Обережно, ПРОВОКАТОРИ!

  • 17.02.14, 23:41
Як купуються-продаються провокатори:

Кидали кинули.

  • 17.02.14, 22:05
понеділок, 17 лютого 2014 р.
ЗАКОН ПРО АМНІСТІЮ НЕ ДІЄ: ПРОВІДНІ АКТИВІСТИ ЄВРОМАЙДАНУ ЗАЛИШАЮТЬСЯ У РОЗШУКУ

Громадянський рух “Спільна Справа” заявляє, що інформація низки авторитетних ЗМІ про те, що найбільш розшукувані активісти Євромайдану зняті МВС з розшуку і їхні дані зникли з бази осіб, які переховуються від органів влади – не відповідає дійсності. 

Так, станом на 14.15 понеділка у базі розшукуваних осіб залишаються лідер “Спільної Справи” Олександр Данилюк, активісти Автомайдану Сергій Коба та Олексій Гриценко, представник ВО “Свобода” Євген Карась, а також активісти Павло Карась та Михайло Булатецький.

З бази розшуку зникли лише дані лідера Автомайдану Дмитра Булатова та голови партії “Братство” Дмитра Корчинського.

При цьому, як свідчить сайт МВС, Олександру Данилюку, Сергію Кобі та Євгену Карасю передбачений запобіжний захід – “тримання під вартою”, Олексію Гриценку – “постанова суду про дозвіл на затримання з метою приводу”. Щодо Павла Карася та Максима Булатецького вказано – “запобіжний захід: не застосовувався”.

Особливо прикметно, що на сайті МВС України для пошуку інформації про осіб, які перебувають у розшуку, необхідно заповнювати дані щодо прізвища, імені та по-батькові – російською мовою. Тоді як інтерфейс – український, та всі інші дані також наводяться українською мовою. Можливо саме ця “особливість”, причини якої треба окремо з’ясувати, ввела в оману шановних представників ЗМІ, котрі зробили оптимістичні заяви щодо припинення розшуку активістів.

Громадянський рух “Спільна Справа” вважає ситуацію, що склалася – прямим порушенням так званого Закону про амністію №4021-3, який передбачає негайне припинення переслідування учасників подій на Євромайдані за дії, що були вчинені ними у період між 27.12.13 та 02.02.14. “Спільна Справа” вважає це наслідком абсолютної неефективності закритого переговорного процесу між представниками влади та опозиції, де реальна позиція Майдану та сил, які його насправді збирали і утримують – не враховувалась і не враховується.

Прес-служба Громадянського руху "Спільна Справа"
Опубліковано Спільна Справа Харків о 14:36 






Про звірства нЕлюдів в плямистих скафандрах.

  • 17.02.14, 08:37
«Беркут» сивина не спиняє


Рахунок постраждалих від рук силовиків пішов уже на тисячі. Кожна з таких історій вражає і жорстокістю, і цинізмом з боку тих, хто мав би захищати, а не вбивати. Нині правозахисники й волонтери збирають усі деталі кожного випадку, вірять, що винні таки будуть покарані. А ми ж розповімо історію простого франківського пенсіонера, якому в 75 років довелося відчути «беркутівський» кийок на своїй голові.

«Слава Богу, що мене, а не когось молодого», – сказав 75-річний дідусь, коли я витирала його обличчя від крові. Дідусь з Івано-Франківська приїхав на Євромайдан», – таке повідомлення написала у соцмережі одна з активісток Ольга Олександрівська. Це сталося після того, як 10 січня «Беркут» побив людей під Святошинським судом, де зачитували вирок «васильківським терористам».

Трохи пізніше виявилося, що дідусь справді з Франківська, а звати його Ілля Захарчук. Свою невеселу історію він розповідає охоче, бо вважає, що жоден з таких фактів не має бути замовчаний.

На вигляд – худорлявий і сивий чоловік. На голові добре видно червоний рубець, то його бойова відзнака з Києва. Але тримається геть по-молодечому й каже, якби навіть знав, що так усе закінчиться, все одно б поїхав.

За словами Захарчука, на Майдан він поїхав не вагаючись, бо вважає, що на Майдані важливий кожен «багнет». Ані дружина, ані троє дітей такому рішенню не перечили. Одне, переживав, чи «пройде по конкурсу». Бо їхав організованим від штабу автобусом, думав, може, не візьмуть, вік все ж таки. Але взяли, загітував з собою ще старого друга – Любомира Кульчицького, разом і вирушили.

Вже 9 січня зранку були в Києві, лишили речі у штабі та взялися до роботи – вступили до Франківської сотні, яка мала зав­дання на той день пікетувати Міністерство внутрішніх справ.«Знаєте, я не оратор, але прийшлося до слова, то брав мікрофон і звертався до правоохоронців, – гордо пригадує чоловік. – Переконував, що вони давали присягу народу України, а не одній особі. А ще звернувся до східняків, казав, що ми – один народ. Я сам із Ланчина, то розказував, як під час війни переховували від німців – як партизанку УПА, так і ковпаківську. Про радистку-підпільницю Людмилу Донську, яка 17-річною дівчиною була закинутою до нас на Прикарпаття, і як ховали її від німців – прикидавши на печі подушками, по яких зверху повзали діти, і я був одним із тих дітей…»

Тоді пікетувальники чекали, що до них вийде хтось з керівництва МВС, але нікого так і не дочекалися. З тим і розійшлися. Пан Ілля переночував у зятя, який живе у Києві, а наступного дня, на десяту ранку був на Майдані. Тоді вони отримали завдання пікетувати той злощасний Святошинський суд.

«Події розвивалися мирно. Я знову взяв слово, – пригадує дідусь. – Перше, подякував тій молодій генерації, яка започаткувала Майдан. Сказав, що низько схиляю перед ними свою сиву й лису голову. Що я прийшов сюди, бо маю трьох онучок, одна закінчила виш в Україні і не знайшла роботи, виїхала в Дубаї. Ще дві – малолітні, і я не хочу, аби з ними теж таке сталося».

 

Далі події розгорталися блискавично. Пенсіонер не помітив, як під’їхав той «беркутівський» автобус, а оскільки вже був геть мокрий від дощу, вирішив сам вертатися додому.

«Ми заходили під суд з правого боку, то думаю, вийду з лівого, – пригадує він найменші деталі. – А тут раптом «беркути» вискакують з автобуса, пікетники хапаються за руки й роблять живий паркан. І я потрапляю в ту гущу, стою в другому ряді. А вже за кілька хвилин – у першому. Тоді один беркутівець ловить мене ліктем під шию і починає душити. Я вже задихався, але того зупинив інший беркутівець. Злапав мене за руку, викинув позаду себе і зі словами «дєд, ану убегай отсюда» дав легкого штовхана».

Так чоловік опинився в тилу у «беркутів», побачив, що за кілька кроків лежить людина, хотів допомогти. І навіть не встиг отямитися, як отримав удар по нозі, а потім і по голові. «В мене майнула думка – Боже, дай мені не зомліти, аби я ще зі своїми внуками побачився», – зі сльозами на очах пригадує він.

Свідомість таки втратив, скільки лежав – не пам’ятає. Як опритомнів, то «Беркуту» вже не було, на той час вони ще «не зачищали» після себе. Став підніматися і тут під руки його підхопили двоє людей, каже, й понині не знає, хто це був. За кілька хвилин прибіг і товариш, який його вже шукав. Усі разом вони завели Захарчука до найближчого продуктового магазину, витерли кров, викликали швидку.

Пан Ілля розповідає, що в кареті вже був коломиянин із переламаною рукою і розбитим черепом. Їх відвезли у лікарню, дідусеві наклали шви. А наступного ж дня до нього навідалися двоє слідчих. «Кажуть, відкрита кримінальна справа за перевищення «беркутом» службових повноважень, і ви проходите як потерпілий, маєте написати про це заяву, але добре подумайте, чи воно вам треба, бо все ще може обернутися проти вас», – розказує пенсіонер.

Зі слідчими розмову він мав довгу, одразу повідомив, що буде судитися, але не просто з тими, хто бив, а з тим, хто віддавав наказ, – з міністром Захарченком. Слідчі з палати пішли незадоволені, бо дідусь відмовлявся відповідати на деякі запитання – для прикладу, чим приїхав із Франківська, чи ніс якісь плакати і т. д.

У лікарні Ілля Захарчук вирішив не відлежуватися. Того ж дня звідти його забрав зять. Але й на квартирі не сидів – кожного дня ходив на Майдан. Там же знайшовся для нього безкоштовний адвокат, який нині веде справу. Пан Ілля каже, що той порадив йому з міністром поки що не судитися, почекати, чим завершиться справа з перевищенням службових повноважень. Як ми всі знаємо, результатів поки що нема.

Додому Ілля Захарчук повернувся лиш після того, як 17 січня зняли шви. Вкотре повторює – ні на мить не шкодує. З теплотою згадує святу вечерю, яку організували у штабі 18 числа. Каже, що тоді ніхто не міг і подумати, що вже наступного дня на Майдан чекає Криваве Водохреща
.

Завдання №1 виконано!

  • 17.02.14, 08:22
Активістів звільнено, кримінальні справи закрито, Майдан збережено.17.02.2014 03:59


 

Для контролю за виконанням закону про недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час мирних зібрань, буде створена гуманітарна робоча група. Про це в неділю, 16 лютого, повідомив голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк по завершенні зустрічі з генпрокуром, на якій опозиція добилася оприлюднення генпрокуратурою повідомлення, необхідного для набуття чинності закону.

 

Він зазначив, що розмова була “важка, але результативна”: “Перед нами стояло декілька завдань. Перше - звільнити наших побратимів і не допустити відкриття кримінального провадження і арешту декількох тисяч осіб, на яких вже заготовлені матеріали кримінальних справ».

 

«Друге завдання – зберегти Майдан, зберегти наш мирний протест, територію свободи, яка є сьогодні українським Євромайданом», - зазначив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що опозиції вдалося добитись, щоб закон про звільнення від покарання учасників акцій протесту набув чинності.

 

“Хочу привітати сотні і тисячі людей, сімей наших побратимів, які зараз звільнені від кримінальної відповідальності, які можуть далі продовжувати боротьбу за європейське майбутнє України», - підкреслив він.

 

За його словами, “наша акція залишається на Майдані, Хрещатику, в Жовтневому палаці, Будинку профспілок, Українському домі».

 

Він повідомив, що під час зустрічі з генпрокурором було прийнято рішення про створення гуманітарної робочої групи щодо виконання цього закону: «Ми хочемо чітко відслідкувати всі кримінальні справи, які повинні бути закриті. Під дію цього закону повинні підпасти всі, хто брав участь в акціях протесту, щоб кожен знав, що він захищений, його ніхто не буде переслідувати, він буде звільнений від кримінального переслідування».

 

Він повідомив, що до робочої групи будуть входити депутати всіх фракцій, представники правоохоронних і силових структур, аби “чітко відслідковувати виконання закону».

 

«Ми продовжуємо наш мирний протест, продовжуємо наш мирний наступ», - наголосив Арсеній Яценюк і підкреслив, що наступний пленарний тиждень, зокрема вівторок, дуже важливий: «Ми ставимо патання порядку денного – постанову парламенту про відновлення редакції Конституції 2004 року. Люди прийдуть підтримати український парламент, якщо парламент готовий підтримувати український народ в його прагненні відновити конституційний лад в державі».

http://www.youtube.com/watch?v=pBlhXUAEcb0

Команда лузерів.

  • 17.02.14, 08:01
Жадность фраера погубит?

Евромайдан обнажил одну интересную и знаковую деталь: Янукович не был готов к войне. Он не был готов даже к разгону Майдана и последовавшим после этого массовым бунтам, переросших в украинскую революцию. Неготовность Януковича красноречиво подтвердили украинские телевизионные ресурсы.

 

Вслед за 5 каналом, 24 и ТВі, протестующий народ поддержали «Вікна» СТБ, еврейский канал News one, 1+1, UBR и даже каналы зятя Кучмы Пинчука ICTV и Новий, а также ТРК спонсора партии власти Ахметова «Украина», базовой аудиторией которого является Донбасс. Не поддержал президента и крымскотатарский канал ATR, а вчера, во время Всеукраинской предупредительной часовой стачки крымский канал «Черноморка» целый час транслировал «Лебединое озеро».. Неправда ли, внушительно? Заметим, хозяева отечественного телепространства далеко не бедные люди. При восхождении на политический Олимп Янукович опирался именно на костяк олигархов – медиамагнатов. 

 

Разве могли Янукович и его окружение начать войну, заранее не зачистив телевизионный эфир? Но, им это не удалось. Значит, Янукович безумец, либо его окружает команда лузеров, ведущая патрона к неминуемой гибели. 

 

Эксперты, с кем мне довелось говорить за последние 3 месяца, в один голос утверждают, что олигархов достала Семья. Неизвестно, сколько еще потребовалось бы времени украинскому обществу на раскачку, если бы не наглые и безразмерные аппетиты окружения Януковича. По сути, жадность и беспредел донецкого клана сыграли с ним злую шутку, подписав вождю приговор. 

 

В 2010 Януковичу не смогли нарисовать и половины голосов избирателей, даже учитывая фальсификации и карусели. После трех лет еврориторики президент растерял значительную часть и своего покорного плебса. Т.е. енакиевскому выскочке удалось настроить против себя практически всё украинское общество, за исключением наемников-титушек и опричников, которым пока позволяют снимать крохи с барского стола. 

 

Уникальные «дипломатические» качества четвертого президента Украины смогли поссорить его не только с «вредным» Западом, но и с «дружеской» Москвой. Кроме прочего, против Януковича ополчились сообщества по интересам. Ему бросили вызов украинские фанаты, несмотря даже на то, что большинство футбольных клубов контролируются олигархами из Партии регионов.

 

Против президента, точнее в поддержку Майдана, даже выступили криминальные авторитеты , которые редко ошибаются . В СИЗО и тюрьмах заключенные отказались прессовать задержанных протестующих, объявив их «не фраерами» и кинув клич делиться с репрессированными гревом чая и курева. Зека, наверняка помнят, какой масти нынешняя полицейская власть. 

Янукович не лукавил, когда жаловался Меркель, что он остался в одиночестве. Это правда. Он совсем один. Сегодня мало найдется безумцев, горящих желанием разделись участь и кинуться под пули за своего боса.

 

Олег ЛЕУСЕНКО

http://uainfo.org/yandex/276014-yanukovich-bezumec-libo-ego-okruzhaet-komanda-luzerov.html


Тільки так влада чує вимоги народу.

  • 17.02.14, 07:45
Попереджувальний похід майданівців до Генпрокуратури:



Барикади не розбирають. Їх украплюють і роблять КПП:


"Євромайдан" став проривом "нариву".

  • 17.02.14, 04:14
Ігор Луценко
Чи був Євромайдан вартий того?16 лютого 2014, 00:20


16 хвилин тому

Цю колонку я написав на прохання одного з західних видань англійською, але її не опублікували. Дуже шкода, бо у колонці я намагався пояснити ті речі, котрі навіть у нас багато хто не розуміє.

ЧИ БУВ ЄВРОМАЙДАН ВАРТИЙ ТОГО?

Кожен рік, за підрахунками Міжнародної Амністії, в Україні від поліцейського насилля страждає понад 1 млн людей. Традиції жорстокості, котрі походять з НКВС, тепер на службі у корупціонерів та політичних узурпаторів. Всі попередні роки суспільство спало, намагаючись не помічати цей біль, котрий йому причиняє потворна "правоохоронна" система.

Коли трапився Євромайдан, він не міг не зіштовхнутися з методами, котрими міліція за наказу влади розправляється з опонентами. І ми у дуже концентрованому вигляді скуштували те, чим нас годували продовж десятиліть – і це спричинило прозріння і повстання. Ми зрозуміли, що спецпідрозділ Беркут – це не люди, що у країні тепер зможуть вижити – або вони, або ми. Це прозріння і це повстання є головним на сьогодні результатом.

Але не всі ми, українці (і тим більше не всі на Заході) розуміємо суть нашого повстання. В першу чергу, політики з обох боків намагаються представити це як політичний конфлікт, і намагатися вирішувати його звичними для них методами – шляхом підкилимних домовленостей та ганебних компромісів, гіпнотизуючи повстанців "голосуваннями" та "переговорами". Це спричиняє спад активності, але звіра не можна стримати – і чергові акти садизму міліції, державного тероризму повертають нас до реальності. Ми починаємо розуміти, що переговори з терористами неможливі.

Зрозумійте, ми ведемо боротьбу не з Партією Регіонів! Ми ведемо боротьбу з донецькою бандою "Люкс" – чия назва історично пов'язана з Ахметовим, Януковичем та іншими нинішніми високопосадовцями, з бандою, методи котрої – катування, викрадення людей, вбивства, брання заручників – є нині офіційною і неприкритою частиною державної політики. Те, що ми вийшли за межі облудної української "політики" і стали на шлях боротьби – це і є головне досягнення Євромайдану.

Russischer швайне вражає брехнею та параноєю.

  • 17.02.14, 02:22
Слева подлинный снимок, справа - подделка.
Антиукраинская пропаганда использует откровенные и наглые подтасовоки.

Maksym Savanevsky обнаружил, что на западных и российских сайтах идёт пропаганда "фашизма на Майдане". Вот тут его пост https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201783434522524&set=a.1082930708439.14136.1081489628&type=1&theater Спасибо ему за информацию, но он не упомянул одну важную деталь: выложенная им фотография это ФЕЙК (об этом чуть дальше).

Решил посмотреть, где она уже появилась. Вызвал контекстное меню на фотографии и нажал "Найти это изображение в Google", выскочил поиск по фразе "adolf hitler" и 12 фотографий на таких сайтах как wmeritum.pl, liveinternet.ru, vk.com, echsar.com, rgp-journal.ru, saul-arpino.blogspot.com. lucmichel.net, twitter.whotalking.com, kolevm38.blog.bg, palestine-solidarite.org, atnews.org. Это только начало: информационная кампания началась лишь 11 февраля.

Ну а где же доказательства фейка, спросите вы?

В том, что для этой кампании использована фотография, которая сделана на телефон и размещена на Фейсбуке еще 14 января. Вот она - по ссылке https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200332965485265&set=a.1243280580646.28673.1788304280&type=3&theater

Называется, найдите отличия в окружающих деталях, не считая вырезанного и подмененного "портрета".

 совмещение фотографий на одной картинке: Sergii Gorbachov.

Автор: VYacheslav Sadovnychyi

#ПотрясающаяРусофобия
Слева подлинный снимок, справа - подделка.
Антиукраинская пропаганда использует откровенные и наглые подтасовоки.

Maksym Savanevsky обнаружил, что на западных и российских сайтах идёт пропаганда "фашизма на Майдане". Вот тут его постhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201783434522524&set=a.1082930708439.14136.1081489628&type=1&theater Спасибо ему за информацию, но он не упомянул одну важную деталь: выложенная им фотография это ФЕЙК (об этом чуть дальше).

Решил посмотреть, где она уже появилась. Вызвал контекстное меню на фотографии и нажал "Найти это изображение в Google", выскочил поиск по фразе "adolf hitler" и 12 фотографий на таких сайтах как wmeritum.pl, liveinternet.ru, vk.com, echsar.com, rgp-journal.ru, saul-arpino.blogspot.com. lucmichel.net, twitter.whotalking.com, kolevm38.blog.bg, palestine-solidarite.org, atnews.org. Это только начало: информационная кампания началась лишь 11 февраля.

Ну а где же доказательства фейка, спросите вы?

В том, что для этой кампании использована фотография, которая сделана на телефон и размещена на Фейсбуке еще 14 января. Вот она - по ссылке https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200332965485265&set=a.1243280580646.28673.1788304280&type=3&theater

Называется, найдите отличия в окружающих деталях, не считая вырезанного и подмененного "портрета".

совмещение фотографий на одной картинке: Sergii Gorbachov.

Автор: VYacheslav Sadovnychyi
А В ДІЙСНОСТІ БУВ ПОРТРЕТ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ: