хочу сюди!
 

СУПЕР-жінка

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

День весняного рівнодення.

  • 25.03.16, 00:25
День весняного рівнодення 2016

Одним з найбільш чудових днів весни, безумовно, є, весняне рівнодення. Складно зустріти людину, яка ніколи не чула про цей день, проте зовсім небагато знають, що таке рівнодення насправді або ж плутають його з сонцестоянням. Насправді все досить просто, весняне рівнодення - це день, коли видимий центр Сонця перетинає небесний екватор і довжина дня практично зрівнюється з довжиною ночі, лише злегка перевищуючи її, після весняного рівнодення і аж до осіннього рівнодення, довжина дня перевищує довжину ночі.

Коли настає весняне рівнодення в 2016 році

Потрібно відзначити, що в різних точках землі, а також у різні роки, ця подія відбувається в різні дні і час доби. Дізнатися рівнодення нескладно - в цей день схід Сонця можна спостерігати практично точно на сході, а захід, практично точно на заході. Весняне рівнодення спостерігається завжди в березні, а дата дня рівнодення припадає на 19, 20 або 21 число. Найбільш раннє весняне рівнодення спостерігалося 19 березня 1696 в 15 ч 5 м, а найпізніше - 21 березня в 19 год 15 м. Але жителям XXI століття не доведеться сумніватися, адже в найближчі десятиліття весняне рівнодення буде випадати головним чином на 20 березня, в наступного разу на 21 число ця подія буде лише в 2103 році.

Однак творці Григоріанського календаря, днем весняного рівнодення називали конкретно 21 березня, посилаючись на часи Нікейського собору.

Чому ж так важливий цей день? Справа в тому, що саме в той момент, коли Сонце перетне екватор, за астрономічними годинах до нас приходить весна. Саме з цієї причини, з найдавніших часів день весняного рівнодення відзначали як велике свято.

Часто рівнодення помилково називають сонцестоянням. Рівнодення буває весняним і осіннім і характеризуються тим, що в цей час день і ніч практично рівні, власне тому ця подія і називається рівноденням. Сонцестояння ж спостерігається влітку, 20 або 21 червня, а також взимку, 21 або 22 грудня і характеризується тим, що в цей час настає найтриваліший день у червні і ніч в грудні. Сонцестояння - це явище, коли Сонце проходить найвіддаленіші точки екватора.

Як відзначати день весняного рівнодення
Ритуали та обряди з нагоди весняного рівнодення


Довгий час саме Сонце було головним божеством у слов'ян, що не дивно, адже саме Сонце розтоплювало снігу, зігрівало землю, а потім урожай. Якщо світило ховалося за хмарами, довго не відігріваючи землю, урожай виходив слабким або його й зовсім не було, а якщо Сонце занадто сильно пекло, то він вигоряв. Тому слов'яни наділили Сонце божественною силою і поклонялися йому, задобрюючи підношеннями і співами.

Ну і, зрозуміло, існували обряди і ритуали на рівнодення, які були покликані привітати відроджене після довгої зими Сонце. Сонце зустрічали як найдорожчого гостя, влаштовуючи на честь нього справжнє торжество і бенкет на весь світ. Зрозуміло, одним з головних ритуалів вважалося запалювання багать, що символізують головне божество - Ярило або Сонце. Але багаття розпалювали не просто так, а за допомогою збільшувального скла ловили сонячний промінь і так добували вогонь, від якого і загорялися багаття в наслідку.

А щоб краще зарядиться від сонячного вогню, слов'яни стрибали через багаття, вважаю, що таким чином вони спалюють все погане, всі хвороби, отримуючи від Сонця здоров'я, силу і нові здібності. Хлопчик стрибає через багаття мав неодмінно вирости справжнім героєм, а дівчинка, стати матір'ю богатиря і захисника роду.

Для тих же, хто не міг в силу хвороби або віку перестрибнути через багаття, підпалювали коло, яке вивішували у воротах, через який вони могли спокійно пройти, зарядившись енергією Сонця і залишивши всі хвороби і недуги. Через ці портали також проводили і домашніх тварин.

І зараз багато хто вірить, що під час весняного рівнодення неодмінно потрібно стрибати через багаття, наповнюючись енергією Сонця і відкриваючи в собі божественні сили.

4

Коментарі

125.03.16, 07:50

    225.03.16, 09:53

    http://blog.i.ua/user/295100/1874104/ = Почему я почитаю СОЛНЦЕ?
    http://blog.i.ua/user/295100/1873642/ = 21-22 марта – День Весеннего Равноденствия – НОВОЛЕТИЕ! = о ТРЕХ ІПОСТАСЯХ Бога-Сонця + фото из книги 1868 года "О ЯРИЛЕ - ЯЗЫЧЕСКОМ БОЖЕСТВЕ СЛАВЯН".
    http://blog.i.ua/user/295100/933113/ = ЧТО-ТО В ЭТОМ МИРЕ НАВЕРНУЛОСЬ"

      325.03.16, 18:36


      Дякую)))