хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Трохи розумних слів!

  • 12.02.10, 08:48
;} Холодним січневим ранком на станції метро Вашингтона розташувався чоловік і став грати на скрипці. Впродовж 45 хвилин він зіграв 6 творів. За цей час, оскільки був час пік, мимо нього пройшло більше тисячі чоловік, більшість з яких по дорозі на роботу. Після трьох хвилин чоловік середніх років звернув увагу на музиканта. Він уповільнив свій крок, зупинився на декілька митей і поспішив далі по своїх справах. Хвилину опісля скрипаль отримав свій перший заробіток: жінка кинула гроші у футляр і, без зупинки, продовжила свій крок.

Ще декілька хвилин потім чоловік сперся ліктем до стіни і став слухати, але, незабаром, він поглянув на годинник і пішов геть. Найбільша увага музикантові дісталася від трирічного хлопчика. Його мама в поспіху вела його за собою, але хлопчик зупинився аби поглянути на скрипаля. Мама потягнула сильніше і хлопчик продовжив рух, постійно озираючись. Ця ситуація повторювалася і з кількома іншими дітьми. Всі без виключення батьки не дали їм затриматися і на хвилину.

За 45 хвилин гри лише шестеро ненадовго зупинилися і послухали, ще дев’ятнадцятеро, не зупиняючись, кинули гроші. Заробіток музиканта склав $32. Ніхто з перехожих не знав, що скрипалем був Джошуа Белл один з кращих музикантів в світі. Грав він один з найскладніших творів, будь-коли написаних, а інструментом служила скрипка Страдіварі, вартістю $3,5 мільйона.

За два дні перед виступом в метро, на його концерті в Бостоні, де середня вартість квитка складала $100, був аншлаг. Гра Джошуа Белла в метро була частиною соціального експерименту газети "Вашингтон пост" про сприйняття, смак і пріоритети людей.

Чи у буденному середовищі в непідходящий момент...

-  відчуваємо ми красу?

- зупинимося аби оцінити її?

- розпізнаємо талант в нетиповій обстановці?

Один з висновків цього експерименту наступний:

Якщо ми не можемо знайти час на те, аби ненадовго зупинитися і послухати кращі з будь-коли написаних музичних творів у виконанні одного з кращих музикантів планети; якщо темп сучасного життя настільки всепоглинаючий, що ми стаємо сліпі і глухі до таких речей,

то подумайте, як багато ми втрачаємо у повсякденній метушні?!

НЕ ЗАБУДЬТЕ ПРИВІТАТИ СВОЇХ КОХАНИХ!!!

12

Останні статті

Коментарі

112.02.10, 10:40

У кого вони є ...

    212.02.10, 10:53

      312.02.10, 12:18

      Це... Геніально.

        анонім

        412.02.10, 12:28

        читала об этом экперименте. по большому счету, в ежедневном забеге мы забываем о том, что еще надо,кроме как торопиться куда-то, жить
        хотя результаты эксперимента не удивили. да, играл на скрипке Страдивари, да, играл выдающийся музыкант, да, играл сложные произведения, но! оценить это могут только люди с муз. слухом, потому что те произведения, которые он играл незнакомы 99% населения. Играй он Вивальди результат был бы другим,как мне кажется

          512.02.10, 12:47Відповідь на 4 від анонім

          На жаль рівень культури у населення достатньо низький - це правда.
          Цікаво, які результати були б як би він грав у Києві наприклад чи у Одесі, і не в метро а біля філармонії чи оперного татру?

            612.02.10, 12:47Відповідь на 3 від N 47-ий

              712.02.10, 12:48Відповідь на 2 від _*N_

                анонім

                812.02.10, 13:18Відповідь на 5 від zmi_j

                помню, возле вокзала парень играл на губной гармошке, слушала его минут 40 а на счет уровня культуры, так массовая культура " рулит"( простите за сленг )

                  912.02.10, 13:35Відповідь на 8 від анонім

                  У нас в центрі грає на флейті інвалід без ніг, заслухаєшся.
                  А культуру треба прививати з дитинства. На жаль наш народ за побутовими негараздами цього не в стані робити. А якісна освіта, при якій хоч трохи чогось навчали - вже зруйновани фальшивими цінностями суспільства.

                    анонім

                    1012.02.10, 14:09

                    генеально!
                    я бы заметила. я такое в переходах замечаю и бывает даже долго слушаю.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна