хочу сюди!
 

Катерина

42 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Будуємо світ

Фантазія провідних світових архітекторів - поза часом і простором

Фантазія провідних світових архітекторів вільна від усіх кордонів! Гіганські хмарочоси у формі яєць, повітряні сади в крилах метелика офіси у бутонах, що розкриваються... Пропоную вісім найцікавіших футуристичних проектів, які, при успішній реалізації, просто приголомшать всю планету.

Київ: 44–поверхова писанка Київське бюро «Архиматіка» запропонувало проект 44-поверхового комплексу у формі  традиційної української писанки. Поверхня бізнес-комплексу має бути викладена світлодіодними екранами. Будуватимуть хмарочос "Писанка" не де-небудь, а біля самого берега Дніпра. Ось тільки чи здійсниться  заповітна мрія архітекторів у важкий економічний період, передбачити неможливо.

Нью-Йорк: вертикальна ферма "Бабка" Бельгійці з архітектурного бюро Vincent Callebaut architectures запропонували цей проект для Нью-Йорка: 132 поверхи заввишки 600 метрів для сільськогосподарських угідь и кількох офісів! Згідно з даними ООН, в 2025 році кількість міських жителів землі зросте до 5,5 мільярдів (сьогодні 3,5).  Як нагодувати стільки людей? Бельгійці пропонують створювати сільськогосподарські

угіддя прямо в центрі Нью-Йорка. При цьому, будівля займе не так вже багато місця – всі сади і поля будуть розташовані "в повітрі", на багатокілометровій висоті.

Дубай: хмарочос-півмісяць Здавалось, що в Дубаї вже нікого не здивувати дивовижними будівлями – арабські шейхи "вкачали" у будівництво міста – "пастки для туристів" нечувані суми. Чого варте лише "Вітрило" – готель Burj Al Arab, збудований на штучному острові 280 метрів від берега і підноситься над затокою на 321 метр. Однак американська компанія Transparent House вразилак уяву новим проектом.  Грандіозна будівля у формі місяця покликана поєднати традиційну мусульманську символіку, нові будівельні технологи і функціональність офісного центру. Якщо проект буде реалізований – люди зможуть жити і працювати ... на Місяці!

 

Бангкок: башта-мегаполіс Міжнародне бюро ОМА запропонувало проект хмарочоса для Бангкока (Таїланд). Будівля повинна стати найвищою в місті, в ній розмістяться офіси, кафе і ресторани, парковку і житлові апартаменти. Назва проекту – башта-мегаполіс Mahanakhon. Будівля величезна, проте висотою сьогодні мало кого здивуєш, тому архітектори немов "розклали" башту на кубики внизу, вгорі, а також в середині конструкції. Таке архітектурне рішення немов "розриває" будівлю на частини, оголюючи його нутрощі. Місця "розривів", за проектом, мають бути повністю виконані із скла.

 

Дубай: бутон, що розкривається Ще один грандіозний проект, який незабаром можуть здійснити в ОАЕ грецькі архітектори, називається «Квітучий Дубай». Команда з Petra Architects створила проект у формі бутона, що розкривається. У офісному центрі заплановано два ліфти, які будуть рухатись по спіралі, сходи і оглядовий майданчик розташують на висоті 135 метрів.

 

Жухай: будівля китайської опери Архітектори з SPF architects надихнулися традиційною китайською грою "балансуючі  камені" і вирішили побудувати Будинок опери з трьох камінчиків балансуючих один на одному. Вийшла така акуратна башточка з трьох поверхів  овальної форми і різного розміру. Очікується, що споруда стане головною  принадою китайського містечка Жухай. Всередині будівлі, окрім концертного залу і просторого вестибюля на 1,5 тисяч гостей розмістять репетиційні зали, ресторани і інші приміщення.

 

Каїр: кам'яні джунгли Британка іранського походження Заха Хадід любить придумувати будівлі для Азії і Африки.  На цей раз вона розробила комплекс для Каїра (Єгипет). У кам'яних баштах, які з вигляду нагадують кам'яну гущавину джунглів, розмістяться готелі, офіси, кафе, магазини житлові комплекси і навіть сквер. Самим єгиптянам дуже сподобався проект Хадід. Вони називають його сміливим, цікавим і перспективним. Коли почнеться будівництво комплексу, поки невідомо, але вже ясно – грошей на масштабне будівництво влада Єгипту  не шкодуватиме.

 

Сан-Хосе: універсальний хмарочос Іспанське бюро Moho Architects спроектувало для Сан-Хосе (Коста-Ріка) дім незвичайної форми. На 25 поверхах розмістяться офіси компаній, на дахах – зелені луги, а завдяки системі вікон будівлі практично не знадобиться штучне освітлення. Для Коста-Ріки будинок про 25 поверхів – вже хмарочос, оскільки він суттєво підніматиметься над найвищими будівлями.  А якщо додати до цього всього незвичайну форму будівлі, яка вгорі розділяється на кілька смуг-"пелюсток" проект просто вражає уяву.

7

Останні статті

Коментарі

111.02.10, 10:45

Ферма посеоед міста... Це щось.

    211.02.10, 10:51Відповідь на 1 від N 47-ий

      Гість: Ogin

      311.02.10, 10:56

      Футуризм...

        411.02.10, 11:16Відповідь на 3 від Гість: Ogin

        Футуризм...

          анонім

          511.02.10, 14:10

          очень интересно!))) мне понравился Месяц в Дубае,все проекты захватывающие

            611.02.10, 14:32Відповідь на 5 від анонім

              712.02.10, 06:33

              цікаво! не сумніваюсь щодо втілення проектів за кордоном. а в Києві ... життя покаже. а писанка мені сподобалась

                812.02.10, 08:35Відповідь на 7 від The Beauty!

                цікаво! не сумніваюсь щодо втілення проектів за кордоном. а в Києві ... життя покаже. а писанка мені сподобалась

                Власне писанка і спонукала мене викласти цю підбірку. Дякую

                  912.02.10, 09:31

                  Больше всего китайская опера понравилась. такая ракушка прикольная. Исходя из жизненного опыта, в ней будет особый акустический эффект.

                    1012.02.10, 09:34

                    Цікаво
                    Доброго ранку

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна