Як це було: вибухи в Києві у вересні 1941

Ще один фільм про те, як нкведісти висаджували Київ у повітря разом з його мешканцями у вересні 1941. Дивитися краще починаючи з 01:36 хв.

Подивитись або скачати фільм у повному обсязі: http://www.ex.ua/view/6991204

Квітка Цісик - історичне повернення

Інтерв"ю з Квіткою Цісик, записане у Нью-Йорку 1992 року частина 1 [ Читати далі ]

Іван Козловський

Іван Козловський назавжди залишиться неповторним Голосом українського етносу.

[ Читати далі ]

Любимый город может спать спокойно?

Сьогодні духовні нащадки енкаведистів на чолі з їхнім президентом люблять цитувати слова цієї відомої пісні і навіть намагаються її співати у прямому ефірі. Колись нашим дідам і прадідам Марк Бернес вже співав цю пісню навесні 1941 року. Варто нагадати, що радянська влада після себе лишила майже мільйон полонених у Борщагівському і Уманському "котлах" у 1941, винесла у повітря перлину Києва - його Хрещатик разом із мешканцями прилеглих будинків ( за це Іван Кудря отримав звання Героя а одна з вулиць Києва й досі носить його ім"я ). В решті їми було знищено Успенський собор - історичну пам"ятку 11 століття. Тільки чудо врятувало оперний театр - німці встигли винести з нього тонну вибухівки. 

Київ 1941-43

Голодовка Луценка триває вже 17 діб.



"Станом на сьогоднi загальний стан здоров'я Луценка задовiльний. Вживання iнших заходiв примусового годування вiн не потребує", - зазначив керiвник прес-служби Генпрокуратури Юрiй Бойченко.
При цьому вiн наголосив: "Для забезпечення цiлодобового медичного контролю Луценко з його згоди перебуватиме в медичнiй частинi СIЗО".
===================
Нацисти в концтаборах теж проводили досліди над своїми ув"зненими: "Виживе чи ні?" - Їм це дуже було цікаво.

«Юра, ми з тобою!»

акція підтримки у соціальній мережі Facebook
https://www.facebook.com/event.php?eid=180719248646138

Народ проти Партії Регіонів. ШустерLIVE

Вибачте, якщо цей ролік вже публікувався: не маю можливості відслідковувати, хто що публікує постійно. Але мене в цій передачі вразила інша річ: виявляється, регіонали надали статус ветеранів Великої Вітчизняної тим, хто брав участь у каральних операціях в 1945-54 років. Проте, чого можно було ще очікувати від тих духовних нащадків нкведистів? Андрій Окара у своєму блозі на УП пише таке: "Это поколение "детей войны" – поколение наших родителей, чей расцвет пришелся на 1960-1980-е годы. Я еще со школы замечал, что мне нередко интереснее общаться с родителям моих друзей и сверстников, чем с ними самими. И меседж всех без исключения говорящих у Шустера – это не "скыглення" на судьбу, не испрошение халявы, не апелляция к патерналистскому государству, не присказка – мол, верните Сталина и Порядок. Это ощущение колоссальной НЕСПРАВЕДЛИВОСТИ, это понимание того, что нынешняя власть (не просто "коллективный Янукович" и ПР, а шире – вся нынешняя элита) и РАЗВИТИЕ ГОСУДАРСТВА несовместимы. Точнее, ВСЯ НЫНЕШНЯЯ ЭЛИТА УКРАИНЫ (И РОССИИ ТОЖЕ) И ЖИЗНЬ КАК ТАКОВАЯ несовместимы. И какими же гнидами, ничтожествами и пустопорожними балаболами на фоне этих "детей войны" выглядят все те, к кому эти "дети войны" риторически обращаются..."

Війна 1941 - 45 очами киян

Вашій увазі пропонується 5 серій із 10-серійної авторської документальної стрічки киянина Юрія Іванова, в якій він разом з іншими киянами розкаже вам, як вони побачили цю війну.

На наступному тижні я викладу цей фільм у гарній якості і повній версії на ex.ua [ Дивитися далі ]

Пісні Олександра Білаша

Дзвенить у зорях небо чисте



Дзвенить у зорях небо чисте,
Палає синім льодом шлях.
Неначе дерево безлисте,
Стоїть моя душа в полях.

Як надійшла щаслива доля,
Збудила весняну снагу,
Моя душа, немов тополя,
Зазеленіла на снігу.

Як надійшла любов правдешня,
Хлюпнула пригорщу тепла,
Душа моя, немов черешня,
Понад снігами зацвіла.

Як надійшла і засіяла
Та дружба, що живе в літах,
Моя душа над снігом стала,
Неначе яблуня в плодах.

[ Дивитися далі ]