Скромна чарівність сталевий ванни

Сталева ванна всенародно визнана найбільш економічним варіантом. Дешево - не означає погано, сталева ванна має багато своїх переваг.

Сталева ванна не тільки в середньому на 40% дешевше, але і в кілька разів легше порівнянної за розміром чавунній ванни. Вага сталевий емальованої ванни зі стінками товщиною 2,5-3 мм не перевищує 30 кг, більш тонкі стінки роблять її ще легшою.

Саме сталеву ванну найкраще встановлювати в будинках, де навантаження на перекриття мають обмеження.

Деякі властивості чавуну обмежують дизайнерські можливості, тому асортимент чавунних ванн не блищить різноманітністю, зате вибір форм і розмірів сталевої ванни обмежується хіба що площею ванної кімнати.

Такий широкий вибір можна зустріти хіба що серед акрилових ванн, які значно поступаються сталевим у міцності.

Емальована сталева ванна зовні дуже схожа на чавунну, лише характерний звук при легкому постукуванні по краю ванни допомагає їх розрізнити.

До "мінусів" сталевий ванни можна віднести високу теплопровідність, яка стає причиною швидкого охолодження води під час купання, а також шум, який створює вода, набираючись у ванну. Цих незручностей можна уникнути, якщо при встановленні сталевий ванни занурити її в ємність з піском приблизно на третину висоти. Пісок можна замінити шаром монтажної піни. Прошарок з піни між підлогою та ванної істотно поліпшить теплоізоляцію та шумопоглинання. Ванну рекомендується наповнити водою, щоб монтажна піна не змістила її під час застигання. Щілини між краями ванни та стінами досить обробити силіконовим герметиком.

Європейські дизайнери надають виробу нові, часом найнесподіваніші форми, і в фірмових салонах відомих виробників сантехніки нерідко можна зустріти скромну сталеву ванну.

евроРЕМОНТ-Харьков  063 448 33 28 [email protected]

Чавунна ванна на курячих ніжках

Незважаючи на досить широкий вибір новинок сантехніки, знайома і улюблена чавунна ванна продовжує користуватися попитом. І це не дивно: адже жоден матеріал не зберігає тепло так само добре, як чавун.

Примітно, що за минуле століття технологія виготовлення чавунній ванни майже не змінилася - лиття форми, потім шліфування і покриття емаллю. Чавун, крім міцності, вигідно відрізняється від інших матеріалів відсутністю пор. Ця властивість дозволяє зберегти блиск і багатство кольору емалі на довгі роки.

Мабуть, єдиний мінус вироба - непомірна вага, що створює чималий клопіт при транспортуванні.

З європейських виробників класичних чавунних ванн стандартних розмірів найбільш відома іспанська фірма Roca, яка випускає сантехніку з 1925 року. Їхню продукцію легко впізнати по ледь помітному кремовому відтінку.

Французька компанія Jacob Delafon звісна не тільки своєю історією - вона існує з 1889 року, але також своїми дизайнерськими рішеннями.

Фахівці з Jacob Delafon зробили те, що до цього вважалося неможливим - модернізували чавунну ванну.

Нову ванну назвали Biove, вона має прямокутну форму, оздобленаою перлово-білою подушкою, її підлога допомагає запобігти ковзання.

Французи подбали і про любителів класичних ванн - на них чекає сюрприз у вигляді ванни Cleo Tellieur, прикрашена натуральним деревом.

Португальська фірма Recor зробила акцент на оформленні ніжок для чавунних ванн у вигляді левів та "курячих ніжок".

Комплект доповнюють ексклюзивні змішувачі з душем.

Надійна чугунная ванна практично не вимагає догляду, достатньо час від часу очищати її від вапна, що утворюється, розчином оцту.


Акрил у ванній кімнаті

Акрилові ванни зроблені з армованого металевою сіткою пластику з додаванням смол та скловолокна. Монолітний акриловий корпус поглинає звукові хвилі, легкий і не схильний до корозії, стійкий до стирання. Пластичність матеріалу і багата кольорова палітра дозволяють створювати моделі різних кольорів і форм - від класичної ванни до міні-басейну.

При виборі акриловою ванни покупець може не хвилюватися, що вона з часом змінить колір. Фарбувальні речовини є компонентами акрилу, тому він, як більшість полімерів, не вигорає на сонці, не жовтіє від іржі і не вступає в хімічні реакції.

Незважаючи на це, виробники настійно рекомендують утриматися від використання агресивних хімічних речовин при очищенні ванни. У цьому немає потреби - внутрішня поверхня акрилової ванни настільки гладка, що цілком достатньо промити її звичайним милом. Існує також засіб для видалення подряпин і інших дрібних ушкоджень - полірувальні мастики.

Акрил - найбільш привабливий матеріал для виготовлення гідромасажних ванн. Переобладнати звичайну акрилову ванну у гідромасажну значно простіше, ніж будь-яку іншу.

Спрощений варіант акрилової ванни - акриловий вкладиш - призначений для швидкої реставрації старих ванн. Заміна чавунної ванни - справа, відверто кажучи, нелегка; тривалий і складний процес емалювання не завжди дає очікуваний результат. Акриловий вкладиш є альтернативним засобом надати старій ванні сучасний вигляд.

Фахівці стверджують, що його установка займає всього 2 години. Вкладиш містить всі цінні якості акриловою ванни. Термін служби ванни та вкладиша - 15-20 років.



Газобетон чи пінобетон?



Один з чарункових бетонів - газобетон - завдяки
пористій структурі, є не тільки міцним і легким будівельним матеріалом, але й відмінним
теплоізолятором.
Унікальні властивості газобетона обумовлені особливою
технологією виготовлення.



У вихідну суміш на основі портландцементу як газо
створюючего вводиться алюмінієва пудра. Подальший процес нагадує випічку з дріжджового тіста: суміш витримують до спучування, потім
піддають паров
ій обробці в автоклаві. Якщо вибрати неавтоклавний спосіб виготовлення - замінити термічну обробку хімічними процесами - вийде пінобетон, ще один представник групи чарункових бетонів.



Пори пенобетона ізольовані од
на від одної. Ця особливість матеріалу сприяє поліпшенню теплоізоляційних
показників. У той же час газобетон відрізняється більшою міцністю. Щоб
підсилити міцність та жорсткість конструкції, використовують газобетон, при
підвищених вимогах до теплоізоляції - пінобетон.





Газобетон випускається у вигляді блоків, які легко піддаються свердління,
розпилювання та іншим видам механічної обробки. З армованого газобетону
виробляють максимально підготовлені до збірці елементи будівель вагою не більше
100 кг.



При зведенні будинку з таких блоків можна обійтися без будівельної
техніки. Вибір газобетона в якості основного будівельного матеріалу дозволить
істотно зменшити навантаження на фундамент. Будинку з газобетону не дають
усадку, дозволяють заощадити на опаленні.





На думку екологів, газобетон не токсичні
ше дерева. Зберігаючи цінні якості природних матеріалів, газобетон не горючій, не потребує спеціального догляду та відрізняється довговічністю.

Ви коли-небудь використали:

75%, 3 голоси

25%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Кумару

Батьківщиною кумару або бразильського тика є басейн Амазонки в Південній Америці. Деревину кумару досить часто використовують в меблевих та облицювальних роботах, також у виробництві підлогових покриттів.

Матова поверхня паркету з кумару надає інтер'єру приміщень особливий шарм. Уся загадка криється у тонких волокнистих прожилках контрастних кольорів на матової поверхні, основний колір якої може варіюватися від золотистого до коричневого.

Ця екзотична порода дерева містить природні масла, тому має підвищену міцність і щільність, по своїй твердості значно перевершує дуб.

Виробники пропонують два основних види паркету з кумару: штучний паркет і масивна дошка. Штучний паркет має декоративне призначення, використовується для створення художніх орнаментів і різних колірних рішень. Масивна дошка вигідно підкреслює "сільський" стиль інтер'єру.

Одна з особливостей цієї породи дерева полягає в тому, що паркет не потребує в обов'язковому покритті лаком. Завдяки властивостям і незвичайно красивій текстурі, допустима експлуатація нелакірованного паркету. Цей прийом нерідко можна спостерігати в кантрі-стилі.

Поверхня паркету надзвичайно стійка до механічних пошкоджень, на паркеті з кумару не залишається вм'ятин і подряпин. 

Цей матеріал знаходить широке застосування не тільки в обробних, але також в будівельних роботах.

Стійкість деревини до впливу вологи, а також до бактерій і цвілі досить висока, що дозволяє використовувати матеріал у будівництві мостів та оздобленні басейнів.

Найбільш широке поширення матеріал отримав в регіонах з помірним кліматом, так як стійкість деяких сортів деревини кумару до перепадів температури та атмосферного тиску часом залишає бажати кращого.

Із залишків деревини майстри прикладного мистецтва виготовляють чудові прикраси.

Магнезитова плита

Магнезитова плита - порівняно новий оздоблювальний матеріал, який завдяки своїм унікальним властивостям, успішно конкурує з такими лідерами ринку будматеріалів, як ДСП, ДВП і гіпсокартон. Магнезітова плита розроблена відповідно до вимог технологій швидкого будівництва. Плити виготовляються безводним способом, тому вони виключно водостійкі і не схильні до утворення грибків і цвілі. Вогнестійкість цього матеріалу настільки висока, що в звичайних умовах його загоряння практично неможливо.

Морозостійкість магнезітовой плити також дуже висока, що підтвердили результати експериментів по багаторазовому заморожуванню-розморожуванню матеріалу. Завдяки цим властивостям, а також антикорозійності до – 40°, область застосування магнезітовой плити надзвичайно широка: від морозильної установки до димоходу печі або каміна. Вплив високих і низьких температур, а також тривалий контакт з водою не можуть стати причиною деформації, так що магнезітова плита - один з найбільш підходящих матеріалів для облицювальних робіт в саунах, лазнях і ванних кімнатах. Магнезітова плита також використовується при установці підвісних стель, елементів покрівлі, оздоблення цоколю, для виготовлення потолков и опалубок. 

З обох сторін поверхню магнезітовой плити являє собою покриття з скловолокна, до складу серцевини входять оксид магнію і карналліт. Ця комбінація забезпечує міцність матеріалу при невисокій щільності: на кожен см припадає від 0,85 до 1,27 м. Легкість, протиударні властивості, відсутність певних вимог до дотримання умов температури і вологості роблять транспортування та зберігання матеріалу максимально зручними. 

Магнезітова плита служить лицювальним матеріалом фасадів будівель, також застосовується як утеплювач і шумоізолятор для оздоблення міжкімнатних перегородок. Її рівень теплоізоляції дорівнює 0,216 Ватт / м. Плита товщиною 6 мм здатна поглинути звук гучністю 29 дБ. У процесі будівельних та оздоблювальних робіт плити можна розпилюють і склеювати, тому їх доцільно випускати єдиного розміру: 1220х2440 мм. Варіюється лише товщина плит. Виробники зупинилися на найбільш затребуваних видах: 3 мм, 4 мм, 6 мм, 8 мм, 9 мм, 10 мм, 12 мм, 15мм, 18 мм і 20 мм. 

Магнезітова плита проста у монтуванні і подальшої експлуатації: її можна свердлити, покривати лаком чи фарбою, обшивати деревом, обклеювали паперовими шпалерами, ламинувати ПВХ плівкою, вініловим покриттям або шпалерами зі скла

За своїми якостями магнезітова плита ні в чому не поступається аналогічним будматеріалам, а зручность у використанні є її безсумнівною перевагою.

Сторінки:
1
2
попередня
наступна