Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Друга хвиля «Панамських документів»

  • 11.05.16, 02:02
600 українських прізвищ в офшорах: друга хвиля «Панамських документів»

11.05.2016 01:44:46 | Джерело: http://www.radiosvoboda.org/

Українські журналісти продовжують викривати схеми, в яких задіяні політики різних рівнів. Окрім президента Петра Порошенка, в якого вже раніше була виявлена компанія на британських Віргінських островах, вони знаходять компанії його близьких партнерів. Багато інформації з оприлюдненої бази даних можна отримати й про колишніх посадовців. Це може стати у пригоді й правоохоронцям, переконані журналісти програми розслідувань "Схеми".
У ніч на 10 травня була відкрита для всіх охочих база даних із інформацією з так званих "Панамських документів". Її оприлюднив Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів. Близько 600 прізвищ належать українським бізнесменам та посадовцям. В режимі "онлайн" можна подивитися, з якими фірмами та компаніями пов'язані ці особи.


Журналісти програми "Схеми" аналізують всі 600 найменувань бази даних, які мають українське походження. Катерина Каплюк, журналіст програми розслідувань "Схеми", зізнається, що в переліку багато знайомих прізвищ, але цікавлять саме ті, які мають стосунок до влади. Якщо бізнесмени мають офшорні компанії і відкрито про це заявляють, у цьому нічого поганого немає. Якщо ж компанії пов'язані з чиновниками та їхніми партнерами, при цьому задіяні у непрозорих оборудках - це потрапляє до уваги журналістів та має бути предметом інтересу для відповідних органів


"Окрім нинішніх політиків, там є інформація і про колишніх. Там є компанія сина Юрія Іванющенка - Арсена, яка раніше була співвласником "7-го кілометру" (це великий ринок в Одесі). Раніше припускали, що це могла бути його компанія, зараз вже є конкретні докази. Так само є багато даних стосовно колишніх бізнесменів часів Януковича. Є дані про компанію Руслана Цеплакова, це близький друг сина Януковича. Прикметно, що ця компанія стосується виведення грошей із "Південкомбанку", яким володів Цеплаков. Тепер є конкретні докази не лише для журналістів, але й для правоохоронних органів, що, наприклад, власник банку виводив гроші на свою ж компанію", - повідомляє Катерина Каплюк, журналіст програми розслідувань "Схеми".


Оточення президента в офшорах

Журналіст програми "Слідство.Інфо" Дмитро Гнап опублікував інформацію з посиланням на "Панамські документи", яка стосується Петра Порошенка та його найближчого оточення. За його повідомленням, компанія Intraco оплачувала перельоти президента, а також відпочинок і навчання доньки Ігоря Кононенка, колишнього першого заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка". Згідно з розслідуванням журналіста, кінцевим бенефіціаром, тобто вигодоотримувачем від діяльності компанії Intraco є Сергій Зайцев, бізнес-партнер як Порошенка, так і Кононенка, пише Дмитро Гнап. Сергій Зайцев очолює департамент із зовнішньоекономічної діяльності компанії "Рошен". Ситуацію із його причетністю до згаданої офшорної компанії у компанії поки що не коментують.


?
Сам Ігор Кононенко раніше заявляв, що інформація про його та Петра Порошенка причетність до цієї компанії не відповідає дійсності.


?
Чи потрібен спеціальний орган для розслідування офшорних схем?


Представники "Самопомочі", "Батьківщини" та Радикальної партії в парламенті вимагають створення тимчасової слідчої комісії для розслідування офшорних оборудок політиків і перших осіб держави. Сергій Лещенко - член президентської фракції - заявляє, що проект постанови про створення такої комісії вже місяць лежить у Верховній Раді і його навмисне не реєструють. Проект підписали представники депутатської групи "Єврооптимісти", зазначає депутат Сергій Лещенко.


"Це робиться свідомо для того, щоб тему "Панамського скандалу" прибрати з медійного простору, щоб вона не стала частиною політичної дискусії в Україні. Ми бачимо, як у світі йдуть у відставку прем'єр-міністри, змінюються коаліції, йдуть у відставку політики, ведуться розслідування. В Україні ця тема просто замовчується", - зазначає депутат Сергій Лещенко.


?

У "Народному фронті" заявляють, що створено робочу групу щодо відпрацювання цього законопроекту. Після чого можна переходити до розслідування, наголошуєМаксим Бурбак, голова фракції "Народний фронт".


"Дуже багато галасу ми чуємо. "Бла-бла-бла" з усіх ефірів, а жодних результатів немає. Хочу нагадати усім політикам, які створили зараз широку опозицію, що ми створили зараз дуже багато органів, які мають повні права боротися із корупцією і розслідувати всі ці гучні заяви. Замість того, щоб говорити для ток-шоу, займіться справою - напишіть бодай заяву у правоохоронні органи", - зазначає Максим Бурбак.


Жодних наслідків від "другої хвилі" не буде - політолог

Політтехнолог Тарас Березовець намагання створити тимчасову слідчу комісію вважає "стрясанням повітря", що ні до чого не призведе. Те, що кошти на рахунках мають корупційне походження, треба ще довести, а достеменну інформацію мають Сполучені Штати та влада Панами. Без їхнього співробітництва вся оприлюднена інформація нічого не вартує, пояснює політолог. Жодних наслідків друга хвиля "панамського скандалу" в Україні не матиме, переконаний Тарас Березовець.


"Навіть батько Дейвіда Кемерона, прем'єр-міністра Великобританії був втягнутий в цей скандал, як і лідери багатьох західних країн. Це в жодному випадку ні до відставки, ні до імпічменту не призвело. Єдиний, хто пішов у відставку - прем'єр-міністр Ісландії. Те, що ми на сьогоднішній день побачили, більше схоже на елемент політичної боротьби і намагання будь-як у цю всю історію притягти конкретно Порошенка", - пояснює експерт.


12 травня у Лондоні має відбутися світовий антикорупційний саміт, однією з головних цілей якого має стати боротьба з офшорами та ухилянням від сплати податків. В саміті планує взяти участь й український президент. Офшорний скандал з його прізвищем ніяк не вплине на репутацію Петра Порошенка в рамках міжнародного заходу, вважає політичний експерт.


В Україні на кінець травня, згідно з попередньою інформацією, планується розгляд низки законопроектів для деофшоризації економіки.


Перейти на першоджерело

10

Коментарі

111.05.16, 06:47

Ну що? Є ще оптимісти щодо майбутнього?

    211.05.16, 07:09Відповідь на 1 від tallmud

    Привіт ВАМ друже=МИ й Ви та наші ВСІ патріоти ОУН\УПА й УКРАІНИ м аємо б ути оптимістами як християни впевнені що діти Світла переможуть лицемірних жлобів і потвор тьми....Божий СУД неминуче СКОРО буде...Встане Україна й СВІТ Правди засвітить !ПРАВЕДНІ УСПАДКУЮТЬ всю ЗЕМЛЮ !Борімося ! Молімося і вірмо що ПЕРЕМОЖЕМ ! Бог поможе ! Слава УКРАІНІ
    http://blog.i.ua/user/4400999

      311.05.16, 07:36Відповідь на 2 від SOKILDNISТЕR+

      Божий суд - це після апокаліптичного кінця Світу?

        411.05.16, 11:03Відповідь на 1 від tallmud

        Ну що? Є ще оптимісти щодо майбутнього?А хочеш, я розкажу тобі, ЯКОЮ БУДЕ РЕАКЦІЯ БІЛЬШОСТІ "Пересічних"
        В яких-небудь "зімбабах-урюкваях" ТАКА публікація 100% привела би до АВТОМАТИЧНО-ДОБРОВОЛЬНОГО імпічменту!
        Але українці ще тужче затягнуть пояси на шароварах - і скажуть:
        "А у нас ВСІ КРАДУТЬ! - тож хай і вони крадуть! Нам пофіг... Аби не було війни"!

          511.05.16, 15:54

          ст.216 КПК передбачає, що слідчі дії щодо високопосадовців і суддів повинні усі кримінальні провадження розслідуватися державним бюро розслідувань. Закон про це бюро ввійшов в законну силу 1 березня 2016 року. Але ніде й натяку не має, що таке бюро працює. В інтернеті відсутні данні про таку юридичну особу та її адресу. Так що закон НЕ ВИКОНУЄТЬСЯ. а вірніше - саботується.

            611.05.16, 18:46Відповідь на 3 від tallmud

            Згідно пророцтв Бібліі =КІНЦЯ СВІТУ людей Божого Світла ДОБРА І ПРАВДИ НЕ БУДЕ а буде смерть злих людей й всього що несе зло й гибель... За Божими переданнями зараз у світ має в ІЗРАЙЛІ явитись чорноокий й чорноволосий ЛЖЕБОГ\ЛЖЕХРИСТОС \Мешіах якого гратиме Богомпроклятий чорномаг\фокусник ДАВІІД КОПЕФІЛЬД який буде преображатися то в равина Шнієрсона \то в Ісуса то в Буду= й він скаже що його головна краіна це Украіна а Киі в\ВИШГОРОД це НОВИЙ Єрусалим де має бути Третій РИМ й правитиме разо з Путіним й лжеправаслапвними та л жеюдеями і ттд....Тоді проти них з СОНЦЯ ЯВНО ПРИЙДЕ Христос в ГАЛИЧИНУ а потім в КИІВ та СУДИТИМЕ ВСІХ найббіольш злих людей=БОГ залишить на зем лі жити праведних а на нову Землю піднесе тихх які мають очиститись а злі підуть в ад

              711.05.16, 21:49Відповідь на 1 від tallmud

              Ну що? Є ще оптимісти щодо майбутнього?є, бо в рфії в 10 разів більше.

                811.05.16, 21:50Відповідь на 1 від tallmud

                хтось входив в ту базу?

                  911.05.16, 23:22Відповідь на 4 від Богдан Ляшко

                  Ну що? Є ще оптимісти щодо майбутнього?А хочеш, я розкажу тобі, ЯКОЮ БУДЕ РЕАКЦІЯ БІЛЬШОСТІ "Пересічних"
                  В яких-небудь "зімбабах-урюкваях" ТАКА публікація 100% привела би до АВТОМАТИЧНО-ДОБРОВОЛЬНОГО імпічменту!
                  Але українці ще тужче затягнуть пояси на шароварах - і скажуть:
                  "А у нас ВСІ КРАДУТЬ! - тож хай і вони крадуть! Нам пофіг... Аби не було війни"!
                  Ну, що ж? ВІЙНИ НА НИХ НЕМАЄ!!!

                    1011.05.16, 23:29Відповідь на 5 від ЯКриворожанка

                    ст.216 КПК передбачає, що слідчі дії щодо високопосадовців і суддів повинні усі кримінальні провадження розслідуватися державним бюро розслідувань. Закон про це бюро ввійшов в законну силу 1 березня 2016 року. Але ніде й натяку не має, що таке бюро працює. В інтернеті відсутні данні про таку юридичну особу та її адресу. Так що закон НЕ ВИКОНУЄТЬСЯ. а вірніше - саботується.З мовчазної згоди тупого населення.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна