хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Кумару

Батьківщиною кумару або бразильського тика є басейн Амазонки в Південній Америці. Деревину кумару досить часто використовують в меблевих та облицювальних роботах, також у виробництві підлогових покриттів.

Матова поверхня паркету з кумару надає інтер'єру приміщень особливий шарм. Уся загадка криється у тонких волокнистих прожилках контрастних кольорів на матової поверхні, основний колір якої може варіюватися від золотистого до коричневого.

Ця екзотична порода дерева містить природні масла, тому має підвищену міцність і щільність, по своїй твердості значно перевершує дуб.

Виробники пропонують два основних види паркету з кумару: штучний паркет і масивна дошка. Штучний паркет має декоративне призначення, використовується для створення художніх орнаментів і різних колірних рішень. Масивна дошка вигідно підкреслює "сільський" стиль інтер'єру.

Одна з особливостей цієї породи дерева полягає в тому, що паркет не потребує в обов'язковому покритті лаком. Завдяки властивостям і незвичайно красивій текстурі, допустима експлуатація нелакірованного паркету. Цей прийом нерідко можна спостерігати в кантрі-стилі.

Поверхня паркету надзвичайно стійка до механічних пошкоджень, на паркеті з кумару не залишається вм'ятин і подряпин. 

Цей матеріал знаходить широке застосування не тільки в обробних, але також в будівельних роботах.

Стійкість деревини до впливу вологи, а також до бактерій і цвілі досить висока, що дозволяє використовувати матеріал у будівництві мостів та оздобленні басейнів.

Найбільш широке поширення матеріал отримав в регіонах з помірним кліматом, так як стійкість деяких сортів деревини кумару до перепадів температури та атмосферного тиску часом залишає бажати кращого.

Із залишків деревини майстри прикладного мистецтва виготовляють чудові прикраси.

0

Коментарі