глибшими людьми... Їм не ставало жити легше, але жити вони хотіли інакше...
8

Коментарі

112.12.21, 23:32

Чудово.

    213.12.21, 08:17Відповідь на 1 від Микола Казкар

    дякую

      313.12.21, 09:41

      Бойтесь своих желаний ( с).
      Логично и лаконично.
      Пессимизм конечно лезит из всех щелей и нет романтики
      И в этот пасмурный и дождливый день хочется чего-нибудь веселенького Настроение ниже плинтуса. Села на диету
      Доброе утро.

        анонім

        413.12.21, 11:48

        Схрон упа

          513.12.21, 12:08Відповідь на 3 від Hagal

          Доброго дня.
          А в нас сніг падає. Красота!

            613.12.21, 12:09Відповідь на 4 від анонім

            Схрон упаТа так. Твій нічний страх

              713.12.21, 12:11Відповідь на 5 від _R

              Доброго дня.
              А в нас сніг падає. Красота!
              Везёт! Я уже соскучилась по снегу.

                813.12.21, 12:19Відповідь на 7 від Hagal

                Доброго дня.
                А в нас сніг падає. Красота!
                Везёт! Я уже соскучилась по снегу.
                В нас чуть не півметра навалило

                  913.12.21, 13:40

                  Нехай всі ваші бажання будуть на користь оточуючих вас друзів.

                    Гість: Ніколь

                    1013.12.21, 13:43

                    Думала,що прозою Ви пишите тільки про політику)
                    Дуже життєвий сенс заклали!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна