хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

День народження



Вчора, 7 листопада, був день народження однієї високоосвіченої, інтелігентної та напрочуд обдарованої людини. Цей дядько чудово грав на роялі (особливо, як писали його друзі, любив Шопена) та читав в оригіналі німецьких та французьких філософів. Він отримав від більшовиків 4-й в історії орден Бойового червоного знамені та звільнив від денікінців Маріуполь. Він перемагав війська, значно більші числом від тих, які мав під своєю командою, бо став винахідником перших в історії сил швидкого реагування.

Більшовики його зрадили, причому не лише на полі бою, а й в історичному розрізі: по-перше, підчистили документи, аби його орден ніде не "світився", а по-друге - вже після смерті нацькували на нього цілу кодлу савєцкіх пісатєлєй і поетов, які перетворили його образ на образ бандюка-невігласа, вбивці та, як сказали би сьогодні, тітушка. В цьому взяли участь такі гіганти, як Алєксєй Толстой, Сєргєй Єсєнін та Константін Паустовскій - всі вони обсирали цю людину, як тільки могли, так що наступні покоління уявляли собі цю постать лише з їх белебні, яка увійшла до шкільних програм.

Ну, ви вже зрозуміли, про кого йдеться.

Дід Панас ©
15

Коментарі

18.11.22, 03:20

Батько Махно…уважали его хлопцы

    28.11.22, 06:23

      38.11.22, 06:55

      Нестор Іванович Махно - людина-легенда нашої землі. Про нього ще дізнаватися і дізнаватися. Його треба відкривати зАново.

        48.11.22, 16:51

        супердійсно легенда нестор іванович червонопузі навіть його тачанку присвоїлиале ми памьятаемо нехай пуйлу саркофаг відільют з каховської тачанку ми непроти

          59.11.22, 15:33

          А чого "обсирали"? Це обдаровували сиром? Гадав, що обсерали.

          Але всі ці чесноти не завадили Махнові зрадити український національно-визвольний рух. З'єднайся б Махно із Директорією, з Петлюрою, і ще невідомо, куди б крутнулося колесо історії. А так орда перекоцала всіх по черзі. 70 (а фактично більше) років котові під хвіст.

            69.11.22, 18:37

            Питання чаму моцкалі так ретельно про махна фільми?

              710.11.22, 01:43Відповідь на 5 від Lulu

              Щодо правильності звернімося правопису української:
              У небагатьох дієслівних коренях [е], якщо далі з’являється суфікс -а-, чергується з [и], тобто -ер- переходить в -ира-: а саме: простерти — простирати, сперти — спирати, стерти — стирати, жерти — пожирати, беру — збирати, завмерти — завмирати, дерти — здирати, перу — обпирати.

                810.11.22, 01:52Відповідь на 5 від Lulu

                А от щодо Петлюри та Директорії - там складніше. Якщо коротко і з моєї точки зору, то Махно переоцінив силу українського визвольного руху та водночас не зміг прийняти політичну направленість Директорії на угоди з Польщею та країнами Антанти. А іноземну військову підтримку взагалі вважав зрадою. Коли він зрозумів, що його нові обрані спільники у боротьбі набагато небезпечніші, було вже пізно.
                А історія могла б дійсно бути іншою і незалежність України ми напевно могли б отримати набагато раніше. До речі, тодішній паспорт УНР вже був "безвізовим"

                  910.11.22, 01:57Відповідь на 6 від ПорохоБот

                  Питання чаму моцкалі так ретельно про махна фільми?Ретельно вичищають чи ретельно редагують? Дієслово пропущене.
                  Якщо коротко, Махно та його рух стали небезпечними для імперсько-більшовицької орди. Його використали, а потім усунули - як це завжди робили кацапи.

                    1010.11.22, 01:58Відповідь на 1 від Мне обещали

                    Батько Махно…уважали его хлопцыЩе б пак. І по сю пору він "Батько", а це щось та значить, якщо читати історію.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна