хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Показуха для ЄС.

  • 22.07.15, 02:22
Театр тіней Генпрокуратури

Учора було проведено обшук в Українському центрі оцінювання якості освіти

Катерина БАЧИНСЬКА   

Учора в Міносвіти заявили, що нікого з Центру оцінювання якості освіти не затримуватимуть. То прокуратура кайданама тільки полякала?

Після апеляційного суду міста Києва, де було проведено обшук у кабінеті голови суду пана Чернушенка, який швидко зник, Генпрокуратура вирішила зайнятися керівництвом Центру оцінювання якості освіти.

Учора під час брифінгу Генеральний прокурор Віктор Шокін заявив, що в МОН, якому підпорядкований УЦОЯО, проходить спецоперація Генпрокуратури спільно з МВС та СБУ із затримання високопосадовців Центру якості освіти. За словами пана Шокіна, у Генеральної прокуратури є обґрунтовані підозри, що керівництво Українського центру оцінювання якості освіти зловживало службовим становищем і скоїло низку тяжких злочинів. Також стало відомо, що у приміщенні, де затримували високопосадовців Міносвіти, провели слідчі дії. За кілька годин після заяви Генерального прокурора журналіст програми «Слідство інфо» Максим Опанасенко повідомив, що обшукують саме Ігоря Лікарчука, керівника УЦОЯО. Підозра — втручання у вступну базу. До слова, кілька днів тому пан Лікарчук повідомляв, що до нього зверталися посадовці вищого рангу з проханням «накинути» їхнім дітям кілька балів. Журналістка Іванна Коберник на своїй сторінці у «Фейсбуці» влучно зазначила: «Чиясь прокурорська дитинка провалила ЗНО?»

Беззаперечним залишається той факт, що обшук відбувся саме в цей період, адже добігає кінця вступна кампанія у виші України, та й розподіл бюджетних місць ось-ось має завершитися. Проте в Міністерстві освіти запевнили, що обшуки, які проводяться в УЦОЯО, не несуть ніякої загрози для вступної кампанії. Також у прес-службі освітнього відомства повідомили, що, незважаючи на заяви Генерального прокурора, станом на 13.30 21 липня жоден працівник УЦОЯО не був затриманий: «Слідчі, які проводять операцію, повідомляють, що обшук у приміщенні Українського центру оцінювання якості освіти проводиться за рішенням Печерського районного суду Генпрокуратурою спільно з СБУ й МВС. У Генпрокуратурі це питання перебуває під наглядом заступника Генерального прокурора Столярчука Ю.В.». І ось тут уже стає цікавіше. Адже за інформацією, яку надав Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін, «УЦОЯО очолює Ігор Лікарчук, син якого очолює українську митницю. Гарно? Це вам не з гранатометів потоки розподіляти. Завдяки таким справам Шокін просто намагається втриматися на посаді сам і зберегти своїх схемщиків Гузиря і Столярчука. Майстри, що тут сказати». Обґрунтовує свої слова пан Шабунін тим, що після того, як частина депутатів Верховної Ради почала збирати підписи за відставку Генерального прокурора, останній подав до Верховної Ради прохання про зняття недоторканності з депутата від Радикальної партії Андрія Лозового. «Саме в Андрія Лозового і зберігаються списки підписантів за відставку Шокіна. Правда, чіткий сигнал?» — риторично запитує Шабунін.

Окрім цього, пан Віталій зазначає, що саме під керівництвом Столярчука, близького підопічного Шокіна, проводять обшуки в Центрі оцінювання якості освіти: «Я нагадую, що вчора команда Каська-Сакварелідзе затримала прокурора, який збував наркоту. Цікаво, проти їхнiх людей Гузир і Столярчук знову почнуть кримінальне провадження чи будуть втиху залякувати?».

У свою чергу, пан Шокін учора заявив, що серйозно побоюється за своє життя, оскільки в нього є обґрунтовані підстави вважати, що стосовно нього готуються різного роду провокації. «Повірте, у мене є обґрунтовані підстави вважати, що мене хочуть знищити фізично», — заявив генпрокурор.

Нагадаємо, що жодна з гучних справ Генеральної прокуратури під час керівництва цим відомством пана Шокіна — щодо Єфремова, Бочковського, Чернушенка — не вирішена і по сьогодні.

11

Коментарі

122.07.15, 08:20

«Повірте, у мене є обґрунтовані підстави вважати, що мене хочуть знищити фізично», — заявив генпрокурор. Саме цікаве, що він вірно мислить. Пів країни бажає йому смерті.

    222.07.15, 13:09Відповідь на 1 від ЯКриворожанка

    «Повірте, у мене є обґрунтовані підстави вважати, що мене хочуть знищити фізично», — заявив генпрокурор. Саме цікаве, що він вірно мислить. Пів країни бажає йому смерті. І Сірожа тоже! Знає, собака, чиє м'ясо зжерла і ТАКУ пику виростило. ВСІ вони одним миром мазані - корупціонери і ЗЛОДЮГИ українського народу! Це НАС ВСІХ хочуть знищити фізично.

      322.07.15, 15:21Відповідь на 2 від Alter ego*

      Хороша стаття. Вірно написано крім одного, але тут вже поправили: "Пів країни бажає йому смерті". І це точно.
      І те, що патріотів хочуть знищити фізично, відповідає дійсності. Це розплата за чергову помилку на виборах.
      Ще добавлю, щоб не забували хто такий Шабунін: замаскований ланцюговий пес, який дуже хоче у владу.
      Він туди таки потрапить, і от тоді з нього маска рудого кошеня злетить.

        422.07.15, 15:33Відповідь на 3 від utenok12

        Коли ж тільки злетять рожеві окуляри в лохторату?..

          522.07.15, 21:20

          Лікарчука знаю особисто і давно. На ньому проби нема де ставити! Ще та паскуда. Взагалі, те, що робиться зараз у Міносвіти, нічим не відрізняється від Собачнега. І до Квіта у освітян дуже багато питань. А він яе священна корова - недоторканий. І в статті перекручено факти зі слів самого Лікарчука. Якраз його і хотіли взяти за сраку зе те, що завищив бали діткам чиновників.

            622.07.15, 21:21

            І вважаю, папку прикрив синок - Андрій Лікарчук керує зараз таможнею. Отаке правосуддя

              722.07.15, 22:33

              Советник главы МВД Речинский: В 2006-м Шокин уже жаловался, что его хотят убить путем засовывания гранаты в заднее место.
              Советник главы МВД Станислав Речинский считает, что заявления о покушении на генпрокурора Виктора Шокина являются отвлекающим маневром от коррупционной деятельности главы ГПУ и его замов.

                822.07.15, 23:41Відповідь на 7 від utenok12

                Хто б сумнівався?

                  922.07.15, 23:44Відповідь на 5 від ab absurdo

                  Лікарчука знаю особисто і давно. На ньому проби нема де ставити! Ще та паскуда. Взагалі, те, що робиться зараз у Міносвіти, нічим не відрізняється від Собачнега. І до Квіта у освітян дуже багато питань. А він яе священна корова - недоторканий. І в статті перекручено факти зі слів самого Лікарчука. Якраз його і хотіли взяти за сраку зе те, що завищив бали діткам чиновників.Швидше б їх всіх, або вони один одного ОСТОГИДЛИ кровососи!

                    1022.07.15, 23:46Відповідь на 6 від ab absurdo

                    І вважаю, папку прикрив синок - Андрій Лікарчук керує зараз таможнею. Отаке правосуддяВсім давно відоме їхнє КРИВОСУДДЯ!