Шеплення від вірусу зневіри.

  • 05.12.13, 06:54
Керуючий партнер PlusOne DA, засновник Watcher.com.ua

Тисячі українців за 2 дні заразились надзвичайно небезпечним вірусом ''Nema.Planu.Trojan''
04 грудня 2013, 11:28

Якщо почитати соцмережі, то складається враження, що Євромайдан "всьо", опозиція – погана, режим переміг і вапщє пора валити звідси. Всі стали великими експертами в питаннях боротьби з режимом, складанні планів боротьби з режимом і чому опозиція завжди погана. Але коли виходиш на Майдан, де тисячі людей і тисячі подій, раптом відчуваєш, що набагато оптимістичніше все виглядає.



Все це – один в один повторення ситуації 4-річної давнини, коли противсіхи призвели до влади Януковича. Тепер вони можуть зацементувати його при владі назавжди. Якась дефрагментація мізків.

З розмови по телефону:

- В цих трьох нема ніякого плану.

- А який ти хочеш почути план?

- Ну треба щось робити. Не стояти ж до Нового року на Майдані

- А що конкретно ти хочеш від них почути? Що треба робити?

- Ну... Треба ж щось робити. Брати владу у свої руки.

- А ти особисто підеш на озброєних бійців внутрішніх військ?

-... ні


В останні кілька днів як в соцмережах, так і офлайновому житті часто читаю/чую фрази про те, що "вони нічого не роблять", "в них нема плану", "Майдан здується" і т.д.

Правда, ніхто не знає, який же це повинен бути план. Пункт N1 – оголосити, що ми беремо владу, пункт N2 – взяти владу?

Невже хтось досі живе в ілюзіях, що Янукович просто так віддасть владу? Так в 2004 році ж змогли! В 2004 році один – втрачав владу, а інший – мав отримати. Всі рішення приймав Кучма, який не хотів марати свої руки в крові заради Януковича. І ще не відомо, як би закінчився Майдан, якщо б він відбувся за рік до завершення повноважень Кучми.

Як можна отримати владу? Силовим методом? В опозиції є 50 танків, 100 БТРів і батальйон морських котиків?



Це війна сили волі, а не війна м'язів


Більш реалістичний сценарій – делегітимізація влади. Цей процес активно зараз триває. Студентський страйк, "парад суверенітетів" місцевих рад в західних областях, заяви міліцейських чиновників про те, що "не будуть виконувати злочинні накази", блокування органів влади в Києві, захоплення адміністративних будівель як в регіонах, так і в Києві – все це дає сигнали про те, що влада втрачає контроль над цілими регіонами в країні.

Тому зараз так важливі Майдани в кожному місті чи селі. І цей план озвучували на Майдані 1 грудня:) Чим більше людей виходить, чим більший тиск вони чинять на чиновників – тим більше людей буде переходити на бік народу. Змогли студенти в Чернівцях дотиснути міську раду, щоб вона ухвалила звернення про імпічмент президента та відставку уряду? Але ще позавчора це виглядало не реально.

Звісно, що цей процес не може бути швидким. Він триватиме довго. Мова йде не про дні, а тижні. День за днем ми будемо отримувати нову інформацію про те, як чергове місто страйкує, як студенти чергового університету блокують роботу вишу, як начальник райвідділу міліції оприлюднює відкритого листа про те, що не буде підпорядковуватись бандитам, як полковник заявляє, що його солдати з народом.

Якщо хтось розраховував, що на Майдан вийде 500 тис. людей і після цього Янукович побіжить здаватись, а потім ми ще будемо тиждень проводити карнавал – то мушу вас розчарувати:)

Представники Партії регіонів, президент, влада загалом зараз демонструють, що їм нічого не страшно, і вони контролюють ситуацію – все це заради перехоплення ініціативи. Фактично зараз в країні триває позиційна війна за ось тих героїв, які можуть публічно виступати за Євромайдан, і вести за собою людей. Хто доведе, що він сильніший – на боці того вони виступлять. І одним з головних козирів в цій боротьбі є люди на київському Майдані.

Коли буде критична маса таких публічних відмовників – можна буде говорити про наступні кроки. Наприклад, про створення революційного/народного кабінету міністрів, накази якого будуть виконувати цілі регіони.

І ще. Точка неповернення в стосунках з владою вже пройдена. І зараз є лише 2 варіанти розв'язання нинішньої політичної кризи – або виграє опозиція (тобто Янукович перестане бути президентом), або виграє Янукович – і тоді більшості активних членів опозиції доведеться або в тюрмі сидіти або емігрувати (як це відбувається в Білорусі). Третього варіанту нема. Всі ми розуміємо, що попри бравування на екранах телевізорів, багато в кого затрусились ніжки, коли усвідомили кількість народу, яка вийшла 1 грудня на вулицю. Тому якщо вони повернуть владу – зроблять все можливе і неможливе, щоб назавжди уникнути в майбутньому будь-які Майдани.

Про Київ. Точніше, Київраду. Захоплення Київради багато хто засуджував. Хоча методи її захоплення не найкращі, але у нашій революційній ситуації її захоплення є символічним. Київрада завершила свої повноваження ще в червні. Наразі – це незаконно діючий орган місцевого самоврядування. Захоплення приміщення Київради – це й припинення роботи незаконного об'єднанння "Київрада".

Напевно варто почати формувати нову владу в Києві. А допоки вибори не оголошені (нинішня Верховна Рада їх навряд чи оголосить), замінити Київраду може об'єднання 9 депутатів-мажоритарників, обраних в Києві минулого року. Наразі, це єдині легітимні представники киян у владі. Буде у нас своя дев'ятидепутатщина:)

Ну і останнє. Вся ця історія може мати майбутнє лише за однієї умови – на Майдані буде щодня дуже багато людей. І не треба переживати за те, що ми не підемо штурмувати уряд, президента чи Верховну раду. Приходьте, домовляйтесь з друзями про зустріч. Коли востаннє ви з друзями говорили в офлайні? Шикарна можливість це виправити.

Разом нас багато.

  • 05.12.13, 06:22
Активісти заблокували бази силовиків, щоб не пустити на Майдан.Четвер, 05 грудня 2013, 00:46 


Відео на своїй Facebook-сторінці 3 грудня розмістила Анна Сорока.

Окрім того, за повідомленням спільноти #Євромайдан. Ввечер 4 грудня заблокована військова частина у Василькові.

 

"Тримаємо оборону військової частини на території Авіаційного коледжу у Василькові - саме тут 33 автобуси із спецвійськами, які мали рушити на Майдан. Ми живим ланцюгом заблокували виїзд - і не випускаємо автобуси", - повідомив один з місцевих мешканців.

"Щойно завершив переговори з начальником військового гарнізону, генерал-майором Аркадієм Вашутіним. Він дав слово не застосувати проти нас силу і охороняти акцію від тітушок, оскільки керівництво гарнізону теж не зацікавлене у провокаціях", - додав він.

"Оборона триває, припиняти її не можна ні на хвилину. Браття і сестри, приєднуйтесь до акції - ми повинні не допустити нового кровопролиття на Майдані. Дорогі васильківці, не будьте байдужими: нам дуже треба гарячий чай і бутерброди", - зазначив він.

Українська правда

Виявляється, фашизм в Україні є!

  • 05.12.13, 00:04

04.12.13 18:58 "КОГДА ЖЕРТВЫ "ОТКЛЮЧАЛИСЬ", "БЕРКУТОВЦЫ" ТАЩИЛИ ИХ К "АВТОЗАКАМ" И СБРАСЫВАЛИ НА КУЧУ"
Сейчас по интернету гуляет фотография: я лежу на асфальте, надо мной склонился боец «Беркута». Под снимком комментарий: «Спецназовец пытается помочь девушке подняться». На самом деле боец схватил меня за шарф и протащил по Майдану. К счастью, я не задохнулась.

17-летняя студентка, которую многие СМИ объявили первой жертвой разгона сотрудниками «Беркута» мирной манифестации молодежи на майдане Незалежности и на протяжении нескольких дней считали погибшей, оказалась живой и дала интервью.

Новость о том, что в ночь на 30 ноября на Майдане пролилась кровь мирных манифестантов, взорвала украинские СМИ и подняла волну протестов по всей стране. Шокирующие кадры жестокого избиения бойцами «Беркута» парней и девушек потрясли миллионы людей. Тут же поползли слухи о жертвах расправы. В интернете появились снимки хрупкой девушки в коричневом пальто. Ее сначала считали без вести пропавшей, а потом назвали погибшей. Мы разыскали эту девушку. К счастью, она жива и практически здорова.

майдан избиение

Глядя на снимок, выложенный в интернете, многие думали, что спецназовец пытается помочь девушке. На самом деле все было иначе. "Когда жертвы "отключались", спецназовцы тащили их к припаркованным возле площади "автозакам" и сбрасывали на кучу". 

Студентка первого курса одного из столичных вузов Ирина Коцюбинская вышла на Майдан в первый же день протестов.

майдан избиение

- Всю ночь с пятницы на субботу мы с товарищами грелись у огня, - рассказывает Ирина Коцюбинская. - Разговаривали, шутили, пели песни. Было четыре часа утра. Посмотрев направо, я увидела спускающихся по лестнице со стороны улицы Институтской людей в камуфляже, с черными щитами и в масках. Их было много: человек двести. Впереди колонны шел мужчина в штатском с мегафоном: «Немедленно освободите территорию! Здесь будут устанавливать новогоднюю елку!» Было ясно, что это провокация. Кто в четыре часа утра устанавливает елку?! Мы бросились к монументу Независимости. В те минуты еще не осознавая, что происходит.

Паника началась, когда бойцы «Беркута» приблизились к нам и окружили плотным кольцом. Мы оказались прижатыми к монументу. Парни затолкали девушек на верхние ступеньки, а сами стали внизу.

Кто-то сказал: «Надо вести себя мирно. Никаких провокаций. Поем гимн Украины!» Мы взялись за руки и начали петь. В эту минуту «беркутовцы» бросились на нас с криками: «Пошли вон отсюда!» Посыпались удары дубинками.

Я с другими девушками стояла на четвертой ступени. Несколько мгновений - и наша защита (три ряда мужчин) оказались лежащими на асфальте. Продвигаясь к центру колонны монумента Независимости, спецназовцы колотили девчат по голове. У меня случился ступор: я не могла двигаться и говорить. Через секунду ощутила удар по голове. Ноги подкосились, и я скатилась по ступеням вниз. Попыталась подняться на локтях, но голова закружилась, в глазах потемнело. В ту же секунду меня ударили по голове щитом, и я потеряла сознание.

Очнувшись, увидела, как «беркутовцы» избивают ногами и дубинками лежавших рядом людей. Обращались к нам исключительно матом: «Лежать, сука! Куда ты рыпаешься?» Когда жертвы «отключались», спецназовцы тащили их к припаркованным возле площади «автозакам» и сбрасывали на кучу. Мне казалось, что я смотрю страшное кино. Мозг отказывался верить, что это происходит в действительности…

Сейчас по интернету гуляет фотография: я лежу на асфальте, надо мной склонился боец «Беркута». Под снимком комментарий: «Спецназовец пытается помочь девушке подняться». На самом деле боец схватил меня за шарф и протащил по Майдану. К счастью, шарф был мягким, поэтому я не задохнулась. В тот момент было состояние такого шока, что я не могла даже двигаться.

Я оказалась лежащей возле «автозака» рядом с другими избитыми манифестантами. Спецназовцы бросали людей, как тюфяки, в автобус. Один из «беркутовцев» приподнял мне голову. «Это же девушка, - сказал он другому бойцу. - Давай отпустим». И крикнул мне: «Беги!» В ту минуту я подумала: когда били по голове дубинкой и щитом, не видели, что девушка. А тут вдруг рассмотрели… Не помню, как я поднялась на ноги и поплелась в подземный переход. Там я села на землю и снова отключилась.

«Что вы делаете? Вы же людей бьете!» - «Идиотов бить не жалко!»

Тем временем под монументом Независимости продолжалось кровавое побоище.

- В прессе сообщили, что «беркутовцы» напали на спящих людей, - говорит активист евромайдана Тарас Шумик. - Это неправда. Накануне вечером организаторы евромайдана предупредили нас: мол, надо освободить площадь. Утром в воскресенье на месте городка манифестантов планировали установить сцену, чтобы подготовиться к масштабной акции протеста. Всю ночь мы складывали личные вещи, собирали мусор в коробки. В общем, готовились освободить Майдан. В тот момент на площади находилось около трехсот человек.


майдан избиение

*"Нас не били - убивали. Целились в голову, в грудь, били по ногам", - говорит активист евромайдана Тарас Шумик (фото Сергея Даценко, «ФАКТЫ»)

Когда спецназовцы бросились на нас с дубинками, я закричал: «Что вы делаете? Вы же людей бьете!» В ответ прозвучало: «Идиотов бить не жалко!» Под ударами дубинок первыми рухнули парни, стоявшие на нижней ступеньке. За ними посыпался второй ряд и третий. Начался хаос. Испугавшись, часть девушек начала визжать, другие застыли в оцепенении. «Беркутовцы» подбегали к женщинам и били их дубинками прямо по голове. Это был ужас! Беззащитных, напуганных до смерти женщин силовики дубасили, как скот.

Мы с парнями схватили стоявших впереди девушек и затолкали их назад, за наши спины. И тут же попали под град ударов. Кому-то повезло выскочить из кольца оцепления. Потом хлопцы рассказывали: мол, не помнят, как прорвались через стену из бойцов «Беркута». Будто высшие силы вынесли на крыльях. А те, кто остался внутри кольца, оказались в аду. Нас не били - убивали. Целились в голову, в грудь, били по ногам…

Я подскочил к «беркутовцам» с поднятыми руками: «Дайте нам выйти! Мы ведь ничего не делаем! Даже не сопротивляемся!» Они словно не слышали и продолжали яростно молотить лежавших на асфальте людей. «Выпустите хотя бы девушек!» - закричал я. Никакой реакции. Тогда я ринулся к солдатам внутренних войск. Те стояли плотным кольцом позади бойцов «Беркута». Было видно, что они в шоке от происходящего. Однако в ситуацию почему-то не вмешивались. «Хлопцы, сделайте что-то! - взмолился я. - Хотя бы девчат спасите!»

И вдруг солдаты внутренних войск… расступились. Образовался узкий коридор. Я начал хватать метавшихся по площади девушек и впихивать их в этот коридор. Потом другие митингующие увидели «выход» и один за другим выскочили из кольца оцепления на проезжую часть. Я уходил с Майдана последним. На земле оставались лежать семеро потерявших сознание парней. Потом их забрали в больницы. К счастью, все живы, но с тяжелыми черепно-мозговыми травмами. По нашим подсчетам, от действий «беркутовцев» пострадали 70 человек.

На Крещатике творилось что-то страшное: на асфальте лежали люди с пробитыми головами, повсюду кровь, бегали журналисты, все кричали… Я думал, теперь мы в безопасности. Но бойцы в черных масках бросились за нами. Это было страшно: залитые кровью люди поднимались и бежали, бойцы «Беркута» их догоняли и, ударив дубинкой по затылку, валили на землю… Падая, я успел обхватить голову руками. Удары пришлись на локти и предплечья. Отдубасив меня, «беркутовец» переключился на другого парня. Я поднялся на ноги и бросился к зданию гостиницы «Днепр». Там и спрятался.

«На входе была паника: люди боялись, что вместе с беглецами с Майдана в монастырь войдут провокаторы»

- В подземном переходе собралось еще несколько избитых участников евромайдана, - говорит Ирина Коцюбинская. - Неожиданно там появились «беркутовцы»: «А ну валите отсюда!» Поддерживая друг друга, мы вышли на Крещатик. Там стояли кареты скорой помощи, медики перевязывали пострадавших. Увидев, сколько на улице людей с разбитыми головами, я отказалась от помощи врачей. На мне крови не было, только голова сильно кружилась. Какая-то женщина крикнула нам: «Ребята, здесь опасно! Идите на Михайловскую площадь». И мы с друзьями поковыляли наверх.

Собравшись на площади, участники евромайдана опасались, что здесь их найдут бойцы «Беркута» и продолжат избиение. Люди бросились к Софийскому собору, начали стучать в ворота. Однако к ним никто не вышел. Тогда кто-то побежал к воротам Златоверхого Михайловского монастыря и попросил дежурного послушника о помощи. Он отворил ворота и впустил напуганных людей. Узнав, что случилось, монахи вышли на площадь и стали звать стекавшихся с прилегающих улочек людей на территорию монастыря.

- Нас тоже позвали в монастырь, - продолжает Ирина Коцюбинская. - На входе была паника: люди боялись, что вместе с беглецами с Майдана в монастырь войдут провокаторы или сотрудники милиции. Поэтому устроили что-то вроде фейсконтроля.

- Было очевидно, что избитые люди требуют нашей помощи и защиты, - говорит пресс-секретарь Киевской патриархии архиепископ Евстратий. - Как только большая часть митингующих укрылась за стенами монастыря, к воротам подъехал автобус с сотрудниками спецподразделения «Беркут». Манифестанты испугались, что их силой увезут в отделения милиции. Ситуация стала очень напряженной. Двери монастыря закрыли и забаррикадировали. Руководство монастыря по своим каналам связалось с руководством столичной милиции. Нас заверили, что силовики не ступят на территорию монастыря.

Тем временем мы связались со святейшим патриархом. Он дал свое благословение, чтобы послушники монастыря предоставили посильную помощь участникам евромайдана. Поскольку получившие травмы и ранения люди боялись покидать территорию монастыря, послушники организовали на месте пункт медицинской помощи. Обработали раны, сделали перевязки. Всех людей напоили горячим чаем и накормили. Когда правоохранители пообещали, что не будут арестовывать активистов евромайдана, к монастырю подъехали машины скорой помощи и увезли пострадавших в больницы.

- Остаток ночи мы провели в монастыре, - рассказывает Ирина Коцюбинская. - Монахи постелили ковры на полу в храме, там мы смогли передохнуть. Утром в воскресенье я вернулась домой. А в понедельник пошла на пары. В больницу пока не обращалась. В целом чувствую себя нормально. Синяк под глазом позеленел, гематомы на теле потихоньку рассасываются. Правда, иногда случаются приступы головокружения. Вчера я записалась в список добровольных помощников евромайдана. Буду помогать тем, кто сейчас стоит на Майдане.

Ирина Копровская, «ФАКТЫ»Источник:http://censor.net.ua/r262249Источник:http://censor.net.ua/r262249

Та дійте вже, панове опозиціонери!

  • 04.12.13, 11:19
Азаров дав зрозуміти, що в разі провалу єврореволюції пересаджають усіх.Середа, 04 грудня 2013, 10:44



Прем'єр Микола Азаров знову попереджає про кримінальну відповідальність з блокування роботи державних установ як звичайним людям так і політикам.

Про це він заявив, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу.

"Окремі політичні сили, не маючи ніякого конструктивного плану скеровують вуличні протести на насильство, противоправне захоплення адміністративних і громадських будівель, перешкоджання роботі державних установ. Це кримінальний злочин", - заявив він.

"Я хочу запитати так званих лідерів вуличних протестів, хто візьме на себе відповідальність за ці злочини? І хто готовий нести кримінальну відповідальність? Я вимагаю, щоб так звані лідери не ховались за спини людей, а публічно і чітко заявили, хто персонально за це відповідає", - зазначив він.

"І людям хочу сказати: ваші ватажки штовхають вас на злочин. Вони будуть намагатися сховатись за депутатською недоторканістю. А вам ховатись немає за кого. А відповідальність неминуча. Тому зупиніться і не чиніть це", - попередив він.

"Ми готові забезпечити будь-які мирні форми протесту, готові навіть забезпечити мирне пікетування тих органів влади, до яких є претензії. Мирні пікети ми будемо охороняти і безумовно захищати права громадян. Але ми вимагаємо припинити свавілля і проводити протестні акції у формах, передбачених Конституцією і законами", - зазначив він.

Українська правда

Докопирсались:http://www.pravda.com.ua/news/2013/12/4/7004692/

http://www.pravda.com.ua/news/2013/12/3/7004614/

"Беркут" поза законом.

  • 04.12.13, 09:26
Спецпідрозділ МВС України «Беркут» став фігурантом гучних скандалів. Проте керівництво МВС в усіх випадках запевняє, що міліцейській спецназ діє виключно в межах закону. То ж нещодавня заява депутата Верховної Ради, першого заступника голови Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадія Москаля щодо необхідності розформувати цей спецпідрозділ міліції, викликала серйозний резонанс. І навіть не сама ця пропозиція, а сам факт, що, як виявилося, сумно відомий спецпідрозділ МВС України – «поза законом». 


Мін'юст відкрив очі 

Нагадаємо: як повідомила прес-служба Москаля, на депутатський запит з приводу правових підстав функціонування спецпідрозділу «Беркут», Мін'юст України надав відповідь, що жодних наказів МВС стосовно затвердження «Положення про спеціальний підрозділ «Беркут» в Міністерстві юстиції не зареєстровано. 

На думку самого депутата, Міністерство юстиції не зареєструвало спецпідрозділ «Беркут», тому що, згідно з чинним законодавством, на території України забороняється створення військових або інших озброєних формувань або груп, не передбачених законодавством. 

А за законом «Про організаційно-правові підстави боротьби з організованою злочинністю» в Україні передбачено і законно функціонує тільки спецпідрозділ «Сокіл». 

Таким чином, згідно з твердженням Геннадія Москаля, спецпідрозділ «Беркут» необхідно розформувати як незаконне воєнізоване формування, яке не має необхідної реєстрації в Мін'юсті. 

Це відкриття випливло дуже не вчасно для міліційного начальства, адже "Беркут" останнім часом став фігурантом не одного скандалу – перш за все, під час парламентських виборів, що відбулися в Україні 28 жовтня і відразу після них. 

Спроби втручання з подачі влади і керівництва МВС в хід виборчого процесу, маніпуляції співробітниками «Беркута» з протоколами виборчих комісій, «силове прикриття» численних порушень, стали потужною негативною рекламою цьому спецпідрозділу. "Беркут" тепер виглядає як силовий атрибут влади, за допомогою якого влада здійснює будь-які форми беззаконня. 

Причому до самих виборів міліція, як відомо, готувалася вельми специфічно, закуповуючи спецзасоби для розгону мітингуючих, водомети й автомобілі для перевезення затриманих на багато мільйонів гривень. 

Замість правової освіти - фізпідготовка 

А тут ще незадовго до виборів спалахнув скандал в самій цій структурі: в Сумах бійці місцевого «Беркуту» звинуватили свого начальника в корупції, хабарництві і репресіях. Під зверненням підписалися 30 осіб, які заявили, що їм загрожують звільненням, якщо вони не віддаватимуть по 150 грн щомісячно своїм командирам, - мовляв, такі порядки в загоні тривають вже цілий рік. 

Зауважимо, що ці звинувачення в середовищі «беркутів» з інших міст викликають сміх. Не з приводу практики поборів – якраз вона існує всюди, а з приводу названих розмірів «відрахувань» від кожного бійця на користь командирів. Оскільки, як зізнаються в приватних бесідах правоохоронці, такі суми в обласних центрах країни (а саме в таких містах дислокуються підрозділи «Беркута» - 2 полки, 6 окремих батальйонів і 19 рот загальною чисельністю близько 3,25 тис. чол) починаються з 1 000 грн щомісячно. 

Зрозуміло, що «силова опора» режиму не може поскаржитися на оплату своїх послуг: рядові співробітники «Беркута», які тільки розпочинають службу, отримують зарплатню від 4 тис. грн, що в будь-якому обласному центрі складає цілком пристойну суму (для порівняння, в армії таке грошове утримання має офіцер в чині не нижче за підполковника з не менше ніж 20 роками вислуги). 

Проте у випадку з поборами, як свідчать зізнання співробітників МВС у приватних розмовах, йдеться не про «відкат» частини своєї офіційної зарплати, а про «відрахування» з інших доходів – зрозуміло, незаконних. Це, в першу чергу, доходи від здирництва, яке широко практикується міліцією (наприклад, хабар за гальмування кримінальної справи), і від «кришування» незаконного бізнесу (головним чином, як свідчать мас-медіа, і як зізнаються в розмовах самі правоохоронці, – торгівлі наркотиками). А тому події в Сумах явно вимагали ретельної перевірки всієї діяльності місцевого «Беркута». 

Проте результати такого розслідування виявилися вельми несподіваними. Командира підрозділу усунули з посади, а всьому підрозділу призначили переатестацію , адже дуже великі сумніви викликав рівень професійної підготовленості особового складу. 

Але що цікаво: розповідаючи про результати, новий керівник сумського «Беркуту» В’ячеслав Драновській в інтерв'ю заявив: тим, хто не пройшов переатестацію, «запропоновано змінити місце служби, перейти на ті посади, які не вимагають посиленої фізпідготовки». 

Це якийсь анекдот: скандал засвідчив, що в спецпідрозділі процвітає правова неосвідченість і непрофесійне ставлення до виконання службових обов'язків, а начальство перевіряє... фізичну підготовку! 

Загалом цей факт додатково переконує, що вище керівництво МВС не збирається ні за яких умов боротися зі «специфічною», далекою від законності діяльністю міліційного спецназу, - навпаки, посилено покриває її. 

Непрофесійні «дублери» 

Таким чином діяльність «Беркуту» (втім, як і всієї української міліції) давно приголомшує пересічного громадянина. Аж надто вона мало схожа на законну, а тим більше – на таку, що покликана захищати закон. 

При цьому «участь» співробітників цього підрозділу в минулих виборах на правах такого собі «силового учасника» процесу викликала нерозуміння і в рядах парламентарів від опозиції. В середині листопаду цього року у Верховній Раді був зареєстрований законопроект щодо обмеження використання спецпідрозділів міліції для охорони громадського порядку. 

Згідно з законопроектом, спецназ МВС повинен залучатися лише для підтримки порядку на об'єктах, які мають особливе значення для народного господарства або потерпілих в результаті стихійного лиха та екологічних катастроф. 

В пояснювальній записці до документу вказано, що під час минулих виборів підрозділи МВС «Беркут» використовували для захоплення окружних виборчих комісій в деяких округах Миколаївської області і в Києві, через що були викривлені результати парламентських виборів. І для уникнення повторення такої ситуації і необхідні подібні законодавчі заходи. 

До цього зауважимо, що нинішні офіційні завдання, які виконує «Беркут», викликають деякий подив. Серед основних - припинення масових заворушень, звільнення заручників, силове забезпечення операцій міліції, охорона громадського порядку при виникненні надзвичайних ситуацій, затримання особливо небезпечних, озброєних злочинців. Для виконання цих завдань «Беркут» має повний комплект оснащення і озброєння, включаючи бронетехніку. 

Але виникає резонне запитання: навіщо тоді у складі МВС існує така структура, як Внутрішні війська, яка виконує згідно з Законом "Про Внутрішні війська МВС України" такі самі функції? 

До речі, досвід реальних ситуацій (пригадаємо скандальний штурм банди Дікаєва в Одесі восени минулого року) свідчить, що все одно при зіткненні з серйозним супротивником «Беркут» біжить по допомогу до внутрішніх військ, будучи не в змозі провести класичну операцію зі знешкодження групи злочинців. Проте ми бачимо успіхи «Беркуту» на іншому фронті – зокрема, в баталіях на виборах, з грубим втручанням у виборчий процес. 

Правда, МВС посилено переконує, що на виборах «Беркут» не перевищував своїх повноважень, але мова йде вже далеко не лише про роль міліції у виборах. І якраз питання повноважень і постає вельми гостро після виявлення того факту, що, як виявляється, в Мін'юсті не зареєстровані ніякі положення щодо функціонування спецпідрозділу «Беркут», з чітким визначенням його завдань і меж компетенції. 

Цілком очевидно, що діяльність цієї структури, починаючи з правової бази щодо її створення (а це всього лише відомчий наказ МВС України № 1 від 16 січня 1992 року “Про реорганізацію загонів міліції особливого призначення і створення підрозділів швидкого реагування "Беркут"), повинна стати предметом ретельного розслідування. 

Українці врешті-решт повинні отримати абсолютно чітку відповідь на питання, де закінчуються межі повноважень цього формування, і наскільки взагалі відповідає закону самий факт його існування? 

Борис Такаєв, спеціально для Правосуддя 

 


Варто знати що:
Сенс отриманого від двох власних джерел Politica - Ua.com повідомлення полягає в тому, що в п'ятницю, на один з військових аеродромів Київської області (орієнтовно Васильків) були прийняті 2 літаки з бійцями цих спецпідрозділів. У зв'язку з великою кількістю підрозділів спеціального призначення у внутрішніх військах РФ, точно назвати цей спецпідрозділ є неможливим. Це може виявитися і «Витязь » і « Русь» , але для нас з Вами це не принципово. Відомо точно, що це не оперативний спецназ, а саме бойовики - штурмовики.

У подальшому їм була видана форма українського «Беркута» для проведення акції. Чому саме «Беркута» - тому що більше немає кому. Одні нечисленні, а інші не підходять по компетенції.

Увага! Сьогодні з хвилини на хвилину очікується приліт поповнення, ще двох літаків з бійцями.

У 16-00, раніше задіяні на Майдані російські бійці були зосереджені у дворах вулиць Саксаганського і Тарасівської. Хоч і були вони одягнені не в форму, а в спортивні костюми, їх виділяла побудова в шеренги і закриті обличчя.

З 17-00 вони отримали вказівку провести провокації із захопленням Київської міської державної адміністрації та акції вандалізму біля Адміністрації Президента, щоб сформувати привід до подальшого силового вирішення конфлікту (для цього їм навіть були видані кепки учасників Євромайдану), в якому в подальшому і будуть брати участь, вже переодягнувшись у міліцейську форму.

ПРОШУ ЯКОМОГА ШИРШИЙ ПЕРЕПОСТ. ДЯКУЮ.

Охлофобія ЛіліПута.

  • 03.12.13, 22:08
Майдан в Киеве стал страхом Путина - Портников

03.12.2013 19:55
 

 

Путин боится только двух вещей - конкуренции и народа...

 

Российский президент Владимир Путин привычно называет происходящее в украинской столице погромами, инспирированными из-за рубежа. Сотни тысяч людей, которые вышли на киевский Майдан Независимости в минувшее воскресенье, – отнюдь не повод для президента РФ задуматься над тем, что дело, может быть, вовсе не в экстремистах и закордонных агентах. Что, может быть, проблемы есть в самой «консерватории».

 

Впрочем, последовательность Путина в оценке народных выступлений нельзя не заметить. Как и любой чиновник, который пришел к власти не в результате реальной политической борьбы, а благодаря кулуарным договоренностям, он боится только двух вещей – конкуренции и народа. Можно ли представить себе настоящие дебаты российского президента с каким-нибудь равным ему политическим соперником, который не побоится задавать оппоненту неприятные вопросы, и все это покажут по телевидению?

 

Можно ли представить себе выступление Путина на настоящем политическом митинге – не том, на который будут специально сгонять «бюджетников» и мнимых сторонников партии власти, а том, на который люди придут по своей воле? В России никогда не будет такой конкуренции и такого митинга с участием главы государства, пока этот глава - Путин.

 

Именно тот факт, что Путин получил власть из рук Бориса Ельцина и удерживает ее с помощью административной вертикали, силовиков и коррумпированной экономики, замкнутой на президентский кабинет, и создал у него такой страх перед народом. Еще в 2004 году, когда стало ясно, что украинские президентские выборы будут не передачей власти преемнику, а реальной борьбой, которой по определению не должно быть на постсовестком пространстве, Кремль старался сделать все – вплоть до приезда самого Путина в Киев – чтобы продемонстрировать: не только политическая элита, но и сами граждане должны поддерживать этого самого преемника, а не бузотера, пытающегося прийти к власти «самовольно».

 

Когда же украинцы с таким представлением о своих гражданских правах не согласились и вышли на Майдан, «цветные революции» на постсоветском пространстве стали главным страхом российского руководства. И в Москве – по крайней мере, в кругах, близких власти – утвердилось мнение, что это все американцы, и что с этими самыми американцами нужно бороться.

 

Когда борьба была почти выиграна - от Грузии  после войны были отторгнуты территории мятежных автономий, а в Украине пришел  к власти отторгнутый Майданом Виктор Янукович, - начался новый путинский кошмар, «арабская весна».

 

И вновь прочная уверенность, что все это американцы с их деньгами, что иначе и быть не может, что режимы не прогнивают, не несут в себе внутренних конфликтов, нет, нет и нет! Эта уверенность переросла в стремление сделать все возможное для того, чтобы ничего подобного в России не повторялось – именно поэтому борьба с гражданским обществом стала одной из главных задач режима на правовом уровне, а выход «рассерженных горожан» на Болотную площадь привел к краху «имитационной демократии» и закручиванию гаек.

 

То, что нынешний Путин с точки зрения пространства, оставляемого им своим гражданам для свободного дыхания, так отличается от Путина начала царствования, связано именно с этим страхом – перед «цветными революциями», перед «арабской весной», перед Болотной.

 

И после киевского Майдана 2013 года свободного пространства в России останется еще меньше.

 

Vitaly Portnikov

Артист погорілого театру.

  • 03.12.13, 21:58
Левочкин проявил себя блестящим дирижером - Портников.

03.12.2013 14:07 

 

Сергей Левочкин никуда не ушел. В заявлении «Интерфаксу» глава президентской администрации заявил, что президент не принял его отставки и сегодня основной задачей чиновника становится «работа над урегулированием ситуации мирным путем и преодоление кризиса».

 

Правду о том, что действительно происходило на Банковой после разгона Майдана – действительно ли глава администрации подавал в отставку или же решение об его уходе принял сам Янукович – мы узнаем разве что из мемуаров Левочкина, если, конечно, он захочет их написать после отставки и если эта отставка вообще когда-нибудь состоится – ведь «непотопляемый» чиновник может с легкостью возглавить и администрацию следующего украинского президента. Миф о Левочкине-миротворце уже возник – так что информационные агентства и интернет-ресурсы с такой уверенностью пишут, что глава администрации подавал в отставку «в знак протеста против жестоких действий »Беркута", будто Левочкин и в самом деле заявлял нечто подобное в публичной плоскости. Но в этом и состоит секрет аппаратного искусства главы администрации – производить нужное впечаление на разные аудитории – от Януковича и оппозиционных политиков до журналистов и гражданских активистов.

 

Отставка Левочкина могла быть связана не с протестом против жестокого разгона, а с провалом плана компрометации и фактического уничтожения оппозиции после отказа Януковича подписать Соглашение об ассоциации с ЕС. Не нужно было быть семи пядей во лбу, чтобы предвидеть усиление позиций оппозиционеров – теперь только они защищают европейский выбор – и возможность массового протеста.

 

Вбросив в массы лозунг «Майдан без политиков» – а многие наблюдатели в политической среде считают автором «альтернативного Майдана» именно главу администрации – Левочкин проявил себя блестящим дирижером, мастерски управляющимся с оркестром инфильтрованных в гражданское общество «друзей политконсультантов администрации президента» – журналистов и гражданских активистов. Попытка объединить майданы привела скорее к нивелированию протеста так что можно было сказать, что президентское окружение, по крайней мере, на время до экономического краха страны переиграло своих оппонентов. Но затем был разгон.

 

Опять-таки, узнать о том, что действительно предшествовало разгону и почему власти помешал неполитический, по сути, Майдан, удастся только из мемуаров главы администрации. Но было ясно, что само присутствие людей на Майдане раздражает президента и создает для оппозиции шансы взять реванш – ну, например, хотя бы в случае того же экономического коллапса, предвидеть наступление которого по датам не может даже Левочкин. И тогда было принято еще одно блестящее решение: Майдан должен перейти под контроль оппозиции, а «силовики» его разгонят из-за провокаций политических активистов. И тогда будет очевидна разница между «гражданским» и «политическим» Майданами. На площади установят елку, а Левочкин через одаренных советников и дальше будет дирижировать своим оркестром.

 

Но тут произошел сбой. Лидеры оппозиции выступили на Майдане, канал главы администрации показал их выступление в эфире шоу Савика Шустера. Но…оппозиция не успела прийти на пощадь со своей техникой и активистами – не знаю уж, специально или по вечной своей безалаберности – и получилось, что «Беркут» разогнал не тот Майдан. Побил самых обычных детей-студентов, опекаемых Русланой – да еще и гнался за ними до самого монастыря. То, что задумывалось как демонстрация варварства оппозиции, оказалось доказательством варварства власти. И Левочкин вместе со всеми другими представителями ближайшего окружения Януковича получил Майдан, который не планировал.

 

Но глава администрации – боец. Он не приуныл. Он работает. Во-первых, его таланты по минимизации протеста и его деполитизации сейчас актуальны как никогда и нужны Януковичу, как и «оркестр» инфильтрованных. Во-вторых, партнеры Левочкина по известной всему миру группировке нуждаются в переформатировании политического пространства, чтобы более не опасаться из-за того, что их политическое влияние и прибыли зависят от воли одного человека. Именно поэтому происходят несколько процессов одновременно: в общество и политическую элиту вбрасывается мысль об ответственности за разгон оппонентов Левочкина в президентском окружении, подготавливается почва для появления абсолютно новой, кристально чистой политической силы, которую уже скоро-скоро создадут отдельные борцы с политизацией Майдана – а в парламенте эта сила немедленно получит свое представительство в лице некоторых бескомпромиссных депутатов, покинувших ряды Партии Регионов в знак протеста и режущих правду-матку в диалоге с правдолюбами ну и, конечно же, идет работа в самой оппозиционной среде, потому что единство трех оппозиционных сил это вовсе не то, что нужно влиятельной группировке и ее людям во власти.

 

В этой ситуации уйти в отставку может только безумец. А Сергей Левочкин никогда не отличался отсутствием здравого смысла.

 

Виталий ПОРТНИКОВ для NEWSru.ua

Собачнега на нари - тоді підуть на пари!

  • 03.12.13, 21:39
Студенти начали пікетуваті виші. На черзі - МОН?
ПІК   -  
3.12.2013

Студентство доведених до краю останнімі діямі МОНу на чолі Із Дмитром Табачником. «ПіКу» з поінформованіх джерел стало відомо, что низька студентських організацій розглядають план создания локального Студентського Майдану біля Міністерства освіти и науки

student0

ЦІ намірі спровоковані Наступний кроками Табачника: Вимогами до Керівництва вишів надаті списки студентов, Які беруть участь у подіях На Майдані Незалежності , та Збирання у стінах Міністерства провокаторів.

Щодо последнего слід Нагадати про Цю Безпрецедентний інформацію. За повідомленням прес-служби Батьківщини: «Сьогодні вранці в залі колегії Міносвіти відбувся Інструктаж больше ста молодіків характерної зовнішності, якіх нагодувалі, одяглі єврострічкі и роздали напісані інструкції з легендою про ті, что смороду студенти різніх вузів. У ЦІ хвилини студентов-перевертнів везуть на Євромайдан, де смороду змішаються з протестувальників студентами з метою організації провокацій ». После журналістської перевіркі ця інформація Цілком підтверділася. Інструктаж «тітушок» відбувався з 5 години ранку, у залі на третьому поверсі. Мало того: «псевдостудентів» нагодувалі у міністерській їдальні, бачили посвідчення вишів и відправілі «зліватіся з масами на Майдан».

Новий студентський Майдан біля МОНу планують розпочаті найближче годиною: завтра або післязавтра. Серед студентської молоді Вже пошірюється заява Із Закліков «вінесті» Табачника.

У ній, зокрема, зазначено: «Наша кінцева мета - інтеграція України у ЄС, альо на цьом шляху досі стояти справжні потвори - корумповані антіукраїнські чінуші. СЬОГОДНІ очільник МОН україножер Табачник Продовжує тиснути на керівництво Опис вишів и вікладачів Із Вимогами надаті списки студентов, Які беруть участь у Євромайдані. ВІН впроваджує стеження за студентами у гуртожитках, аби вірахуваті актівістів. Чи може цею вбивця української освіти и ворог Всього українського и далі займатись кабінет міністра? Ні! Рокі Боротьби громадськості з бандою, что обкопалася у стінах МОНу, ні до чого НЕ прізвелі. Янукович трімає Табачника и дозволяє Йому знущатіся над нами. Тож чи Варто нам чекати, доки Кабмін Азарова Нарешті сконає? Чі Варто давати Табачнику шанс Залишити у політіці? Его треба викинути Із кабінету дерло за всех Міністрів. ВІН заслуговує на це. Можемо надаті Табачнику списки «прогульніків». Нехай читає и зубами клацає ».

Нагадуємо, что сьогодні, 3 грудня, у Києві около 200 студентов национального педагогічного УНІВЕРСИТЕТУ имени М. П. Драгоманова заблокувалі вхід у виш. Студенти біля входу скандують: «Страйк!» Молоді люди заклікають усіх вікладачів и студентов іти на акцію протесту на Майдан Незалежності.

- See more at: http://www.pic.com.ua/studenty-pochaly-piketuvaty-vyshi-na-cherzi-mon.html#sthash.WrwRkRUk.dpuf

Робимо революцію разом!

  • 03.12.13, 16:52
Робимо революцію. Що треба
Будь ласка, максимально широкий перепост! 
03.12.13, 00:58 
Майдан (ОРГ ІНФО) 
Терміново. Організаційна інформація з київського Майдану. 

Відповіді на питання: що робити? чим допомогти? куди і до кого звертатися?
Вступна. Структура Майдану. 
Потрібно розуміти, що зараз йде процес первинної організації. Тому є певна плутанина - не вистачає людей і рук, відповідальні - в милі. Потрібно сприймати це спокійно. Ставати на те місце, на яке готові, і робити свою справу.СПОКІЙНО. Чим більше спокою, тим швидше будуть налагоджені організаційні моменти. 
Організаційно Майдан розділений на 2 частини: Штаб (Будинок профспілок) і Наметове містечко (Майдан). Допомога потрібна СКРІЗЬ. Чи критичні волонтери, їжа і багато іншого. Подробиці будуть в наступному блоці. 
Штаб відповідає за весь процес в цілому, за політичний процес, роботу з пресою, вирішує частина технічних питань. 
Наметове містечко відповідає за утримання простору і організацію всіх процесів у цьому просторі. Наметове містечко вже оточений барикадами. Наметове містечко курирує розміщення приїжджих, охорону території, нейтралізацію провокаторів, прибирання території, надання медичної допомоги, харчування учасників.
Потреби. 
Штаб (Будинок профспілок - на Майдані, під гігантським екраном).
  1. У штаб потрібні волонтери. Багато. Робота на кухні Будинку профспілок (порізка, розкладання, роздавання). Рознос бутербродів і чаю на Майдані. Юристи. Люди, які зможуть оперативно поширювати інформацію. Люди на пропускні пункти.  
    Куди підходити, де реєструватися: на першому поверсі, при вході, стоять 2 столу з реєстрацією волонтерів.
     Ми вночі не встигли навіть зареєструватися - нас одразу забрали.
  2. У штаб потрібна їжа. Будь їжа. Краще - готова. Їжу можна відразу проносити в їдальню - увійшовши в будинок профспілок, просто йдете прямо, повз стіл реєстрації, вглиб будівлі (там близько). У їдальні питаєте старшого по столовій / кухні. І здаєте йому їжу. Чай, кава, цукор в кубиках і порційних пакетах гаряче вітають. Вода в 5л бутлях - теж. Потрібна пластиковий посуд.БАГАТО. Потрібні сміттєві мішки (120, 240 л)
Потреби. Наметове містечко (на самому Майдані).1. Охорона. Потрібні адекватні чоловіки в охорону. Постійно. Багато. Вкрай бажано - готові стояти по 8-12 годин. Охорона "тримає" периметр, розташовується усередині табору - за барикадами. Постійна присутність охорони - ЗАПОРУКА того, що штурмів не буде і провокації будуть своєчасно і правильно припинятися. Особливо важлива охорона вночі. Зі зрозумілих причин. 
Реєструють охоронців представники афганців: 
Павло Ковальчук - (050) 27-27-27-1  (лише охорона)

Обидва постійно знаходяться на території містечка, чергувати будуть позмінно. 
2. Медикаменти. Лікар містечка - Павло - (068) 729-81-10. Поточні потреби потрібно з'ясовувати у нього. 

3. Продукти, напої та різні побутові речі. 
Їжа: готова, або порізані сир, ковбаса, хліб, чай, кава, цукор в кубиках або порційних пакетах, вода звичайна та мінеральна газована. Будуть вдячні за консерви, перевірені часом, особливо за тушонку. 
Побутові речі і витратні матеріали: 
Сміттєві пакети (240л, підвищеної міцності) Рукавиці будівельні, Серветки, СтяжкиСкотч, Одноразовий посуд, Пластикові столи і стільці
Щільний пінопласт листами (НЕ бісерний!) 
Папір, маркери 
Приймає все це завгосп: Ярослав Ільницький - (093) 087-69-96 

4. Потрібні люди на прибирання території. 
Запитуйте коменданта або помічників коменданта наметового містечка.
 
5. Потрібні люди, готові взяти до себе на ночівлю приїжджих з інших міст. 
Запитуйте коменданта або помічників коменданта наметового містечка. 

Зараз вирішується питання з окремим координатором з цього напрямку.
 Поки можна реєструватися в Будинку профспілок.Загублені речі, знайдені на території Майдану - паспорти, пропуску, квиток 
Всі речі знаходяться у коменданта наметового містечка. 
Критичні. 
На Майдан постійно потрібні люди. На сам Майдан. На охорону. На прибирання. На роздачу їжі. На інші волонтерські завдання (там їх вистачає, повірте, особливо в штабі). 
БУДЬ ЛАСКА, МАКСИМАЛЬНО ШИРОКИЙ перепост!

Кровавые узы.

  • 03.12.13, 04:51
01.12.2013
Путин повязал Януковича кровью.

Бойня детей на Евромайдане не имеет никакой политической логики с точки зрения интересов Виктора Януковича и его команды. Но логики нет только с точки зрения удержания власти.

Железная логика в этом абсурдном и преступном разгоне появляется, если посмотреть на ситуацию глазами президента России Владимира Путина.

Веселые танцы на Евромайдане должны были закончиться в понедельник 2 декабря. Ни оппозиция, ни общественные организации не видели смысла в продолжении Евромайдана. Януковича на Вильнюсском саммите резко осудили, но двери для евроинтеграции президент для страны не закрыл. Евросоюз заявил о готовности еще раз рассмотреть вопрос о евроинтеграции в Украине на мартовском саммите. То есть Янукович сохранял все возможности для политического маневра. А наличие этой лазейки делало для Путина отношения с Януковичем все такими же непрогнозируемыми, как и раньше.

Как отрезать Януковичу все возможности для отступления? Как загнать в угол, из которого ему уже никогда не выбраться? Молох требовал жертв, кровь которых делала московские соглашения президентов России и Украины тверже стали. И в этой связи студенты Евромайдана стали идеальной мишенью. Невинной, непонятной, шокирующей. Первоначальный план был направить на Майдан боевиков-«титушек». Но использование бандитов могло закончиться не просто побоищем, но и трупами. Поэтому для подконтрольного применения силы использовали спецподразделения.

Снос Евромайдана с намеренной жестокостью и произволом на виду у телекамер был связан именно со стремлением продемонстрировать, что избирательный штаб министра МВД Виталия Захарченко и секретаря СНБО Андрея Клюева умеет выполнять обязательства перед Россией. После происшедшего Янукович и его команда на Западе де-факто становятся персонами «нон грата», и вероятность снова начать играть в евроинтеграцию равняется полному нулю.

Разгон Евромайдана стал самым надежным залогом для кредита, который предоставляет Россия. По данным «Цензор.Нет», первый транш в несколько миллиардов долларов Москва обещает выплатить Януковичу в ближайшие дни.

Гарантии получены. За полученные деньги можно будет погасить текущие выплаты бюджетникам, и прежде всего «Беркуту», профинансировать избирательную кампанию, и главное – профинансировать избирательный штаб Януковича, который так прекрасно сработал в интересах Путина.

В тему: Как в Украине прошла репетиция войны

Автор материала: Юрий Кравченко

По материалам: Сensor.net.ua