Як вам така новина?

  • 16.02.14, 23:59
Зі «Свободи» колективно виходять її члени і готуються до переходу в структури «Правого сектору»
3 февраля 2014

                   
 


За повідомленнями ЗМІ Рівненщини, 10 членів рівненського міського партійного осередку ВО «Свобода» подали заяви про вихід з партії. Своє рішення вони аргументували тим, що не згодні з політикою партії та станом, у якому вона знаходиться.

Це вже третій випадок на Рівненщині за не повний рік, коли лави політичної «революційної» сили, представленої у Верховній Раді України, покидають її активні члени.

За останній рік у жодній області України не було стільки виходів з ВО «Свобода», як тут.

Правда, перша четвірка з числа керівників партійних осередків ВО «Свобода» (С.Мочан очолював Рівненську обласну організацію, О. Лащук – Рівненську міську, Д. Сільман – Рівненську районну та Ю. Коробка – Корецьку районну організацію) була виключена на початку березня минулого року рішенням керівництва ВО «Свобода» за поданням народного депутата України, члена фракції ВО «Свобода» Олега Осуховського.

Але потім написала заяву про вихід з партії ціла група «свободівців» на знак протесту проти таких дій керівництва ВО «Свобода» та у зв'язку з категоричним несприйняттям тогочасної ситуації в партії.

Так, один з членів ВО «Свобода» М. Разкевич, прямо сказав рівненським журналістам, що «замість сильних молодих людей на посади в партії призначають карєристів, молодь поміняли на бізнесменів, осередок партії розколовся, у ній процвітає корупція».

А Я. Гранітний, який зразу ж заявив про свій перехід до УНА-УНСО,  заявив наступне:

 «В ті часи, у 2008 році, ми плечем до плеча стояли на захисті національних інтересів.

Ми на власному ентузіазмі виходили проти «Беркуту», стояли в агітаційних наметах й організовували акції протесту, свято вірячи в ідею. Проте теперішнє партійне керівництво нас ігнорує. «Свобода» пробилася до парламенту й тепер їм потрібні не люди з гарячим серцем, а менеджери, що працюють за гроші».

І ось вже за зовсім іншої ситуації в Україні, а не просто у якійсь одній області України,  нова група членів ВО «Свобода» колективно (!) відмовляється від подальшого перебування у партії.

Це серйозна ознака дуже неприємних і болючих для керівництва ВО «Свобода» процесів.

І це при тому, що зараз ВО «Свобода» намагається всіма силами довести свою найбільшу революційність серед інших опозиційних сил.

З такою «революційністю» члени ВО «Свобода», які подали заяви про свій вихід з її лав категорично не погоджуються, так само, як і з ситуацією всередині партії.

Досить цікавим моментом є та обставина, що ці ж члени ВО «Свобода» є друзями вже згаданих вище екс-керівників партійних осередків «Свободи», а також підтримують контакти з  Я. Гранітним.

Демонстративний вихід з лав ВО «Свобода» відбувається на фоні зростаючої активності на Рівненщині і в цілому в Україні «Правого Сектору», до складу якого входить і конкуруюча з ВО «Свобода» УНА-УНСО.

До речі, Ярослав Гранітний  від 9 лютого 2014 року є головою Рівненської обласної організації УНА, а до цього очолював міську організацію УНА.

А головою Політради УНА-УНСО та від  2014 р. координатором структур «Правого сектору» на Західній Україні є Олександр Музичко.

Про його погляди на методи боротьби УНА-УНСО та «Правого сектору» в сучасних умовах можна дізнатися з його публічних заяв.

Так, 25 січня поточного року на Народному Віче у Рівному він заявив, що усіх депутатів Рівненської обласної ради, які не прийдуть наступного дня на Віче о 12-й годині, втоплять у Басовому Куті, як «паршивих котів, за ноги», додавши що якщо мирним шляхом не вдасться змінити в обласній раді більшість, аби народ керував областю, то він встановить хунту і наведе порядок «залізною рукою».

І, очевидно, це не його особиста думка. Вона випливає з поширеної 30 січня поточного року Інструкції для «Правого сектору» в областях України.

В ній поставлено такі актуальні завдання членам цього об'єднання:

«1. Структурувати людей по підрозділах.

2. Проводити пропаганду серед ширших мас. Революція! Особлива увага силовикам.

3. Організувати перебирання влади на місцях.

4. Нейтралізовувати активний антиукраїнський елемент.

5. Розбудовувати і контролювати Самооборону.

6. Тримати постійний зв'язок з Київським штабом “Правого сектора” (+38-096-054-82-75).

7. Бути готовим до діяльності в нелегальних умовах.

8. Забезпечувати та екіпіровувати підрозділи всім необхідним.

9. По наказу Штабу висилати людей на Київ та інші області».

 

О. Музичко вже зараз заявляє, що «майбутній президент буде президентом від «Правого сектору». У Верховній Раді буде фракція від «Правого сектору». Всі лженаціоналісти підуть, а на їх місце прийдуть патріоти, щоб у цій державі зробити закони і навести порядок, щоб люди жили по-людськи, а всяка сволота знала своє місце».

Джерело: http://takeinfo.net, «Правий Сектор з Рівненщини висуватиме кандидата в президенти та боротиметься за більшість у Верховній Раді? (ВІДЕО)», 2 лютого 2014 р.

 

Звичайно, це дуже амбітна мета, але багато українських політологів вважають, що вплив «Правого сектору» саме у західних областях України буде зростати пропорційно зниженню рейтингу, в першу чергу, ВО «Свобода».

Тим більше, що на сьогоднішній день партійні структури «Свободи» занадто забюрократизовані, а їх керівники не хочуть, а ще гірше – не вміють, діяти швидко і ефективно.

Яскраві приклади цьому: кількаразові спроби Львівської обласної ради відправити у відставку голову Львівської ОДА Олега Сала чи проблема з відставкою голови Тернопільської обласної ради Валентина Хоптяна через його непояву на робочому місці.

Цілком ймовірно, що значна частина рядових членів ВО «Свобода»,  розчарувавшись діяльність її керівництва в Києві і західних областях України, піддасться «революційним» лозунгам «Правого Сектору» і ввіллється саме до його лав.

Як повідомляють добре поінформовані джерела з Рівненщини, там, щонайменше, соратники тих, хто написав заяви про вихід з ВО «Свобода» вже заявляють по свою готовність зробити цей крок.  

 http://ipvnews.org/

Петро Нечипоренко

Запрошую до діалогу.

  • 16.02.14, 20:41
                                      "Радикалізація має лякати не опозицію, владу".
                                                                                       Олег Тягнибок.

Запрошую до діалогу чи дискусії.

Ну, що, друзі, хто ще буде називати ПРИНЦИПОВИХ ЛЮДЕЙ особистостями з дурним характером? Бо досі не всім і кожному властиво зрозумілим, що в державі та соціумі де не діють принципи довір'я та законності,  БЕЗГЛУЗДО і навіть протизаконно послушно виконувати накази злочинної влади, її церберів та огидних меншовартісних приспособленців, згідних на напівміри та омани злочинної влади. Так що пора і їм вилазити з під ковдри, бо переломний час НАСТАВ!!! В засаді сидить спільний ЗОВНІШНІЙ ВОРОГ, що зичить пролиття КРОВІ та розколу цілосності України!!!
Щиро вітаю справжніх Чоловіків і жінку-Героя України Тетяну Чорновол з прешими принциповими перемогами Майдану (Автомайдану, Євромайдану та Правого сектору) в боротьбі з безчинством та беззаконням чинної влади та її нелюдів-слуг!
Слава Україні! Слава кожному із захисників нашої Вітчизни!

Відкритий доступ.

  • 16.02.14, 01:00
Документальний альманах

"Голос" Майдану Євген Нищук.

  • 16.02.14, 00:34
"Голос" Майдану Євген Нищук: перелом буде після 9 березня
Останнє поновлення: Понеділок, 10 лютого, 2014 p.
Євген Нищук

Серед ролей Євгена Нищука - і образ Тараса Шевченка, на 200-річний ювілей якого він прогнозує перелом для Євромайдану

Актор Євген Нищук став відомий широкому загалу ще в 2004 році, коли став ведучим "помаранчевого" Майдану в Києві.

Дев'ять років по тому слава вдруге знайшла героя: нині він став обличчям і голосом нового Майдану, радикальний характер якого зумів передбачити задовго до його початку.


Євген Нищук
: Так склалося, що з самих початків це було на громадських засадах. А потім я вже став заручником сам собі. Єдине що, – і я не приховую цього – коли артистів запрошували на Новий рік на Майдані, то ми всі отримали гонорари.ВВС Україна: Ваша робота на сцені оплачується чи це волонтерство?

Але загалом це не є оплачувана робота.

ВВС Україна: Ви стикаєтеся з переслідуванням чи погрозами через свою діяльність на Майдані?

Євген Нищук: Переслідувань я ще не помітив. Погроз прямих не було. Були якісь дивні есемески: "Ти подумай, що буде потім". Але я б не розцінював це як прямі погрози. Хоча, звісно, треба бути обережним.

ВВС Україна: Припускаю, що за лаштунками сцени Ви багато спілкуєтеся з опозиційними політиками. Суто по-людськи, хто з опозиціонерів викликає у Вас особливу симпатію? Наприклад, у кого з них найкраще почуття гумору?

Євген Нищук: Безумовно, Арсеній Петрович у цьому комфортно себе почуває. Це його природа така.

А Кличко... Поранив я руку недавно, вона була в мене замотана. А він мені: "Щось в тебе погано удар поставлений". Кажу: "Ви дасте мені потім кілька порад?". А він каже: "Потім дам".

Тягнибок приходить, теж щось може таке сказати. Луценко теж завжди приносить масу гумористичної інформації. І Петро Олексійович, коли з'являється…

Чисто з людського боку все досить приємно.

Свій чи не свій
"Голос Майдану"
Євген Нищук

Актор Євген Нищук народився 1972 року в Івано-Франківську.

У 1995 році закінчив у Києві Національний театральний університет ім. Карпенка-Карого.

Грає в Національному театрі ім. Івана Франка та в театрі "Сузір'я".

Знімався у фільмах "Залізна сотня" і "Владика Андрей".

Викладає акторську майстерність в інституті ім. Карпенка-Карого.

Працює над дипломною роботою, присвяченою Тарасові Шевченку.

ВВС Україна: В одному інтерв’ю Ви казали, що іноді перед виступами дозволяєте собі говорити політикам про очікування людей на Майдані. Вони дослухаються до Ваших порад?

Євген Нищук: Кожне віче не схоже на інше. Бувають моменти, коли відчувається велика напруга, і це добре, коли вони реагують на ситуацію. Бо буває так, що прописав собі спіч, і незважаючи на те, які в цю хвилину існують вимоги, політик чеше своє. Я не кажу про когось конкретного.

Іноді я, відчуваючи ситуацію, можу сказати: "Настрої такі-то й такі, врахуйте цю ситуацію".

Було декілька важких випадків, коли очікування були іншими, ніж те, що планувалося говорити, тому деякі коригування були. Не так, як я казав, але я бачив, що вони (опозиційні лідери – Ред.) різко зібралися і вирішили робити інші месиджі на сцені.

ВВС Україна: Є таке явище як професійна деформація. Ви відчуваєте, що часта поява на сцені Майдану, можливо, робить Вас більш товстошкірим і менш чутливим до його настроїв? Чи якраз навпаки?

Євген Нищук: Це одна з основ професії актора – чути і відчувати людей і від цього відштовхуватися.

Зараз на Майдані найважча фаза. Є певне відчуття, що люди вже, даруйте, іноді набридли одне одному. В тому числі таке ставлення може бути і до мене, що я ніби приївся.

"А коли взялися серйозніше за нього, то в шкарпетках знайшли посвідчення Партії регіонів"

Але разом з цим є живість кожного моменту, де ми зачіпаємось у живу розмову. Я недавно як завівся, то 50 хвилин говорив, реагував на те, що було серед людей, і відбувся такий великий діалог. Політики іноді бояться це робити, бо люди до них мають більшу претензію.

Відчуття мене не обдурюють. Один раз я повівся на випадок, коли стояла людина і щось там кричала. Я дивлюся: всі вже все зрозуміли, а людина продовжує далі провокувати. Я кажу: "Слухайте, може ви провокатор?"

Охорона, яка стояла біля нього, спитала документи. Він нічого не мав, а всі кишені були забиті купюрами по 500 гривень. А коли взялися серйозніше за нього, то в шкарпетках, у взутті, знайшли посвідчення Партії регіонів. Я, правда, не знаю, навіщо його було носити. Хтось сказав, що це, можливо, на випадок, якщо його візьмуть інші, то щоб зрозуміли, що він свій.

Я вже говорив людям напівжартома, що нам треба вивчити нову грамоту: відчувати по енергетиці людину, бачити її очі і таким чином дізнаватися, чи ти свій, чи не свій.

Фільтр перед сценою

ВВС Україна: У Вашій присутності зі сцени Майдану виступали сотні найрізноманітніших людей. Яку найбільшу дурницю Ви чули від них? Що "різало" Вам вухо?

Євген Нищук: Було… Я навіть відверто сказав відразу Руслані за те, що "я себе тут спалю". Відійшовши, я сказав: "Русланочко, я розумію, в усіх емоції. Але для чого зараз ці речі говорити?". Це як приклад того, що був такий момент, коли я стою, слухаю і думаю: "Ого, ну й сказав".

Через брак часу і напруження я сам можу робити якісь "ляпи", наприклад, мовні. Позавчора я сказав, що "Майдан вщент наповнений людьми". А мені потім зробили зауваження: вщерть, а не вщент. Дякую дуже. Я це знаю, але випадково не помітив цього. Безумовно, треба стежити за цим усім.

ВВС Україна: Зі сцени досить часто звучать вірші від різноманітних народних поетів. Якщо говорити відверто, ці поезії далеко не завжди мають мистецьку цінність, а іноді когось, можливо, і ображають. Чи існує якийсь фільтр, кого можна пускати на сцену, а кого ні?

Євген Нищук: Я вам чесно скажу, що це одна з найбільших проблем, яка мене чи не найдужче виснажує.

"Вчора у нас був репер з Одеси – о Господи, що він співав! Якби це було в інші часи, я б його точно не випустив на сцену"

З мистецького боку я намагався спочатку контролювати, щоб були випробувані музичні гурти. Але це ж не фестиваль, ми не маємо часу їх прослуховувати. А разом з тим вони кажуть, що приїхали, наприклад, з Донецька, Луганська чи Одеси. І тут є певний момент: їхня якість сумнівна, але з огляду на те, що вони приїхали спеціально на Майдан, відмовити їм теж недобре.

І іноді, з точки зору якості мистецтва, проходять сумнівні моменти, які ріжуть вухо.

Вчора у нас був репер з Одеси – о Господи, що він співав! Ну, вже пройшло. Якби це було в такі часи, де треба прискіпливо дивитися з мистецького боку, я б його точно не випустив на сцену.

З віршами щось схоже. Всі рвуться на вечір, у прайм-тайм. Прослухати їх усіх неможливо – їх дуже багато.

Тут єдиний момент, що автори віршів щирі, і це лише професійна людина слухає і думає: "Хто його випустив?" А в більшості слухачі, якщо говорити відверто, вітають його, бачать, що він це робить щиро, з серцем.

Я придумав, що треба видати поетичну збірку. Слава Богу, дослухалися. Якщо є редактор, він відредагує, відбере найкраще, і це буде цінна збірка.

Так само іноді був перебір з молитвами і виконанням гімну щогодини. Вночі воно, можливо, виправдано, бо кожна година наближає нас до світанку, до дня.

Щодо гімну, я теж Руслану просив, щоб воно вдень не перетворилося в якусь попсу. В іншому разі в потрібний момент воно не стане тим важливим символом. Бо гімн – це символ, початок і завершення віча, наприклад.

200-річчя Шевченка

ВВС Україна: Якби у Вас була можливість запросити на Майдан будь-який музичний гурт, кого б Ви запросили?

Євген Нищук: Я був би щасливий побачити Стінга чи Scorpions. З сучасніших музикантів – Адель. Якісь рокерські гурти теж би гарно пішли.

На Новий рік були вже близькі Red Hot Chili Peppers. У Кличків з ними особисті контакти. З ними вже говорили, але запізно взялися, і це було важко зробити, бо в них був свій графік.

ВВС Україна: Чи сняться вам сни про Майдан?

Євген Нищук: Останнім часом мій сон, на жаль дуже короткий. Раніше 3-ї години я ще ніколи не лягав. А встаю найпізніше о 9-й.

На одному з перших багатотисячних віче запав мені в око один момент: люди, люди, люди, і тут їдуть троє козаків на конях, з Мамаєвої слободи. Проходять посеред Майдану, люди їх пропускають.

І недавно мені був такий сон, що їдуть оці козаки, і дуже багато людей довкола. Думаю, це непоганий знак.

Євромайдан

Тарас Шевченко став одним з символів протестувальників

ВВС Україна: У 2011 році в одному з інтерв’ю ви спрогнозували, що новий Майдан буде кривавим і агресивним. Ваш прогноз збувся, тому запитую про наступний прогноз: чим закінчиться нинішній Майдан?

Євген Нищук: Сьогодні, мабуть, піде інформація про те, з чим приїхав Федорович (Віктор Янукович – Ред.) з Сочі. Очевидно, зараз буде найскладніший період.

Але я десь вичитав, і навіть по відчуттю – оскільки я як актор стикаюся з матеріалом Шевченка – що символічним і невипадковим є відзначення 200-річчя Тараса Шевченка цього року.

За моїми відчуттями, переломний момент буде десь якраз аж після 9 березня. Хоча перелом буде нешвидкий. Звичайно, хотілося б, щоб він був докорінний, але думаю, це все тягнутиметься. Бо світова, європейська спільнота закликає без будь-яких радикальних дій, планомірно і конституційно іти до змін. Українці так і чинять, хоча настрої досить радикальні.

До 9 березня, можливо, буде якесь особливе загострення. Бо буде ще бій з того боку за владу, а з нашого боку – бій за те, щоб довести до завершення розпочату справу.

З Євгеном Нищуком розмовляв Олег Карп'як.

Нові пісні Майдану.

  • 15.02.14, 21:28
Україна понад усе!


"Чи ви чуєте цей спів?"


А Гімн України вже навіть українські папуги співають:

ГЕРОЯМ СЛАВА!

Слушні поради для майбутніх переможців.

  • 15.02.14, 17:18
Юрий Бутусов
Как всегда хочу заранее предупредить оппозицию о грядущей беде. Очень скоро, когда народ победит, беспредельщики могут таки согласиться на выборы. Как справиться с этой бедой, если:
1. Почти все областные структуры оппозиции - недееспособны и неэффективны, добрая половина - коррумпирована и прямо работает на власть, а почти все остальные продаются ситуативно.
2. Во фракциях оппозиции в Верховной Раде из 170 депутатов, как минимум, 100 голов - трусливый балласт!
3. За три месяца Евромайдана очевидно, что какой-то маленький технологический штаб есть только у "Батькивщины". Кое-как некоторые свои действия иногда планирует "Свобода". "Удар" не имеет даже подобия штабной структуры, и принимает минимальное участие в организационной работе. Но! Единой системы, единого штаба, единого порядка действий и координации между тремя оппозиционными партиями как не было, так и нет. И я считаю это самой приоритетной проблемой Евромайдана - более важной, чем отсутствие единого лидера.
Поэтому пока Янукович не подставил Евромайдан, и не объявил досрочные выборы, которые могут очень разочаровать как уровнем организации, так и прежде всего - персонами, которых оппозиция будет выдвигать в партийные списки, предлагаю именно сейчас, когда предвыборная лихорадка еще далека, принять следующие организационные шаги:
1. Сформировать единый штаб Евромайдана. В него должны быть включены не только представители трех партий, но и обязательно - "Демальянса", "Воли", "Громадського сектора", "Правого сектора", УСВА, Автомайдана и наиболее активных и организованных сотен. Должна быть налажена единая координация и взаимное информирование. В штаб может быть включен исключительно человек, который живет и работает все эти три месяца на Евромайдане. Надо одновременно и расширить круг участников переговоров с властями представителями данных организаций.
2. Назначить в каждой области и районе командира Сил Самообороны из числа активных и проверенных на баррикадах и в ходе акций протеста командиров сотен, общественных активистов. И представить их в этом качестве на местах. Это новые лица народной власти, а не бездарные и несменяемые партийные бюрократы.
Мораль и личное мужество в период Евромайдана - важнее былых (сомнительных) заслуг и статусов. Надо отсеять всю шушеру, и показать людей, которые готовы повести в бой. Вокруг них надо объединять людей действия. Сейчас все герои на виду. А потом, когда это станет безопасно, нельзя будет и шагу ступить, что бы не вляпаться в лезущих из всех безопасных щелей "героев", "бивших" "Беркут" и "кидавших" "коктели Молотова" на Грушевского. Я не говорю сейчас о едином партийном списке - я имею в виду создание единой системы контроля каждой участковой избирательной комиссии.
3. Принять на Вече документ - Статут Народных Рад и определить полномочия и функции Народных рад в Украине. Основная задача - защита прав граждан. Народные рады должны прежде всего защитить интересы бизнеса - спасти от поборов и взяток предпринимателей - от коррумпированных чиновников. Надо не только здания отбирать у власти - надо отбирать функции, которые власть исполняет неудовлетворительно. Пора отбирать доходы коррупционеров, чтобы бизнес. свободный от ярма, имел больше стимулов поддерживать своих защитников.
Все, кто искренне хочет изменить страну, были все эти дни на баррикадах. Приспособленцев, которые умничали на далеких курортах, предателей, которые "сдавали" товарищей по борьбе, надо гнать метлой из оппозиции не менее жестко, чем преступников из власти.
Апдейт: Чтоб была полная ясность: я это написал не для одних лидеров оппозиции, а для всего общества. Власть надо брать в руки на местах! Выигрывать выборы надо на вашей участковой комиссии! Создавать самооборону надо в вашем городе, вашем районе, вашей улице - и именно тебе! Помогать Майдану, вести агитацию надо уже сегодня - и именно тебе! Это программа не для трех "великих вождей" - это программа для тех, кто не хочет быть "маленьким украинцем", кому уже не нужна команда сверху, чтобы начинать действовать!
Прошу широкий репост! Дякую.

Кому подобаються хлопці-молодці?

  • 15.02.14, 15:21
Лиш провладним підстилкам до вподоби старі смердючі грошові мішки:


SOS!!!

  • 15.02.14, 12:53
Оксана Педько повідомляє:
Провідника Соціал-Національної Асамблеї і Головного командира організації “Патріот України” планують вбити в 12-й виправній колонії. Про це нам повідомив працівник колонії, який до цього повідомляв про те, що в цій колонії змушений був “вскритись” Сергій Павліченко. Вбивство мають скоїти інші ув’язнені під виглядом побутового конфлікту проте, якщо це їм не вдастся, то 17-го лютого вбивство скоять конвоїри під виглядом припинення спроби до втечі. Соціал-Національна Асамблея звертається з проханням до правозахисників та народних депутатів про допомогу, адже політв’язень Андрій Білецький ще не засуджений, отже перебуває у виправній колонії незаконно. Також СНА звертається до журналістів із проханням надати максимального розголосу для того, щоб врятувати життя Андрія!"

Прошу якнайширший перепост!

Люди і нЄлюді.

  • 15.02.14, 12:11
Українці, припиніть бути наївними! Коли я приїхала в Донецьк, мені швидко дали зрозуміти, що тут діють зовсім інші закони життя ніж в ЗУ. Фразою:" Если насилие неизбежно, то спусти воду, раздвинь ноги и постарайся получить удовольствие" - просто вбили. 
А всі мої чесноти, як то чемність, скромність, сором'язливість, чесність, порядність, правдолюбство і т.п., назвали "КОМПЛЕКСАМИ"!