Луценко. В'язень №1.

"Наружка", виставлена МВС і СБУ не обмежується лікарнею, де тримають Луценка, а є також під офісом "Самооборони", будинком родини Луценків. Гроші, що вже витрачені з держбюджету на справу Луценка, в багато разів перекривають фінансові збитки, які інкримінують Луценко. Влада панічно боїться, щоб фото голодуючого Луценка не потрапило у ЗМІ, тому обмежує доступ до Луценка лише його дружиною, яку ретельно обшукують перед тим, як дозволити їй відвідини.

Відмова від їжі екс-міністра внутрішніх справ, це свідомий протест проти беззаконня чинної влади. Це крок відчаю, оскільки утримуваний у клітці не має інших способів висловити рішучу незгоду з протиправними діями щодо його, відвертого і нахабного беззаконня проти особи голодуючого. Це беззастережна самопожертва. З метою зупинити свавілля прокуратури, суду. Ціною власного здоров’я, а, можливо, не приведи Господи, - й життя.

За що виступає "Спільна справа"

Громадянський рух «Спільна Справа» виступає за посилення ролі громадян в управлінні державою та контролі за владою, унеможливлення впливу великого олігархічного капіталу на формування органів державної влади та державної політки.

Для цього необхідно:

1. Законодавчо закріпити механізм реалізації суверенного права громадян на відкликання будь-якого народного обранця – від Президента до сільського голови. Це зробить владу дійсно відповідальною. Зникне можливість безкарного невиконання своїх передвиборчих обіцянок, порушення Конституції та Законів України Не потрібно буде чекати 5 років для того, щоб усунути від влади відвертих пройдисвітів та злодіїв;

2. Створити незалежний від влади спеціальний державний антикорупційний орган, керівники якого б обирались на загальноукраїнському та місцевих виборах, таким чином не залежачи від жодного можновладця. Через створення таких органів пройшли всі країни, які мають позитивний досвід боротьби з корупцією. Підзвітність та підконтрольність виключно народу – єдина запорука того, що представники такого Народного Контролю, зможуть якісно виконувати свої завдання;

3. Вести жорсткий контроль за доходами та видатками державних службовців. Запровадити «принцип вини» щодо доведення джерел походжень доходів та майна, що належать державним службовцям. Законодавчо закріпити принцип приватного обвинувачення, коли будь-який громадянин має право звернутись до суду щодо майна або доходів державного службовця, які на його думку є нелегальними. Такий самий принцип діє в США. Там для стимулювання громадянської пильності певний відсоток від конфіскованого майна корупціонера виплачується позивачу;

4. Обмежити джерела фінансування політичних партій та їхніх виборчих кампаній. Фінансувати політичні партії можуть лише громадяни України з своїх легальних доходів. Сума річного внеску однієї особи не може перевищувати 50 тис.грн.

5. Суттєво обмежити рекламу політичних партій, а телевізійну заборонити взагалі (як це є у багатьох західних демократіях). У політиків мають бути рівні умови доступу до виборців. Вибори мають стати конкурсами программ, а не гаманців.

6. Заборонити депутатам змінювати фракції. З метою протидії політичній корупції – запровадити фракційне голосування. В такому разі позиція фрації щодо того чи іншого заонопроекту вирішується більшістю голосів фракції, після чого голова фракції голосує карткою фрації(яка має стільки ж голосів скільки депутатів) «за» або «проти».

7. Ввести кримінальну відповідальність не лище підкуп виборців, а й за продаж власного голосу. Такий виборець має позбавлятись права брати участь у виборах на тривалий термін.

Необхідно десакралізувати представників влади, усвідомивши, що вони лише наші наймані працівники, а не представники окремої вищої касти. Вибори мають перестати бути «Юрьєвим днем», коли кріпаки намагались поганих панів поміняти на хороших. Ми – самі господарі в своїй державі.

Короткі враження сьогодняшнього дня.

Сьогодні спілкувався з кількома опозиційними депутатами. Цікаво, що навіть вони вже почали говорити про те, що для подолання олігархічно-кланової системи керування державою схоже немає іншого виходу, як ренаціоналізація держмайна.

І ще один висновок, який я виніс зі спілкування з депутатами: покладатися на них і чекати, що вони зорганізують нас - марна справа. Вони досі між собой щодо розподілу мажоритарних округів домовитися не можуть, що вже про інше казати. До того ж вони не зацікавлені у зворотньому зв"язку з народом. Це зрозуміло. Щодо "Спільної справи" і сьогодняшнього мітингу: схиляю голову перед організаторами: робилося все на голому ентузіазмі. Ні про яку фінансову підтримку з боку опозиції мови взагалі немає - все за власні дуже скромні кошти. Головний висновок - без усвідомлення того, що треба самім зорганізовуватися і формулювати власні вимоги ніяких змін у нашій державі не буде.

Мітинг 14.05.11 Відео з місця подій



За останніми данними заарештовано Олександра Данилюка - організатора акції.

Як Беркут хопав мітингувальників біля ВР

З цим беззаконням треба щось робити. Прохання до всіх, прийдіть завтра на мітинг до ВР на 11:00 (метро Арсенальна, йти в бік Маріїнського парку). Сьогодні було нагнано 12 автобусів з Беркутом та міліцією проти тисячи мітингувальників.

Виборчий договір

Цікаву ідею запропонувала партія "Україна Майбутнього", що базується, як мені здалося, у Дніпропетровську. На грунті зневіри в обіцянках пана Януковича дніпропетровці пропонують ідею заключення виборчого протоколу між виборцями та політичною пртією, що балотується на виборах. Подробиці тут:

http://www.um.dp.ua/articles/time_to_vote

О судебной тяжбе Юлии Тимошенко с RosUkrEnergo

Экс-премьер Украины Юлия Тимошенко обратилась в американский суд с иском к швейцарской компании RosUkrEnergo (RUE) и ее совладельцу Дмитрию Фирташу. Некоторое время назад эта информация обошла все российские СМИ.

Справка РС

Совладельцем RUE является российская газовая монополия "Газпром".

Публичный конфликт между компаниями начался, когда "Нафтогаз" выкупил у "Газпрома" долг RosUkrEnergo в размере 1,7 млрд. долларов. После этого украинская госкомпания в счет долга изъяла из подземных хранилищ 11 млрд кубов газа, принадлежащих RUE.

Позже Стокгольмский арбитраж вынес решение по спору RosUkrEnergo и "Нафтогаза". Суд постановил, что изъятые у RUE по решению Юлии Тимошенко 11 млрд кубометров газа должны быть возвращены швейцарской компании вместе с "неустойкой" в 1,1 млрд кубометров. Позже Верховный суд Украины подтвердил решение Стокгольмского арбитражного суда. "Нафтогаз" вернул RUE 12,1 млрд кубометров газа.


О том, каковы перспективы нового американского судебного процесса, рассказал в интервью РС финансовый аналитик Андрей Сотник, изучивший копию иска, поданного в окружной суд Манхэттена.

- Российские СМИ писали об иске Юлии Тимошенко почти иронически. Насколько серьезным может оказаться этот процесс, на ваш взгляд?

- Очень серьезным. Что касается российских СМИ, то дело не в стилистике публикаций, а в том, что факты в них приводились весьма неполно.

- Точнее?

- Если судить по тексту документа, то коллективный иск в американский суд подан не одной Юлией Тимошенко, а ею и десятью неназываемыми публично лицами. Из 11 истцов, таким образом, лишь одна Тимошенко рискнула назвать себя, остальные, мотивируя это угрозой для жизни и другими соображениями, предпочли остаться в тени. Их имена будут известны только американскому судье, и в деле они будут проходить под соответствующими номерами.

Далее, надо разобраться с ответчиком. Российские СМИ сообщали: иск подан против швейцарской трейдерской группы RosUkrEnergo (RUE) и украинского бизнесмена Дмитрия Фирташа. Что такое RUE? Это Фирташ и "Газпром", которым принадлежат практически равные пакеты акций. Если против бизнесмена подан персональный иск, то кто будет отвечать за RUE? Уберите долю Фирташа в RUE, и окажется, что это…"Газпром". А теперь легко заметить, насколько лукава российская информация о том, что "никаких российских ответчиков в иске не указано. Таким образом, "Газпром" ...рисков не несет".

[ Читати далі ]

Дем'янів Лаз. Закатовані на Франківщини у 1941 році.

Дем'янів Лаз – урочище біля Івано-Франківська, місце масових розстрілів в'язнів підрозділами НКВС. Розстріли проводили наприкінці червня перед відступом радянських військ в 1941 році. Під час розкопок тут знайшли людські кістки і змогли ідентифікувати 524 чоловік. Для 22 чоловік вдалось встановити особу, робота в архівах СБУ дозволила визначити імена іще 400 страчених. В 1970 році після передачі на Радіо Свобода, місцевий ландшафт змінили важкою технікою (екскаватори, бульдозери), щоб завадити майбутнім спробам пошуків. Незважаючи на це в 1989 році було проведено успішні розкопки, які організувало місцеве відділення «Меморіалу». Розкопки 1989 довели, що тут були закопані жертви, які навіть не були офіційно арештовані. бо мали при собі документи і цінні речі. Серед закатованих були також діти. В 1998 році недалеко від поховань відкрили меморіальний комплекс "Дем'янів лаз".

Пам'яті Лобановського

Сьогодні виповнюється 9 років як немає з нами нашого легендарного "Лобана". Вшануємо пам'ять унікальної людини, справжнього патріота і фундатора українського футболу Валерія Васильовича Лобановського. Важливим фактором в житті футболу залишаються матеріальні ресурси, гроші. Проте, за словами Лобановського: «все залежить від того, куди ці долари вкладаються. Можна їх розтринькати, а можна пустити на розвиток футболу на виховання своїх гравців, створення власної матеріально технічної бази». «В грошах теж потрібна міра. Коли люди отримують надто багато з них стає важче вимагати. Сьогодні проблема світового та європейського футболу в тому, що винагорода і ціна гравців випереджають їх реальну вартість» [ Читати далі ]