ДІДУві рецепти. Салати з огірків і помідорів.
- 07.09.11, 18:21
Епіграф:
Швидка заготівля корму на зиму,
мо кому і несмачно зате зручно...
Салат Огірки кавалками.
На 6 кг огірків:
100 г пертушки,
300 г часнику,
100 г кропу.
Маринад:
1 - 1,5 склянки олії,
1,5 склянки оцту,
3 столові ложки солі,
5 - 8 столових ложок цукру (на смак)
Оргірки почистити розрізати на частини. Часник через часниковавку. Кріп і петрушку дрібно посікти.
Овочі вимісити і відставити на 4 - 5 годин.
Приготувати маринад (оцет додати наприкінці).
Розкласти в банки, залити киплячим маринадом. Літрові банки стерилізувати протягом 15 - 20 хвилин.
Порада від ДІДУ:
Я рекомендую використовувати на цей і інші салати огірок сорту "Комета" селекції США. Огірок довгий, швидко-рослий, ніколи не буває гірким. Навіть навпаки має солодкий присмак. Вирощую до літніх салатів і консервування. Надається навіть для соління - твердий.
Стійкий до пероноспорозу (ложна мучниста роса).
Огірок "Комета"
Салат На бистру руку.
Нарізати помідорів, огірків, цибулі, як на салат довільні пропорції.
На дно літрового слоїка покласти:
посічену зелень,
натерту моркву (тру на тертці, як для моркви по-корейські, тобто дрібно),
1 чайну ложку цукру,
1 чайну ложку солі,
2 столові ложки оцту.
Потім -- порізані овочі.
Стерилізую 30 хвилин, в кінці в кожну банку 2 столові ложки перевареної олії.
(Я вливаю олію на дно, але варю уважно, щоб не википало з слоїка.)
Салат нібито "Ніжинський"
На дно літрового слоїка:
2 чайні ложки цукру,
1 чайна ложка солі,
2 столові ложки оцту,
2 столові ложки олії.
Викладаю шарами порізані кружальцями огірки, цибулю. Все пересипаю посіченою зеленню (кріп, петрушка)
Стерилізую 30 хвилин.
P.S. Оцет у всіх рецептах 9%.
На сьогодні вистачить, немає часу.
Далі будуть цікавіші рецепти.
Ну і все робимо, звичайно, під музичку...
19
Коментарі
анонім
17.09.11, 18:31
тю-ю-ю...мняса&грибів немає.... Не моє...
Діду
27.09.11, 18:38Відповідь на 1 від анонім
І м'ясо треба чимось перебивати, а то зовсім тігрою стати можна...
анонім
37.09.11, 18:40Відповідь на 2 від Діду
Краще бути тігрою ніж бараном... і власне до їжі це має дуже посереднє відношення....
Alter ego*
47.09.11, 18:44
Часник через часниковавку. А ще мені подобається таке рідне слово - слоїк -
Дякую за рецепти.
vova13
57.09.11, 18:48
Консервоване та ще й з олією майже не їм ...
Діду
67.09.11, 18:49Відповідь на 3 від анонім
ПРо це тут...Тут просто рецепти для пань.
Не віриш, ось приклад, обговорення здається звичайної світлини:
http://photo.i.ua/user/2780480/173132/7792702/?p=4#comments
посестра -- Strannik777
Діду
77.09.11, 18:53Відповідь на 4 від Alter ego*
Один внук взяв теє, другий поклав туди палець...Тепер це на все життя, що залишилось -- часниковавка....
Діду
87.09.11, 18:53Відповідь на 5 від vova13
Нам більше олії...
анонім
97.09.11, 18:54Відповідь на 6 від Діду
Від тих "обговорень" в реалі аж голова пухне....а тут не вельми хочу....
А рецепти далеко не тільки для панянок та пань...вони ж для панів стараються....
Гість: ТарасЧупринка
107.09.11, 19:15
Дякую за рецепти, обов"язково передам дружині.